Bucharest inside the Beltway

15 octombrie 2014
Bucharest inside the Beltway jpeg

Bucharest Inside the Beltway este o platformă de teatru, care își propune să conecteze scena independentă din Statele Unite ale Americii cu cea din România. Evenimentul de lansare Bucharest inside the Beltway - care va avea loc vineri, 17 octombrie 2014, ora 20, la Carol 53 şi constă într-o lectură de o oră și jumătate din două piese contemporane, una în engleză și cealaltă în română. Ambele piese se citesc în premieră la București.

Piesa Districtland este scrisă de Cristina Bejan – dramaturg american de origine română, iar piesa La nimfomane de Rucsandra Pop, scriitoare româncă. Cele două scriitoare sînt motoarele principale ale platformei Bucharest inside the Beltway. Actorii care vor citi fragmente din cele două piese sînt Grațiela Bădescu și Gabriel Sandu.

Cristina și Rucsandra s-au cunoscut în 2008, cînd Cristina, proaspăt întoarsă din Sri Lanka, venită cu o bursă Fulbright la București, a organizat o lectură a piesei ei Colombo Calling – a play from Sri Lanka, la Museo Café care funcționa în acea perioadă la parterul Muzeului de Geologie. Lectura, interpretată de un grup de actori profesioniști printre care și Maia Morgenstern, s-a bucurat de un real succes și le-a inspirat pe fete să creeze acest colectiv artistic.

Scopul Bucharest Inside the Beltway este să genereze experiențe culturale semnificative pentru comunitățile locale și internaționale. Prin această platformă, inițiatoarele își doresc să aducă acel spirit de diversitate și de colaborare în serviciul culturii și artei din București și Washington D.C. (și nu numai). Colectivul mai are scopul de a crea un context propice pentru ca scrisul, performance-ul, arte vizuale, muzica și filmul în diferite limbi și generate de medii cît mai diverse să se poată manifesta democratic. Mai multe despre Bucharest Inside the Beltway găsiți pe siteul: http://www.bucharestinsidethebeltway.com/about-bucharest-inside-the-beltway.html sau pe pagina de facebook https://www.facebook.com/BiBDC?fref=ts.

Cea mai nouă piesă a Cristinei Bejan, Districtland s-a jucat în cadrul festivalului fringe din Washington D.C., cu casa închisă. Piesa este o satiră a vieții în Washington D.C., pornind de la motto-ul viața este mai mult decît o carte de vizită. Cristina Bejan a scris paisprezece piese de teatru, o carte, numeroase eseuri și poezii. Cristina a crescut în Carolina de Nord, apoi a trăit în cinci țări și în prezent locuiește la Washington D.C. Este un bursier Rhodes, Fulbright și doctorand al universității Oxford.

La nimfomane este povestea unei tinere femei care este supusă unui ritual de reconstituire a inimii din bucăți pierdute pe la diverși bărbați de care a fost îndrăgostită. Rucsandra Pop scrie teatru, poezie și proză, face colaje și este foarte activă pe scena culturală independentă. Rucsandra colaborează cu lorgean theatre încă de la înființare. În prezent, trei texte de-ale Rucsandrei – Oracol, Talk to the Bomb și Huevos Congelados – se joacă în spații alternative din București și din țară.

Graţiela Bădescu este masterand al UNATC, secţia actorie și este perfomer independent la teatru lorgean. Graţiela a jucat la Teatrul Masca, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, la Teatrul ID Sîrbu din Petroșani şi în producţiile TVR O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale şi Cafeneaua de Mihai Mălaimare.

Gabriel Sandu a cîștigat Premiul Mari Speranţe la Festivalul Comediei Româneşti în 2008. În 2013 a făcut parte din mini-seria Deja vu Darling, produs de NISI MASA în Franța. În același an a făcut parte din proiectul Europes, în cadrul Cities on stage la Teatrul Naţional din Bruxelles. 2014 i-a adus rolurile principale din mediu metrajele Dristor, regia Ioan Pancencu și United, we save, filmat în Danemarca. Momentan poate fi văzut în proiectul Hai iu iu Nu Hi you you, concept Radu Afrim și interpretînd rolul Chino în West Side Story, regia Răzvan Mazilu, la Teatrul Odeon.

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Adevarul.ro

image
Cea mai terifiantă armă a dacilor. A băgat spaima în romani și i-a forțat să-și modifice echipamentul militar
Cea mai de temut armă folosită de războinici daci a fost, fără îndoială, falx-ul, spun specialiștii. Era vorba despre o armă cu o lamă curbă care putea ajunge și la un metru lungime, mânuită de luptători profesioniști de elită. Falx-ul în mâinile potrivite făcea ravagii în rândurile inamicului.
image
Alimentația uimitoare a celor mai de temut războinici ai antichității. Alimentul minune consumat de spartani, gladiatori, celți și daci
Printre cei mai renumiți dar și de temut luptători ai antichității erau în mare parte vegetarieni, sau cel mult lacto-vegetarieni, cu un consum ocazional de carne. Cel puțin asta arată noile cercetări, mai ales pe rămășițele gladiatorilor din arenele romane.
image
Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului în paturi separate în cuplu
Somnul alături de persoana iubită poate aduce o multitudine de beneficii, în timp ce dormitul în paturi separate poate duce la o distanțare în relația de cuplu atrage atenția psihologul Iulia Barca.

HIstoria.ro

image
Cea mai mare operațiune amfibie din epoca modernă, în „Historia” de iunie
6 iunie 1944. Ziua Z. Nicio altă operaţiune militară din istoria celui de
Al Doilea Război Mondial nu a beneficiat de un nivel atât de ridicat de securitate operaţională, implicând ample acţiuni de inducere în eroare a inamicului, precum Operaţiunea Overlord (Suveranul).
image
Escrocheria „Andronic” - un precursor al Caritasului în România sfârșitului de secol XIX
Înainte de a fi marele ziarist şi marele proprietar de „Universul”, Stelian Popescu şi-a făcut meseria de jurist. Ca judecător de instrucţie la cabinetul 5, Ilfov, el a dat gata multe cazuri. Printre acestea, se numără celebra escrocherie „Andronic”.
image
A fost sau nu Alexandru Ioan Cuza membru al Masoneriei?
La un deceniu după abdicarea lui Cuza, în 1876, la București a fost înființată Loja Alexandru Ioan I, apoi, în 1882, la Dorohoi a fost înființată Loja Cuza Vodă.