Artele și creativitatea, susținute online și offline de Qreator by IQOS în anul pandemiei

16 februarie 2021
Artele și creativitatea, susținute online și offline de Qreator by IQOS în anul pandemiei jpeg

Qreator by IQOS este unul dintre cei mai activi promotori și susținători ai creativității din zona culturală bucureșteană. În 2020, un an care a schimbat dramatic scena culturală și creativă, dar și societatea, în general, Qreator by IQOS a continuat să fie alături de comunitățile artistice și de public prin evenimentele organizate.

Cele 25 de evenimente organizate online sau offline, cu respectarea reglementărilor în vigoare, în spațiul din Bd. Aviatorilor nr. 8A, au confirmat faptul că Qreator by IQOS și-a continuat și în acest an atipic misiunea de a susține comunitățile creative. Peste 670.000 de români au urmărit online evenimentele organizate de Qreator by IQOS și au fost alături de artiștii lor preferați. În total, Philip Morris România a investit peste 500,000 USD în susținerea acestor proiecte culturale. 

doua liniute jpg jpeg

                                                                 „Două liniuțe”

Qreator by IQOS, alternativă online pentru sala de spectacol

La finalul lunii martie, a demarat seria de evenimente online organizate sub umbrela Qreator – Home Together Edition. În fiecare seară de joi, timp de trei luni, publicul a putut lua parte la concerte, spectacole de teatru și conferințe live pe Facebook. Acestea au suplinit nevoia de evenimente culturale într-o perioadă dificilă, iar Qreator by IQOS a devenit unul dintre puținele spații în care legătura dintre public și artiști s-a menținut, neîntrerupt, în ciuda realității care s-a schimbat.

doua liniute 3 jpg jpeg

                                                                 „Două liniuțe”

Maia Morgenstern, Alexandru Tomescu, Marius Manole, Lia Bugnar, Florin Piersic Jr., Răzvan Exarhu, Vița de Vie, The Mono Jacks, Byron, Omul cu Șobolani, The Kryptonite Sparks, Les Elephants Bizarres, Mr. Jurjak și The Moonlight Breakfast sînt doar cîțiva dintre cei care au schimbat scena reală cu cea virtuală și au încercat să creeze o oază de normalitate în „noul normal”.

„Qreator by IQOS este locul acela frumos din Piața Victoriei, unde se întîmplă mereu cîte ceva altfel și unde arta, în toate formele ei, pare să-și găsească locul mereu.” (Doru Trăscău, The Mono Jacks)

Seria de evenimente Home Together Edition  a avut parte de un final memorabil, un recital live susținut de Angela Gheorghiu. Acesta a fost primul recital susținut de superstarul muzicii de operă de la începutul pandemiei, care a surprins-o în România, și a adunat  pe pagina de Facebook a Qreator by IQOS peste 500.000 de vizualizări.

         

angela gheorghiu jpg jpeg

                                                                 Angela Gheorghiu

Rezultatele proiectului Qreator – Home Together Edition au fost răsplătite în cadrul Galei Webstock Awards cu locul al doilea la secțiunea Best Use of LIVE video.

În toamnă, după ce a trecut printr-un proces de transformare a interiorului sub semnătura arhitecților Dorin Ștefan, Anda Ștefan și Andreea Ionescu, clădirea Qreator by IQOS a fost gazda unei a doua serii de evenimente. Au avut loc spectacole de teatru jucate în aer liber, discuții cu artiști emergenți sau cu artiști de stand-up comedy și serate literare, evenimente curatoriate de Adrian Despot, Răzvan Exarhu, Marius Manole, Lia Bugnar, Marius Chivu.

