Despre banii pentru caietele copilului meu

29 martie 2016
Despre banii pentru caietele copilului meu jpeg

De cînd se naște și pînă ce ajunge la maturitate, un copil are nevoie de educație. În primii ani ai copilăriei, acesta se joacă și, deși din punct de vedere conceptual, jocul este diferit de educație, se poate spune că în această perioadă îți educi copilul jucîndu-te cu el. Am avut nevoie de bani pentru jucăriile copilului meu pentru că nu am vrut să-l văd cum se joacă folosind cutii goale de conserve pe post de minge și cîrpe strînse într-un ghemotoc în loc de păpușă.

Am avut nevoie pentru bani pentru a-i cumpără copilului meu jocuri care să-i dezvolte imaginația și, mai apoi, cărți și caiete. Am fost convinsă că trezind în copilul meu dorința de a cunoaște cît mai multe, de a învăța, voi fi mîndră de toate performanțele adultului ce se va forma. Mi-am făcut planuri pentru viitorul lui și mi-am dorit tot ceea ce este mai bun pentru el. La un moment dat, m-am trezit cu un gust amar. În țara în care trăiam și munceam primeam un salariu mediu pe economie care nu-mi mai permitea să investesc în copilul meu.

În astfel de situații gîndurile vin și pleacă de-a valma, nu poți fi rațional sau logic. Nu acționezi în sensul care să schimbe situația, te afunzi și mai tare. La un moment dat, pot spune că într-o clipă de luciditate, am gîndit că un loc de muncă într-o țara în care voi fi plătită bine poate fi soluția nemulțumirilor mele. Însă, o asemenea hotărîre rupe o parte din ține prin faptul că implică să fii departe de copilul tău, de educația căruia nu te vei mai putea ocupa personal în continuare. Viață este o sumă de alegeri de conjunctură, iar eu am ales să plec în Spania pentru cîțiva ani, pentru a-mi putea susține financiar copilul.

În țara există o idee preconcepută cu privire la românii care muncesc în străinătate. Sînt considerați niște oameni fericiți care dispun de mulți bani și duc o viață ușoară. Lucrurile nu stau chiar așa! În străinătate muncești mult pentru un salariu, este adevărat, decent, ești departe de familia căreia în fiecare secundă îi duci dorul și, de regulă, te simți singur – cel puțin, în cazul meu așa a fost. Cu puțin noroc, am găsit un loc de muncă bun și o chirie acceptabilă în Madrid.

Cîți bani trimit lunar acasă și cum îi trimit

Din salariul pe care îl primesc reușesc să trimit familiei mele, încă în țară, 1500-2000 de euro la trei luni. Îmi permit să trimit suma asta de bani, deoarece lucrez cît de multe ore suplimentare pot și în felul ăsta beneficiez de cel mai bun curs de schimb, iar banii ajung peste noapte în zilele lucrătoare.

Să trimit bani în țară a fost o reală aventură. În primul rînd, timpul necesar pentru a merge la o bancă lipsea și, de foarte multe ori, apelam la o colegă de serviciu să-mi facă acest comision. În al doilea rînd, comisioanele pe care băncile și companiile specializate de cash le percep sînt mari. Am căutat cu încăpățînare să găsesc o alternativă.

Seri la rînd am analizat mai multe oferte pe care le-am găsit pe Internet. La un moment dat, pe un forum, niște discuții referitoare la un serviciu de transfer de bani online mi-au atras atenția. Fiind online, puteam să transfer bani chiar și cu ajutorul smartphone-ului, într-o pauză, de la serviciu. În plus, persoanele implicate în dialog îl descriau ca fiind incredibil de ieftin.

Intrînd pe site-ul celor de la TransferGo am înțeles exact despre ce este vorba. Concret, am urmat niște pași simpli: am creat un cont, am completat datele persoanei la care doream să trimit banii și am rezervat suma de 800 de euro. Mama mea a primit banii a doua zi (transferul de bani se realizează în maxim 24 ore lucrătoare), în euro (se pot primi și în lei), într-un cont bancar deschis la una dintre băncile care își desfășoară activitatea în România (contul poate fi deschis la orice bancă din țari).

Taxele de transfer prin acest serviciu sînt fixe. Pentru 800 de euro eu plătesc un comision de 0,99 euro, însă același comision l-aș plăti dacă aș trimite o sumă mai mare sau o sumă mai mică, iar pentru cursul valutar poți să verifici site-ul BNR.

