Filme pentru toate vîrstele, la Astra

19 octombrie 2016
Filme pentru toate vîrstele, la Astra jpeg

Astra Film Junior aprinde pasiunea publicului tînăr şi foarte tînăr pentru magia artei cinematografice. Ediția din 2016 și-a diversificat oferta de filme și și-a extins platforma educațională în afara festivalului, de la cursuri de pregătire a cadrelor didactice, la ateliere dedicate inițierii elevilor în producția propriilor filme și proiecții speciale în licee din Sibiu.

Documentar premiat la Oscar și filme full-dome în programul AF Junior

Cel mai îndrăgit eveniment cinematografic dedicat elevilor și profesorilor din Sibiu, Astra Film Junior, a adus în acest an o mulțime de noutăți. Copiii experimentează pentru prima oară vizionarea de filme full-dome într-un cinematograf cu ecran în forma de cupolă, amplasat în Piața Mare din Sibiu. Trei filme au fost selectate în programul Astra Film Junior: Dorința de a zbura, o istorie a mașinilor zburătoare și a inventatorilor lor, Bătrînul înțelept cu ochi de stele, un basm despre importanța cunoașterii, și Noaptea cea mai lungă: Poveste de iarnă, o fabulă despre curaj, generozitate și renașterea naturii.

Programul dedicat elevilor cu vîrsta 13+ este unul de top: Searching for Sugar Man / Pe urmele lui Sugar Man (regia Malik Bendjelloul) a cîștigat în 2013 un premiu Oscar, iar filmele True Cost / Prețul plătit (regia Andrew Morgan), Down the Deep Dark Web / Fața ascunsă a internetului (regia Duki Dror și Tzachi Schiff) și Sonita (regia Rokhsareh Ghaem Maghami) ating puncte sensibile ale lumii de astăzi: secretele industriei vestimentare, zonele ascunse ale internetului sau povestea unei tinere afgane care visează să devină cîntăreață de muzică rap.

Elevii cu vîrsta 6+ vizionează o serie de documentare despre copii din Bhutan, Germania, Africa de Sud, SUA și România. Protagonistul filmului realizat în România este un băiat de 13 ani din Agîrbiciu, un sat aflat în apropiere de Sibiu.

af junior cinematograful dom2 JPG jpeg

Sibiul văzut de liceeni

Astra Film Festival caută tinere voci ale comunității printre liceenii sibieni și le oferă șansa de a face primii pași în fascinanta industrie a filmului. În cadrul atelierului „Sibiul văzut de liceeni“, 10 adolescenți au participat la un training intensiv în care au deprins noțiuni despre tehnici de documentare, filmare și montare, iar finalitatea atelierului constă în expunerea filmelor în cadrul AFF, o ocazie unică de a-și vedea proiectate filmele într-un festival de talie internațională alături de nume legendare ale cinemaului documentar. Proiecțiile au loc duminică, 23 octombrie, de la ora 17:00 la Sala Thalia. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

Lumea online în dezbatere

În cadrul programului Cetățeni ai lumii online, miercuri – 18 octombrie, de la ora 17:00, la Salut Bistro va avea loc o întîlnire cu lectorul univ. dr. Constantin Vică care va discuta cu publicul subiecte atinse deja de filmele din program (Lo and Behold: Reveries of the Connected World, Facebookistan și Down the Deep, Dark), dar și alte teme legate de acest subiect vast și cu multe necunoscute.

Realitate sub acoperire

Astra Film Festival 2016 aduce în cele 6 săli de cinema din centrul istoric al Sibiului filme care scot audiența din zona de confort, indiferent de vîrstă. Patru documentare reunite în secțiunea „Realitate sub acoperire“ prezintă povești contemporane incredibile, toate împingîndu-ne limitele imaginației, despre felul în care unii oameni au reușit cu viclenie să-i înșele pe cei din jurul lor timp îndelungat. My Friend Rockefeller / Prietenul meu, Rockefeller (regia Steffi Kammerer), proiectat miercuri, 19 octombrie, de la ora 22:30 la Sala Auditorium, urmărește cazul lui Gerhartsreiter, care a pozat drept moștenitor al familiei Rockefeller vreme de ani buni, dar care s-a dovedit a fi de fapt un farseur. Prin ochii unor oameni convinși că știu data sfîrșitului lumii, Right Between Your Ears / Cu capul între urechi (regia Sheila Marshall), ce va fi proiectat joi, 20 octombrie, de la ora 22:30 la Sala Auditorium, explorează modul în care forța convingerii lor le afectează viața.

