Guillaume Le Cunff, CEO Nespresso – Scrisoare către clienți

17 septembrie 2020
Guillaume Le Cunff, CEO Nespresso – Scrisoare către clienți jpeg

Astăzi este o zi importantă pentru Nespresso, pionierul și punctul de referinţă pentru cafeaua de cea mai înaltă calitate ambalată în porţii individuale. Începînd de astăzi, compania își ia angajamentul ca pînă în 2022 orice ceașcă de cafea Nespresso, atît din gama pentru acasă cît și din gama profesională, să aibă o amprentă de carbon neutră. Acest nou obiectiv ambițios vine să completeze acțiunile pe care Nespresso le-a întreprins în ultimii 10 ani pentru a-şi reduce emisiile de carbon şi a le compensa pe cele rămase prin reîmpăduriri. Mesajul a fost transmis de Guillaume Le Cunff, CEO-ul companiei, printr-o scrisoare deschisă către clienți.

Astăzi vin personal către dumneavoastră, întrucît este necesar să vă atrag atenţia asupra unui lucru deosebit de important: angajamentul nostru pentru sustenabilitate şi promisiunea pe care o fac.

Demersurile pentru sustenabilitate au fost întotdeauna pe lista mea de priorităţi, iar din momentul în care am preluat rolul de CEO Nespresso am căutat noi modalități prin care sa îmbunătățim şi să accelerăm eforturile companiei în această direcţie de o importanţă covîrşitoare.

În 2014 ne-am propus cîteva obiective ambițioase, care vor fi atinse integral pînă la finalul acestui an: toată cafeaua noastră va proveni din surse sustenabile, operațiunile noastre vor avea o amprentă de carbon neutră și peste 90% dintre clienții noștri vor putea recicla foarte uşor capsulele de cafea utilizate. Cu ajutorul dumneavoastră, deja, aproape o treime dintre capsulele noastre sînt reciclate. Şi, deşi toate acestea pot fi considerate deja un progres uimitor, eu le consider mai degrabă premisele unor noi ambiţii, mai mari şi mai îndrăzneţe.

Există în continuare polemici legate de cafeaua ambalată în porții individuale şi respect toate părerile exprimate pe acest subiect. Sistemul cafelei porționate le oferă iubitorilor de cafea posibilitatea de a prepara băutura preferată utilizînd exact cantitatea de resurse necesare (cafea, apă, energie electrică), fără nici o risipă. Este însă important ca fiecare porţie de cafea să fie ambalată în aşa fel încît cafeaua să îşi păstreze prospețimea și calităţile. Dar este încă şi mai importantă modalitatea prin care gestionăm aceste ambalaje şi le asigurăm circularitatea – reducînd risipa, refolosind și reciclînd.

Astfel, vreau să vă împartăşesc, nemijlocit, noile angajamente pe care ni le luăm la Nespresso în aşa fel încît să ne asigurăm că avem un impact pozitiv asupra mediului înconjurător și asupra fermierilor de cafea cu care colaborăm. Noua realitate, pe care o trăim cu toţii, ne determină să ne intensificăm eforturile, în aşa fel încît să atingem în cel mult 2 ani ceea ce, mai demult, ne propusesem să realizăm într-un deceniu:

● În primul rînd, ne luăm angajamentul să ne intensificăm eforturile pentru a reduce, a refolosi și a recicla resursele. Anul acesta am lansat deja primele capsule de cafea realizate cu aluminiu reciclat, ca o completare firească a sistemelor pe care deja le-am implementat pentru colectarea şi reciclarea capsulelor de cafea utilizate. Astfel, ne asigurăm că acest material uimitor – aluminiul – care poate fi reciclat la infinit, dobîndeşte o nouă viață şi nu e niciodată irosit.

● În al doilea rînd, ne luăm angajamentul ca pînă în 2022 orice ceașcă de cafea Nespresso să aiba o amprentă de carbon neutră. Astfel, vom continua să reducem amprenta de carbon a fiecărei ceşti de cafea şi, cu sprijinul partenerilor noștri Rainforest Alliance și PUR Projet, vom compensa orice nu putem reduce prin reîmpăduriri.

