Biletele de avion achiziţionate pe net. Ce faci dacă apar probleme cu biletul tău?

5 septembrie 2012
Biletele de avion achiziţionate pe net  Ce faci dacă apar probleme cu biletul tău? jpeg

1. Biletele de avion achiziţionate pe net. Ce faci dacă apar probleme cu biletul tău?

Conform unui articol din Capital din mai anul acesta, în România se achiziţionează online aproximativ 200.000 de bilete de avion, iar viitorul arată creştere, consolidare şi competiţie puternică.

Nu e de mirare că internauţilor le este foarte uşor să găsească un site de rezervări, avînd în vedere că sînt peste 40 de agregatoare, la care se adaugă site-urile companiilor aeriene si site-urile agenţiilor de turism. 

Competiţia este mare, iar produsul, pînă la urmă, este acelaşi.

Majoritatea clienţilor din online (10% din volumul de bilete de avion cumpărate se achiziţionează cu cardul, pe Internet) merge pe încrederea şi notorietatea date de site-urile consacrate şi se pare că este dispusă să plătească un preţ ceva mai mare pentru confortul emoţional dat de un nume cunoscut.

Diferenţele dintre site-uri - sau mai bine spus dintre echipele care stau în spatele lor - se văd în momentul în care apar problemele. Acestea pot fi destul de variate, începînd de la lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte anumite informaţii legate de zbor şi serviciile conexe, necesitatea efectuării de modificări pe anumite rezervări deja existente şi mergînd pînă la procedura înregistrării milelor parcurse pe programele de fidelizare.

Un site care nu are încă o notorietate în piaţă, dar pe care dorim sa-l prezentăm pentru atuurile sale este www.aerolines.ro.

Nu o să insistăm pe caracteristicile produsului, acesta fiind acelaşi ca pe toate site-urile consacrate. Nici măcar pe preţ, care este sensibil mai mic sau promoţiile evidenţiate şi ţinute la zi.

Însă vrem sa vorbim despre suportul de care se bucură clientul în cazul în care are o cerinţa specială sau apar probleme cu biletul sau zborul său.

În spatele site-ului www.aerolines.ro se află echipa de rezervări a companiei Touring Europabus România, compania care deţine brandul Eurolines şi care, prin parteneriatul cu TUI (liderul mondial în domeniul turismului) a deschis reţeaua de agenţii TUI TravelCenter

Segmenul de business care se referă la vînzarea biletelor de avion ale Grupului Eurolines este în continuă ascensiune, înregistrînd în prima jumătate a anului o creştere de 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (încheiat cu o cifră de vînzări de peste 12 milioane euro doar pe segmentul biletelor de avion).

Această poziţionare în piaţă, ca unul din top cinci jucători importanţi din punctul de vedere al vînzărilor în România, permite o relaţie foarte bună cu companiile aeriene, relaţie de care beneficiază prin extensie şi clienţii ce achiziţionează bilete de avion de pe acest site.

Un alt avantaj oferit este plata în agenţie, pentru cei care nu au card sau nu au încredere să-l folosească. 54 de sucursale stau la dispoziţia clienţilor în toata ţara. 

Un alt subiect de dezbatere este cel al modului în care sînt afişate taxele. Indiferent de site sau de furnizor, aceste taxe există, exprimă o serie de servicii adiacente costului biletului de avion intrinsec, iar întrebarea care se pune este cea de transparenţă faţă de client! Aici greşesc mulţi vînzători, promovînd preţuri mici, dar fără taxe. O dată adăugate, acestea reprezintă şi 50% din valoarea biletului!

Aerolines.ro vă invită să participaţi la un sondaj, să vă spuneţi părerea!

Preferaţi afişarea preţului biletului cu toate taxele incluse de la bun început sau evidenţierea lor separată de costul efectiv al biletului? 

