Karpatia Horse Show revine în 2022! Sport-entertainment-show-emoții, adrenalină!

15 septembrie 2022
image

Karpatia Horse Show revine “pe cai mari" în 2022! Unul dintre cele mai așteptate evenimente de echitație și lifestyle ecvestru din România și sud-estul Europei va avea loc în weekend-ul 23-25 septembrie pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova. Evenimentul ecvestru se va transforma anul acesta într-un regal, unde călăreți din România și alte colțuri ale lumii, precum și mari maeștri ai atelajelor își vor arăta abilitățile în arta sportului ecvestru.Cea de-a VII-a ediție își va întîmpina publicul cu probele de dresaj, cross country și sărituri obstacole, probele tradiționale ale Concursului Complet Internațional 2 stele, dar și alte activități spectaculoase pentru iubitorii de evenimente ecvestre pe Domeniul Cantacuzino, un loc perfect de reuniune cu întreagă familie, prieteni sau parteneri de business.

image

Principalele noutăți din acest an țin de extinderea programului în zilele de vineri și sîmbătă ale evenimentului -23 și 24 septembrie -, prin includerea de concerte live în continuarea orarelor de concurs. Scena va fi incadrată de palatul “Micul Trianon” și platanul centenar pentru a surprinde apusuri memorabile. Zona cu gazon din fața scenei se extinde sinergic cu spațiile dedicate relaxării și degustărilor gourmet în cea mai spectaculoasă zonă a parcului. De asemenea, organizatorii deschid un spațiu de camping ce va permite celor ce doresc să rămînă pe domeniu pe tot parcursul celor trei zile.

image

Karpatia Horse Show a devenit, de-a lungul celor șase ediții precedente, mai mult decît un eveniment ecvestru. Este un festival hipic, o stare de spirit, expresia bucuriei de a fi într-un cadru natural deosebit, înconjurați de cei mai frumoși cai, de cei mai ambițiosi sportivi și de oameni dornici să trăiască momente memorabile într-o atmosferă unică. În fiecare an, pe parcursul a trei zile. în ultimul weekend din septembrie, recreăm această atmosferă în spațiul vast și elegant al Domeniului Cantacuzino, de la Florești.Promovăm apartenența la un set de valori și la un stil de viață inspirat de noblețea locului și a cailor care se întrec în competiție cu grație și eleganță. Totodată, formăm viitoarea generație de călăreți de vîrf ai României și dăm ocazia călăreților deja consacrați să își exerseze măiestria în fața unui public numeros", spune Mihnea Vîrgolici, Director al evenimentului.

image

Trei zile cu experiențe diferite, atît pe latura sportivă, cît și de divertisment:Vineri: atenție, destindere și relaxare;După atenția necesară pentru a urmări dexteritatea călăreților la probele de dresaj, spectatorii se vor putea relaxa în Parcul Domeniului lăsîndu-se vrăjiți de magia muzicii de jazz live. Concertul va începe la apusul soarelui pe fundalul siluetei luminate a Palatului ''Micul Trianon''.

Karpatia Horse Show. Sursa foto: advertorial

Sîmbătă: adrenalină și explorareSpectatorii vor fi fascinați de spectaculoasa probă de cross-country care se desfășoară și trebuie urmărită pe întreg domeniul, iar obstacolele naturale fixe cu elemente de design surprinzătoare vor fi puncte de atracție în evaluarea săriturilor concurenților.

Tot sîmbătă va avea loc proba de maraton susținută de marii maeștri ai atelajelor cu doi cai, cu treceri amețitoare prin spectaculosul obstacol cu apă sau prin obstacolele labirint din liziera pădurii. O ocazie specială pentru ca publicul să descopere magia acestui sport la care România performează!

image

În plus, extindem programul zilei de sîmbătă printr-un concert live în ton cu dinamica zilei!Duminică: ziua exuberanței și a imaginaruluiAceastă ultimă zi a evenimentului marchează finalul concursului complet prin proba clasică de sărituri peste obstacole mobile (show jumping). Maeștrii atelajelor cu 2 cai vor încheia concursul demonstrativ în față arenelor prin proba de conuri, iar apoi vor electriza atmosfera prin demonstrații de atelaje cu 4 cai.

