Cum a schimbat inteligența artificială joburile din lumea cazinourilor

22 februarie 2022
Cum a schimbat inteligența artificială joburile din lumea cazinourilor jpeg

Inteligența artificială a devenit o componentă importantă a vieților noastre, indiferent că realizăm sau nu acest lucru. Cărți care pot umple rafturile unei biblioteci întregi pot fi purtate peste tot unde mergem într-un ebook cu înălțimea de 16 centimetri și lățimea de 12 centimetri, care cîntărește numai 170 de grame. De asemenea, multe bănci au desființat casieriile, operațiunile putînd fi făcute la automate cu interfețe intuitive.

Implementarea inteligenței artificiale, sub diversele ei forme, are ca efect direct desființarea unor locuri de muncă. În același timp, sînt create altele, așa cum se întîmplă în lumea cazinourilor. O primă observație legată de această industrie este că, în ultimii cinci ani, tot mai mulți pasionați de jocuri de noroc au mutat distracția în online, beneficiind de avantajele oferite de acest mediu.

Cazinourile live, soluția pentru socializare

La rîndul lor, operatorii licențiați au investit și au inovat pentru a transforma platformele de jocuri de noroc în ceea ce își doresc jucătorii, încercînd să creeze o experiență de joc cît mai apropiată de cea dintr-un „cazinou real”. În urmă cu cîțiva ani, principalul dezavantaj al cazinourilor online era că nu puteau oferi cadrul pentru socializare. Neajunsul a fost eliminat cu ajutorul tehnologiei, prin introducerea secțiunii de „cazinou live”.

În această secțiune sînt jocuri de masă coordonate de crupieri, exact ca în cazinourile terestre. Diferența este că clienții nu mai stau în jurul mesei, ei plasînd pariurile de acasă și urmărind derularea jocului pe ecranul monitorului, al telefonului sau al tabletei. Tot ce face crupierul este transmis în direct prin camere web, iar clientul poate interacționa cu acesta, dar și cu ceilalți participanți la joc. Cu ajutorul unor senzori, este urmărită evoluția bilei pe roata ruletei sau sînt scanate cărțile ridicate cu fața în sus, astfel că rezultatul jocului este afișat instantaneu pe ecran, împreună cu cîștigul obținut, dacă este cazul.

Mr Bit este unul dintre cazinourile online licențiate care are un număr mare de mese live: 37. Operatorul colaborează cu Evolution Gaming și Pragmatic Play, companii pentru care lucrează și numeroși crupieri români. În acest context, pe piața muncii s-a creat o cerere deosebită pentru persoane care pot îndeplini acest rol. Cei mai mulți dintre angajații cazinourilor online sînt foști angajați din cazinourile terestre, dar sînt acceptați și candidați fără experiență.

Chatboții sînt deja o realitate în Las Vegas

dilemaveche 2 jpg jpeg

Pe de altă parte, în cazinourile stradale se observă un alt fenomen: o parte din personalul uman este înlocuit de chatboți care preiau în special atribuțiile de gazde primitoare sau de relații cu clienții, oferind răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări ale jucătorilor care au probleme sau nelămuriri. În plus, robotul cu chip uman agreabil oferă și informații care nu au neapărat legătură cu jocurile de cazinou, ci și cu meniul de la bar sau cu ofertele speciale. Această tendință a fost inițiată în Las Vegas, în capitala jocurilor de noroc, și este preluată de cazinouri de top din toată lumea.

O etapă foarte importantă în eficientizarea activității cazinourilor a fost reprezentată de automatizarea operațiunilor din contabilitate, prin Robotic Process Automation (RPA). Sînt vizate operațiunile repetitive, de exemplu transferarea unor informații dintr-o foaie de calcul în alta sau compilarea mai multor informații, printr-un anumit algoritm. „Se poate automatiza orice proces care se întîmplă într-o aplicație și care nu are nevoie de o decizie obiectivă a unui om, ci doar de o listă de reguli”, a declarat un reprezentant al industriei.

Detectivii au fost înlocuiți de camere video inteligente

dilemaveche 3 jpg jpeg

Conceptul Big Data înglobează o serie de avantaje deosebite pentru proprietarii de cazinouri. În bazele de date stocate pe servere sînt memorate toate datele despre fiecare om care a avut contact, la un moment dat, cu un cazinou. Astfel, softul corelează informațiile și poate semnala dacă un candidat pentru un loc de muncă într-un cazinou are un trecut indezirabil, în sensul că în trecut a încercat să trișeze la jocuri de noroc. De asemenea, în cazinourile terestre există camere video de înaltă definiție, internet, senzori, măsurarea temperaturii de la distanță prin camere de termoviziune, inteligență artificială, programe de recunoaștere facială, programe de realizare a îmbătrînirii sau întineririi, astfel încît să-i depisteze pe cei care încearcă să-și transforme fizionomia.

