Karpatia Horse Show 2023: cea de-a opta ediție, calificativ pentru Jocurile Olimpice de la Paris!

18 septembrie 2023
image

 Probe ecvestre pline de adrenalină și spectacole cu muzică live!

Cea de-a opta ediție a Karpatia Horse Show, ce va avea loc între 22-24 septembrie, pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova va reuni într-o locație istorică și elegantă sportivi din România și de peste hotare pentru un eveniment unic în sud-estul Europei. Concursul Complet Internațional CCI 4* va aduce puncte pentru Jocurile Olimpice de la Paris concurenților ce vor participa la spectaculoasele probe de călărie.   

Un adevărat “festival” ecvestru, Karpatia Horse Show aduce o notă aparte față de alte concursuri hipice. Organizatorii creează un micro-univers dedicat echitației cu activități în aer liber, concerte live, demonstrații ecvestre și lifestyle. Vor fi trei zile pline de aventură și distracție, în care clasicele concursuri de dresaj, cross-country, obstacole și atelaje vor fi dublate de concertele unor soliști și trupe foarte apreciate de public.

Pe scena Micul Trianon, va concerta în premieră la Florești solista Laura Bretan (o voce de excepție, finalistă a America’s Got Talent și invitată pe marile scene ale lumii) acompaniată de pianistul argentinian Mariano Castro. Alte concerte live vor veni din partea Dorei Gaitanovici, Cristinei Lupu și trupei Indie rock, Jurjak, artiști care se disting prin abordările unice în peisajul muzical românesc. 

Evenimentul – singurul de acest gen din România - este o invitație la evadare din cotidian, alături de familie, prieteni sau colegi, Domeniul Cantacuzino fiind la doar o oră distanţă de capitală și de alte orașe din județele Prahova, Brașov, Dîmbovița și Giurgiu. Ca în fiecare an, organizatorii au pregătit activităţi variate pentru public, atît pentru adulți, cît și pentru copii: de la concursuri demonstrative cu atelaje cu doi și patru cai, concursuri ecvestre mai puțin cunoscute și echitație de agrement, la ateliere creative, sportive și de aventură, experienţe culinare gourmet, aventura park, tîrg de lifestyle și chiar o zonă cu loje VIP.

Sîntem încîntați că această ediție este etapă calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Paris. În 2024 se sărbătoresc 100 de ani de la ediția din 1924. Miliarde de telespectatori și milioane de spectatori vor umări 10.000 de sportivi ce concurează la 329 de probe în cadrul a 32 de sporturi olimpice! Pregătirile Concursului Complet Internațional de la Paris au început deja, și sîntem mîndri că România a intrat în acest circuit prin ediția Karpatia Horse Show din acest an. Evenimentul nostru a înscris deja călăreți din Austria, Bulgaria, Cehia, Ecuador, Elveția, Marea Britanie și Spania precum și cunoscuți călăreți din România.Toți aceștia vor acumula puncte importante pentru Jocurile Olimpice, dar vor oferi și un spectacol excepțional, o șansa unică pentru publicul din România de a-i urmări live în spectaculoasele probe de dresaj, sărituri peste obstacole și mai ales aventuroasa probă de cross-country. Totodată, marii maeștri ai atelajelor din Transilvania vor oferi, ca în fiecare an, un spectacol extraordinar de măiestrie ecvestră și abilitate tehnică. Vă așteptăm pe Domeniul Cantacuzino între 22-24 septembrie, la Karpatia Horse Show”, spune directorul evenimentului, Mihnea Vîrgolici

Concurs Complet Internațional, calificativ pentru JO Paris 2024

Destinat cuplurilor călăreț- cal de pînă la 4*, fiecărei probe îi este consacrată o zi.

Originea probei complete de călărie se regăseşte în concursurile la care participau ofiţerii de cavalerie, demonstrînd abilităţile excepţionale ale cailor și în vînătoarea de vulpi (fox hunting) de pe domeniile nobiliare. Publicul va putea admira mişcările elaborate – cuprinse acum în proba de dresaj, care se derulează în cadrul Karpatia Horse Show în ziua de vineri, 22 septembrie. 

A doua zi, pe 23 septembrie concurenţii vor parcurge pînă la 6 kilometri pe teren variat, sărind peste obstacole naturale spectaculoase (buturugi, iazuri, tufișuri, etc) pentru a-și dovedi  rezistenţa şi viteza în orice condiţii în proba de cross-country, programată sîmbătă. În această zi, publicul este invitat la o promenadă pe întregul domeniu, urmărind evoluţia fiecărui concurent şi provocările aduse de fiecare obstacol amenajat într-un punct de belvedere.