Programul acestei zile cuprinde numeroase alte demonstrații ecvestre și parade pe întreg domeniul, prilej pentru a descoperi acest monument istoric excepțional din patrimoniul României, pe care Fundația Cantacuzino se străduiește să-l restaureze și să-l readucă la viață.

image

În toate cele trei zile copiii primesc o atenție specială: se pot bucura de primele lecții de echitație, vor beneficia de Aventura Park și ateliere creative, iar părinții se pot relaxa în zonele food&drink apropiate sau îi pot invita la plimbări cu biciclete electrice pe domeniu.

image

Biletele și abonamentelachiziționate în avans de pe site-ul evenimentului - Bilete - Karpatia Horse Show- și de la punctele de vînzare bilete.ro beneficiază de discounturi de pînă la 50%. Copiii între 3 și 14 ani beneficiază de prețuri preferențiale, iar accesul le este permis doar însoțiți de părinți. Copiii cu vîrste de pînă la 2 ani au accès gratuit.

Pînă pe 21 Septembrie:

•    prețul unui abonament pentru cele 3 zile de show costă 90 de lei pentru adulți, 130 de lei pentru un adult + 1 copil și 170 de lei pentru un adult + 2 copii.

•    prețurile biletelor valabile o singură zi: 23, 24 sau 25 Septembrie sînt: 60 de lei pentru adulți, 90 de lei pentru un adult + 1 copil și 115 lei pentru un adult + 2 copii.

În zilele de desfășurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singură zi se pot achiziționa și de la punctele de acces din incinta Domeniului Cantacuzino – Florești, Prahova la prețul de 75 lei pentru un adult și40 lei pentru un copil.

Mai multe detalii şi imagini de la ediţiile anterioare și informații despre ediția din acest an găsiţi pe paginile oficiale:

Website: Karpatia Horse Show

Facebook: Karpatia Horse Show   

Instagram: Karpatia Horse Show (@karpatiahorseshow)YouTube: Karpatia Horse Show

Pentru a intra în atmosfera Karpatia Horse Show, vă invităm să urmăriţi filmul de promovare al ediției 2022 aici

Karpatia Horse Show, Ediția a VII-a este un eveniment organizat de: Asociația Ecvestră a Domeniul Cantacuzino, Domeniul Cantacuzino și Rumor Consult în parteneriat cu Federația Ecvestră Internațională și Federația Ecvestră Română.

Parteneri principali: Pluriva, ENGIE România, AQUA Carpatica, Domeniile Sîmburești, Michelin, Gonzales Groupe, Glamour Floors, Martini, Metaxa, The Botanist, Zetea. 

Parteneri: Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, Federația Română de Scrimă, MSL Logistics, Simar Industrial și Simar SA.

Parteneri media: Magic FM, Adevărul, Dilema Veche, Historia, Newsweek, Business Review, Wall-Street, Start-up, Financial Intelligence, Revista BIZ, Transilvania Business, IQads, Smark, Grupul Observatorul PH, 9Am, Alist, Kudika, Garbo, Urban, TukTuk , Qbebe, Sîntparinte, Clopoțel.ro

-       Sfîrșit-

Note pentru editori

Link foto: https://we.tl/t-GGuac4UXf6

Ediția a VI-a, 2019

Karpatia Horse Show a atras la ediția precedentă, ce a avut loc în 2019, un număr record de peste 12 mii de spectatori, marcînd cel mai mare succes de la organizarea primului eveniment în anul 2014. Ediția din 2019 a găzduit o premieră pentru sportul ecvestru din România: organizarea unui Concurs Complet Internațional de 4* care a adus punctaje valoroase pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 (*organizate în 2021). Marele cîștigător al concursului a fost Nicolas Wettstein din Ecuador, pe calul Altier D’Aurois, sportiv care a demonstrat abilități de excepție la probele de Dresaj, Cross-Country și Sărituri peste obstacole.

image

Retrospectiva evenimentului (2014 - 2022)

În cele șase ediții precedente, sute de cai au evoluat în fața publicului entuziast, participînd la probele de Concurs Complet Naționale și Internaționale, la cele de Working Equitation, dar și la spectaculoasele demonstrații ale maeștrilor de Atelaje. Evenimentul a găzduit cai, călăreți și oficiali din Austria, Bulgaria, Ungaria, Ecuador, Elveția, Germania, Italia, Irlanda, India, Marea Britanie și România.

Karpatia Horse Show își propune să contribuie a educarea publicului din România, acesta manifestînd de la an la an un interes din de în ce mai crescut pentru probele de Cross-Country, parte din Concursul Complet, dar și pentru probele demonstrative de atelaje cu doi și patru cai. Mai mult, s-au familiarizat cu Working Equitation, un sport relativ nou în România și au început să insufle copiilor dragostea și curiozitatea pentru sportul ecvestru.

