Ghid pentru cîștigarea alegerilor pentru Parlamentul European

26 februarie 2014
Ghid pentru cîștigarea alegerilor pentru Parlamentul European  jpeg

1. Definirea clară a obiectivelor grupului de către candidații pentru Parlamentul European

Exemplu: Dezvoltarea unei nișe de expertiză tehnică și de presiune la nivelul Parlamentului European care să aducă beneficii măsurabile României, precum și promovarea unor interese, de asemenea clar definite, ale României la nivelul Parlamentului European și al Comisiei Europene sunt considerate obiective.

Cîteva explicații:

a. România nu reprezintă familia restrînsă sau extinsă a candidatului. Grupul de prieteni sau partidul din care provine, de asemenea, nu se califica drept țară.

b. Expertizele obținute prin experiență directă în acte de corupție, trafic de influență, populism, furt (incluzînd furtul intelectual), amnezie temporară, suspendarea selectivă a bunului-simț sau a moralității, nepotism, sociopatie, discriminare, deși interesante și larg răspîndite la nivelul clasei politice românești, nu fac parte dintre ariile de expertiză tehnică acceptabile, care să poată ajută poziționarea României în Uniunea Europeană. 

c. Obiective precum: să facem și noi niște bani, să scap din cloaca asta de România, vreau în Parlamentul European că așa vrea mușchiul meu și tata, mama, soacra, soțul, soția, amantul, amanta, unchiul, mătușa poate să aranjeze prezența mea pe lista, că vorbesc limbi străine, că îmi place să mă plimb, că am un interes personal să fiu în Bruxelles, că da bine la resume, că trebuie să îi dăm o slujbă și fostului ministru, că e singurul mod prin care putem să scăpăm de dinozaurii din partid, că așa fac și alții – nu sunt aplicabile. 

Toate obiectivele de mai sus reflectă discuții reale, pe care le-am auzit în diverse împrejurări cu actuali, foști sau posibili viitori membri ai Parlamentul European.

2. Alegerea candidaților ar trebui justificată pe bază unor abilități și experiențe practice care să demonstreze capacitatea acestora de a ne reprezenta în Parlamentul European. Felul în care candidații pot ajută poziționarea României în Uniunea Europeană trebuie să fie explicită și o urmare logică a expertizei acestora.

Abilitatea de a face bani în urmă unor contracte dubioase cu statul, capacitatea de a fi „bun prieten(ă)” cu baroni influenți sau oameni politici care decid listele de candidați sunt la fel de puțin recomandate precum sunt și selecția bazată pe lungimea picioarelor sau capacitatea de a bălăcări la televizor pe oricine vrea șeful direct pe linia de partid. 

„Calificari” cum ar fi fata președintelui sau nevastă de președinte de partid ar trebui să fie evitate în mod automat, măcar pentru a trimite un mesaj clar împotrivă nepotismul și corupției rampante din societatea românească.

Fluența în cel puțin o limbă de circulație internațională – română, moldovenească, oltenească, ardelenească, moțească, șmecherească, păsărească cu pi sau cu mi – nu se califică. 

Fluență în engleză (de preferat cea vorbită de profesorii din Anglia/Statele Unite) sau franceză (limbă vorbită de profesorii din Franța) este absolut necesară. Prin aceasta înțeleg capacitatea de a participă activ la o discuție tehnică în engleză sau franceză, și capacitatea de a scrie ceva publicabil într-un ziar sau jurnal științific într-una dintre următoarele țări: Anglia, SUA, Franța, Belgia, Germania – reprezintă o dovadă acceptabilă. 

Participarea activă nu include datul entuziast din mîini sau din cap, ridicarea aprobativă a degetului mare sau repetarea entuziastă a unor construcții lexicale complicate cum ar fi „OK” sau „oui”. Cititul rapid în romgleză sau francoromână a unui document pregătit de alții nu se califică, așa cum nu o face nici terminarea Universităţii Româno-Americană sau certificarea de la o prestigioasă facultate din... hai să spunem Catania.

3. Publicarea unui plan de acțiune individual pentru fiecare candidat în cazul în care acesta va fi ales în Parlamentul European

Asemenea planuri ar trebui să includă dovezi clare ale determinării viitorului parlamentar pentru a aduce o schimbare atît la nivel european, cît și la nivel național.