Anul 2020 s-a încheiat în acordurile viorii lui Alexandru Tomescu, care a interpretat Oda Bucuriei în duet cu pianista Sînziana Mircea. Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven a reprezentat, poate, cea mai potrivită bucată muzicală pentru finele unui an care ne-a învățat despre bucuria de a rămîne aproape unii de ceilalți.

alexandru tomescu concert pentru libertate 2 jpg jpeg

                                            Alexandru Tomescu, „Concert pentru libertate”

Qreator by IQOS, susținător activ al industriei creative

În februarie 2020, expoziția Endless Brâncuși a reprezentat ocazia de a sărbători 144 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși. Proiectul inițiat de Irina Calotă a adus la un loc 19 obiecte de artă ale unor tineri artişti din Bucureşti, Iaşi, Chişinău și Tirana (Albania), pentru a-i aduce un tribut artistului geniu al secolului XX.

design flags rdw 2 1 jpg jpeg

                                                                  Design Flags

În septembrie, au fost reluate expozițiile cu public în Qreator by IQOS, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare în vigoare. Parteneriatul strategic încheiat cu Romanian Design Week și DIPLOMA a reconfirmat statutul de liant între public și industria creativă al spațiului din Piața Victoriei. Expoziția Design Flags, organizată în cadrul Romanian Design Week, a reunit șapte expoziții capsulă de design internațional prezentate în premieră în România. Acestea au documentat evoluția designului din perspective culturale internaționale și au investigat noi abordări și preocupări în domeniu. Peste 800 de iubitori ai designului contemporan au trecut pragul Qreator by IQOS, dornici  să vadă posterele stradale din Madrid, afișele Asociației Designerilor Grafici Maghiari și să interacționeze cu instalația Future Food Formula. În octombrie, The Future of Fashion i-a adus în fața publicului pe cei mai promițători designeri de fashion ai noului val, care reflectă diversitatea unei noi generații de absolvenți. Cele mai bune creații ale generației 2019, dar și o serie de expoziții personale ale celor mai prolifici alumni ai DIPLOMA au putut fi văzute la Qreator by IQOS în octombrie.

diploma the future of fashion jpg jpeg

                                                      DIPLOMA,The Future of Fashion

În noiembrie, Noaptea Muzeelor a fost marcată prin Art in Motion, o colaborare cu Mobius Gallery, prin care o selecție de lucrări ale artiștilor Roman Tolici și Andrei Gamarț a fost prezentată în două variante: una originală, așa cum a conceput-o artistul, iar cealaltă, în oglindă, într-o versiune animată digital care a oferit privitorului noi perspective asupra lucrării originale.

noaptea muzeelor mobius gallery jpg jpeg

                                                  Noaptea Muzeelor, Mobius Gallery

Qreator by IQOS, „Ambasada schimbării” în universul IQOS

Pe lîngă rolul său de hub al manifestărilor artistice, Qreator by IQOS a reprezentat și un loc în care utilizatorii IQOS au putut avea parte de o nouă experiență de shopping prin centrul de suport și magazinul IQOS de la parterul clădirii. Aici, aceștia pot beneficia de servicii oferite în exclusivitate și de asistență personalizată pentru dispozitivul lor. În cadrul magazinului, fumătorii adulți pot afla mai multe informații despre tutunul încălzit și despre ce face IQOS să fie o alternativă mai bună decît continuarea fumatului.

„A fost un privilegiu să putem fi alături de artiști și de publicul acestora într-un an care ne-a pus pe toți la încercare. Qreator by IQOS a fost deopotrivă refugiu și punte de legătură. A fost un spațiu real și virtual în care creativitatea s-a putut exprima pe fundalul unei tăceri generale asurzitoare. În 2021 sperăm ca artiștii să-și recapete luminile și locul pe care-l merită în cetate. Noi vom continua să-i aducem laolaltă pe cei care iubesc creativitatea și pe cei care o fac să se întîmple.” (Dragoș Bucurenci, Director Communications, Philip Morris România)

design flags rdw jpg jpeg

                                                                    Design Flags

Anul 2021 – provocarea continuă pentru Qreator by IQOS

Și în 2021, Qreator by IQOS își propune să rămînă alături de comunitatea creativă și să își consolideze statutul de susținător al artelor și al creativității. Mixul de evenimente online și offline este menit să ajute artiștii și comunitățile creative să depășească perioada dificilă creată de prelungirea crizei medicale. 2021 vine la Qreator by IQOS atît cu proiecte noi, cît și cu unele deja cunoscute, de referință, care vor încînta cu siguranță publicul.

