Ghid pentru cîștigarea alegerilor pentru Parlamentul European

26 februarie 2014
Ghid pentru cîștigarea alegerilor pentru Parlamentul European  jpeg

1. Definirea clar─â a obiectivelor grupului de c─âtre candida╚Ťii pentru Parlamentul European

Exemplu: Dezvoltarea unei nișe de expertiză tehnică și de presiune la nivelul Parlamentului European care să aducă beneficii măsurabile României, precum și promovarea unor interese, de asemenea clar definite, ale României la nivelul Parlamentului European și al Comisiei Europene sunt considerate obiective.

C├«teva explica╚Ťii:

a. Rom├ónia nu reprezint─â familia restr├«ns─â sau extins─â a candidatului. Grupul de prieteni sau partidul din care provine, de asemenea, nu se califica drept ╚Ťar─â.

b. Expertizele ob╚Ťinute prin experien╚Ť─â direct─â ├«n acte de corup╚Ťie, trafic de influen╚Ť─â, populism, furt (incluz├«nd furtul intelectual), amnezie temporar─â, suspendarea selectiv─â a bunului-sim╚Ť sau a moralit─â╚Ťii, nepotism, sociopatie, discriminare, de╚Öi interesante ╚Öi larg r─âsp├«ndite la nivelul clasei politice rom├óne╚Öti, nu fac parte dintre ariile de expertiz─â tehnic─â acceptabile, care s─â poat─â ajut─â pozi╚Ťionarea Rom├óniei ├«n Uniunea European─â. 

c. Obiective precum: s─â facem ╚Öi noi ni╚Öte bani, s─â scap din cloaca asta de Rom├ónia, vreau ├«n Parlamentul European c─â a╚Öa vrea mu╚Öchiul meu ╚Öi tata, mama, soacra, so╚Ťul, so╚Ťia, amantul, amanta, unchiul, m─âtu╚Öa poate s─â aranjeze prezen╚Ťa mea pe lista, c─â vorbesc limbi str─âine, c─â ├«mi place s─â m─â plimb, c─â am un interes personal s─â fiu ├«n Bruxelles, c─â da bine la resume, c─â trebuie s─â ├«i d─âm o slujb─â ╚Öi fostului ministru, c─â e singurul mod prin care putem s─â sc─âp─âm de dinozaurii din partid, c─â a╚Öa fac ╚Öi al╚Ťii ÔÇô nu sunt aplicabile. 

Toate obiectivele de mai sus reflect─â discu╚Ťii reale, pe care le-am auzit ├«n diverse ├«mprejur─âri cu actuali, fo╚Öti sau posibili viitori membri ai Parlamentul European.

2. Alegerea candida╚Ťilor ar trebui justificat─â pe baz─â unor abilit─â╚Ťi ╚Öi experien╚Ťe practice care s─â demonstreze capacitatea acestora de a ne reprezenta ├«n Parlamentul European. Felul ├«n care candida╚Ťii pot ajut─â pozi╚Ťionarea Rom├óniei ├«n Uniunea European─â trebuie s─â fie explicit─â ╚Öi o urmare logic─â a expertizei acestora.

Abilitatea de a face bani ├«n urm─â unor contracte dubioase cu statul, capacitatea de a fi ÔÇ×bun prieten(─â)ÔÇŁ cu baroni influen╚Ťi sau oameni politici care decid listele de candida╚Ťi sunt la fel de pu╚Ťin recomandate precum sunt ╚Öi selec╚Ťia bazat─â pe lungimea picioarelor sau capacitatea de a b─âl─âc─âri la televizor pe oricine vrea ╚Öeful direct pe linia de partid. 

ÔÇ×CalificariÔÇŁ cum ar fi fata pre╚Öedintelui sau nevast─â de pre╚Öedinte de partid ar trebui s─â fie evitate ├«n mod automat, m─âcar pentru a trimite un mesaj clar ├«mpotriv─â nepotismul ╚Öi corup╚Ťiei rampante din societatea rom├óneasc─â.

Fluen╚Ťa ├«n cel pu╚Ťin o limb─â de circula╚Ťie interna╚Ťional─â ÔÇô rom├ón─â, moldoveneasc─â, olteneasc─â, ardeleneasc─â, mo╚Ťeasc─â, ╚Ömechereasc─â, p─âs─âreasc─â cu pi sau cu mi ÔÇô nu se calific─â. 