Votaţi aici (este a doua întrebare, parte dintr-un concurs la care vă invităm să participaţi) şi noi ne vom conforma alegerii majorităţii dintre voi. 

vizual toni grecu jpg
Serile Enayati Medical City, ediția a III-a: Terapia rîsului, discuție cu Sever Voinescu și Toni Grecu
Serile Enayati Medical City continuă în 7 decembrie 2022, începînd cu ora 19.00 în cadrul Enayati Medical City!
poster Tess Parks 3 12 jpg
Recomandări de week-end
Artista canadiană Tess Parks concertează în premieră la București.
pre ul uniswap cand este cel mai bun moment sa cumperi uni  dilemaveche png
Prețul Uniswap: Cînd este cel mai bun moment să cumperi UNI?
Pur și simplu cumperi monede cînd prețul Uniswap este scăzut și le vinzi cînd prețul este ridicat.
dylan gillis KdeqA3aTnBY unsplash jpg
Scurt ghid despre cultura și structura organizațională
Construirea unei culturi și structuri organizaționale sănătoase și pozitive nu este o sarcină ușoara, dar orice organizație o poate realiza.
floraria online bloomeria livrare flori jpg
Ești o persoană creativă și pasionată de beauty Vezi ce job ți se potrivește! jpg
Proiectul Open Museums Open Hearts jpg
„Rădăcini și visuri” ale tinerilor din Ucraina
De joi, 27 octombrie, pînă la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vîrstă cuprinsă între 15-18 ani sînt invitați să participe la etapa a doua a proiectului Open Museums Open Hearts.
Red Bull Dance Your Style 2022 (1) jpg
16 dintre cei mai buni dansatori români se duelează pentru un loc în Finala Mondială din Africa de Sud
O demonstrație în forță, de o energie molipsitoare, Red Bull Dance Your Style este o competiție internațională de all-styles street-dance, cu evenimente în peste 30 de țări.
Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o Casa   Bucuresti 15 octombrie 2022 (17) jpg
Soluții pentru problemele de patrimoniu, indentificate în Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
La finalul săptămînii trecute, la București, timp de mai bine de șase ore, în patru sesiuni de masterclass, arhitecți, specialiști și profesioniști implicați în restaurarea și valorificarea caselor istorice au luat parte la Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”.
pexels ylanite koppens 744969 jpg
Sugestii de cadouri care pot fi oferite angajaților
Ești om de afaceri, ceea ce înseamnă că ești conștient că fără dedicarea, experiența și profesionalismul salariaților tăi, firma ar fi avut destul de mult de suferit.
Vizual Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o casa 15 octombrie 2022 jpg
Valorizarea clădirilor istorice, în centrul primului Masterclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
Cine ascultă o casă?”, proiectul care își propune să ofere exemple de bune practici de la cei care „au ascultat o clădire” în beneficiul comunității și al protejării clădirilor istorice, invită experții, autoritățile și pe toți cei interesați de patrimoniu pentru o zi de Masterclass, în București.
 SF 6065 JPG
Karpatia Horse Show 2022: șapte premii pentru România, 15 mii de spectatori și o atmosferă chic!
Un weekend de excepție si un „salt” important pentru Karpatia Horse Show, cu ocazia celei de-a VII-a ediții desfășurate pe Domeniul Cantacuzino din Florești (Prahova).
Scoala de la Piscu la Premiile Europa Nostra 2022 (1) jpg
Premiu Europa Nostra 2022 acordat Muzeului-Atelier Școala de la Piscu
Luni, pe 26 septembrie, în clădirea Operei de Stat din Praga, a avut loc ceremonia de acordare a distincțiilor European Heritage Awards, organizată de Comisia Europeană și Europa Nostra în cinstea cîștigătorilor Europa Nostra Awards 2022.
NEI jpg
NEC: Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est
Colegiul Noua Europă-Institut de Studii Avansate (NEC) vă invită la workshop-ul „Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est. Continuitate și transformări istorice”, care va avea loc miercuri, 28 septembrie 2022, ora 9:30, în sala de conferințe a Colegiului.
WhatsApp Image 2022 09 15 at 11 25 55 (2) jpeg
Bucharest International Film Festival 2022: Secțiunea Panorama aduce filme în premieră în România
Bucharest International Film Festival este cel mai longeviv și singurul festival de film din București cu o competiție internațională dedicată lungmetrajului. Ediția a XVIII-a se va desfășura în perioada 29 septembrie – 9 octombrie 2022.
Afis KHS 2022 jpg
Karpatia Horse Show revine în 2022! Sport-entertainment-show-emoții, adrenalină!
Karpatia Horse Show revine “pe cai mari" în 2022! Unul dintre cele mai așteptate evenimente de echitație și lifestyle ecvestru din România și sud-estul Europei va avea loc în weekend-ul 23-25 septembrie pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova.
FOTO 1 PRONOSPORT jpg
Istoria pariurilor pe fotbal
Profitînd de dezvoltările tehnologice, grafica și interfața au devenit mult mai rapide, depunerile s-au făcut instant în anii următori, iar retragerile sînt și ele foarte rapide.
afis general web jpg
Bauhaus – Form and Reform, un proiect care oferă publicului 4 evenimente inedite cu intrare gratuită
Elite Art are ca scop promovarea principiilor fundamentale UNESCO prin organizarea unor proiecte culturale complexe care răspund la exigențele societății civile naționale și contribuie la dezvoltarea României din punct de vedere cultural și educațional.
KV Festivalul Povestirilor jpg
„Festivalul Povestirilor de pe Via Transilvanica” concentrează drumul care unește România în trei zile de experiențe la București
Între 9 și 11 septembrie, Via Transilvanica trece prin București! La Muzeul Național al Țăranului Român, Festivalul Povestirilor de Via Transilvanica concentrează experiențele de pe drumul de 1.400Km, care unește România de la Putna la Drobeta Turnu Severin.
MoveMountains jpeg
Reșița aduce României un nou succes la UNESCO
Municipiul Reșița este primul oraș din România care se alătură, începând de astăzi, rețelei globale UNESCO „Learning Cities” („Orașe care învăță”), având astfel șansa accesului la proiecte educaționale de mare anvergură.
happy asian woman smiling having fun beach jpg
7 beneficii uimitoare pe care le are lumina soarelui asupra organismului
Deși controversată, expunerea la soare are o serie importantă de beneficii asupra organismului.
tratamentedentareculaser jpg
3 simptome banale pentru care trebuie să consulți medicul
Este recomandat ca, dacă nu te simți bine, să fii atent la semnalele pe care ți le transmite organismul. Iată mai jos 3 simptome pentru care ar trebui să consulți cît se poate de repede un medic.
make up artist applying eyeshadow woman jpg
Secretele unui makeup fără cusur: ce trebuie să faci pentru un machiaj perfect și rezistent
Iată care sînt pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru un ten perfect și trăsături evidențiate în cele mai bune moduri:
young beautiful blonde girl cares    Copy jpg
Secretele pielii perfecte: ce trebuie să faci pentru o piele frumoasă și sănătoasă
Altfel spus, cel mai bun sfat de frumusețe este să îți asculți corpul și să îi oferi lucrurile de care are nevoie.

