Au început înscrierile pentru Premiile Superscrieri #9

2 octombrie 2019
Au început înscrierile pentru Premiile Superscrieri #9 jpeg

Dup─â 8 edi╚Ťii ├«n care a creat o tradi╚Ťie din sus╚Ťinerea jurnalismului narativ ╚Öi a scrierii creative de non-fic╚Ťiune ├«n Rom├ónia, prin peste 100 de autori premia╚Ťi, 30 ateliere ╚Öi talkuri sus╚Ťinute, Superscrieri se ├«ntoarce ├«ntr-un nou format, dar cu aceea╚Öi misiune - de a crea o punte ├«ntre scriitor ╚Öi cititori. ├Än 2020, Festivalul Superscrieri va include dou─â zile de evenimente ╚Öi va premia, ca ├«n fiecare an, cele mai bune materiale jurnalistice din 2019, ├«n cadrul competi╚Ťiei la care autorii s├«nt invita╚Ťi s─â se ├«nscrie p├«n─â pe 10 ianuarie.

Edi╚Ťia din 2020 a Festivalului Superscrieri, o ini╚Ťiativ─â a Funda╚Ťiei Friends for Friends (FFFF.ro), este dedicat─â temei ÔÇ×De ce citim?ÔÇŁ ÔÇô o s─ârb─âtoare a scrisului, o celebrare a cititului, fiindc─â f─âr─â super-cititori nu exist─â super-scriitori.

De fiecare dat─â c├«nd vrem s─â scriem un lucru esen╚Ťial, c─âut─âm s─â citim c├«t mai multe lucruri despre acel subiect. Nu po╚Ťi spune pove╚Öti f─âr─â a citi pove╚Öti, tot a╚Öa cum nu po╚Ťi fi un bun scriitor f─âr─â s─â fii un atent cititor. ╚śi fiindc─â ├«n 2019 unii scriu cu pixul, al╚Ťii cu pixeli sau cu sunete, ╚Öi tu, cititorule, ajungi s─â cite╚Öti imagini ╚Öi sunete, nu ├«ntotdeauna cuvinte. ╚śi privitul sau ascultatul e citit, c├«teodat─â.

Desf─â╚Öurat pe parcursul a dou─â zile la finalul lunii martie 2020, programul festivalului va cuprinde ateliere, masterclass-uri, expozi╚Ťii, proiec╚Ťii de film, un Cerc al Donatorilor ╚Öi alte activit─â╚Ťi dedicate publicului interesat de felul ├«n care func╚Ťioneaz─â jurnalismul de calitate ╚Öi ce poate aduce valoros ├«n vie╚Ťile lor de cititori.

Festivalul se va ├«ncheia la Teatrul Na╚Ťional Bucure╚Öti, cu Gala de Premiere a Superscrierilor de anul acesta. Pentru a participa la competi╚Ťie, autorii ├«╚Öi pot ├«nscrie lucr─ârile la cele 6 categorii (Reportaj, Investiga╚Ťie, Portret, Opinie, TV&video-jurnalism ╚Öi Fotojurnalism/Fotografie de news ╚Öi Fotografie documentar─â), p├«n─â pe 10 ianuarie, prin completarea formularului de pe site-ul www.ffff.ro/superscrieri.

Materialele vor fi evaluate de un juriu reprezentat de: Emilia ╚śercan (pre╚Öedintele juriului), Mona D├«r╚Ťu, Irina P─âcurariu, C─ât─âlin Tolontan, Vlad Stoicescu, Paul Radu, Florin Negru╚Ťiu, Dan Duca, Oana Giurgiu, Marius Comper, Robert Schwartz, Paula Herlo, Georgiana Ilie, Ioana Moldovan, Ioana C├«rlig ╚Öi Marko Risovic.

Despre festival ÔÇô Sorin Tr├«nc─â, pre┼čedintele FFFF ╚Öi ini┼úiatorul competi┼úiei

ÔÇ×La ultimele edi╚Ťii, Superscrieri a crescut deja ├«n spirit de festival. Tot ce facem acum este s─â mergem mai departe cu misiunea asumat─â ├«nc─â de la ├«nceput, de a ne adresa at├«t autorilor, dar ╚Öi cititorilor, de a-i pune ├«n rela╚Ťie direct─â ╚Öi de a crea ╚Öi co-crea un context ├«n care ace╚Ötia pot interac╚Ťiona ╚Öi de a face astfel evenimentul chiar ╚Öi mai inclusiv pentru cei din urm─â.ÔÇŁ

Despre premii ÔÇô Emilia ╚śercan, Pre╚Öedinta juriului

ÔÇ×Premiile Superscrieri este, incontestabil, cel mai important eveniment anual pentru presa din Rom├ónia. Dincolo de aprecierea cititorilor, pe care o primesc dup─â fiecare subiect publicat, jurnali╚Ötii au nevoie de evaluare, de recunoa╚Ötere ╚Öi de validare din partea breslei, iar Premiile Superscrieri ofer─â apreciere pentru cele mai bune materiale de pres─â, pentru efortul de documentare din spatele lor ╚Öi pentru modul ├«n care servesc interesul publicÔÇŁ.