Fluen╚Ť─â ├«n englez─â (de preferat cea vorbit─â de profesorii din Anglia/Statele Unite) sau francez─â (limb─â vorbit─â de profesorii din Fran╚Ťa) este absolut necesar─â. Prin aceasta ├«n╚Ťeleg capacitatea de a particip─â activ la o discu╚Ťie tehnic─â ├«n englez─â sau francez─â, ╚Öi capacitatea de a scrie ceva publicabil ├«ntr-un ziar sau jurnal ╚Ötiin╚Ťific ├«ntr-una dintre urm─âtoarele ╚Ť─âri: Anglia, SUA, Fran╚Ťa, Belgia, Germania ÔÇô reprezint─â o dovad─â acceptabil─â. 

Participarea activ─â nu include datul entuziast din m├«ini sau din cap, ridicarea aprobativ─â a degetului mare sau repetarea entuziast─â a unor construc╚Ťii lexicale complicate cum ar fi ÔÇ×OKÔÇŁ sau ÔÇ×ouiÔÇŁ. Cititul rapid ├«n romglez─â sau francorom├ón─â a unui document preg─âtit de al╚Ťii nu se calific─â, a╚Öa cum nu o face nici terminarea Universit─â┼úii Rom├óno-American─â sau certificarea de la o prestigioas─â facultate din... hai s─â spunem Catania.

3. Publicarea unui plan de ac╚Ťiune individual pentru fiecare candidat ├«n cazul ├«n care acesta va fi ales ├«n Parlamentul European

Asemenea planuri ar trebui s─â includ─â dovezi clare ale determin─ârii viitorului parlamentar pentru a aduce o schimbare at├«t la nivel european, c├«t ╚Öi la nivel na╚Ťional.

Exemple:

a. Donarea unei p─âr╚Ťi semnficative a salariului pentru a dezvolta o expertiz─â independent─â ├«n Rom├ónia ├«n domeniul ├«n care acesta lucreaz─â. Orice venit de peste 3500 de EUR ├«n Bruxelles poate asigura o via╚Ť─â deosebit de confortabil─â pentru o familie. Venitul unui parlamentar european trece lejer de 9000 de EUR pe lun─â, dac─â trece prin Parlament.

b. Angajarea ├«n cabinetul viitorului membru al Parlamentului European al unui num─âr de tineri promi╚Ť─âtori (minim 3 pe an), selecta╚Ťi prin concurs deschis, pentru a ajuta la preg─âtirea unor exper╚Ťi care s─â poat─â s─â sprijine la atingerea obiectivelor pentru Rom├ónia. Evitarea oric─ârei forme de nepotism trebuie s─â fie prioritar─â ├«n angaj─âri.

c. Implicarea grupului parlamentar ├«n activit─â╚Ťi civice care s─â contribuie la ├«ns─ân─âto╚Öirea societ─â╚Ťii rom├óne╚Öti. Sus╚Ťinerea financiar─â a unor ini╚Ťiative care s─â ajute la eradicarea corup╚Ťiei ├«n ceea ce prive╚Öte administrarea fondurilor europene ar putea fi un exemplu.

Ținînd cont de lista catastrofală propusă de PSD pentru Parlamentul European, precum și probabilele liste ale PDL și PNL, este foarte posibil ca reprezentarea României pe plan european să fie încă o dată în cea mai mare parte în detrimentul intereselor României.

O schimbare de abordare ar putea s─â aduc─â at├«t o victorie nea╚Öteptat─â ├«n alegerile pentru Parlamentul European, c├«t ╚Öi s─â genereze o discu╚Ťie util─â despre care ar fi cele mai bune direc╚Ťii pe care Rom├ónia s─â le urm─âreasc─â la nivel european.

A╚Öa cum ar fi probabil util s─â m─â opresc vis├«nd c─â alegerile ar putea fi ╚Öi rezultatul unui vot responsabil al cet─â╚Ťeanului rom├ón informat. P├«n─â acum, rezultatele la europarlamentare au fost rezultatul firesc al lipsei de responsabilitate civic─â (absenteism) ╚Öi a ÔÇ×m├«n─ârieiÔÇŁ la vot a unor oameni ├«ndobitoci╚Ťi de s─âr─âcie, TV, mit─â electoral─â. ÔÇ×Contribu┼úiaÔÇŁ baronilor ╚Öi interlopilor locali, de asemenea, nu este deloc neglijabil─â. 

