Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!

2 iunie 2023
image

Cea de-a patra ediție Karpatia Pony Show revine de Ziua Internațională a Copilului, într-un format extins și ofertant, pentru copiii de toate vîrstele, dar și pentru adulți. În perioada 1-5 Iunie Domeniul Cantacuzino din Florești va fi din nou gazda iubitorilor de natură și frumos, a pasionaților de cai și de activități interactive pentru toți membrii familiei. Cei care vor participa la eveniment vor avea ocazia să asiste la competiţii ecvestre dinamice, jocuri și prezentări cu cai și ponei sau se vor putea bucura de numeroasele activităţi în aer liber. 

Anul acesta, organizatorii extind concursul la patru zile de competiții și show-uri ecvestre, ce se vor desfășura pe două arene. Iar în cea de-a cincea zi, 5 Iunie, evenimentul va fi completat într-un mod inedit de Velocrosul Castanilor –  ediția a 2-a, care constă în probe accesibile de ciclism și alergare pentru întreaga familie.

Karpatia Pony Show debutează cu o paradă a raselor de cai și ponei pentru familiarizarea publicului cu protagoniștii competițiilor și show-urilor, ce se vor derula în cele 4 zile de activități ecvestre. 

Concursul Internațional de Probă Completă 1* (CCI 1*), Concursul de obstacole, Concursul Național de Probă Completă, Working Equitation, spectaculoase provocări “tip derby” în premieră la Karpatia Pony Show, dar și probe în oglindă,  vor fi competițiile ce vor contura și întregi evenimentul. Programul competițional este completat de spectacole de acrobații călare (Jigit), show-uri ecvestre pline de adrenalină și demonstrații cu cîini. 

Unul dintre momentele de vîrf ale acestui spectacol fermecător este reprezentat de show-urile de acrobație călare, cunoscute sub numele de jigit, un termen ce emană putere, îndrăzneală și pricepere. Cu origini în Caucazul de Nord și Asia Centrală, jigit își găsește rădăcinile într-un cuvînt turcesc ce denotă atît un călăreț priceput și curajos, dar și o persoană curajoasă în general. Aceste spectacole de acrobație călare aduc în prim-plan abilitățile extraordinare a patru călăreți talentați din trupa Cross Country Farm, care, prin îndemînare și curaj, vor oferi un show remarcabil de echilibristică la viteze impresionante și multe alte surprize. Ei vor jongla cu grație și curaj, creînd o armonie perfectă de forță și echilibru. În ciuda momentelor pline de adrenalină, show-ul a fost gîndit astfel încît să aducă și elemente pline de umor și fantezie, menite să ofere spectatorilor zîmbete și bucurie.

Pentru publicul pasionat de dresajul animalelor, Karpatia Pony Show anunță cu entuziasm prezența remarcabilei dresoare Deborah Faoro. Evenimentul va include un moment special de dresaj canin, în care Deborah Faoro va surprinde publicul prin prezentarea elementelor de bază ale dresajului, precum și prin ilustrarea evoluției uluitoare pe care o poate atinge această disciplină. Experiența sa impresionantă în dresajul animalelor va aduce o notă aparte evenimentului Karpatia Pony Show, captivîndu-i atît pe iubitorii de cai, cît și pe cei pasionați de dresaj canin.

În premieră, organizatorii vor deschide scena ‘Micul Trianon Kids’ pentru a susține spectacole dedicate copiilor și a promova programe și inițiative pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici. Aceștia se vor bucura și de multiple activități de agrement: cai și ponei, ateliere creative și activități în natură, precum parcurgerea domeniului cu bicicletele electrice, tras cu arcul sau cu pușca, tiroliene, diverse provocări în spații de joacă cu gonflabile și bazine cu apă sau activități propuse de parteneri.  Ziua de joi, 1 iunie, va aduce în lumina reflectoarelor tineri interpreți de muzică populară și pop, care vor încînta publicul cu vocea lor remarcabilă, într-un spectacol de excepție. Aceștia vor fi însoțiți de trupe de dans profesioniste, creînd o atmosferă vibrantă și energică care va răsuna în inimile spectatorilor. Programul va fi unul complex,  împletit cu numere de magie, dans modern, flash mobs, spectacole de teatru și multe alte surprize care vor continua pe toată durata evenimentului. 