Pentru a trage semnalele de alarmă activate în prezent de aceste softuri, în trecut era nevoie de departamente de securitate cu angajați numeroși, printre care detectivi și psihologi. Acum, este nevoie doar de cîțiva oameni care monitorizează ecranele și transmit mai departe alarma către autoritățile competente.

Nu în ultimul rînd, implementarea elementelor de inteligență artificială ajută la depistarea jucătorilor care sînt în pericol de a dezvolta o dependență pentru gambling. Tot ce face un client al unui cazinou online este înregistrat, de la numărul de ore petrecute pe platformă pînă la mizele plasate și jocurile preferate. În momentul în care un jucător are un comportament de joc compulsiv, el este contactat de reprezentanții cazinoului, care încearcă să îl ajute susținuți de psihologi specializați pe acest domeniu.

vitamina c jpg
3 ingrediente miraculoase pentru sănătatea și frumusețea pielii. Și nu numai...
Hrănirea și hidratarea corectă a pielii sînt gesturi esențiale pentru ca aceasta să aibă mereu un aspect sănătos și strălucitor.
protectieficat (2) jpg
În ce fel își pun amprenta asupra sănătății tale ospățurile de sărbători și ce te-ar putea ajuta să-ți recapeți starea de bine
În fiecare an, mesele de sărbători duc la o creștere a numărului de cazuri de anumite afecțiuni, riscurile mai mari fiind mai ales pentru persoanele a căror stare de sănătate este deja fragilă.
Key visual Tur public larg 28 ian jpeg
Open Hearts for Ukraine
Primul tur ghidat al monumentelor create de 24 de tineri refugiați din Ucraina în patru muzee din București
bo popescu4 jpg
de fiecare dată vine iarna
pentru că de fiecare dată vine iarna  cînd avem nevoie de emoții
curs de programare (1) jpg
Cel mai bun curs de programare NU e un curs. Obții primul job în 8 luni, garantat!
O ofertă de nerefuzat, pe care nu o vei mai întîlni în cazul niciunui alt curs de programare.
poster Spoken Word Sessions 15 01 png
SWORDS: Ronin Terente și Lena Chilari în dialog cu Cosmin Perța
Seria de evenimente SWORDS - Spoken Word Sessions continuă la început de an cu doi perfomeri din Republica Moldova.
blonde woman blogger is showing how make up use cosmetics jpg
La ce să fii atentă atunci cînd îți alegi produsele pentru machiaj
Produsele cosmetice au rol foarte important, pe lîngă faptul că ele ajută la conturarea trăsăturilor feței, ele ajută și la regenerarea pielii.
hanorace dama(1) jpg
Hanorace cu glugă fără fermoar pentru femei la modă
Se pare că a decide ce hanorace pentru femei ar trebui să fie în garderoba noastră pare ușor.
IMG 8731 1 jpg
Coșurile cadou, darurile care nu se demodează, indiferent de ocazie!
În primul rînd, coșurile cadou aduc nu unul, ci mai multe bucurii laolaltă. Cînd alegi un coș cadou, nu optezi pentru simple obiecte, ci oferi, de fapt, experiențe memorabile!
infinitul intr o trestie png
vizual toni grecu jpg
Serile Enayati Medical City, ediția a III-a: Terapia rîsului, discuție cu Sever Voinescu și Toni Grecu
Serile Enayati Medical City continuă în 7 decembrie 2022, începînd cu ora 19.00 în cadrul Enayati Medical City!
poster Tess Parks 3 12 jpg
Recomandări de week-end
Artista canadiană Tess Parks concertează în premieră la București.
pre ul uniswap cand este cel mai bun moment sa cumperi uni  dilemaveche png
Prețul Uniswap: Cînd este cel mai bun moment să cumperi UNI?
Pur și simplu cumperi monede cînd prețul Uniswap este scăzut și le vinzi cînd prețul este ridicat.
dylan gillis KdeqA3aTnBY unsplash jpg
Scurt ghid despre cultura și structura organizațională
Construirea unei culturi și structuri organizaționale sănătoase și pozitive nu este o sarcină ușoara, dar orice organizație o poate realiza.
floraria online bloomeria livrare flori jpg
Ești o persoană creativă și pasionată de beauty Vezi ce job ți se potrivește! jpg
Proiectul Open Museums Open Hearts jpg
„Rădăcini și visuri” ale tinerilor din Ucraina
De joi, 27 octombrie, pînă la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vîrstă cuprinsă între 15-18 ani sînt invitați să participe la etapa a doua a proiectului Open Museums Open Hearts.
Red Bull Dance Your Style 2022 (1) jpg
16 dintre cei mai buni dansatori români se duelează pentru un loc în Finala Mondială din Africa de Sud
O demonstrație în forță, de o energie molipsitoare, Red Bull Dance Your Style este o competiție internațională de all-styles street-dance, cu evenimente în peste 30 de țări.
Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o Casa   Bucuresti 15 octombrie 2022 (17) jpg
Soluții pentru problemele de patrimoniu, indentificate în Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
La finalul săptămînii trecute, la București, timp de mai bine de șase ore, în patru sesiuni de masterclass, arhitecți, specialiști și profesioniști implicați în restaurarea și valorificarea caselor istorice au luat parte la Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”.
pexels ylanite koppens 744969 jpg
Sugestii de cadouri care pot fi oferite angajaților
Ești om de afaceri, ceea ce înseamnă că ești conștient că fără dedicarea, experiența și profesionalismul salariaților tăi, firma ar fi avut destul de mult de suferit.
Vizual Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o casa 15 octombrie 2022 jpg
Valorizarea clădirilor istorice, în centrul primului Masterclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
Cine ascultă o casă?”, proiectul care își propune să ofere exemple de bune practici de la cei care „au ascultat o clădire” în beneficiul comunității și al protejării clădirilor istorice, invită experții, autoritățile și pe toți cei interesați de patrimoniu pentru o zi de Masterclass, în București.
 SF 6065 JPG
Karpatia Horse Show 2022: șapte premii pentru România, 15 mii de spectatori și o atmosferă chic!
Un weekend de excepție si un „salt” important pentru Karpatia Horse Show, cu ocazia celei de-a VII-a ediții desfășurate pe Domeniul Cantacuzino din Florești (Prahova).
Scoala de la Piscu la Premiile Europa Nostra 2022 (1) jpg
Premiu Europa Nostra 2022 acordat Muzeului-Atelier Școala de la Piscu
Luni, pe 26 septembrie, în clădirea Operei de Stat din Praga, a avut loc ceremonia de acordare a distincțiilor European Heritage Awards, organizată de Comisia Europeană și Europa Nostra în cinstea cîștigătorilor Europa Nostra Awards 2022.
NEI jpg
NEC: Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est
Colegiul Noua Europă-Institut de Studii Avansate (NEC) vă invită la workshop-ul „Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est. Continuitate și transformări istorice”, care va avea loc miercuri, 28 septembrie 2022, ora 9:30, în sala de conferințe a Colegiului.