00 cover event facebook (1) jpg
Via╚Ťa la 18 ani
ÔÇ×Am 18 aniÔÇŁ este un proiect, produs de Asocia╚Ťia Art No More ╚Öi cofinan╚Ťat de AFCN, la care au participat ╚Öapte scriitori rom├óni contemporani: Dan Coman, Augustin Cup╚Öa, Andreea C─ât─âlina Dr─âghici, Andrei Do╚Öa, Jean-Lorin Sterian, Cristina ╚śtefan, Mara Wagner.
serileRRM25 landscape 1920x1080 jpg
Serile Radio Rom├ónia Muzical ÔÇô 25. Recital sus╚Ťinut de violonistul R─âzvan Stoica ╚Öi pianista Andreea Stoica
Îndrăgitul violonist Răzvan Stoica, alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, vor urca pe scena Sălii Radio joi, 2 iunie, ora 19:00.
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty jpeg
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty
To╚Ťi cei care au nevoie de serviciile din saloanele de beauty se pot programa online, la doar c├«teva click-uri distan╚Ť─â, la orice salon ├«╚Öi doresc.
4 legende pe care merită să le știi jpeg
4 legende pe care merită să le știi
Anumite legende au intrat deja în folclorul popular și, chiar dacă istoricii nu au reușit să le demonstreze veridicitatea în totalitate și unele par simple fabule, ele au un farmec aparte și sînt foarte interesante.
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE jpeg
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE
Scopul general al proiectului este ca Rom├ónia s─â devin─â o ╚Ťar─â cu un trafic rutier mai sigur, prin┬áreducerea progresiv─â a num─ârului victimelor accidentelor rutiere.
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ jpeg
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ
├Än 2022, Funda╚Ťia Superbet este din nou al─âturi de revista cultural─â, sus╚Ťin├«nd organizarea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele┬áDilema vecheÔÇŁ.
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino? jpeg
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino?
S├«nt foarte multe jocuri, foarte multe posibilit─â╚Ťi, iar dac─â e╚Öti ├«ncep─âtor, exist─â riscul s─â te sim╚Ťi pu╚Ťin st├«njenit, s─â nu ╚Ötii exact ce s─â te joci ╚Öi s─â ├«nchei sesiunea cu un gust amar.
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai  Zevo te inspir─â jpeg
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai. Zevo te inspir─â
Iubitoarele ╚Öi iubitorii de fashion vor g─âsi la magazinul online Zevo acele accesorii nelipsite din fiecare zi, realizate cu aten╚Ťie la detalii ╚Öi cu designuri inedite - GEN╚ÜILE!
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari jpeg
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari
├Ämbr─âc─âmintea de protec╚Ťie ╚Öi echipamentul personal de protec╚Ťie (EIP) reprezint─â o caracteristic─â de siguran╚Ť─â esen╚Ťial─â ├«n orice loc de munc─â, iar industria alimentar─â nu face excep╚Ťie.
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante?
Dulapurile produse din metal sînt structuri solide, foarte sigure și eficiente atunci cînd vine vorba despre depozitarea documentelor, obiectelor vestimentare, dar și a altor obiecte sau accesorii.
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â? jpeg
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â?
Pentru ca ╚Ťinutele tale s─â arate perfect, merit─â s─â ├«nve╚Ťi arta purt─ârii botinelor ╚Öi cizmelor.
Moda de vară   Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon? jpeg
Moda de vară - Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon?
Noile tendin┼úe ├«n materie de ┼úinute estivale s├«nt extrem de ofertante, d├«ndu-┼úi posibilitatea de a jongla cu creativitatea ┼či de a-┼úi dezvolta ideile vestimentare.
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor jpeg
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor
├Än ultimii cinci ani, tot mai mul╚Ťi pasiona╚Ťi de jocuri de noroc au mutat distrac╚Ťia ├«n online, beneficiind de avantajele oferite de acest mediu.
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie jpeg
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie
S├«nt c─âr╚Ťi care ├«╚Ťi schimb─â total viziunea despre lume, iar ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ este una dintre ele.
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești jpeg
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești
Unul dintre principalele obiective ale producătorilor a fost să creeze produse cît mai naturale și au reușit.
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â?
Pentru a-╚Ťi u╚Öura munca, ai nevoie de instrumente specializate, care s─â te ajute s─â toaletezi elementele de vegeta╚Ťie ├«n siguran╚Ť─â ╚Öi f─âr─â eforturi fizice prea mari.
De ce sînt video urile cu unboxing atît de populare? jpeg
De ce sînt video-urile cu unboxing atît de populare?
Cel mai mare succes îl au prezentările de gadget-uri, cum ar fi ultimele tipuri de telefoane.
Cînd nu se poate produce alăptarea jpeg
Cînd nu se poate produce alăptarea
Există situaţii în care alăptarea nu se poate produce, din varii motive, fie aparţinînd mamei, fie nou-născutului.
Cum s─â economisi╚Ťi bani ├«n mod corespunz─âtor jpeg
Cum s─â economisi╚Ťi bani ├«n mod corespunz─âtor
Cu un plan financiar scris ╚Öi elaborat, va fi mai u╚Öor s─â v─â planifica╚Ťi rambursarea banilor pe care trebuie s─â-i ├«mprumuta╚Ťi.
Revelion cu bun gust: b─âuturi rafinate, ├«n func╚Ťie de preparate jpeg
Revelion cu bun gust: b─âuturi rafinate, ├«n func╚Ťie de preparate
Este important s─â asociem corect preparatele festive cu licorile care le poten╚Ťeaz─â aroma.
Lista cu rezolu╚Ťii de Anul Nou trebuie s─â includ─â cursuri de dezvoltare personal─â jpeg
Lista cu rezolu╚Ťii de Anul Nou trebuie s─â includ─â cursuri de dezvoltare personal─â
╚śtiai c─â exist─â┬ácursuri de dezvoltare personal─â┬áconcepute special pentru adolescen╚Ťi?
Cum po╚Ťi s─â reduci consumul de energie electric─â? jpeg
Cum po╚Ťi s─â reduci consumul de energie electric─â?
Pentru a te asigura c─â de fiecare dat─â c├«nd faci plata factura electrica online pl─âte╚Öti sume c├«t mai mici de bani, este bine s─â respec╚Ťi o serie de reguli.
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi! jpeg
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi!
Acest echipament pentru ├«nc─âlzirea locuin╚Ťei se remarc─â prin faptul c─â produce c─âldur─â f─âr─â s─â utilizeze combustibil, ci folosind pur ╚Öi simplu resurse din natur─â, precum apa, aerul ╚Öi solul.
Cum func╚Ťioneaz─â un cazino online? jpeg
Cum func╚Ťioneaz─â un cazino online?
Platformele online permit o dinamic─â mai accentuat─â ╚Öi un ritm de joc mai rapid, deoarece nu exist─â nici o interac╚Ťiune ├«ntre juc─âtori ╚Öi sistemele tehnologice.