Vineri, 21 octombrie, The Applause Man / Vînătorul de aplauze (regia Ruben Vermeersch), de la ora 17:00 la Sala Thalia, și The Confessions of Thomas Quick / Mărturisirile lui Thomas Quick (regia Brian Hill), de la ora 22:00 la Astra Film Cinema, prezintă două personaje atipice: Antoon De Pauw, dependent să obțină aplauze și atenție la evenimente publice, și Thomas Quick, cel mai de temut ucigaș în serie al Suediei, ale cărui mărturisiri se dovedesc false, după ce se află că acestea erau făcute în timp ce lua doze mari de sedative.

WhatsApp Image 2023 06 02 at 16 31 57 jpeg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Anul acesta, organizatorii extind concursul la patru zile de competiții și show-uri ecvestre.
kam idris hqhx3lbn18 unsplash1 jpg
Dincolo de orele de lucru: Găsirea echilibrului între muncă și timp liber
Iată cîteva strategii practice și sfaturi pentru a găsi un echilibru între viața profesională și viața privată în lumea cu ritmul rapid din ziua de azi
Afis Teoria recapitularii Stefan Ungureanu The H Gallery jpeg
Vernisaj Ștefan Ungureanu – „Teoria recapitulării”, The H Gallery
Vernisajul expoziției va avea loc joi, 8 iunie, de la ora 19:00.
Portret CL jpg
poate nu
Poate nu-i chiar Sfîrșitul, numai că totul se leagă. Dar și pe asta cine s-o înțeleagă?
PHOTO 2023 05 26 14 18 54 jpg
Romanian Design Week, festivalul industriilor creative, readuce la viață spații uitate ale Bucureștiului, alături de IQOS
Industriile creative sau industriile de conținut sînt concepte care au intrat în limbajul comun în ultimii ani
ad3 jpg
Ce adidași se potrivesc cu treningul? Mizați pe confort și stil urban
Dacă preferi o versiune mai sportivă a treningurilor, pariază pe jambiere strîmte cu dungi albe pe laterale
saxinte jpg
Nigredo
Acceptarea ideii că ura poate fi un sentiment creștinesc
 AAA2496 jpg
Importanța reglării unghiurilor direcției
Unul dintre factorii care pot duce cel mai mult la uzura prematură a anvelopelor este reglarea incorectă a unghiurilor direcției.
DilemaVeche (2) (1) jpg
featured image (2) (1) jpg
Istoria transferurilor în fotbal: De la 400 de lire la 222 de milioane de euro
În ultimul deceniu s-au plătit sume amețitoare pentru transferul unor fotbaliști.
index png webp
Serile Enayati Medical City, 26 mai 2023, cu Sever Voinescu si Horia Brenciu
Enayati Medical City are ca prioritate abordarea holistică a problemelor medicale ale pacienților.
pexels andrea piacquadio 3812745 jpg
Migrenele: ce le generează și cum le tratăm
Migrenele reprezintă un tip de durere de cap caracterizate prin dureri intense, pulsatile, resimțite de cele mai multe ori doar pe o parte a capului.
DSC08734 JPG
IQOS și Romanian Design Week te invită să descoperi instalația „Echoes of Presence” între 12-28 mai în Piața Amzei din București
În ultimii 10 ani, Romanian Design Week a devenit cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România.
Killa Fonic png
Vama intră în luptă cu Killa Fonic în bătălia muzicală a anului
Joi, Vama și Killa Fonic intră în cea mai așteptată bătălie muzicală a anului.
image png
Vedere asupra lumii din casele bunicilor
Recunosc o disperare aici, acceptată pe jumătate trupește, pe jumătate  sufletește.
dilemaveche 1 jpg
Cum identifici rapid un nou cazino online și cum să rămîi siguranță
Pe viitor, cu siguranță vor mai apărea jocuri diferite și inovative.
Dilemaveche   nuante de roscat jpg
Ce legătură există între nuanța părului și personalitate – află aici!
Te-ai întrebat vreodată dacă există o legătură între nuanța părului și personalitate?
Echoes of Presence partedinarte jpg
COMUNITATEA A DECIS: CÎȘTIGĂTORUL CONCURSULUI LANSAT DE ROMANIAN DESIGN WEEK ȘI IQOS ESTE PROIECTUL „ECHOES OF PRESENCE”
ÎMPREUNĂ este tema pe care Romanian Design Week și IQOS au propus-o comunității creative din România pentru ediția de anul acesta a concursului.
2nd NEW draft poster FINAL med jpg
Start pentru înscrierile la a doua ediție New Draft. Asociația Control N caută autori de scenarii de film din România
Trei sesiuni de lucru asistat, programate lunar, între lunile iulie și octombrie 2023
icr lbf2023 jpeg
#3 1 jpg
Cititul în familie: De ce este important să citim împreună cu cei mici?
Cititul în familie nu trebuie să fie o activitate plictisitoare, ci poate fi o aventură fascinantă pentru toți membrii familiei.
catre mine 50x70 preview jpg
Control N: Ateliere de autocunoaștere prin scris pentru liceeni
În perioada martie – mai 2023 atelierele își propun să abordeze într-o manieră originală trei forme de scriere.
cum alegi cele mai confortabile treninguri de fete pentru fiecare sezon jpg
Cum alegi cele mai confortabile treninguri de fete pentru fiecare sezon?
La școală, prin parc și la locul de joacă, treningul de fete este ținuta preferată ușor de adaptat la fiecare sezon.
specializare sau servicii complete cum alegi abordarea pentru service ul tau auto jpg
Specializare sau servicii complete: cum alegi abordarea pentru service-ul tău auto
Alegerea unei abordări pentru service-ul tău auto poate face diferența între succesul și eșecul afacerii.

