Guillaume Le Cunff, CEO Nespresso – Scrisoare către clienți

17 septembrie 2020
Guillaume Le Cunff, CEO Nespresso – Scrisoare către clienți jpeg

Astăzi este o zi importantă pentru Nespresso, pionierul și punctul de referinţă pentru cafeaua de cea mai înaltă calitate ambalată în porţii individuale. Începînd de astăzi, compania își ia angajamentul ca pînă în 2022 orice ceașcă de cafea Nespresso, atît din gama pentru acasă cît și din gama profesională, să aibă o amprentă de carbon neutră. Acest nou obiectiv ambițios vine să completeze acțiunile pe care Nespresso le-a întreprins în ultimii 10 ani pentru a-şi reduce emisiile de carbon şi a le compensa pe cele rămase prin reîmpăduriri. Mesajul a fost transmis de Guillaume Le Cunff, CEO-ul companiei, printr-o scrisoare deschisă către clienți.

Astăzi vin personal către dumneavoastră, întrucît este necesar să vă atrag atenţia asupra unui lucru deosebit de important: angajamentul nostru pentru sustenabilitate şi promisiunea pe care o fac.

Demersurile pentru sustenabilitate au fost întotdeauna pe lista mea de priorităţi, iar din momentul în care am preluat rolul de CEO Nespresso am căutat noi modalități prin care sa îmbunătățim şi să accelerăm eforturile companiei în această direcţie de o importanţă covîrşitoare.

În 2014 ne-am propus cîteva obiective ambițioase, care vor fi atinse integral pînă la finalul acestui an: toată cafeaua noastră va proveni din surse sustenabile, operațiunile noastre vor avea o amprentă de carbon neutră și peste 90% dintre clienții noștri vor putea recicla foarte uşor capsulele de cafea utilizate. Cu ajutorul dumneavoastră, deja, aproape o treime dintre capsulele noastre sînt reciclate. Şi, deşi toate acestea pot fi considerate deja un progres uimitor, eu le consider mai degrabă premisele unor noi ambiţii, mai mari şi mai îndrăzneţe.

Există în continuare polemici legate de cafeaua ambalată în porții individuale şi respect toate părerile exprimate pe acest subiect. Sistemul cafelei porționate le oferă iubitorilor de cafea posibilitatea de a prepara băutura preferată utilizînd exact cantitatea de resurse necesare (cafea, apă, energie electrică), fără nici o risipă. Este însă important ca fiecare porţie de cafea să fie ambalată în aşa fel încît cafeaua să îşi păstreze prospețimea și calităţile. Dar este încă şi mai importantă modalitatea prin care gestionăm aceste ambalaje şi le asigurăm circularitatea – reducînd risipa, refolosind și reciclînd.

Astfel, vreau să vă împartăşesc, nemijlocit, noile angajamente pe care ni le luăm la Nespresso în aşa fel încît să ne asigurăm că avem un impact pozitiv asupra mediului înconjurător și asupra fermierilor de cafea cu care colaborăm. Noua realitate, pe care o trăim cu toţii, ne determină să ne intensificăm eforturile, în aşa fel încît să atingem în cel mult 2 ani ceea ce, mai demult, ne propusesem să realizăm într-un deceniu:

● În primul rînd, ne luăm angajamentul să ne intensificăm eforturile pentru a reduce, a refolosi și a recicla resursele. Anul acesta am lansat deja primele capsule de cafea realizate cu aluminiu reciclat, ca o completare firească a sistemelor pe care deja le-am implementat pentru colectarea şi reciclarea capsulelor de cafea utilizate. Astfel, ne asigurăm că acest material uimitor – aluminiul – care poate fi reciclat la infinit, dobîndeşte o nouă viață şi nu e niciodată irosit.

● În al doilea rînd, ne luăm angajamentul ca pînă în 2022 orice ceașcă de cafea Nespresso să aiba o amprentă de carbon neutră. Astfel, vom continua să reducem amprenta de carbon a fiecărei ceşti de cafea şi, cu sprijinul partenerilor noștri Rainforest Alliance și PUR Projet, vom compensa orice nu putem reduce prin reîmpăduriri.