Competi╚Ťia din cadrul Festivalului Superscrieri ├«╚Öi propune s─â scoat─â ├«n fa╚Ť─â acele pove╚Öti puternice, materiale scrise, video sau foto de calitate care informeaz─â corect, emo╚Ťioneaz─â ╚Öi ajung s─â schimbe percep╚Ťii. ├Än cadrul edi╚Ťiei de anul acesta se vor oferi peste 30 de premii, dintre care: premii I de categorie ├«n valoare de 800 de euro, sus╚Ťinute de FAN Courier, Kaufland, ERSTE Asset Management, Enel Rom├ónia, premii speciale sus╚Ťinute de Romanian Bussiness Leaders (premiul cel mare, Superscrierea Anului, 1.500 euro), Orange Rom├ónia ╚Öi Bitdefender, precum ╚Öi premii onorifice, cu participarea publicului.

Pe parcursul celor 8 edi╚Ťii precedente, competi╚Ťia a adunat peste 500 de participan╚Ťi unici, cu aproximativ 2000 de lucr─âri ├«nscrise ╚Öi a premiat peste 100 de c├«╚Ötig─âtori, cu premii ├«n valoare total─â de 40.000 de euro.

serileRRM25 landscape 1920x1080 jpg
Serile Radio Rom├ónia Muzical ÔÇô 25. Recital sus╚Ťinut de violonistul R─âzvan Stoica ╚Öi pianista Andreea Stoica
Îndrăgitul violonist Răzvan Stoica, alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, vor urca pe scena Sălii Radio joi, 2 iunie, ora 19:00.
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty jpeg
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty
To╚Ťi cei care au nevoie de serviciile din saloanele de beauty se pot programa online, la doar c├«teva click-uri distan╚Ť─â, la orice salon ├«╚Öi doresc.
4 legende pe care merită să le știi jpeg
4 legende pe care merită să le știi
Anumite legende au intrat deja în folclorul popular și, chiar dacă istoricii nu au reușit să le demonstreze veridicitatea în totalitate și unele par simple fabule, ele au un farmec aparte și sînt foarte interesante.
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE jpeg
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE
Scopul general al proiectului este ca Rom├ónia s─â devin─â o ╚Ťar─â cu un trafic rutier mai sigur, prin┬áreducerea progresiv─â a num─ârului victimelor accidentelor rutiere.
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ jpeg
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ
├Än 2022, Funda╚Ťia Superbet este din nou al─âturi de revista cultural─â, sus╚Ťin├«nd organizarea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele┬áDilema vecheÔÇŁ.
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino? jpeg
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino?
S├«nt foarte multe jocuri, foarte multe posibilit─â╚Ťi, iar dac─â e╚Öti ├«ncep─âtor, exist─â riscul s─â te sim╚Ťi pu╚Ťin st├«njenit, s─â nu ╚Ötii exact ce s─â te joci ╚Öi s─â ├«nchei sesiunea cu un gust amar.
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai  Zevo te inspir─â jpeg
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai. Zevo te inspir─â
Iubitoarele ╚Öi iubitorii de fashion vor g─âsi la magazinul online Zevo acele accesorii nelipsite din fiecare zi, realizate cu aten╚Ťie la detalii ╚Öi cu designuri inedite - GEN╚ÜILE!
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari jpeg
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari
├Ämbr─âc─âmintea de protec╚Ťie ╚Öi echipamentul personal de protec╚Ťie (EIP) reprezint─â o caracteristic─â de siguran╚Ť─â esen╚Ťial─â ├«n orice loc de munc─â, iar industria alimentar─â nu face excep╚Ťie.
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante?
Dulapurile produse din metal sînt structuri solide, foarte sigure și eficiente atunci cînd vine vorba despre depozitarea documentelor, obiectelor vestimentare, dar și a altor obiecte sau accesorii.
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â? jpeg
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â?
Pentru ca ╚Ťinutele tale s─â arate perfect, merit─â s─â ├«nve╚Ťi arta purt─ârii botinelor ╚Öi cizmelor.
Moda de vară   Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon? jpeg
Moda de vară - Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon?
Noile tendin┼úe ├«n materie de ┼úinute estivale s├«nt extrem de ofertante, d├«ndu-┼úi posibilitatea de a jongla cu creativitatea ┼či de a-┼úi dezvolta ideile vestimentare.
