Atelier de improvizaţie JADD

Cătălin TEODORU
22 ianuarie 2013
Atelier de improvizaţie JADD jpeg

Asociaţia culturală  JADD şi Muzica de Vest, cu sprijinul Ambasadei Regatului Olandei la Bucureşti organizează joi 7 februarie 2013, ora 19, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, sala George Enescu, concertul susţinut de Ig Henneman / Ab Baars Duo.

Ab Baars şi Ig Henneman sînt printre cei mai de seamă reprezentanţi ai scenei muzicii improvizate din Olanda. Concertele lor se bazează  pe compoziţii proprii şi pe material complet improvizat. Duo-ul Baars-Henneman s-a născut în 1999 la festivalul “ControIndicazioni” de la Roma şi de atunci a participat la numeroase festivaluri internaţionale, susţinînd concerte şi turnee în Olanda, Germania, Italia, Japonia, Canada, Brazilia, Norvegia sau în Statele Unite

Ab Baars cînta la saxofon tenor, clarinet şi shakuhachi, fiind liderul propriilor sale formaţii Ab Baars Trio şi Quartet. De cîteva decenii este membru în celebra ICP Orchestra, condusă de alte două nume mari ale scenei muzicii creative olandeze: Misha Mengelberg şi Han Bennink. Un maestru al formei, Ab Baars oferă tot ceea ce e mai bun în muzica improvizatorică olandeză. Deşi regăsim arareori în ea ritmuri de swing, muzica lui Ab Baars este mereu catchy şi asta pentru că se raportează mereu la esenţă şi are întotdeauna  un sunet clar, distinct. Influenţat de saxofonistul american Roscoe Mitchell, cu care a lucrat de altfel în 1986, dar şi de participarea sa în Monk Project (cu Instant Composers Pool, dirijată de Misha Mengelberg), Baars are propriul sau stil inconfundabil, un stil pe care Misha Mengelberg l-a numit “ab music”. A colaborat cu Han Bennink, Jaap Blonk, Anthony Braxton, John Carter, The Ex, Kees Kort, Tristan Honsinger, François Houle, Sunny Murray, Sonic Youth, Fabrizio Spera, Cecil Taylor, Ken Vandermark, Veryan Weston, Michiyo Yagi, poeţii H.C. ten Berge şi Diane Régimbald, dansatorii Beppie Blankert, Hisako Horikawa, Masako Noguchi şi Katie Duck’s Magpie Company

Ig Henneman, violistă şi compozitoare, este lidera unor grupuri de radical free improvisation, jazz, muzică contemporană. A scris muzică pentru film şi teatru, iar în calitate de muzician improvizator, formaţiile sale de bază au fost Ig Henneman Sextet, Duo Baars-Henneman şi Queen Mab Trio. L-a avut profesor pe compozitorul danez Robert Heppener, iar din anii '90 a fost inspirată, la extreme, deopotrivă de severitatea structurală a compoziţiilor Galinei Ustvolskaya, cît şi de libertatea improvizaţională a Sofiei Gubaidulina. A cîntat în cîteva orchestre simfonice înainte de a înfiinţa legendara trupă rock FC Gerania, care i-a cîntat primele compoziţii. Una dintre primele sale lucrări este muzica pentru filmul mut din 1927 Baby Ryazanskye semnat de Olga Preobrasjenskaja. În prezent, este recunoscută ca una dintre figurile importante ale aşa numitului ‘New Dutch Swing’ din Amsterdam. Printre colaboratorii ei se numără: Alberto Braida, Han Buhrs, Axel Doerner, Katrien Ex, Lori Freedman, Mark Helias, Wilbert de Joode, Takuji Kawai, Peggy Lee, Marilyn Lerner, Sabina Meyer, Michael Moore, Phil Minton, Ernst Reijseger, Roger Turner, Wolter Wierbos.

Concertul de la Bucureşti este primul din acest "Romanian tour", fiind urmat de alte două concerte la Timişoara şi Oradea

Evenimentul este susţinut de Centrul de Muzică electroacustică si Multimedia (CMeM) şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.