Duminică, 4 Iunie, Karpatia Pony Show se transformă într-o oază a modei și a stilului, dedicată pasionaților de modă de toate vîrstele. Tinerii designeri, cu imaginație nelimitată și creativitate debordantă, vor dezvălui cele mai noi colecții și trenduri în materie de modă. Nu doar copiii vor fi cuceriți, ci și adulții vor putea găsi inspirație pentru propriul lor stil vestimentar.

"Ne-am străduit să creăm un program care să ofere o experiență memorabilă, atît copiilor, cît și adulților. Atracțiile principale, pe care ar trebui să nu le ratați, vor fi competiția de Derby, care este un tip de concurs spectaculos și care implică săritul de obstacole mixte de cross și show jumping în același parcursCa o completare la această probă va fi cea <<în oglindă>>, unde doi călăreți concurează în același timp pe un traseu identic, cîștigător fiind cel mai rapid, care astfel avansează în runda următoare. 

Un alt concurs original, la care  vor putea participa și spectatorii, va fi cel de frumusețe și originalitate, unde toți stăpînii de animale sînt încurajați să participe împreună cu acestea pentru a le etala atuurile. Karpatia Pony Show va deveni o tradiție care vestește venirea verii și celebrează bucuria de a fi copil alături de întreaga familie", a declarat directorul evenimentului, Mihnea Virgolici.

Principala componentă a evenimentului rămîne însă latura sportivă. Concursul Internațional de Probă Completă (CCI 1*), precum și Concursul Național de Probă Completă, care  anticipează competiția Karpatia Horse Show 2023 din septembrie, unde organizatorii vor găzdui etapa calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. 

Ultima zi a evenimentului, 5 iunie, va fi o zi a porților deschise pentru sărbătorirea mișcării. Doritorii de sport în aer liber vor avea posibilitatea de a participa la Velocrosul Castanilor –  ediția a 2-a, care constă în probe accesibile de ciclism și alergare pentru întreaga familie. Primii 150 de participanți se pot înscrie gratuit în urma achitării taxei de vizitare a Domeniului Cantacuzino! Vor mai fi disponibile activități pe segmentul de agrement, călărie și agrement în natură,  vizitatorii putînd să savureze plimbările pe domeniului nobiliar . Un picnic alături de cei dragi poate fi soluția ideală pentru evadarea din cotidian și în această zi liberă! 

Ca element de noutate pentru Karpatia Pony Show, anul acesta organizatorii pun la dispoziție o zonă de camping menită să găzduiască cîteva zeci de familii, dornice să petreacă toate aceste zile pe Domeniul Cantacuzino. Campingul va fi deschis 5 zile, de joi, 1 iunie ora 11:00 pînă luni, 5 iunie – ora 18:00. Achiziția locurilor de camping se poate face pînă pe 30 mai în limita locurilor disponibile. La această ediție campingul dispune de o capacitate limitata la 200 adulți și 20 poziții pentru rulote, așa că grăbiți-vă să fiți printre cei care petrec împreună cu familia cîteva zile chiar pe Domeniul Cantacuzino! 

Aflat pe vechiul drum de trăsuri ce lega Bucureștiul de Sinaia, Domeniul Cantacuzino Florești este excelent poziționat în apropierea stațiunilor de pe Valea Prahovei și la jumătatea drumului dintre București și Brașov, cu acces facil din DN1. Domeniul beneficiază de parcare amenajată și organizată.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate în avans cu discounturi de pînă la 60% de pe site-ul evenimentului - Bilete - Karpatia Pony Show - și de la punctele de vînzare bilete.ro, pînă pe 30 Mai 2023:

Abonamente  01 – 05 Iunie  – adult – 100 lei, 1 adult + 1 copil – 160 lei, 1 adult + 2 copii – 200 lei