Adevarul.ro

image
Alimentul banal care face minuni în grădină. Soluția nu poluează, vă scapă de insecte și este foarte ieftină
Otetul alb are multiple întrebuințări. Pe lângă utilizarea în bucătărie, cu ajutorul acestuia se pot curăța și lustrui diverse obiecte, sau poate fi folosit ca erbicid în grădină. Mai mult decât atât, nu poluează mediul înconjurător și nu are efecte negative asupra organismului uman.
image
Turistă dezgustată de ce a văzut pe o celebră insulă celebră din Grecia: „Te simți ca în lumea a treia” VIDEO
Turista a povestit pe TikTok experiența sa în timpul vacanței pe care a petrecut-o în insula Corfu, una dintre cele mai mari din Grecia.
image
Supervulcanii, bomba cu ceas a planetei. O erupție uriașă poate arunca omenirea în Evul Mediu sau să-i provoace extincția
Catastrofele naturale nu au ocolit Terra și au provocat mai multe extincții de-a lungul a sute de mii și milioane de ani. Vlad Manea, doctor în științele pământului cu studii postdoctorale la Caltech, Laboratorul de seismologie, explică, într-un interviu pentru „Adevărul”, unde poate duce o erupție.

HIstoria.ro

image
Kosovo și reflectarea războaielor din această provincie în media.
Kosovo, o provincie din partea de sud a Serbiei, astăzi recunoscută doar de câteva state ca o țară de sine-stătătoare, se află de câteva decenii în prim-planul mass-mediei și constituie un subiect de interes, în principal datorită istoriei sale politice turbulente și a conflictelor care au degenera
image
Sosirea voluntarilor ardeleni la Iași (7 iunie 1917)
După eşecul campaniei din 1916, guvernul român şi Marele Stat Major, la începutul anului 1917, au început să pregătească pe teritoriul restrâns al Regatului, o amplă acţiune de refacere şi înzestrare modernă a unităţilor decimate în luptele din anul precedent.
image
Cine au fost cele trei soții ale lui Ștefan cel Mare? Familia și copiii domnului Moldovei
Ștefan cel Mare al Moldovei a fost căsătorit de trei ori, de fiecare dată luându-și de soţie o reprezentantă a unei mari familii aristocrate, de confesiune ortodoxă. Mai întâi, Ștefan s-a căsătorit, în vara anului 1463, într-un context în care plănuia organizarea unei cruciade ortodoxe împotriva Imperiului Otoman, cu Evdochia, care descindea după tată din neamul marilor duci ai Lituaniei. Tatăl ei, Alexandru al Kievului, era văr primar cu Cazimir al IV- lea, regele Poloniei și marele duce al Lit