Karpatia Horse Show. Sursa foto: advertorial

Numărul de spectatori, atît din tribune, cît și din zonele cu obstacole spectaculoase instalate pe întregul domeniu, a dovedit că popularitatea acestor discipline sportive este în continuă creștere, iar înscrierea unui număr mai mare de concurenți, atît din România, cît și de peste hotare demonstrează aportul Karpatia Horse Show la dezvoltarea culturii ecvestre din Europa de Est și Balcani.

image

<<Avem ambiții foarte mari pentru ediția a VII-a a Karpatia Horse Show>>

În 2014, anul inaugurării competiției Karpatia Horse Show, proba de Concurs Complet aproape dispăruse din România. Dacă în primul an am găsit doar 10 călăreți care să participe la această disciplină, la ultima ediție (2019) s-au înscris în jur de 70 de cupluri călăreț-cal. Karpatia Horse Show are o contribuție majoră la dezvoltarea acestei ramuri sportive din echitația românească..

Concursul a devenit deja o referință în Europa de Est și Balcani, și este o sursă de inspirație pentru multe federații sportive din țări dezvoltate, dovadă fiind întrebările despre cum am reluat tradiția acestui sport, dar mai ales despre cum reușim să atragem publicul. La ediția din 2022 ne dorim să păstrăm acelasi cocktail sport-entertainment-show-emoții-adrenalină” , spune Mihnea Vîrgolici, director al Karpatia Horse Show.

Unul dintre elementele centrale ale Karpatia Horse Show este prestigiul istoric: originea acestui sport este legată de întrecerile la care participau în trecut membrii familiilor nobiliare, iar apoi ofițerii de cavalerie, dovedind calitățile exemplare ale cailor cu pedigree.Acest sport se practica și în România încă de la mijlocul secolului XIX, în sincronicitate cu țări precum Anglia sau Franța. Strălucirea acestei epoci se regăsește, de altfel, atît în modul în care a fost conceput parcul Domeniului Cantacuzino, inclusiv pentru vînătoare și plimbări călare, cît și, mai ales, în arhitectura Palatului Micul Trianon, ambele specifice secolului XIX și aspirațiilor României din acele vremuri. Toate aceste elemente au reprezentat viziunea lui Gheorghe Grigore Cantacuzino. Supranumit „Nababul” acesta a fost o personalitate emblematică a epocii și membru al unei vechi familii nobiliare bizantine, care a dat României voievozi și personalități de marcă în majoritatea domeniilor de activitate științifică și economică.

Dintr-o altă perspectiva, Concursul Complet organizat la Florești ocupă un loc special pe harta internațională și pentru calitățile parcursului de concurs. În opinia arbitrilor internaționali, locul cuprinde unul dintre cele mai frumoase parcursuri din lume pentru desfășurarea unui astfel de concurs datorită calităților variate ale terenului, peisajului său și a arborilor de esență rară din parcul dendrologic. Pe parcursul celor șase ediții, alături de specialiști de peste hotare un număr impresionant de peste 100 de obstacole au fost amenajate la milimetru pentru distanța cerută de proba de Cross-Country care a atins în 2019 lungimea de 6000 de metri la proba de 4*, obstacolele fiind distribuite aproape pe întreaga suprafață de 150 de hectare ale Domeniului Cantacuzino de la Florești (Prahova).

image

Activități creative pentru întreaga familie

Karpatia Horse Show reunește la fiecare ediție iubitori ai sportului ecvestru, naturii și eleganței. Astfel, evenimentul găzduiește an de an un un tîrg de lifestyle ecvestru, ce cuprinde creații vestimentare, accesorii și obiecte cu tematică de inspirație ecvestră, produse bio și gastronomie gourmet.

De asemenea, au loc tururi ghidate și conferințe, iar cei mici se bucură mereu de numeroase activități printre care se numără: lecții de echitație, plimbări cu trăsura sau cu mini jeep-ul, parc de aventură și amuzament, numeroase ateliere creative ș.a

Participarea la eveniment cuprinde și o componentă caritabilă, o parte dintre fondurile strînse prin vînzarea biletelor fiind direcționate către consolidarea Domeniului, a Palatului Micul Trianon și a Turnului de Apă, care necesită intervenții imediate de restaurare.Totodată, publicul a donat rechizite pentru copiii nevoiași din Florești, iar la eveniment au fost prezenți membrii centrului The Story of Autism care au contribuit la conștientizarea acestei cauze.