Exemple:

a. Donarea unei părți semnficative a salariului pentru a dezvolta o expertiză independentă în România în domeniul în care acesta lucrează. Orice venit de peste 3500 de EUR în Bruxelles poate asigura o viață deosebit de confortabilă pentru o familie. Venitul unui parlamentar european trece lejer de 9000 de EUR pe lună, dacă trece prin Parlament.

b. Angajarea în cabinetul viitorului membru al Parlamentului European al unui număr de tineri promițători (minim 3 pe an), selectați prin concurs deschis, pentru a ajuta la pregătirea unor experți care să poată să sprijine la atingerea obiectivelor pentru România. Evitarea oricărei forme de nepotism trebuie să fie prioritară în angajări.

c. Implicarea grupului parlamentar în activități civice care să contribuie la însănătoșirea societății românești. Susținerea financiară a unor inițiative care să ajute la eradicarea corupției în ceea ce privește administrarea fondurilor europene ar putea fi un exemplu.

Ținînd cont de lista catastrofală propusă de PSD pentru Parlamentul European, precum și probabilele liste ale PDL și PNL, este foarte posibil ca reprezentarea României pe plan european să fie încă o dată în cea mai mare parte în detrimentul intereselor României.

O schimbare de abordare ar putea să aducă atît o victorie neașteptată în alegerile pentru Parlamentul European, cît și să genereze o discuție utilă despre care ar fi cele mai bune direcții pe care România să le urmărească la nivel european.

Așa cum ar fi probabil util să mă opresc visînd că alegerile ar putea fi și rezultatul unui vot responsabil al cetățeanului român informat. Pînă acum, rezultatele la europarlamentare au fost rezultatul firesc al lipsei de responsabilitate civică (absenteism) și a „mînăriei” la vot a unor oameni îndobitociți de sărăcie, TV, mită electorală. „Contribuţia” baronilor și interlopilor locali, de asemenea, nu este deloc neglijabilă. 

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Adevarul.ro

image
BBC: Unanimitate în guvernul israelian privind răspunsul la atacul iranian
Hanoch Milwidsky, vicepreședinte al parlamentului israelian și membru al Knessetului din partea Partidului Likud al premierului Netanyahu, a declarat pentru BBC că există unanimitate în guvernul israelian cu privire la faptul că ar trebui să existe un răspuns la atacul iranian.
image
Topul țărilor europene cu cei mai educați locuitori. Pe ce loc e România
Ponderea persoanelor cu studii superioare este mai mare în țările nordice și baltice, iar femeile sunt, în general, cele mai educate. România are cel mai mic procent din UE în ceea ce privește numărul de persoane cu studii superioare.
image
Televiziunea iraniană, fake news grosolan despre atacul asupra Israelului. Ce video a arătat populației ca fiind „lovitura de succes” VIDEO
Televiziunea de stat iraniană a difuzat duminică, în mod repetat, o înregistrare video cu un incendiu în Chile, susținând că este vorba de imagini cu rachete care au lovit cu succes ținte din Israel.

HIstoria.ro

image
Bătălia codurilor: Cum a fost câștigat al Doilea Război Mondial
Pe 18 ianuarie a.c., Agenția britanică de informații GCHQ (Government Communications Headquarters) a sărbătorit 80 de ani de când Colossus, primul computer din lume, a fost întrebuințat la descifrarea codurilor germane în cel de Al Doilea Război Mondial.
image
Cum percepea aristocrația britanică societatea românească de la 1914?
Fondatori ai influentului Comitet Balcanic de la Londra, frații Noel și Charles Buxton călătoresc prin Balcani, în toamna anului 1914, într-o misiune diplomatică neoficială, menită să atragă țările neutre din regiune de partea Antantei.
image
Istoricul Maurizio Serra: „A înțelege modul de funcționare a dictaturii ne ajută să o evităm” / INTERVIU
Publicată în limba franceză în 2021, biografia lui Mussolini scrisă de istoricul Maurizio Serra, membru al Academiei Franceze, a fost considerată un eveniment literar şi istoric.