Cei şase români de pe Lista New Europe 100

23 noiembrie 2017
Cei şase români de pe Lista New Europe 100 jpeg

În fiecare an, 100 de oameni sau echipe care excelează în inovare în afaceri, conducere politică, antreprenoriat social, cultură sau în alte domenii, sînt premiați prin proiectul New Europe 100, un proiect susținut de Fundația Res Publica, Google, Fondul Internațional de la Visegrad și Financial Times.

Danuta Dobrzynska-Schimmer, project manager, a declarat, în exclusivitate pentru Dilema veche, că New Europe 100 este, în multe privințe, o rampă de lansare pentru acei oameni cu idei inovative care pot schimba lumea, „oameni mînați în luptă de pasiunea lor reală pentru schimbare, curajul de a contesta status quo-ul și ideile mari pe care le avansează.”

Marea șansă și provocare în Europa Centrală și de Est este trecerea de la economia tradițională la etapa construirii competitivității prin intermediul unei economii modernizate, bazate pe inovare.

„În 2017 am identificat o nouă provocare: cooperare. Avînd 400 de echipe și persoane înscrise pe listele NE100, dorim să-i încurajăm pe toți să lucreze în rețele. Cooperarea oferă șansa de a fi mai eficient, de a avea un impact mai mare, de a împărtăși cunoștințele și bunele practici.”

Cum se derulează acest proiect? Primul pas este nominalizarea. Proiectul fiind public, toată lumea poate face această nominalizare pe site-ul www.ne100.org. „Colaborăm, de asemenea, și cu zeci de instituții din regiune, dar și cu premianții edițiilor anterioare. După această nominalizare publică, reprezentanții organizațiilor care conduc proiectul – Google, Financial Times, IVF și Res Publica – decid cine este cel mai inovativ, cine are un impact mare, cine schimbă cu adevărat lumea.”

Ce cîștigă premianţii?

Cel mai mare beneficiu: intră în cea mai creativă și mai inovatoare rețea din regiune. Este o posibilitate de a intra în contact direct cu cei mai influenți oameni: lista celor 100 de premianți este publicată de Financial Times – iar această mediatizare are un impact real. „De asemenea, sîntem parteneri ai multor conferințe regionale, avînd deci oportunitatea de a-i invita pe cîștigătorii noștri să participe la evenimente importante. Proiectul NE100 nu este doar o listă, este o cooperare pe mai multe niveluri. Dacă doriți să vă alăturați – vizitați site-ul nostru ne100.org sau urmăriți-ne pe Facebook – și apoi, anul viitor, puteţi să vă propuneți pe dvs. sau pe prietenii dvs. inovativi. Credem că cei identificați în lista New Europe 100 vor produce o schimbare global în următorii 25 de ani în toate domeniile importante. Sînt cei care privesc înainte, în viitor, în activitățile lor de bază, folosind noile tehnologii în epoca digitală.”

Printre premianții de anul acesta se află și şase români. Cine sînt aceștia?

Cristina Bogăteanu, Devicehub.net – a creat o platformă viabilă și universală care oferă servicii de cloud pentru comunicarea IoT – Internet of Things, prin intermediul căreia orice dispozitiv electronic poate fi conectat la Internet, dar și pentru că a reușit să implice și să apropie copiii de domeniul roboticii.

Alin Chiriac, Adfaber.org – a folosit tehnologia pentru a realiza o schimbare socială, oferind copiilor din toate mediile sociale acces liber la educația informatică și cursuri direct corelate cu cererea de pe piața IT.

Sergiu Ardelean, Artivive – a inventat o aplicație care le permite artiștilor să creeze noi dimensiuni ale artei prin combinarea artei clasice cu cea digitală – dimensiunea digitală deschizînd astfel ușa către o lume de posibilități.

Florin Talpeș, Bitefender Box – a găsit o soluție de securitate pe Internet care include hardware, cloud, software care protejează casele inteligente – de la simplul smartphone la TV și toate acele aparate de uz casnic și gadget-uri, cum ar fi termostatele Wi-Fi, consolele de jocuri și chiar monitoarele pentru copii.

Daniel Dines, Uipath.com – a proiectat și a construit o platformă avansată de automatizare. Afacerile, de orice tip, furnizorii de outsourcing și organizațiile partajate de servicii pot utiliza acest software pentru a oferi beneficii în ceea ce privește calitatea, viteza și costul operațional

Ana Maria Udriște, Avocatoo – a dezvoltat un start-up juridic, o platformă prin intermediul căreia oricine are nevoie de un avocat îl poate contacta. De asemenea, a creat o piață online pentru clienți și avocați, ajutînd la găsirea unor soluții preliminare, în mod gratuit, conectînd cele două părți într-un mod extrem de facil.

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Adevarul.ro

image
Alimente sățioase și care nu îți pun în primejdie silueta. Medic: „Fericiți și cu burta plină…chiar se poate!”
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit duminică, 19 mai, într-o postare publicată pe Facebook, care sunt alimentele care te mențin sătul pentru mai mult timp și cu puține calorii.
image
Ce taxe turistice se percep în marile orașe din Europa. Atena bate recordurile
Un număr tot mai mare de orașe din Europa impun sau măresc costul taxelor turistice pentru vizitatori, la un nivel mai mare decât cele propuse în toamna anului trecut.
image
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
O tânără din comuna Bâlteni, județul Gorj, a trăit un adevărat coșmar timp de doi ani de zile alături de un tânăr de care s-a îndrăgostit

HIstoria.ro

image
Unde e corectitudinea presei românești din anii celui de-al Doilea Război Mondial?!
Februarie 1941. România generalului Antonescu aparține Axei. Germania, noul nostru partener strategic, e în război cu Anglia. Presa vremii respective urmărește îndeaproape mersul Războiului.
image
Când a devenit Sicilia romano-catolică?
Mai mult de 13 civilizații și-au pus amprenta asupra Siciliei din momentul apariției primilor locuitori pe insulă, acum mai bine de 10.000 de ani, dar normanzii și-au tăiat partea leului.
image
Amânarea unui sfârșit inevitabil
„Născut prin violenţă, fascismul italian era destinat să piară prin violenţă, luându-și căpetenia cu sine“, spune istoricul Maurizio Serra, autorul volumului Misterul Mussolini: omul, provocările, eşecul, o biografie a dictatorului italian salutată de critici și intrată în topul celor mai bune cărţi