Proba finală, de duminică, 24 septembrie, cea de sărituri peste obstacole mobile este menită să evidenţieze salturi în cadenţă precisă, contra-cronometru, pe un parcurs care solicită abilităţi tehnice şi de strategie, susţinute de o condiţie fizică ireproşabilă a unui astfel de cal – campion. 

Punctajul cumulat obținut la cele trei probe de dresaj, cross-country și sărituri peste obstacole va decide cîștigătorul și-i va aduce puncte prețioase pentru Jocurile Olimpice ce vor avea loc la Paris, la fix 100 de ani de cînd acestea s-au desfășurat ultima dată în Orașul Luminilor. 

Domeniul Cantacuzino, un loc de poveste

Parcul Domeniului cu o suprafață de 150 de hectare, alături de Palatul Micul Trianon, ambele fondate de Gheorghe Grigore Cantacuzino, reprezintă monumente istorice de o eleganță aparte, ce asigură în fiecare an “contextul” ideal pentru desfășurarea unui Concurs Complet de echitaţie care rivalizează cu cele vest-europene.

O “coincidenţă“ este faptul că proba de concurs complet a devenit disciplină olimpică în anul 1912, cînd se derula construcţia Palatului Micul Trianon de la Floreşti.

Construit în manieră eclectică franceză, triumfală, de factură romantică şi cu referinţă directă la stilul Ludovic al XIV-lea, Palatul Micul Trianon din Florești – replica micșorată a Marelui Trianon de la Versailles -  a fost conceput pentru a demonstra aspirațiile României către Occident și apartenența ei la cultura europeană la începutul secolului XX, în plină epocă de modernizare şi prosperitate a țării. Prim-Ministru, Șef de Guvern, preşedinte de Cameră şi Senat, dar și descendent al unei vechi familii imperiale bizantine, Gheorghe Grigore Cantacuzino şi-a dorit să lase posterităţii un simbol al unei familii care a dat României mai mulţi conducători ce au contribuit fundamental la dezvoltarea sa.

În fiecare an, organizatorii inspiră publicul prin acțiuni de voluntariat pentru a-l incita să adopte regulile respectării mediului înconjurător, al reciclării și ecologiei. Mai mult, participarea la eveniment cuprinde şi o valenţă caritabilă: o parte dintre fondurile strînse prin vînzarea biletelor sînt direcţionate către consolidarea Domeniului Cantacuzino şi a Palatului Micul Trianon care necesită intervenții urgente de restaurare.

La Karpatia Horse Show, publicul este invitat nu numai să ia parte la unul dintre cele mai aşteptate evenimente dedicate universului ecvestru din România, dar și să se îmbrace în ținute de inspirație hipică și să se alăture celebrei parade a eleganței de duminică, 24 septembrie, unde se vor dărui premii ca în fiecare an.

Karpatia Horse Show înseamnă trei zile magice în compania cailor, dar și un spectacol complet al performanţei sportive, descoperirea atleților care vor face concursuri demonstrative ori a marilor maeştri cu atelaje însoțite de doi și patru cai, precum și a probelor de working-equitation.

Un lifestyle inspirat de frumusețea cailor și noblețea sportului ecvestru, bucuria de a fi la plimbare şi de a redescoperi o parte semnificativă a istoriei şi patrimoniului României prin vizitarea Domeniului Cantacuzino de la Floreşti prin tururi ghidate, socializarea de calitate vor aduce bucurii întregii familii între 22-24 septembrie pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova.

Bilete și abonamente pînă pe 20 septembrie!

Preţul unui abonament pentru cele 3 zile de show costă 120 lei pentru adulţi, 180 lei pentru un adult + 1 copil şi 230 lei pentru un adult + 2 copii. 

Preţurile biletelor valabile o singură zi: 22, 23 sau 24 septembrie sînt: 80 lei pentru adulţi, 120 lei pentru un adult + 1 copil şi 150 lei pentru un adult + 2 copii.

După data de 20 septembrie se mai pot achiziționa bilete de o zi (22 sau 23 sau 24 septembrie) contra sumei de 100 lei la adulți și 50 lei pentru copii.

Organizatorul a facilitat și o zonă de camping pentru 10 rulote, 20 locuri car camping și 200 de adulți. Mai multe detaliiaici.