● Al treilea angajament pe care ni-l asumăm este să le asigurăm fermierilor de cafea venituri stabile şi relevante. Am construit cu fermierii de cafea parteneriate stabile şi îndelungate, care se întind pe mai mult de 20 de ani, plătind preţuri premium pentru cafeaua verde, instruindu-i și sprijinindu-i să utilizeze practici de agricultură durabilă. Vom lucra împreună cu partenerii noștri, precum Fairtrade, pentru a mări procentul de cafele certificate, reducînd riscurile generate de impredictibilitatea evoluțiilor economice și protejînd astfel comunitățile de fermieri cu care colaborăm.

În urmă cu 30 de ani am pornit într-o călătorie extraordinară, cu intenţia declarată să vă oferim cele mai bune sortimente de cafea. Dar caracterul unic al acestei experienţe este de fapt convingerea că, în general, cafeaua poate fi o forţă a binelui, deoarece poate transforma comunități întregi și totodată poate proteja mediul înconjurător. Iar dumneavoastră, în calitate de membru al comunității Nespresso, faceţi parte din această schimbare în bine.

Vă sînt recunoscător pentru încrederea arătată și vă încurajez să luaţi legătura cu noi pentru orice opinii. Atît eu, cît și oamenii din echipele mele, vă stăm la dispoziție cu răspunsuri la întrebări și ne dorim să vă ascultăm părerea, cu fiecare pas pe care îl facem împreună în această călătorie. Şi cred cu tărie în fapte, înainte de toate.

Cu sinceritate, 

Guillaume Le Cunff

semnatura1 jpg jpeg

CEO Nespresso

Credit foto Guillaume Le Cunff: Emmanuel Nguyen Ngoc

WhatsApp Image 2023 06 02 at 16 31 57 jpeg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Anul acesta, organizatorii extind concursul la patru zile de competiții și show-uri ecvestre.
kam idris hqhx3lbn18 unsplash1 jpg
Dincolo de orele de lucru: Găsirea echilibrului între muncă și timp liber
Iată cîteva strategii practice și sfaturi pentru a găsi un echilibru între viața profesională și viața privată în lumea cu ritmul rapid din ziua de azi
Afis Teoria recapitularii Stefan Ungureanu The H Gallery jpeg
Vernisaj Ștefan Ungureanu – „Teoria recapitulării”, The H Gallery
Vernisajul expoziției va avea loc joi, 8 iunie, de la ora 19:00.
Portret CL jpg
poate nu
Poate nu-i chiar Sfîrșitul, numai că totul se leagă. Dar și pe asta cine s-o înțeleagă?
PHOTO 2023 05 26 14 18 54 jpg
Romanian Design Week, festivalul industriilor creative, readuce la viață spații uitate ale Bucureștiului, alături de IQOS
Industriile creative sau industriile de conținut sînt concepte care au intrat în limbajul comun în ultimii ani
ad3 jpg
Ce adidași se potrivesc cu treningul? Mizați pe confort și stil urban
Dacă preferi o versiune mai sportivă a treningurilor, pariază pe jambiere strîmte cu dungi albe pe laterale
saxinte jpg
Nigredo
Acceptarea ideii că ura poate fi un sentiment creștinesc
 AAA2496 jpg
Importanța reglării unghiurilor direcției
Unul dintre factorii care pot duce cel mai mult la uzura prematură a anvelopelor este reglarea incorectă a unghiurilor direcției.
DilemaVeche (2) (1) jpg
featured image (2) (1) jpg
Istoria transferurilor în fotbal: De la 400 de lire la 222 de milioane de euro
În ultimul deceniu s-au plătit sume amețitoare pentru transferul unor fotbaliști.
index png webp
Serile Enayati Medical City, 26 mai 2023, cu Sever Voinescu si Horia Brenciu
Enayati Medical City are ca prioritate abordarea holistică a problemelor medicale ale pacienților.
pexels andrea piacquadio 3812745 jpg
Migrenele: ce le generează și cum le tratăm
Migrenele reprezintă un tip de durere de cap caracterizate prin dureri intense, pulsatile, resimțite de cele mai multe ori doar pe o parte a capului.
DSC08734 JPG
IQOS și Romanian Design Week te invită să descoperi instalația „Echoes of Presence” între 12-28 mai în Piața Amzei din București
În ultimii 10 ani, Romanian Design Week a devenit cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România.
Killa Fonic png
Vama intră în luptă cu Killa Fonic în bătălia muzicală a anului
Joi, Vama și Killa Fonic intră în cea mai așteptată bătălie muzicală a anului.
image png
Vedere asupra lumii din casele bunicilor
Recunosc o disperare aici, acceptată pe jumătate trupește, pe jumătate  sufletește.
dilemaveche 1 jpg
Cum identifici rapid un nou cazino online și cum să rămîi siguranță
Pe viitor, cu siguranță vor mai apărea jocuri diferite și inovative.
Dilemaveche   nuante de roscat jpg
Ce legătură există între nuanța părului și personalitate – află aici!
Te-ai întrebat vreodată dacă există o legătură între nuanța părului și personalitate?
Echoes of Presence partedinarte jpg
COMUNITATEA A DECIS: CÎȘTIGĂTORUL CONCURSULUI LANSAT DE ROMANIAN DESIGN WEEK ȘI IQOS ESTE PROIECTUL „ECHOES OF PRESENCE”
ÎMPREUNĂ este tema pe care Romanian Design Week și IQOS au propus-o comunității creative din România pentru ediția de anul acesta a concursului.
2nd NEW draft poster FINAL med jpg
Start pentru înscrierile la a doua ediție New Draft. Asociația Control N caută autori de scenarii de film din România
Trei sesiuni de lucru asistat, programate lunar, între lunile iulie și octombrie 2023
icr lbf2023 jpeg
#3 1 jpg
Cititul în familie: De ce este important să citim împreună cu cei mici?
Cititul în familie nu trebuie să fie o activitate plictisitoare, ci poate fi o aventură fascinantă pentru toți membrii familiei.
catre mine 50x70 preview jpg
Control N: Ateliere de autocunoaștere prin scris pentru liceeni
În perioada martie – mai 2023 atelierele își propun să abordeze într-o manieră originală trei forme de scriere.
cum alegi cele mai confortabile treninguri de fete pentru fiecare sezon jpg
Cum alegi cele mai confortabile treninguri de fete pentru fiecare sezon?
La școală, prin parc și la locul de joacă, treningul de fete este ținuta preferată ușor de adaptat la fiecare sezon.
specializare sau servicii complete cum alegi abordarea pentru service ul tau auto jpg
Specializare sau servicii complete: cum alegi abordarea pentru service-ul tău auto
Alegerea unei abordări pentru service-ul tău auto poate face diferența între succesul și eșecul afacerii.

