#Auzimdebine: Strîngerea dozelor de aluminiu și copiii care își donează banchetul

13 mai 2019
#Auzimdebine: Strîngerea dozelor de aluminiu și copiii care își donează banchetul jpeg

Sîntem mereu înconjurați de vești care ne întristează, așa că Dilema veche vine în fiecare luni dimineață cu #7veștibune din România, pentru a vă motiva săptămîna.

● În urmă cu două săptămîni scriam că un antreprenor va dubla suma strînsă pînă la 1 mai de către Asociaţia Locus, cea care vrea să reabiliteze de urgență Băile Imperialedin  Herculane. Pînă la acea dată se strînseseră 18.000 de euro, iar în urmă cu o săptămînă, omul de afaceri timişorean Ovidiu Sandor a donat alți 20.000. Spune că fiul său de 11 ani a fost cel care i-a atras atenția asupra proiectului. 

● 61 de elevi din clasele a VIII-a de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați își „donează” banchetul pentru bucuria copiilor din Fundația Inimă de Copil. Vor sărbători banchetul în jeanși, fără nimic sofisticat, însă fac un apel la voi: să donați minim 65 lei, care înseamnă 1 zi de tabără pentru un copil. Puteți dona între 30 și 300 de lei pe acest link de fundraising.

● Frame Advertising s-a alăturat pro-bono implementării campaniei „Convinge România că Fiecare Vot Contează!“ În peste 450 de panouri din blocuri, exact acolo pe unde trec oamenii zi de zi, vor fi mesaje care să îndemne cetățenii să meargă pe 26 mai la urne. Despre campanie și mesaje, aici.

Deși nu este parte a campaniei, Centrokinetic, prin propria platformă numită „România are nevoie de coloană vertebrală”, va oferi în iunie un discount egal cu prezența la vot a românilor pentru alegerile europarlamentare, oricărei ședințe de evaluare a coloanei

● Programul „Nouă ne pasă” este derulat de Fundația eMAG, și constă în organizarea de centre after-school în școlile din comunitățile rurale, cu scopul de a reduce abandonul școlar. Pentru anul școlar 2019/2020, Flanco va sprijini dublarea numărului de centre. Programul a debutat în anul școlar 2016/2017 și a strîns sute de mii de donații. În ultimii trei ani, 600 de elevi au obținut calificative și rezultate mai bune, au primit consiliere psihologică și vocațională și au beneficiat de o masă caldă și de rechizite. 

● Asociaţia Alucro a derulat, în martie-aprilie 2019, competiţia naţională de colectare a dozelor din aluminiu ECOmania penteu licee. La întrecere s-au înscris 183 de echipe de elevi şi profesori din 18 oraşe participante, iar Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi a cîştigat o tabără de vară pentru cea mai mare cantitate colectată: 5966 de doze. 

● 18.000 de oameni au participat la Bucharest Half Marathon, în acest weekend. Dintre aceștia, 520 au alergat în echipa Salvați Copiii pentru dotarea Maternității Spitalului Universitar București, reușind să strîngă 35.000 euro pentru a dota secția cu un ventilator neonatal performant.

Un semimaraton urmează să fie pe 9 iunie la Ploiești, iar un sfert din taxa fiecărui alergător se duce către unul dintre cele 6 proiecte prahovene înscrise.

● Sodexo va dona către MagiCAMP cîte un leu pentru fiecare utilizator activ al tichetelor sale de vacanță. Astfel, contribuția lor pentru proiectele MagiCAMP în 2019 se va ridica pînă la aproximativ 80.000 euro.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.