În zilele de desfăşurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singură zi se pot achiziţiona şi de la punctele de acces pe Domeniul Cantacuzino.

Programul complet al evenimentului îl regasiți aici

Pentru a intra în atmosfera Karpatia Horse Show, vă invităm să urmăriţi retrospectiva ediţiei 2022:https://www.youtube.com/watch?v=mkiCJV-W6fM

Mai multe detalii şi imagini de la ediţiile anterioare şi ce vă urma găsiţi pe paginile oficiale:

https://show.karpatiahorse.ro/

https://www.facebook.com/karpatiahorse/  şi

https://www.instagram.com/karpatiahorseshow/.

Karpatia Horse Show 2023, Ediţia a VIII-a, este un eveniment organizat de: Asociaţia Ecvestră HipohouseDomeniul CantacuzinoRumor Consult în parteneriat cu Federaţia Ecvestră Internaţională şi Federaţia Ecvestră Română.

SPONSORI: Pluriva, Engie, Procema, Menatwork, Gonzales Group, Autoklass, Michelin, Glamour Floors, Bucovina, Zetea, Serve

Parteneri Scena Micul Trianon: CulturAll Incusive 21, Stage Media Expert

Parteneri: Pentru Cai, Simar, MSl Logistic 

Partener Media Principal: Magic FM

Parteneri Media: Euronews România, Adevărul, Dilema Veche, Historia, Newsweek, Biz, Wall Street, Business Review, Financial Intelligence, PRESShub, 9AM, IQads, Smark, AList, Haute Culture, Kudika, Garbo, Tuk Tuk Magazine, Transilvania Business, Grupul Observatorul Prahovean, Columna TV,  SîntParinte.ro, Clopoțel 

Foto Ștefan Stoica:

https://we.tl/t-VKmhfkbD00

serile Enayati Medical City png
Serile Enayati Medical City - a VI-a ediție
Continuăm seria evenimentelor Serile Enayati Medical City cu cea de-a VI-a ediție, care va avea loc miercuri, 27 septembrie, ora 19.00, în incinta Enayati Medical City din sectorul 1.
dream prints 1 png
Ce semnificație au culorile în alegerea tapetului și în crearea unei atmosfere de vis?
Nuanțele pe care le alegem pentru a decora locuința au capacitatea de a modela în mod semnificativ stările noastre emoționale.
beneficiile angajarii unui avocat specializat in dreptul muncii1 jpg
Beneficiile angajării unui avocat specializat în dreptul muncii
Dreptul muncii acoperă și protecția împotriva discriminării și abuzurilor la locul de muncă.
pexels engin akyurt 2952871 jpg
Top 7 cărți de istorie pe care trebuie neapărat să le citești
Acum îți oferim șapte propuneri de cărți care nu trebuie să lipsească din biblioteca ta.
Balkanik Festival 2023 2 jpg
Concerte, expoziții, meșteșuguri, gastronomie la Balkanik Festival
Trei zile pline de concerte live, un tîrg meșteșugăresc, expoziții, ateliere, dezbateri
1 jpg
Securitatea si Sanatatea in munca jpg
Cum poți dezvolta un mediu de lucru sigur și prosper pentru afacerea ta?
Siguranța și sănătatea in muncă a angajaților se clasează printre principalele responsabilități ale unui angajator
IQOS JIP KV 01 jpg
HOME of IQOS, cel mai nou concept pentru evenimente în aer liber, se întoarce la Jazz in the Park (Cluj, 1-3 septembrie)
Sub umbrela Jazz in the Park au fost organizate pînă acum peste 400 de concerte de jazz cu artiști internaționali
digitalizare limbi straine jpg
Digitalizarea și Democratizarea Cunoașterii: Cum a Schimbat Internetul Modul în Care Învățăm Limbi Străine
Un aspect care nu poate fi complet digitalizat este experiența culturală și umană a învățării unei limbi străine.
LR jpg
Eu cu mine vorbesc în poezii.
Și cînd n-o să fiu o să fiu poetă.
Premier League jpg
Golgheterii Premier League din ultimii 5 ani
A avut probleme minore cu accidentările, lipsind doar un singur meci în tot sezonul.
iqos email 16 9 4 png
Muzică, vinuri premiate și experiențe - petrece vara festivalurilor cu noul IQOS ILUMA ONE
Cînd e vorba de un eveniment de calitate, IQOS este mereu acolo, cu cele mai noi și mai surprinzătoare propuneri.
IH CT TogetherForward IQOSILUMAONE Templates     v1 en NA   Carrousel InstagramRed Video1000 b2 Social ro ro mp4 thumbnail png
Iași, Cluj, București – noul IQOS ILUMA ONE face turul festivalurilor urbane de prima mînă
Cînd ai avut o experiență minunată la un festival, foarte probabil o să vrei să te întorci și anul următor.
TC jpg
Ajustări
mă gîndesc la partea mea bună în teorie
g7 jpg
Ce este gelul UV – avantaje si dezavantaje
Un produs modern care răspunde nevoilor tale
descopera beneficiile tiin ifice ale car ilor tiparite jpg
Descoperă beneficiile științifice ale cărților tipărite
Ele ne oferă acces la lumi noi, povești captivante și perspective diferite.
anvelope auto2 jpg
Ce trebuie să știi cînd treci la anvelopele de vară
Vitezele legale urbane sînt suficiente pentru a vă dezechilibra autoturismul, mai ales dacă pe jos este asfalt ud.
HOI 1200x800 png
17 trupe din 10 țări intră în International Jazz in the Park Competition. HOME of IQOS propune o nouă experiență de festival
International Jazz in the Park Competition anunță nu doar muzică de calitate, ci și surprize și premii inedite.
vidaxlmobilaieftina jpg
O casă ordonată este o casă fericită
Aceste ustensile sînt esențiale pentru pregătirea și gătitul alimentelor.
dsc 32 jpg
Tudor Giurgiu jpg
TIFF anunță trenduri și descoperă talente. IQOS ILUMA, o nouă vedetă pe scena experiențelor revoluționare
„Ce e important în viața unui festival care își propune să dureze, să nu fie o stea căzătoare, e să aibă susținători constanți”.
buchete hortensie trandafiri livrare domiciliu jpg
Arta compoziției în buchetele de flori
De-a lungul anilor, am avut plăcerea de a lucra cu multe tipuri de flori, dar sînt cîteva la care mă întorc mereu, mai ales în timpul verii.
DilemaVeche (2) (2) jpg
10 curiozități mai puțin cunoscute din lumea jocurilor de noroc
Oamenii sînt pasionați de jocurile de noroc din cele mai vechi timpuri.
cauzeleaparitieitartruluidentar jpg