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor jpeg
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor
├Än ultimii cinci ani, tot mai mul╚Ťi pasiona╚Ťi de jocuri de noroc au mutat distrac╚Ťia ├«n online, beneficiind de avantajele oferite de acest mediu.
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie jpeg
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie
S├«nt c─âr╚Ťi care ├«╚Ťi schimb─â total viziunea despre lume, iar ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ este una dintre ele.
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești jpeg
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești
Unul dintre principalele obiective ale producătorilor a fost să creeze produse cît mai naturale și au reușit.
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â?
Pentru a-╚Ťi u╚Öura munca, ai nevoie de instrumente specializate, care s─â te ajute s─â toaletezi elementele de vegeta╚Ťie ├«n siguran╚Ť─â ╚Öi f─âr─â eforturi fizice prea mari.
De ce sînt video urile cu unboxing atît de populare? jpeg
De ce sînt video-urile cu unboxing atît de populare?
Cel mai mare succes îl au prezentările de gadget-uri, cum ar fi ultimele tipuri de telefoane.
Cînd nu se poate produce alăptarea jpeg
Cînd nu se poate produce alăptarea
Există situaţii în care alăptarea nu se poate produce, din varii motive, fie aparţinînd mamei, fie nou-născutului.
Cum s─â economisi╚Ťi bani ├«n mod corespunz─âtor jpeg
Cum s─â economisi╚Ťi bani ├«n mod corespunz─âtor
Cu un plan financiar scris ╚Öi elaborat, va fi mai u╚Öor s─â v─â planifica╚Ťi rambursarea banilor pe care trebuie s─â-i ├«mprumuta╚Ťi.
Revelion cu bun gust: b─âuturi rafinate, ├«n func╚Ťie de preparate jpeg
Revelion cu bun gust: b─âuturi rafinate, ├«n func╚Ťie de preparate
Este important s─â asociem corect preparatele festive cu licorile care le poten╚Ťeaz─â aroma.
Lista cu rezolu╚Ťii de Anul Nou trebuie s─â includ─â cursuri de dezvoltare personal─â jpeg
Lista cu rezolu╚Ťii de Anul Nou trebuie s─â includ─â cursuri de dezvoltare personal─â
╚śtiai c─â exist─â┬ácursuri de dezvoltare personal─â┬áconcepute special pentru adolescen╚Ťi?
Cum po╚Ťi s─â reduci consumul de energie electric─â? jpeg
Cum po╚Ťi s─â reduci consumul de energie electric─â?
Pentru a te asigura c─â de fiecare dat─â c├«nd faci plata factura electrica online pl─âte╚Öti sume c├«t mai mici de bani, este bine s─â respec╚Ťi o serie de reguli.
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi! jpeg
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi!
Acest echipament pentru ├«nc─âlzirea locuin╚Ťei se remarc─â prin faptul c─â produce c─âldur─â f─âr─â s─â utilizeze combustibil, ci folosind pur ╚Öi simplu resurse din natur─â, precum apa, aerul ╚Öi solul.
Cum func╚Ťioneaz─â un cazino online? jpeg
Cum func╚Ťioneaz─â un cazino online?
Platformele online permit o dinamic─â mai accentuat─â ╚Öi un ritm de joc mai rapid, deoarece nu exist─â nici o interac╚Ťiune ├«ntre juc─âtori ╚Öi sistemele tehnologice.
Cum func╚Ťioneaz─â centrala pe pele╚Ťi ╚Öi ce avantaje are pentru mediul ├«nconjur─âtor ╚Öi pentru buzunarul t─âu jpeg
Cum func╚Ťioneaz─â centrala pe pele╚Ťi ╚Öi ce avantaje are pentru mediul ├«nconjur─âtor ╚Öi pentru buzunarul t─âu
Aleg├«nd o central─â pe pele╚Ťi nu doar c─â vei face economii substan╚Ťiale ├«n buget, ci vei ajuta ╚Öi la protec╚Ťia mediului ├«nconjur─âtor.

Adevarul.ro

image
Implica┼úiile distrugerii cruci┼č─âtorului Moskva, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagr─â | adevarul.ro
Atacul asupra crucisatorului Moskva", nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagra, are valoare simbolica si militara, spune profesorul Michael Petersen, citat de BBC. Nava ...
image
Topul celor mai valoroase monumente istorice lăsate în ruină. De ce nimeni nu le-a îngrijit VIDEO | adevarul.ro
O multime de monumente istorice faimoase din judetul Hunedoara nu au mai fost ingrijite si restaurate de mai multe decenii.