ESET - a cincea generaţie

20 septembrie 2011
ESET   a cincea generaţie    jpeg

ESET, liderul în protecţia proactivă împotriva ameninţărilor informatice, anunţă lansarea produselor sale blazon - ESET Smart Security 5 şi ESET NOD32 Antivirus 5

ESET este un pionier în ceea ce priveşte soluţiile de securitate anti-malware înca din 1992 şi a fost recompensat cu cel mai mare număr de distincţii consecutive VB100 oferite de către publicaţia britanică Virus Bulletin, specializată în testarea soluţiilor de securitate.

„Chiar şi înaintea lansării, versiunile de test ale celei de-a cincea generaţii de soluţii de securitate ESET au fost descărcate de peste patru milioane de ori. După o analiză atentă şi luni de dezvoltare, sîntem acum mîndri să prezentăm clienţilor noştrii noile soluţii ESET NOD32 Antivirus 5 şi ESET Smart Security 5”, spune Richard Marko, CEO, ESET. „Prin noile tehnologii încorporate în produse, precum ESET Live Grid şi sistemul avansat HIPS dezvoltat de către noi, vom oferi un nivel de protecţie mai bun ca oricînd. Noi, cei de la ESET, ne străduim întotdeauna să livrăm produse avansate tehnologic care să includă cele mai noi inovaţii. În acest moment lucrăm deja la dezvoltarea soluţiilor de securitate viitoare.”

Au fost aduse schimbări revoluţionare în ceea ce priveşte sistemul numit pînă acum ThreatSense.Net – sistemul de colectare a malware-ului bazat pe cloud care utilizează date preluate de la utilizatorii soluţiilor ESET, la nivel mondial. Tehnologia poartă acum numele ESET Live Grid şi oferă optimizări ale scanării pe baza listelor albe şi a fişierelor considerate sigure. Reputaţia fişierelor, preluată în sistem Cloud, reprezintă şi ea o nouă metodă de securizare, utilizată de cea mai nouă generaţie a produselor ESET pentru a determina dacă un anumit obiect este sigur sau nu. Rezultă o creştere atît în precizia de detecţie a ameninţărilor cît şi în ceea ce priveşte  viteza de scanare.

Aşa cum sistemul statistic ESET de centralizare a ameninţărilor indică lună de lună, mediile de stocare portabile sînt din ce în ce mai exploatate pentru răspîndirea viruşilor şi conţinutului malware. Atunci cînd este conectat, un dispozitiv de stocare USB poate transfera viruşi ascunşi, afectînd computerele chiar dacă acestea nu sînt conectate la internet. 

Caracteristica de Control al mediilor de stocare portabile notifică automat utilizatorul pentru scanarea întregului conţinut stocat pe memoriile flash (USB, SD), firewire, CD-uri şi DVD-uri, astfel încît ameninţările specifice să fie blocate înainte de a penetra sistemul de operare. Utilizatorii pot bloca/permite accesul mediilor portabile în sistem în funcţie de diverse criterii: tipul mediilor, fabricantul, numărul serial, dimensiunea sau alte atribute. Suplimentar, permisiunile alocate lor pot fi configurate pentru diverse activităţi, numai citire, citire şi scriere. Pot fi configurate astfel fie pentru utilizatori specifici sau grupuri. Utilizatorul poate decide să blocheze complet accesul lor generic şi să stabilească permisiuni pe baza unei liste „albe“ de dispozitive USB acceptate.

Controlul Parental permite afişarea paginilor web numai dacă nu conţin material considerat de către utilizator ofensator sau neadecvat, pe baza unor categorii predefinite de pagini web care pot fi blocate astfel. Utilizatorul poate configura un “rol” pentru oricare cont, fiecare cu setul propriu de categorii de site-uri web care au sau nu permisiunea de a fi afişate în timpul navigării.

Modulul HIPS (Host Intrusion Prevention System) oferă încă un nivel suplimentar de securitate şi le permite utilizatorilor care dispun de cunoştinte tehnice avansate să configureze comportamentul întregului sistem în amănunt.  Utilizatorii pot definii reguli cu privire la regiştrii de sistem, procese, aplicaţii şi fişiere.