poster Tess Parks 3 12 jpg
Recomandări de week-end
Artista canadiană Tess Parks concertează în premieră la București.
pre ul uniswap cand este cel mai bun moment sa cumperi uni  dilemaveche png
Prețul Uniswap: Cînd este cel mai bun moment să cumperi UNI?
Pur și simplu cumperi monede cînd prețul Uniswap este scăzut și le vinzi cînd prețul este ridicat.
dylan gillis KdeqA3aTnBY unsplash jpg
Scurt ghid despre cultura și structura organizațională
Construirea unei culturi și structuri organizaționale sănătoase și pozitive nu este o sarcină ușoara, dar orice organizație o poate realiza.
floraria online bloomeria livrare flori jpg
Ești o persoană creativă și pasionată de beauty Vezi ce job ți se potrivește! jpg
Proiectul Open Museums Open Hearts jpg
„Rădăcini și visuri” ale tinerilor din Ucraina
De joi, 27 octombrie, pînă la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vîrstă cuprinsă între 15-18 ani sînt invitați să participe la etapa a doua a proiectului Open Museums Open Hearts.
Red Bull Dance Your Style 2022 (1) jpg
16 dintre cei mai buni dansatori români se duelează pentru un loc în Finala Mondială din Africa de Sud
O demonstrație în forță, de o energie molipsitoare, Red Bull Dance Your Style este o competiție internațională de all-styles street-dance, cu evenimente în peste 30 de țări.
Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o Casa   Bucuresti 15 octombrie 2022 (17) jpg
Soluții pentru problemele de patrimoniu, indentificate în Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
La finalul săptămînii trecute, la București, timp de mai bine de șase ore, în patru sesiuni de masterclass, arhitecți, specialiști și profesioniști implicați în restaurarea și valorificarea caselor istorice au luat parte la Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”.
pexels ylanite koppens 744969 jpg
Sugestii de cadouri care pot fi oferite angajaților
Ești om de afaceri, ceea ce înseamnă că ești conștient că fără dedicarea, experiența și profesionalismul salariaților tăi, firma ar fi avut destul de mult de suferit.
Vizual Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o casa 15 octombrie 2022 jpg
Valorizarea clădirilor istorice, în centrul primului Masterclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
Cine ascultă o casă?”, proiectul care își propune să ofere exemple de bune practici de la cei care „au ascultat o clădire” în beneficiul comunității și al protejării clădirilor istorice, invită experții, autoritățile și pe toți cei interesați de patrimoniu pentru o zi de Masterclass, în București.
 SF 6065 JPG
Karpatia Horse Show 2022: șapte premii pentru România, 15 mii de spectatori și o atmosferă chic!
Un weekend de excepție si un „salt” important pentru Karpatia Horse Show, cu ocazia celei de-a VII-a ediții desfășurate pe Domeniul Cantacuzino din Florești (Prahova).
Scoala de la Piscu la Premiile Europa Nostra 2022 (1) jpg
Premiu Europa Nostra 2022 acordat Muzeului-Atelier Școala de la Piscu
Luni, pe 26 septembrie, în clădirea Operei de Stat din Praga, a avut loc ceremonia de acordare a distincțiilor European Heritage Awards, organizată de Comisia Europeană și Europa Nostra în cinstea cîștigătorilor Europa Nostra Awards 2022.
NEI jpg
NEC: Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est
Colegiul Noua Europă-Institut de Studii Avansate (NEC) vă invită la workshop-ul „Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est. Continuitate și transformări istorice”, care va avea loc miercuri, 28 septembrie 2022, ora 9:30, în sala de conferințe a Colegiului.
WhatsApp Image 2022 09 15 at 11 25 55 (2) jpeg
Bucharest International Film Festival 2022: Secțiunea Panorama aduce filme în premieră în România
Bucharest International Film Festival este cel mai longeviv și singurul festival de film din București cu o competiție internațională dedicată lungmetrajului. Ediția a XVIII-a se va desfășura în perioada 29 septembrie – 9 octombrie 2022.
FOTO 1 PRONOSPORT jpg
Istoria pariurilor pe fotbal
Profitînd de dezvoltările tehnologice, grafica și interfața au devenit mult mai rapide, depunerile s-au făcut instant în anii următori, iar retragerile sînt și ele foarte rapide.
afis general web jpg
Bauhaus – Form and Reform, un proiect care oferă publicului 4 evenimente inedite cu intrare gratuită
Elite Art are ca scop promovarea principiilor fundamentale UNESCO prin organizarea unor proiecte culturale complexe care răspund la exigențele societății civile naționale și contribuie la dezvoltarea României din punct de vedere cultural și educațional.
KV Festivalul Povestirilor jpg
„Festivalul Povestirilor de pe Via Transilvanica” concentrează drumul care unește România în trei zile de experiențe la București
Între 9 și 11 septembrie, Via Transilvanica trece prin București! La Muzeul Național al Țăranului Român, Festivalul Povestirilor de Via Transilvanica concentrează experiențele de pe drumul de 1.400Km, care unește România de la Putna la Drobeta Turnu Severin.
MoveMountains jpeg
Reșița aduce României un nou succes la UNESCO
Municipiul Reșița este primul oraș din România care se alătură, începând de astăzi, rețelei globale UNESCO „Learning Cities” („Orașe care învăță”), având astfel șansa accesului la proiecte educaționale de mare anvergură.
happy asian woman smiling having fun beach jpg
7 beneficii uimitoare pe care le are lumina soarelui asupra organismului
Deși controversată, expunerea la soare are o serie importantă de beneficii asupra organismului.
tratamentedentareculaser jpg
3 simptome banale pentru care trebuie să consulți medicul
Este recomandat ca, dacă nu te simți bine, să fii atent la semnalele pe care ți le transmite organismul. Iată mai jos 3 simptome pentru care ar trebui să consulți cît se poate de repede un medic.
make up artist applying eyeshadow woman jpg
Secretele unui makeup fără cusur: ce trebuie să faci pentru un machiaj perfect și rezistent
Iată care sînt pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru un ten perfect și trăsături evidențiate în cele mai bune moduri:
young beautiful blonde girl cares    Copy jpg
Secretele pielii perfecte: ce trebuie să faci pentru o piele frumoasă și sănătoasă
Altfel spus, cel mai bun sfat de frumusețe este să îți asculți corpul și să îi oferi lucrurile de care are nevoie.
Imagine featured jpg
Enola Holmes 2, noul film bazat pe seria autoarei Nancy Springer, se lansează spre finalul anului
Filmele ale căror scenarii sînt inspirate din cărți de succes rămîn o constantă și în lumea actuală a cinematografiei.
man plugging charger into electric    Copy jpg
5 motive să alegi o mașină electrică sau hibrid
În 2022, autoturismele electrice sau hibrid sînt o alegere tot mai populară în rîndul cumpărătorilor auto.

