Burse Superscrieri/Avon 2014

7 aprilie 2014
Burse Superscrieri/Avon 2014 jpeg

Superscrieri şi Avon oferă 3000 de euro – burse pentru realizarea a trei proiecte jurnalistice. Fundaţia Friends For Friends şi Avon România lansează Bursele Superscrieri/Avon, un program a cărui menire este să sprijine financiar şi profesional autorii români de creative nonfiction care pot să gîndească, să documenteze şi să finalizeze proiecte jurnalistice complexe, de profunzime, pe tema violenţei domestice din România.

Programul constă în trei burse în valoare de 1000 euro fiecare şi se desfăşoară sub umbrela Premiilor Superscrieri. Acestea reprezintă o competiţie care premiază, din 2011, jurnalismul narativ şi scriitura creativă şi pentru 2014 ne-au pregătit o surpriză: e primul an în care Superscrieri are şi un program de burse, de finanţare de conţinut. 

Poate cîştiga o bursă Superscrieri/Avon orice autor din România – indiferent că este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprimă prin cuvînt sau prin imagine, publică pe platforme tradiţionale ori exclusiv în mediul digital. Organizatorii încurajează, totuşi, proiectele complexe, de mare impact, realizate de echipe autor + fotoreporter/artist vizual. Termenul limită de trimitere a formularului de aplicaţie, disponibil pe www.ffff.ro/burselesuperscrieri, este 9 mai 2014.

Din juriul care va selecta bursierii fac parte: Dan Duca, Liviu Iolu, Mihnea Maruţă, Paul Radu, Raluca Kisescu, Simona Tache,Vlad Mixich şi Vlad Petreanu. Întreg programul se va desfăşura sub îndrumarea Monei Dîrţu, care va susţine şi partea de mentorat dedicată bursierilor în perioada realizării materialelor. 

Raluca Kisescu, director de marketing Avon România şi membră a juriului, justifică investiţia într-un astfel de proiect: „Sîntem bucuroşi să fim printre primele companii multinaţionale din România care susţin Jurnalismul Responsabil. Aşa cum Moise Guran spunea, în discursul lui de mulţumire pentru Premiul pentru Excelentă în informare şi educare TV acordat de IAA, televizorul şi mass-media în general sînt instrumente extrem de puternice şi depind de finatarea noastră. Anul acesta am ales să finantăm documentare şi proiecte fotografice, care sperăm noi, vor crea noi modele sociale şi noi instrumente de informare şi educare a publicului feminin şi nu numai.”

„Pînă la urmă, Superscrieri şi Avon investesc isteţ, non-tradiţional, în conţinutul de calitate. Modelul clasic, dacă eşti companie, e să cumperi publicitate în acele media care cultivă o perspectivă proaspătă şi curajoasă asupra lumii. Dar iată că poţi investi şi altfel, finanţîndu-i şi îndrumîndu-i pe cei care au ceva de spus şi pot s-o facă, dar cărora le lipseşte contextul. E o formulă bună, cred eu. Şi mai cred că jurnalismul quality are nevoie să-i fie alături toţi prietenii lui, mai vechi sau mai noi, ca să-şi poată păstra, în anii ăştia crînceni, sufletul“, spune Mona Dîrţu, care va susţine programul de mentorat dedicat cîştigătorilor burselor.

„Mă bucur enorm că după numai 4 ani Premiile Superscrieri au substanţă şi încep să prindă conturul pe care l-am dorit de la început, acela de mici premii Pulitzer ale României. Iar din constatarea că în anii ăştia autorii de valoare au mare nevoie (şi) de susţinere, pe lîngă recunoaştere, se naşte şi acest mic pui al Superscrierilor, respectiv un program de burse. Ţin să mulţumesc tuturor susţinătorilor noştri în acest demers, în special Avon România. Sînt rari oamenii şi companiile care pricep ce impact are în societate scriitura creativă” , declară Sorin Trîncă, preşedintele FFFF.

Pentru mai multe detalii despre Bursele Superscrieri/Avon, exploraţi: http://ffff.ro/burselesuperscrieri/.

• Despre Fundatia Friends For Friends şi Premiile Superscrieri

Lansate în 2011, Premiile Superscrieri reprezintă o competiţie care promovează jurnalismul narativ şi scriitura creativă despre oameni, evenimente şi momente reale. Cu un istoric la primele trei ediţii de 462 de participanţi cu 721 de lucrări înscrise, cu peste 30 de cîştigători şi premii în valoare totală de aproape 10.000 de euro, competiţia îşi propune să încurajeze în România acele poveşti puternice şi texte de calitate care informează corect, emoţionează, modifică percepţii şi atitudini. 

Fundaţia Friends For Friends (FFFF) susţine creativitatea practică. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio – program de antrenare şi dezvoltare a creativităţii, expoziţia „Ciorne 2.0”, Biblioteca FFFF – peste 1500 de cărţi utile profesioniştilor implicaţi în industrii creative, evenimentele de la Caffffe Creativa şi, nu în ultimul rînd, Premiile Superscrieri. FFFF a fost fondată de agenţia Friends Advertising, aceasta fiind şi principalul susţinător şi finanţator al fundaţiei.

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Adevarul.ro

image
Cât vor plăti turiștii pentru o noapte de cazare în Mamaia, de 1 Mai: prețurile concurează cu cele din Dubai
Pentru minivacanța de 1 Mai, cele mai căutate stațiuni rămân Mamaia Nord și Vama Veche. Hotelierii și comercianții au majorat prețurile, concurând cu destinațiile de lux de pe planetă.
image
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Marea Britanie se confruntă cu penuria de alimente și cu creșterea prețurilor, deoarece vremea extremă legată de schimbările climatice provoacă producții scăzute în fermele locale și în străinătate, potrivit The Guardian.
image
Kremlinul cumpără Găgăuzia folosind o schemă sovietică
Într-o analiză pentru CEPA Irina Borogan, jurnalistă de investigații, și Andrei Soldatov, expert în serviciile secrete ruse arată mecanismul prin care regimul Putin cumpără în mod deschis influență în țările vecine.

HIstoria.ro

image
Căderea lui Cuza și „monstruoasa coaliţie”
„Monstruoasa coaliţie“, așa cum a rămas în istorie, l-a detronat pe Alexandru Ioan Cuza prin lovitura de palat din 11 februarie.
image
Un proces pe care CIA l-a pierdut
În toamna lui 1961, CIA se mută din Washington în noul şi splendidul sediu de la Langley, Virginia.
image
Oltcit, primul autovehicul low-cost românesc care s-a vândut în Occident
La Craiova se produc automobile de mai bine de 40 de ani, mai exact de la semnarea contractului dintre statul comunist român şi constructorul francez Citroën. Povestea acestuia a demarat, de fapt, la începutul anilor ’70, când Nicolae Ceauşescu s- gândit că ar fi utilă o a doua marcă de mașini în România.