Adevarul.ro

image
Implica┼úiile distrugerii cruci┼č─âtorului Moskva, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagr─â | adevarul.ro
Atacul asupra crucisatorului Moskva", nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagra, are valoare simbolica si militara, spune profesorul Michael Petersen, citat de BBC. Nava ...
image
Topul celor mai valoroase monumente istorice lăsate în ruină. De ce nimeni nu le-a îngrijit VIDEO | adevarul.ro
O multime de monumente istorice faimoase din judetul Hunedoara nu au mai fost ingrijite si restaurate de mai multe decenii.

HIstoria.ro

image
Victimele stalinismului, investigate de un medic român incoruptibil
lexandru Birkle a participat la investigarea gropilor comune cu victimele stalinismului, găsite de administraţia germană a Ucrainei în orașul Viniţa, precum și în localitatea Tătarca de lângă Odessa.
image
Una dintre cele mai crude ╚Öi spectaculoase metode de execu╚Ťie
C─âlcarea sau strivirea de c─âtre un elefant este o metod─â de execu╚Ťie sau de tortur─â mai pu╚Ťin cunoscut─â de-a lungul istoriei, de╚Öi a fost practicat─â p├ón─â ├«n secolul al XIX-lea.
image
Graffiti: art─â sau vandalism?
De-a lungul istoriei sale zbuciumate, acest gen artistic a reprezentat mereu un subiect fierbinte, pus la zid și supus dezbaterilor din societate. Este bun sau rău graffiti-ul?