Banii pentru caietele copilului meu sînt grei, pentru că îi obțin muncind de dimineață și pînă seară, însă, cu TransferGo, îi trimit ușor din două motive: este un serviciu foarte simplu de realizat și, mai mult de atît, într-un „mîine” apropiat o să-mi spun că a meritat tot efortul!

00 cover event facebook (1) jpg
Viața la 18 ani
„Am 18 ani” este un proiect, produs de Asociația Art No More și cofinanțat de AFCN, la care au participat șapte scriitori români contemporani: Dan Coman, Augustin Cupșa, Andreea Cătălina Drăghici, Andrei Doșa, Jean-Lorin Sterian, Cristina Ștefan, Mara Wagner.
serileRRM25 landscape 1920x1080 jpg
Serile Radio România Muzical – 25. Recital susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica
Îndrăgitul violonist Răzvan Stoica, alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, vor urca pe scena Sălii Radio joi, 2 iunie, ora 19:00.
Stailer, inspirație pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty jpeg
Stailer, inspirație pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty
Toți cei care au nevoie de serviciile din saloanele de beauty se pot programa online, la doar cîteva click-uri distanță, la orice salon își doresc.
4 legende pe care merită să le știi jpeg
4 legende pe care merită să le știi
Anumite legende au intrat deja în folclorul popular și, chiar dacă istoricii nu au reușit să le demonstreze veridicitatea în totalitate și unele par simple fabule, ele au un farmec aparte și sînt foarte interesante.
POLIȚIA ROMÂNĂ LANSEAZĂ CAMPANIA DE EDUCAȚIE RUTIERĂ PENTRU PIETONI, CONDUCĂTORI DE BICICLETE ȘI TROTINETE jpeg
POLIȚIA ROMÂNĂ LANSEAZĂ CAMPANIA DE EDUCAȚIE RUTIERĂ PENTRU PIETONI, CONDUCĂTORI DE BICICLETE ȘI TROTINETE
Scopul general al proiectului este ca România să devină o țară cu un trafic rutier mai sigur, prin reducerea progresivă a numărului victimelor accidentelor rutiere.
Fundația Superbet continuă să fie alături de cel mai cunoscut brand cultural românesc prin susținerea seriei „Conferințele Dilema veche” jpeg
Fundația Superbet continuă să fie alături de cel mai cunoscut brand cultural românesc prin susținerea seriei „Conferințele Dilema veche”
În 2022, Fundația Superbet este din nou alături de revista culturală, susținînd organizarea seriei „Conferințele Dilema veche”.
Cum să compari jocurile de masă la cazino? jpeg
Cum să compari jocurile de masă la cazino?
Sînt foarte multe jocuri, foarte multe posibilități, iar dacă ești începător, există riscul să te simți puțin stînjenit, să nu știi exact ce să te joci și să închei sesiunea cu un gust amar.
Modul în care porți geanta poate indica trăsături de personalitate pe care le ai  Zevo te inspiră jpeg
Modul în care porți geanta poate indica trăsături de personalitate pe care le ai. Zevo te inspiră
Iubitoarele și iubitorii de fashion vor găsi la magazinul online Zevo acele accesorii nelipsite din fiecare zi, realizate cu atenție la detalii și cu designuri inedite - GENȚILE!
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari jpeg
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari
Îmbrăcămintea de protecție și echipamentul personal de protecție (EIP) reprezintă o caracteristică de siguranță esențială în orice loc de muncă, iar industria alimentară nu face excepție.
Iată o dilemă nouă: să achiziționezi un dulap metalic clasic sau cu uși glisante? jpeg
Iată o dilemă nouă: să achiziționezi un dulap metalic clasic sau cu uși glisante?
Dulapurile produse din metal sînt structuri solide, foarte sigure și eficiente atunci cînd vine vorba despre depozitarea documentelor, obiectelor vestimentare, dar și a altor obiecte sau accesorii.
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni să alegi cu cizmele de damă? jpeg
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni să alegi cu cizmele de damă?
Pentru ca ținutele tale să arate perfect, merită să înveți arta purtării botinelor și cizmelor.
Moda de vară   Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon? jpeg
Moda de vară - Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon?
Noile tendinţe în materie de ţinute estivale sînt extrem de ofertante, dîndu-ţi posibilitatea de a jongla cu creativitatea şi de a-ţi dezvolta ideile vestimentare.
Cum a schimbat inteligența artificială joburile din lumea cazinourilor jpeg
Cum a schimbat inteligența artificială joburile din lumea cazinourilor
În ultimii cinci ani, tot mai mulți pasionați de jocuri de noroc au mutat distracția în online, beneficiind de avantajele oferite de acest mediu.
„Viața după Auschwitz” de Eva Schloss și Karen Bartlett – Cînd suferința are chip de femeie jpeg
„Viața după Auschwitz” de Eva Schloss și Karen Bartlett – Cînd suferința are chip de femeie
Sînt cărți care îți schimbă total viziunea despre lume, iar „Viața după Auschwitz” este una dintre ele.
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești jpeg
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești
Unul dintre principalele obiective ale producătorilor a fost să creeze produse cît mai naturale și au reușit.
Iată o dilemă nouă: cum să nu cheltui o avere pe accesorii de motocoasă? jpeg
Iată o dilemă nouă: cum să nu cheltui o avere pe accesorii de motocoasă?
Pentru a-ți ușura munca, ai nevoie de instrumente specializate, care să te ajute să toaletezi elementele de vegetație în siguranță și fără eforturi fizice prea mari.
De ce sînt video urile cu unboxing atît de populare? jpeg
De ce sînt video-urile cu unboxing atît de populare?
Cel mai mare succes îl au prezentările de gadget-uri, cum ar fi ultimele tipuri de telefoane.
Cînd nu se poate produce alăptarea jpeg
Cînd nu se poate produce alăptarea
Există situaţii în care alăptarea nu se poate produce, din varii motive, fie aparţinînd mamei, fie nou-născutului.
Cum să economisiți bani în mod corespunzător jpeg
Cum să economisiți bani în mod corespunzător
Cu un plan financiar scris și elaborat, va fi mai ușor să vă planificați rambursarea banilor pe care trebuie să-i împrumutați.
Revelion cu bun gust: băuturi rafinate, în funcție de preparate jpeg
Revelion cu bun gust: băuturi rafinate, în funcție de preparate
Este important să asociem corect preparatele festive cu licorile care le potențează aroma.
Lista cu rezoluții de Anul Nou trebuie să includă cursuri de dezvoltare personală jpeg
Lista cu rezoluții de Anul Nou trebuie să includă cursuri de dezvoltare personală
Știai că există cursuri de dezvoltare personală concepute special pentru adolescenți?
Cum poți să reduci consumul de energie electrică? jpeg
Cum poți să reduci consumul de energie electrică?
Pentru a te asigura că de fiecare dată cînd faci plata factura electrica online plătești sume cît mai mici de bani, este bine să respecți o serie de reguli.
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi! jpeg
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi!
Acest echipament pentru încălzirea locuinței se remarcă prin faptul că produce căldură fără să utilizeze combustibil, ci folosind pur și simplu resurse din natură, precum apa, aerul și solul.
Cum funcționează un cazino online? jpeg
Cum funcționează un cazino online?
Platformele online permit o dinamică mai accentuată și un ritm de joc mai rapid, deoarece nu există nici o interacțiune între jucători și sistemele tehnologice.