Adevarul.ro

image
Fost membru CNA, atac la adresa unui concurent de la Românii au talent. Ce răspunde mama băiețelului luat în vizor
Mama lui Rareș Prisacariu, băiețelul care a primit Golden Buzz-ul la emisiunea Românii au talent a răspuns la reacția dură pe care Radu Herjeu, fost membru CNA, a avut-o după emisiune.
image
Clujul depășește la PIB orașe similare din Estul Europei. „Percepția e una, realitatea e alta”
Zona Metropolitană Cluj a depășit, în ceea ce privește Produsul Intern Brut, zone metropolitane din jurul altor orașe similare din țări estice. Economistul Radu Nechita explică de ce clujenilor nu li se pare că ar trăi mai bine.
image
Marius Manole, în șoc hipotermic pe scenă!
„Ce avem noi aici?”, o piesă de teatru scrisă și regizată de Lia Bugnar, jucată de Carmen Tănase, Maria Obretin și Marius Manole, a fost un succes deplin la Birmingham, unde spectatorii nici măcar n-au observat că Marius Manole a intrat șoc hipotermic.

HIstoria.ro

image
Caragiale: un client râvnit, dar un cârciumar prost VIDEO
Caragiale: un client râvnit, un cârciumar prost
image
Anul 1942, un moment greu pentru Aeronautica Regală Română
Anul 1942 a însemnat pentru Aeronautica Regală Română, ca de altfel pentru toate forțele Armatei române aflate în zona de operațiuni, un moment deosebit de dificil.
image
Moștenirea fabuloasă a lui Heinrich Schliemann, descoperitorul Troiei
Când, în 1891, i s-a citit testamentul, s-a dovedit că Heinrich Schliemann lăsase în urmă o moștenire (apropo de lichidități, judecând după valoarea de azi) de aproximativ 100 de milioane de euro.