● Al treilea angajament pe care ni-l asumăm este să le asigurăm fermierilor de cafea venituri stabile şi relevante. Am construit cu fermierii de cafea parteneriate stabile şi îndelungate, care se întind pe mai mult de 20 de ani, plătind preţuri premium pentru cafeaua verde, instruindu-i și sprijinindu-i să utilizeze practici de agricultură durabilă. Vom lucra împreună cu partenerii noștri, precum Fairtrade, pentru a mări procentul de cafele certificate, reducînd riscurile generate de impredictibilitatea evoluțiilor economice și protejînd astfel comunitățile de fermieri cu care colaborăm.

În urmă cu 30 de ani am pornit într-o călătorie extraordinară, cu intenţia declarată să vă oferim cele mai bune sortimente de cafea. Dar caracterul unic al acestei experienţe este de fapt convingerea că, în general, cafeaua poate fi o forţă a binelui, deoarece poate transforma comunități întregi și totodată poate proteja mediul înconjurător. Iar dumneavoastră, în calitate de membru al comunității Nespresso, faceţi parte din această schimbare în bine.

Vă sînt recunoscător pentru încrederea arătată și vă încurajez să luaţi legătura cu noi pentru orice opinii. Atît eu, cît și oamenii din echipele mele, vă stăm la dispoziție cu răspunsuri la întrebări și ne dorim să vă ascultăm părerea, cu fiecare pas pe care îl facem împreună în această călătorie. Şi cred cu tărie în fapte, înainte de toate.

Cu sinceritate, 

Guillaume Le Cunff

semnatura1 jpg jpeg

CEO Nespresso

Credit foto Guillaume Le Cunff: Emmanuel Nguyen Ngoc

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Adevarul.ro

image
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
Rusia a pornit un veritabil război hibrid împotriva NATO, iar România e una dintre ținte. Analistul Hari Bucur Marcu a explicat motivele pentru care serviciile ruse sunt hiperactive în zonă și de ce România reprezintă o țintă importantă pentru spionii Kremlinului.
image
Mulți voluntari străini au crezut că sunt pregătiți să lupte în Ucraina, dar s-au înșelat, spune un veteran american
Unii voluntari occidentali care s-au alăturat războiului din Ucraina au fost uciși după ce s-au înrolat presupunând eronat că lupta va fi ușoară, a declarat pentru Business Insider un veteran american care a luptat în Ucraina de la începutul invaziei și până în decembrie.
image
„Copiii spun lucruri trăznite“, momente de colecție: Nu s-a oprit din râs toată emisiunea VIDEO
Virgul Ianțu s-a amuzat copios alături de fiecare copil care a spus un lucru amuzant în cadrul show-lui de televiziune.

HIstoria.ro

image
Răpirea lui Mussolini
În vara anului 1943, dictatorul italian Benito Mussolini (mai cunoscut și sub apelativul  pe care acesta și l-a ales – „Il Duce” – „Conducătorul”), aflat la putere de peste 20 de ani, se confrunta cu serioase probleme.
image
Cadoul de nuntă primit de Zoia Ceaușescu de la părinți
Fabricat în Franța, la o comandă specială a familiei Ceaușescu în anul 1983, automobilul Fuego GTS a fost facturat de către Renault (Service des Ventas Speciales Exportation) pe numele Ceaușescu Elena Zoia, unul dintre copiii familiei prezidențiale, care l-a primit cadou de nuntă de la părinți.
image
O tentativă de sinucidere în închisoarea Pitești: Povestea dramatică a lui Nicolae Eșianu
Nicolae Eșianu s-a născut la Cluj în 1923. Tatăl, director la Banca Ardeleană, iar mama, profesoară. Școala primară o face la Sibiu și apoi Liceul Militar la Târgu Mureș. În 1942 își dă bacalaureatul la Liceul Gheorghe Lazăr din Sibiu.