Foto: Stanley Kubrick

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Parteneri

Evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă“, organizat cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor, la Palatul Cotroceni din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
Ciolacu, cel mai dur atac la adresa lui Iohannis: „nu l-aș putea pune vreodată Comisar European”. Cum s-au intensificat criticile liderului PSD față de președintele României în ultimele săptămâni
În următoarele săptămâni, România va trebui să trimită către Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, propunerea pentru viitorul Comisar European din partea țării noastre.
insula pixabay jpg
Insula cu nisip alb și ape cristaline care se află la doar o oră și jumătate de țara noastră. Simți că ești în Maldive, dar puțini români știu de ea
Vrei o vacanță de neuitat într-un loc de vis? Ei bine, află că nu trebuie să zbori chiar până în Maldive, căci există o insulă la o oră și jumătate de zbor depărtare de România, cu ape limpezi și turcoaz, plaje de vis și, cel mai important, servicii de top, la prețuri bune. Despre ce insulă este vor
MAGIC IN THE AIR jpg
Cel mai mare Adrenaline Tower din lume și primul din România se deschide în august la Cluj! Adventure Land și Adrenaline Tower, inaugurate la Wonder Family Fest
Primul Adrenaline Tower din România, cu o înălțime impresionantă de 24 de metri, va fi inaugurat în 2 august, dată la care începe prima ediție a Wonder Family Fest, cel mai mare festival pentru familii din România.
4  Padure din viitoarea Centura Verde Bucuresti Ilfov foto  Alex Găvan   centuraverde ro jpg
Animalul spectaculos surprins într-o pădure din România! Are o calitate pe care puține vietăți o posedă. VIDEO
Un animal extrem de rar a fost surprins în țara noastră, stârnind admirația publicului, cât și a specialiștilor! Este vorba despre capre negre, care au fost filmate de către camerele de monitorizare a faunei, într-o pădure din Parcul Natural Apuseni.
Bucureşti: Trafic rutier restricţionat de Ziua Bucureştiului
Restricţii ale traficului rutier în Capitală, în nopţile de joi, vineri şi sâmbătă, pentru realizarea unor filmări
Traficul rutier va fi restricţionat pe mai multe bulevarde din Capitală, în nopţile de joi, vineri şi sâmbătă, pentru realizarea unor filmări dinamice.
DSC 0145 mp4 thumbnail png
Via Transilvanica, „Drumul care unește”, în topul celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume
Topul a fost făcut de revista Time Magazine iar Via Transilvanica se regăsește la loc de cinste.
Prințul William, Prințul Harry  foto   GettyImages jpg
De la iubire la ură nu a fost decât un pas. Prințul William îl copleșea pe Harry cu „o mulțime de îmbrățișări”, conform unor scrisori ale prințesei Diana
Relația dintre prințul William și fratele său, Harry, nu a fost dintotdeauna rece. O serie de scrisori redactate de prințesa Diana scot la iveală relația specială pe care cei doi prinți au avut-o pe vremea când erau copii.
LENNY KRAVITZ 2 jpeg
Vezi ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul de la UNTOLD. Află ce trebuie să facă reprezentanții hotelului pe timpul șederii lui Kravitz
Lenny Kravitz, legendarul rocker cunoscut pentru hiturile atemporale și fizicul său impecabil, este de mult timp un susținător al unui stil de viață sănătos și echilibrat.
noongah jpeg
Un mister vechi de 55 de ani a fost rezolvat! A fost descoperită epava navei MV Noongah
De mai bine de jumătate de secol, soarta acestei nave a fost unul dintre cele mai mari mistere din lume, stârnind fascinația mai multor generații. Însă, după 55 de ani de la momentul în care s-a scufundat, luând în adâncuri 21 de membri ai echipajului, epava navei MV Noongah a fost descoperită!
image
Filme bune: Brad Pitt sfârșește într-un mod dramatic (Babylon 2022)
„Babylon” este un film din 2022 regizat de Damien Chazelle, cunoscut pentru lucrări anterioare ca "La La Land" și "Whiplash". Acest film ambițios și extravagant explorează perioada tumultuoasă a tranziției de la filmele mute la cele vorbite în Hollywood-ul anilor 1920. Jack Conrad, interpretat de Brad Pitt, este un actor de mare succes în era filmelor mute din Hollywood. Pe parcursul filmului, el trece printr-o serie de evenimente care ilustrează atât culmile succesului, cât și inevitabilul declin cauzat de tranziția industriei către filmele sonore. Până la urmă, moare prin sinucidere.
image
George Restivan o desființează pe Adriana Bahmuțeanu: „Am făcut ceea ce orice tată ar face pentru a-și salva fiul / Adriana a vrut să scape de Mara Bănică”
Adriana Bahmuțeanu a anunțat că s-a despărțit de soțul ei, George Restivan, care deja se află în Statele Unite. Prezentatoarea TV nu a enunțat adevăratul motiv al separării, ci a dat vina pe distanță. George, pe de altă parte, susține că exista multă tensiune în familia lor și că a fugit din țară ca să-și salveze fiul, pe Blake.
image
Lux la superlativ: Plaje unde tarifele pentru șezlonguri depășesc Mamaia. Prețurile sunt astronomice
În căutarea unei vacanțe de lux pe plajele lumii? Atunci, pregătește-te să scoți din buzunar sume considerabile pentru a te bucura de soare și mare.