Anul 2021 vine cu speranța că vizitatorii vor putea trece pragul Qreator by IQOS mult mai des, pentru a se putea bucura de clădirea din Bd. Aviatorilor nr. 8A, o constantă sursă de frumusețe și inspirație care să le potențeze viziunea creativă.

Articol realizat în parteneriat cu Qreator by IQOS.

vitamina c jpg
3 ingrediente miraculoase pentru sănătatea și frumusețea pielii. Și nu numai...
Hrănirea și hidratarea corectă a pielii sînt gesturi esențiale pentru ca aceasta să aibă mereu un aspect sănătos și strălucitor.
protectieficat (2) jpg
În ce fel își pun amprenta asupra sănătății tale ospățurile de sărbători și ce te-ar putea ajuta să-ți recapeți starea de bine
În fiecare an, mesele de sărbători duc la o creștere a numărului de cazuri de anumite afecțiuni, riscurile mai mari fiind mai ales pentru persoanele a căror stare de sănătate este deja fragilă.
Key visual Tur public larg 28 ian jpeg
Open Hearts for Ukraine
Primul tur ghidat al monumentelor create de 24 de tineri refugiați din Ucraina în patru muzee din București
bo popescu4 jpg
de fiecare dată vine iarna
pentru că de fiecare dată vine iarna  cînd avem nevoie de emoții
curs de programare (1) jpg
Cel mai bun curs de programare NU e un curs. Obții primul job în 8 luni, garantat!
O ofertă de nerefuzat, pe care nu o vei mai întîlni în cazul niciunui alt curs de programare.
poster Spoken Word Sessions 15 01 png
SWORDS: Ronin Terente și Lena Chilari în dialog cu Cosmin Perța
Seria de evenimente SWORDS - Spoken Word Sessions continuă la început de an cu doi perfomeri din Republica Moldova.
blonde woman blogger is showing how make up use cosmetics jpg
La ce să fii atentă atunci cînd îți alegi produsele pentru machiaj
Produsele cosmetice au rol foarte important, pe lîngă faptul că ele ajută la conturarea trăsăturilor feței, ele ajută și la regenerarea pielii.
hanorace dama(1) jpg
Hanorace cu glugă fără fermoar pentru femei la modă
Se pare că a decide ce hanorace pentru femei ar trebui să fie în garderoba noastră pare ușor.
IMG 8731 1 jpg
Coșurile cadou, darurile care nu se demodează, indiferent de ocazie!
În primul rînd, coșurile cadou aduc nu unul, ci mai multe bucurii laolaltă. Cînd alegi un coș cadou, nu optezi pentru simple obiecte, ci oferi, de fapt, experiențe memorabile!
infinitul intr o trestie png
vizual toni grecu jpg
Serile Enayati Medical City, ediția a III-a: Terapia rîsului, discuție cu Sever Voinescu și Toni Grecu
Serile Enayati Medical City continuă în 7 decembrie 2022, începînd cu ora 19.00 în cadrul Enayati Medical City!
poster Tess Parks 3 12 jpg
Recomandări de week-end
Artista canadiană Tess Parks concertează în premieră la București.
pre ul uniswap cand este cel mai bun moment sa cumperi uni  dilemaveche png
Prețul Uniswap: Cînd este cel mai bun moment să cumperi UNI?
Pur și simplu cumperi monede cînd prețul Uniswap este scăzut și le vinzi cînd prețul este ridicat.
dylan gillis KdeqA3aTnBY unsplash jpg
Scurt ghid despre cultura și structura organizațională
Construirea unei culturi și structuri organizaționale sănătoase și pozitive nu este o sarcină ușoara, dar orice organizație o poate realiza.
floraria online bloomeria livrare flori jpg
Ești o persoană creativă și pasionată de beauty Vezi ce job ți se potrivește! jpg
Proiectul Open Museums Open Hearts jpg
„Rădăcini și visuri” ale tinerilor din Ucraina
De joi, 27 octombrie, pînă la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vîrstă cuprinsă între 15-18 ani sînt invitați să participe la etapa a doua a proiectului Open Museums Open Hearts.
Red Bull Dance Your Style 2022 (1) jpg
16 dintre cei mai buni dansatori români se duelează pentru un loc în Finala Mondială din Africa de Sud
O demonstrație în forță, de o energie molipsitoare, Red Bull Dance Your Style este o competiție internațională de all-styles street-dance, cu evenimente în peste 30 de țări.
Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o Casa   Bucuresti 15 octombrie 2022 (17) jpg
Soluții pentru problemele de patrimoniu, indentificate în Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
La finalul săptămînii trecute, la București, timp de mai bine de șase ore, în patru sesiuni de masterclass, arhitecți, specialiști și profesioniști implicați în restaurarea și valorificarea caselor istorice au luat parte la Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”.
pexels ylanite koppens 744969 jpg
Sugestii de cadouri care pot fi oferite angajaților
Ești om de afaceri, ceea ce înseamnă că ești conștient că fără dedicarea, experiența și profesionalismul salariaților tăi, firma ar fi avut destul de mult de suferit.
Vizual Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o casa 15 octombrie 2022 jpg
Valorizarea clădirilor istorice, în centrul primului Masterclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
Cine ascultă o casă?”, proiectul care își propune să ofere exemple de bune practici de la cei care „au ascultat o clădire” în beneficiul comunității și al protejării clădirilor istorice, invită experții, autoritățile și pe toți cei interesați de patrimoniu pentru o zi de Masterclass, în București.
 SF 6065 JPG
Karpatia Horse Show 2022: șapte premii pentru România, 15 mii de spectatori și o atmosferă chic!
Un weekend de excepție si un „salt” important pentru Karpatia Horse Show, cu ocazia celei de-a VII-a ediții desfășurate pe Domeniul Cantacuzino din Florești (Prahova).
Scoala de la Piscu la Premiile Europa Nostra 2022 (1) jpg
Premiu Europa Nostra 2022 acordat Muzeului-Atelier Școala de la Piscu
Luni, pe 26 septembrie, în clădirea Operei de Stat din Praga, a avut loc ceremonia de acordare a distincțiilor European Heritage Awards, organizată de Comisia Europeană și Europa Nostra în cinstea cîștigătorilor Europa Nostra Awards 2022.
NEI jpg
NEC: Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est
Colegiul Noua Europă-Institut de Studii Avansate (NEC) vă invită la workshop-ul „Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est. Continuitate și transformări istorice”, care va avea loc miercuri, 28 septembrie 2022, ora 9:30, în sala de conferințe a Colegiului.