Adevarul.ro

image
Panourile solare, un dezastru ecologic care așteaptă să se întâmple? Ce spun experții
În timp ce sunt promovate în întreaga lume ca o armă crucială de reducere a emisiilor de carbon, panourile solare pot provoca un dezastru ecologic după 25-30 de ani, cât este durata lor de viață.
image
Cauzele cutremurelor din vestul României. INFP: „Asta pune o presiune enormă”
Cutremurul din Arad s-a simțit în Ungaria, Croația și Serbia. Seismologii explică ce cauze produc cutremurele din zona de vest a țării.
image
Cum a murit de fapt regele Decebal. Principalele ipoteze privind sfârșitul regelui dac
Decebal, regele dacilor, a murit în anul 106 d Hr, în urma înfrângerii în fața legiunilor romane, după două războaie epuizante. Deși, aparent, modul în care regele dac a murit este bine cunoscut, există mai multe ipoteze privind sfârșitul acestuia.

HIstoria.ro

image
Cine au fost cele trei soții ale lui Ștefan cel Mare? Familia și copiii domnului Moldovei
Ștefan cel Mare al Moldovei a fost căsătorit de trei ori, de fiecare dată luându-și de soţie o reprezentantă a unei mari familii aristocrate, de confesiune ortodoxă. Mai întâi, Ștefan s-a căsătorit, în vara anului 1463, într-un context în care plănuia organizarea unei cruciade ortodoxe împotriva Imperiului Otoman, cu Evdochia, care descindea după tată din neamul marilor duci ai Lituaniei. Tatăl ei, Alexandru al Kievului, era văr primar cu Cazimir al IV- lea, regele Poloniei și marele duce al Lit
image
Drumul României către Tratatul de la Trianon
Nimeni nu s-ar fi putut gândi la începutul anului 1918 la o schimbare totală în doar câteva luni a condițiilor dramatice în care se găsea România.
image
Tancurile în timpul Războiului Rece
Conflictul ideologic izbucnit între Uniunea Sovietică și aliații occidentali a dus la acumularea unor cantități enorme de material militar și la dezvoltarea inevitabilă a armei tancuri.