Adevarul.ro

image
Scandalul Dorian Popa versus restaurantul care l-a refuzat pe Cheluțu. „Ne criticați fără să ne cunoașteți” | adevarul.ro
Personalul restaurantului din Turda despre care vloggerul Dorian Popa a spus că nu l-a primit în incintă pe Cheluțu, câinele său, le-a dat replica artistului și fanilor săi.

HIstoria.ro

image
Una dintre cele mai spectaculoase descoperiri arheologice ale tuturor timpurilor
Fără îndoială, una dintre cele mai spectaculoase descoperiri arheologice ale tuturor timpurilor a fost scoaterea de sub cenușă a orașului roman Pompeii, redus la tăcere în vara lui 79 de erupția vulcanului Vezuviu.
image
Drumul spre Alba Iulia: Cum au ajuns românii la Marea Adunare Națională
Așa cum se înfățișează din literatura memorialistică, majoritatea delegaților ori participanților sosesc la Alba Iulia cu trenul. Numai cei din așezările aflate la distanțe mici călătoresc cu alte mijloace de transport.
image
Noiembrie 1918: O lume în revoluție
1918, așa cum este creionat de literatura memorialistică, este anul unei lumi în plină revoluție. Desfășurată de la un capăt la celălalt al continentului european, revoluția este inegală și îmbracă diverse forme.