Adevarul.ro

image
Fost membru CNA, atac la adresa unui concurent de la Românii au talent. Ce răspunde mama băiețelului luat în vizor
Mama lui Rareș Prisacariu, băiețelul care a primit Golden Buzz-ul la emisiunea Românii au talent a răspuns la reacția dură pe care Radu Herjeu, fost membru CNA, a avut-o după emisiune.
image
Clujul depășește la PIB orașe similare din Estul Europei. „Percepția e una, realitatea e alta”
Zona Metropolitană Cluj a depășit, în ceea ce privește Produsul Intern Brut, zone metropolitane din jurul altor orașe similare din țări estice. Economistul Radu Nechita explică de ce clujenilor nu li se pare că ar trăi mai bine.
image
Marius Manole, în șoc hipotermic pe scenă!
„Ce avem noi aici?”, o piesă de teatru scrisă și regizată de Lia Bugnar, jucată de Carmen Tănase, Maria Obretin și Marius Manole, a fost un succes deplin la Birmingham, unde spectatorii nici măcar n-au observat că Marius Manole a intrat șoc hipotermic.

HIstoria.ro

image
Caragiale: un client râvnit, dar un cârciumar prost VIDEO
Caragiale: un client râvnit, un cârciumar prost
image
Anul 1942, un moment greu pentru Aeronautica Regală Română
Anul 1942 a însemnat pentru Aeronautica Regală Română, ca de altfel pentru toate forțele Armatei române aflate în zona de operațiuni, un moment deosebit de dificil.
image
Moștenirea fabuloasă a lui Heinrich Schliemann, descoperitorul Troiei
Când, în 1891, i s-a citit testamentul, s-a dovedit că Heinrich Schliemann lăsase în urmă o moștenire (apropo de lichidități, judecând după valoarea de azi) de aproximativ 100 de milioane de euro.