 

dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți
DilemaVeche (2) (2) jpg
10 dintre cele mai importante "remontadas" din istoria fotbalului
FC Barcelona a reușit cea mai impresionantă „remontada” din topul nostru.
IQOS x DIPLOMA 11 jpg
DIPLOMA Show sărbătorește 10 ani. IQOS susține industriile creative ca partener pentru al patrulea an consecutiv
La a X-a ediție a festivalului, vor fi reprezentate 16 specializări, de la arhitectură și peisagistică, arte grafice, design de produs și fashion, pînă la artele clasice - pictură și sculptură.
MS jpg
Soră profet și soldat
Un cîntec acoperă dealuri în Donbas
MCER3 jpg
Muzeul Cărții și Exilului Românesc a fost inaugurat la Craiova
De altfel, una dintre strategiile Consiliului Județean Dolj este de a readuce la viață clădirile de patrimoniu.
Saltele: cheia supremă pentru un somn de calitate și o sănătate excelentă
Pentru a vă păstra salteaua mulți ani de acum înainte, ar trebui să urmați cîteva reguli simple de îngrijire.
Limbă, tehnologie și cultură  Crearea de punți într o lume globalizată png
Limbă, tehnologie și cultură: Crearea de punți într-o lume globalizată
În concluzie, limbă, tehnologie și cultură joacă un rol vital în crearea de punți într-o lume globalizată.
pompa de caldura aer apa monobloc bricolaj market 1 jpg
Cumpără o pompă de căldură aer-apă monobloc de la Bricolaj Market!
Ești pregătit să faci față eficient necesităților tale de încălzire pentru locuință? Verifică ce găsești pe site-ul Bricolaj Market!
unnamed 2 jpg

Adevarul.ro

image
Una din patru persoane imunizate cu serurile anti-Covid Pfizer sau Moderna a experimentat efecte adverse
Mai mult de un sfert dintre persoanele care s-au imunizat cu vaccinuri ARN mesager împotriva infectării cu virusul SARS CoV2 au suferit un răspuns imun neintenționat, potrivit noilor studii.
image
Un român a jucat de 49 de ori același bilet câștigător la pariuri sportive. Suma enormă la care a ajuns
Un bărbat din județul Prahova a avut marea inspirație de a alege o combinație de 28 de meciuri câștigătoare pe un bilet, dar nu s-a oprit aici. A copiat același bilet de numai puțin de 49 de ori.
image
Țara în care intrarea românilor e ca și interzisă. „Nu mai îmi trebuie nici gratis, e revoltător”
Doi tineri români cu un copil au fost umiliți pe un aeroport fără ca cineva să poată interveni în favoarea lor. Cazul lor nici măcar nu este unic, iar statul român nu reușește să rezolve o problemă cunoscută foarte bine de ani de zile, dar care arată limitele politicii externe a României

HIstoria.ro

image
Zguduitoarea dramă amoroasă din Brăila, care a captivat presa interbelică
În anii 1923-1924, numita Anny Bally din Brăila, „de o frumuseţe rară“, a încercat să se sinucidă din dragoste. În 8 noiembrie 1924, tot din amor, şi-a împuşcat iubitul, după care s-a împuşcat şi ea.
image
Importanța stației NKVD de la Londra în timpul celui de-al Doilea Război Mondial
În 1941, stația NKVD de la Londra era cea mai productivă din lume, comunicând Moscovei 7.867 de documente diplomatice și politice, 715 documente pe probleme militare, 127 referitoare la aspecte economice și 51 legate de activități sau operațiuni ale serviciilor de informații.
image
Ce a însemnat România Mare
1 Decembrie 1918 a rămas în mentalul colectiv ca data la care idealul românilor a fost îndeplinit, în fața deschizându-se o nouă etapă, aceea a conștientizării și punerii în aplicare a consecințelor ce au urmat acestui act, crearea României Mari.