Adevarul.ro

image
Implicaţiile distrugerii crucişătorului Moskva, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră | adevarul.ro
Atacul asupra crucisatorului Moskva", nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagra, are valoare simbolica si militara, spune profesorul Michael Petersen, citat de BBC. Nava ...
image
Topul celor mai valoroase monumente istorice lăsate în ruină. De ce nimeni nu le-a îngrijit VIDEO | adevarul.ro
O multime de monumente istorice faimoase din judetul Hunedoara nu au mai fost ingrijite si restaurate de mai multe decenii.

HIstoria.ro

image
Victimele stalinismului, investigate de un medic român incoruptibil
lexandru Birkle a participat la investigarea gropilor comune cu victimele stalinismului, găsite de administraţia germană a Ucrainei în orașul Viniţa, precum și în localitatea Tătarca de lângă Odessa.
image
Una dintre cele mai crude și spectaculoase metode de execuție
Călcarea sau strivirea de către un elefant este o metodă de execuție sau de tortură mai puțin cunoscută de-a lungul istoriei, deși a fost practicată până în secolul al XIX-lea.
image
Graffiti: artă sau vandalism?
De-a lungul istoriei sale zbuciumate, acest gen artistic a reprezentat mereu un subiect fierbinte, pus la zid și supus dezbaterilor din societate. Este bun sau rău graffiti-ul?