Pasionaţilor de jocuri PC le este dedicat modul Gamer care comută în modul silenţios şi dezactivează mesajele pop-up conservînd resursele de sistem şi crescînd calitatea experienţei de gaming. Acest lucru duce la atenţie neîntreruptă în  timpul jocurilor şi activităţilor diverse care ruleaza în mod full-screen. „Performanţă exceptională şi nici un efect neplăcut asupra calităţii rulării jocurilor: aceste două lucruri sînt esenţiale în selecţia soluţiei de securitate – de aceea am ales să mă încred în ESET,” spune Marcel “k1llsen” Paul, e-sports gamer aflat în topul ligii de gaming ESC în Germania. 

Clienţii ESET vor beneficia de asemenea de avantajele ergonomiei superioare oferite de noua interfaţă grafică care acum este mai intuitivă, mai explicită şi mai uşor de utilizat.

Pentru mai multe caracteristici şi beneficii  oferite de ESET Smart Security 5 şi ESET NOD32 Antivirus 5, vă rugăm să vizitaţi: http://www.eset.ro/antivirus/eset-smart-security-5.php şi http://www.eset.ro/antivirus/eset-nod32-antivirus-5.php

Despre ESET

Fondată în 1992, compania ESET este furnizor global de soluţii de securitate atît pentru segmentul business cît şi pentru utilizatorii casnici. Lider în industria proactivă de detecţie a conţinutului malware, ESET NOD32 Antivirus deţine recordul mondial de premii şi distincţii Virus Bulletin "VB100 ",  fără să rateze vreodată un singur virus sau vierme “In-the-Wild”, încă de la începutul efectuării acestor teste independente în 1998. ESET NOD32 Antivirus, ESET Smart Security şi ESET Cybersecurity pentru Mac sînt alese de milioane de utilizatori la nivel global şi sînt printre cele mai recomandate soluţii de securitate din lume.

ESET are sediul central în Bratislava, Slovacia şi centre regionale de distribuţie în San Diego (SUA), Buenos Aires (Argentina) şi Singapore. ESET dispune de centre de cercetare malware în Bratislava, San Diego, Buenos Aires, Praga (Cehia), Cracovia (Polonia), Montreal (Canada), Moscova (Rusia) şi o reţea extinsă de parteneri în peste 180 de ţări. 

Despre Axel Soft IT Group

În România, distribuitorul exclusiv al soluţiilor de securitate ESET este compania Axel Soft IT Group, a carei reţea de parteneri distribuie soluţiile ESET la nivel national. Axel Soft IT Group asigură pentru toate produsele ESET suport tehnic 24/24 ore, 7 zile pe săptamana, în limba română, fără costuri suplimentare.

Informaţii complete despre soluţiile oferite de ESET în Romania pot fi găsite la adresele www.eset.ro şi www.axelsoft.ro

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Adevarul.ro

image
Ucraina „fierbe“: înfrângerea teribilă cu România, descrisă într-un cuvânt de presa de la Kiev
Prezentă cu vedetele ei în SUA, echipa Ucrainei a suferit un rezultat de neconceput.
image
Mii de iranieni au ieșit în stradă în semn de susținere a atacului asupra Israelului
Mii de iranieni au ieșit duminică dimineața devreme pe străzile din Iran, în semn de susținere pentru atacul fără precedent cu drone și rachete în curs de desfășurare împotriva dușmanului înrăit Israel.
image
De ce a primit un jandarm din București în contul personal peste 1,6 milioane lei. „Ce de bani!”
Un subofiţer de la Direcția de Jandarmerie a Municipiului București, care îşi aştepta zilele acestea salariul, s-a trezit că i-au intrat în cont peste 1,6 milioane lei, adică peste 300.000 de euro.

HIstoria.ro

image
Bătălia codurilor: Cum a fost câștigat al Doilea Război Mondial
Pe 18 ianuarie a.c., Agenția britanică de informații GCHQ (Government Communications Headquarters) a sărbătorit 80 de ani de când Colossus, primul computer din lume, a fost întrebuințat la descifrarea codurilor germane în cel de Al Doilea Război Mondial.
image
Cum percepea aristocrația britanică societatea românească de la 1914?
Fondatori ai influentului Comitet Balcanic de la Londra, frații Noel și Charles Buxton călătoresc prin Balcani, în toamna anului 1914, într-o misiune diplomatică neoficială, menită să atragă țările neutre din regiune de partea Antantei.
image
Istoricul Maurizio Serra: „A înțelege modul de funcționare a dictaturii ne ajută să o evităm” / INTERVIU
Publicată în limba franceză în 2021, biografia lui Mussolini scrisă de istoricul Maurizio Serra, membru al Academiei Franceze, a fost considerată un eveniment literar şi istoric.