Adevarul.ro

image
Pericol de moarte în butoaiele cu vin care fermentează. Medic: „Nu intrați nepregătit în încăperea în care există deja o victimă!“
Numărul și severitatea accidentelor legate de fermentarea vinului este în continuă creștere, motiv pentru care dr. Tudor Ciuhodaru atrage atenția asupra pericolului din butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire.
image
Românii din străinătate spun că nu mai merită să vină în țară la stomatolog. Prețurile au explodat în România „Costă ca-n SUA”
Odată considerate o soluție economică și de calitate pentru cei plecați peste hotare, revenirea în țară pentru rezolvarea lucrărilor stomatologice nu mai este deloc rentabilă. Prețurile la astfel de servicii au crescut alarmant, odată cu inflația.
image
Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka la București: „Sunt foarte buni, dar dificili“. Ce sumă încasează lunar
Angajații din Sri Lanka ajung să câștige și 3.000 de euro pe lună în România. Este cazul bucătarilor de la Taverna racilor, restaurantul închis recent de ANPC din cauza neregulilor descoperite.

HIstoria.ro

image
Cum era așteptat Carol al II-lea la gară? „Lipsește numai d. Titulescu, care nu s-a putut scula”
Gazetăria dintre cele două războaie excela printr-un gen absent în presa de azi: reportajul politic. Jurnalişti de talent, aleşi dintre tineri scriitori, trudind ziua la ziare pentru poezia creată noaptea, erau în stare să transforme într-o proză poliţistă pînă şi o şedinţă de la Finanţe.
image
Inițiativa celor 3 Mari si politica revizionista a Ungariei
Președinta Ungariei, Novak Katalin, a participat miercuri, 6 septembrie, la summitul Inițiativei celor Trei Mări de la București, la un an de la ultima vizită a acesteia în capitală. Cu ocazia acestei întâlniri oficiale, între doamna Nova
image
Regina-Mamă Elena, dezamăgită de întâlnirea cu Hitler
După abdicarea Regelui Carol al II-lea, în 1940, și urcarea pentru a doua oară pe tron a lui Mihai, principesa Elena a fost invitată de mareșalul Ion Antonescu să revină în România pentru a fi alături de fiul său.