Bilet pentru o zi ( 01, 02, 03 sau 04 iunie) – adult 50 lei, 1 adult + 1 copil – 80 lei, 1 adult + 2 copii – 100 lei

Taxa vizitare pentru o zi ( 05 Iunie): adult 10 lei, copil 10 lei

Accesul în camping costă: 100 de lei pentru un adult, 50 de lei pentru un copil, 250 lei family pack ( 2 adulți + 2 copii) și 200 lei pentru o rulota. Biletul de camping este individual și se poate achiziționa doar împreună cu un abonament pentru toate zilele de eveniment și facilitează accesul pe toată perioada evenimentului. 

În zilele de desfășurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singură zi (01, 02, 03 și 04 Iunie) se pot achiziționa și de la punctele de acces din incinta Domeniului Cantacuzino – Florești, Prahova la prețul de 60 lei pentru un adult și 40 lei pentru un copil. Taxa de vizitare pentru 05 iunie este de 10 lei pentru un adult și 10 lei pentru un copil. 

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment puteți accesa site-ul evenimentului: https://pony.karpatiahorse.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/karpatiapony

Instagram: https://www.instagram.com/karpatia.pony.show/

Eveniment sustinut de BCR

Partener pentru inovatie: Pluriva

Sponsorii evenimentuluit: Procema, Gonzales Group, Michelin, Bucovina, Glamour Floors, Zetea

Parteneri: MSL Logistic, Pentru Cai, Simar Industrial

Cu sprijinul: Federatiei Ecvestre Romane 

Partener Media Principal: Magic FM

Partenerii media: Adevarul, Historia, Newsweek, Business Review, Wall-Street, Financial Intelligence, Transilvania Business, Observatorul Prahovean, 9AM, Tuk Tuk, IQAds, Smark, Kudika, Garbo, SîntParinte, Clopotel

Organizatori: Domeniul Cantacuzino, Cross Country Farm, Rumor ProductionCredit Foto: Ștefan Stoica

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Adevarul.ro

image
BBC: Unanimitate în guvernul israelian privind răspunsul la atacul iranian
Hanoch Milwidsky, vicepreședinte al parlamentului israelian și membru al Knessetului din partea Partidului Likud al premierului Netanyahu, a declarat pentru BBC că există unanimitate în guvernul israelian cu privire la faptul că ar trebui să existe un răspuns la atacul iranian.
image
Topul țărilor europene cu cei mai educați locuitori. Pe ce loc e România
Ponderea persoanelor cu studii superioare este mai mare în țările nordice și baltice, iar femeile sunt, în general, cele mai educate. România are cel mai mic procent din UE în ceea ce privește numărul de persoane cu studii superioare.
image
Televiziunea iraniană, fake news grosolan despre atacul asupra Israelului. Ce video a arătat populației ca fiind „lovitura de succes” VIDEO
Televiziunea de stat iraniană a difuzat duminică, în mod repetat, o înregistrare video cu un incendiu în Chile, susținând că este vorba de imagini cu rachete care au lovit cu succes ținte din Israel.

HIstoria.ro

image
Bătălia codurilor: Cum a fost câștigat al Doilea Război Mondial
Pe 18 ianuarie a.c., Agenția britanică de informații GCHQ (Government Communications Headquarters) a sărbătorit 80 de ani de când Colossus, primul computer din lume, a fost întrebuințat la descifrarea codurilor germane în cel de Al Doilea Război Mondial.
image
Cum percepea aristocrația britanică societatea românească de la 1914?
Fondatori ai influentului Comitet Balcanic de la Londra, frații Noel și Charles Buxton călătoresc prin Balcani, în toamna anului 1914, într-o misiune diplomatică neoficială, menită să atragă țările neutre din regiune de partea Antantei.
image
Istoricul Maurizio Serra: „A înțelege modul de funcționare a dictaturii ne ajută să o evităm” / INTERVIU
Publicată în limba franceză în 2021, biografia lui Mussolini scrisă de istoricul Maurizio Serra, membru al Academiei Franceze, a fost considerată un eveniment literar şi istoric.