Adevarul.ro

Submarinul Cetus  FOTO Guvernul Britanic png
Noul submarin-dronă, mândria armatei Marii Britanii. Cetus va domina spațiul de luptă subacvatic
Noul submarin de 18,7 milioane de dolari al Marinei Britanice va fi gata în 2024 și va contribui la „dominarea spațiului de luptă subacvatic”, transmite presa britanică.
GYORPLUSZ jpg
Presa maghiară, cucerită de fanii Rapidului la meciul cu Gyor. Cum i-a comparat cu fanii Japoniei de la Mondial
Presa maghiară a fost impresionată de comportamentul fanilor giuleșteni din timpul partidei dintre Gyor și Rapid, încheiată cu scorul de 32-30, în grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin.
7538113 jpg
B-21 Raider – bombardierul care lovește oriunde în lume a fost lansat VIDEO
Primul avion de generația a VI-a de serie din lume, noul bombardier intercontinental cu capabilități stealth (invizibil pentru radar) B-21 Raider a fost dezvăluit publicului în urmă cu câteva zile de producătorul Northrop Grumman și beneficiarul US Air Force.

HIstoria.ro

image
Una dintre cele mai spectaculoase descoperiri arheologice ale tuturor timpurilor
Fără îndoială, una dintre cele mai spectaculoase descoperiri arheologice ale tuturor timpurilor a fost scoaterea de sub cenușă a orașului roman Pompeii, redus la tăcere în vara lui 79 de erupția vulcanului Vezuviu.
image
Drumul spre Alba Iulia: Cum au ajuns românii la Marea Adunare Națională
Așa cum se înfățișează din literatura memorialistică, majoritatea delegaților ori participanților sosesc la Alba Iulia cu trenul. Numai cei din așezările aflate la distanțe mici călătoresc cu alte mijloace de transport.
image
Noiembrie 1918: O lume în revoluție
1918, așa cum este creionat de literatura memorialistică, este anul unei lumi în plină revoluție. Desfășurată de la un capăt la celălalt al continentului european, revoluția este inegală și îmbracă diverse forme.