Concurs: „Reportaj cu Polonia pe fundal”

26 octombrie 2013
Concurs: „Reportaj cu Polonia pe fundal” gif

Institutul Polonez din Bucureşti şi revista

lansează concursul de reportaj pe tema

, care se adresează tuturor celor care au traversat o experienţă poloneză.

Concursul este organizat în cadrul unui proiect mai amplu al Institutului Polonez din Bucureşti, consacrat reportajului polonez, intitulat “Reportaj polonez. „Cu toții știm puțin despre toate” (Ryszard  Kapuściński). Proiectul va fi derulat în perioada 28 octombrie-20 noiembrie 2013, şi va include workshop-uri susţinute de Lidia Ostałowska, Małgorzata Rejmer, Filip Springer și Wojciech Tochman, patru dintre cei mai reputați reporteri polonezi ai momentului, precum şi întîlniri ale acestora cu publicul cititor la Bucureşti, Iaşi, Cluj, precum şi la Chişinău.

Concursul este deschis tuturor celor dornici să participe, atît din România, cît şi din Republica Moldova, indiferent de vîrstă, profesie/ocupaţie, sex, pregătire profesională. Participanții pot trimite un singur text, conţinînd maximum 5000 de semne cu spaţii, care va fi redactat în limba romînă, în format Word. Lucrările vor fi trimise la adresa de e-mail bucuresti@instytutpolski.org pînă la data de 29 noiembrie 2013. Textele declarate cîştigătoare vor rămîne proprietatea Institutului Polonez. Rezultatele concursului vor fi validate pe baza deciziei juriului şi nu vor putea face obiectul contestaţiilor. Juriul, format din redactori ai săptămînalului

şi reprezentaţi ai Institutului Polonez, va alege cele mai bune trei texte, care vor fi recompensate cu premii în obiecte - cărţi şi albume cu muzică. Cel mai bun reportaj va fi publicat în săptămînalul

(ediţia tipărită şi online). Regulamentul  concursului poate fi consultat mai jos.

Regulamentul Concursului „Reportaj cu Polonia pe fundal”

Organizatorii concursului sînt Institutul Polonez din Bucureşti şi revista

.

1. Condiția participării la concurs este trimiterea unui text - reportaj referitor la Polonia, în limba romînă, la adresa de e-mail a Institutului Polonez din Bucureşti: bukareszt@instytutpolski.org pînă la data de 29 noiembrie 2013 (inclusiv). Subiectul e-mailului trebuie să conţină textul: Concurs: „Reportaj cu Polonia pe fundal”, iar într-un fișier separat, atașat e-mailului, vor fi trimise numele şi prenumele autorului, data naşterii, adresa poştală şi numărul de telefon al acestuia.

2. O persoană poate înscrie în concurs doar un singur text, redactat în format Word, de maximum 5000 de semne cu spaţii, care va fi atașat e-mailului sus-menționat.  

3. Pentru înscrierea la concurs este necesară, de asemenea, ataşarea unei declaraţii semnate şi scanate: „Subsemnatul/a, … declar pe proprie răspundere că textul trimis a fost scris de mine şi că nu aduce atingere drepturilor de autor ale unei terţe părți. De asemenea, cedez Institutului Polonez din Bucureşti toate drepturile de autor pentru textul înscris în concurs”.

4. Vor fi luate în considerare exclusiv lucrările însoţite de această declaraţie. Organizatorii concursului pot eventual solicita prezentarea declaraţiei în original. Dintre lucrările trimise, juriul numit de către Organizatori va alege cele mai bune trei texte, care vor fi recompensate cu premii în obiecte - cărţi şi albume cu muzică. În plus, cel mai bun reportaj va fi publicat în săptămînalul

(ediţia tipărită şi online). 

Juriul își rezervă dreptul de a nu acorda premiul principal, în cazul în care consideră că niciunul dintre texte nu se ridică la un nivel corespunzător publicării.

5. Rezultatele concursului vor fi anunțate la data de 6 decembrie 2013, pe site-ul Institutului Polonez: www.culturapoloneza.ro şi cel al revistei

: www.dilemaveche.ro 

6. Detalii suplimentare privind concursul se pot obţine prin e-mail, la adresa  bucuresti@instytutpolski.org precum şi prin telefon, la nr. 0040 21 224 45 56, zilnic, între orele 9:00-17:00.

7. Înscrierea la concurs presupune acceptarea prezentului regulament.

ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți
DilemaVeche (2) (2) jpg
10 dintre cele mai importante "remontadas" din istoria fotbalului
FC Barcelona a reușit cea mai impresionantă „remontada” din topul nostru.
IQOS x DIPLOMA 11 jpg
DIPLOMA Show sărbătorește 10 ani. IQOS susține industriile creative ca partener pentru al patrulea an consecutiv
La a X-a ediție a festivalului, vor fi reprezentate 16 specializări, de la arhitectură și peisagistică, arte grafice, design de produs și fashion, pînă la artele clasice - pictură și sculptură.
MS jpg
Soră profet și soldat
Un cîntec acoperă dealuri în Donbas
MCER3 jpg
Muzeul Cărții și Exilului Românesc a fost inaugurat la Craiova
De altfel, una dintre strategiile Consiliului Județean Dolj este de a readuce la viață clădirile de patrimoniu.
Saltele: cheia supremă pentru un somn de calitate și o sănătate excelentă
Pentru a vă păstra salteaua mulți ani de acum înainte, ar trebui să urmați cîteva reguli simple de îngrijire.
Limbă, tehnologie și cultură  Crearea de punți într o lume globalizată png
Limbă, tehnologie și cultură: Crearea de punți într-o lume globalizată
În concluzie, limbă, tehnologie și cultură joacă un rol vital în crearea de punți într-o lume globalizată.
pompa de caldura aer apa monobloc bricolaj market 1 jpg
Cumpără o pompă de căldură aer-apă monobloc de la Bricolaj Market!
Ești pregătit să faci față eficient necesităților tale de încălzire pentru locuință? Verifică ce găsești pe site-ul Bricolaj Market!
unnamed 2 jpg
serile Enayati Medical City png
Serile Enayati Medical City - a VI-a ediție
Continuăm seria evenimentelor Serile Enayati Medical City cu cea de-a VI-a ediție, care va avea loc miercuri, 27 septembrie, ora 19.00, în incinta Enayati Medical City din sectorul 1.
dream prints 1 png
Ce semnificație au culorile în alegerea tapetului și în crearea unei atmosfere de vis?
Nuanțele pe care le alegem pentru a decora locuința au capacitatea de a modela în mod semnificativ stările noastre emoționale.
beneficiile angajarii unui avocat specializat in dreptul muncii1 jpg
Beneficiile angajării unui avocat specializat în dreptul muncii
Dreptul muncii acoperă și protecția împotriva discriminării și abuzurilor la locul de muncă.

Adevarul.ro

image
De ce unii localnici din nordul Angliei ajung să ofere moșteniri regelui Charles atunci când mor
Ce îl leagă pe un fost miner și republican de-o viață de regele Charles al III-lea? Răspunsul surprinzător, așa cum a relatat The Guardian, este că averea fostului miner face parte acum dintr-un fond care generează venituri private pentru monarh.
image
Fenomen inedit în Vârtop: aurora boreală albastră a luminat seara în Apuseni FOTO VIDEO
Un fenomen inedit a fost surprins de un turist în Staţiunea Vârtop din Munţii Apuseni, joi seara. Aurora boreală a luminat seara, pentru câteva minute, printre nori, şi a fost imortalizat de un fotograf amator.
image
Pericolele care îi pândesc pe români într-o destinație exotică de lux. „Paza bună nu e suficientă ca să treacă primejdia”
Tot mai mulți români cu bani aleg destinații exotice, însă unele implică anumite riscuri. O familie de români a aflat acest lucru pe propria piele, iar la final părinții au aflat că cei doi copii ai lor s-au aflat într-un pericol imens, fără măcar ca ei să bănuiască.

HIstoria.ro

image
Ce a însemnat România Mare
1 Decembrie 1918 a rămas în mentalul colectiv ca data la care idealul românilor a fost îndeplinit, în fața deschizându-se o nouă etapă, aceea a conștientizării și punerii în aplicare a consecințelor ce au urmat acestui act, crearea României Mari.
image
Trucul folosit Gheorghiu-Dej când a mers la Moscova pentru ca Stalin să tranșeze disputa cu Ana Pauker
Cînd merge la Moscova pentru ca Stalin să tranşeze în disputa cu Ana Pauker, Dej foloseşte, din instinct, un truc de invidiat.
image
Sfântul Andrei și Dobrogea, între legendă și istorie
Îndelung uitate de către establishment-ul universitar românesc, studiile paleocreștine încep să își facă din ce în ce mai clară prezența și la noi. Încurajarea acestor studii și pătrunderea lor în cadrul cursurilor s-au dovedit lucruri absolut necesare. Ultimii ani au dus la noi dezvăluiri arheologice privind primele comunități paleocreștine (paleoeclesii) din Scythia Minor (actuala Dobrogea), conturând două ipoteze și direcții de cercetare pentru viitor: ipoteza pătrunderii pe filieră apostolic