Arta iese ├«n strad─â ├«n luna martie: concert de remodelare sonor─â ╚Öi dou─â expozi╚Ťii la galeria ÔÇ×Celula de art─âÔÇŁ

5 martie 2021
Arta iese ├«n strad─â ├«n luna martie: concert de remodelare sonor─â ╚Öi dou─â expozi╚Ťii la galeria ÔÇ×Celula de art─âÔÇŁ jpeg

Galeria neconven╚Ťional─â Celula de art─â continu─â ╚Öi ├«n luna martie s─â aduc─â lucr─âri ╚Öi demonstra╚Ťii de art─â menite s─â fac─â trec─âtorii s─â se opreasc─â ├«n fa╚Ťa spa╚Ťiului-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 ╚Öi s─â interac╚Ťioneze direct ╚Öi liber cu perspectiva arti╚Ötilor. Privitorii vor avea parte de un performance sus╚Ťinut de multi-instrumentistul autodidact C─ât─âlin Lungu ╚Öi vor putea vedea lucr─ârile artistelor Maria Buciu ╚Öi Andreea Toma.

Concert de remodelare sonoră pentru chitară și trompetă preparată

Pe 6 martie, de la ora 19:00, va avea loc Celula Session #5, un mini-concert din seria de performance-uri ini╚Ťiate de Celula de art─â ├«n care muzicianul C─ât─âlin Lungu, dup─â o lung─â c─âl─âtorie interioar─â asistat─â de muzici de pretutindeni, va c├«nta pentru prima data dup─â mult timp ├«n fa╚Ťa publicului, folosindu-se de chitar─â, trompet─â preparat─â, loop-uri ╚Öi efecte.

Performance-ul va consta într-o redescoperire a sunetului cu aceleași dispozitive, instrumente și mijloace care l-au ajutat pe artist să cunoască atît plafonarea, cît și noul în muzică. Momentul muzical își propune să emuleze o parte din camera în care Cătălin scrie muzica sau experimentează jucăuș, iubitor, curios sau haotic cu sunetul.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook Celula de art─â.

                 

celula de arta martie 2021 jpg jpeg

├Än─âuntru - documentare a spa╚Ťiilor ╚Öi a emo╚Ťiilor

Poate fi primitor un spa╚Ťiu din care nu se poate ie╚Öi? Exi╚Öti dac─â nu te vede nimeni? Supravie╚Ťuie╚Öti dac─â ├«╚Ťi ╚Ťii respira╚Ťia? Ai un apartament, la ce-╚Ťi mai trebuie sicriu? Dac─â ├«ntr-o camer─â mai ├«ncap 100 ca tine, de ce e╚Öti tu singurul? Iar dac─â aceast─â camer─â mai are ╚Öi tavanul ├«nalt, o s─â zbori sau o s─â zumz─âi?

De╚Öi titlul expozi╚Ťiei promite o atmosfer─â intim─â, confesional─â, aici, interioritatea este captiv─â, lipsit─â de gen ╚Öi persoan─â. Maria s-a folosit de propor╚Ťii ÔÇô sau mai degrab─â de dispropor╚Ťii ÔÇô pentru a explora rela╚Ťiile de for╚Ť─â dintre spa╚Ťiu ╚Öi ocupant. Neajutorare, fric─â, abandon, fatalism, amnezie, haos ÔÇô acestea s├«nt c├«teva dintre temele ╚Öi emo╚Ťiile ce r─âzbat din lucr─ârile ei ╚Öi pe care ne va fi destul de u╚Öor s─â le (re)tr─âim, la r├«ndul nostru, ca supravie╚Ťuitori ai pandemiei ╚Öi ai distan╚Ť─ârii sociale.

Peisajele ╚Öi interioarele ilustrate de ea dezv─âluie creaturi ├«nchise ├«n ample spa╚Ťii muzeale, reduse la o existen╚Ť─â stingher─â, oarecum microscopic─â. Iar dac─â scopul ├«ncarcer─ârii este amuzamentul sau instruirea publicului, ironia face ca martorii s─â fie inexisten╚Ťi, astfel ├«nc├«t spectacolul demnit─â╚Ťii furate este ├«ntru totul gratuit ╚Öi cu at├«t mai dezolant. ├Än─âuntru te poate trimite cu g├«ndul la o invita╚Ťie. ╚śi poate c─â este ÔÇô una care nu va fi onorat─â nicic├«nd, pentru c─â nu exist─â supravie╚Ťuitori.

Maria Buciu este absolvent─â a liceului de art─â ÔÇ×Nicolae TonitzaÔÇŁ ╚Öi a ╚ścolii de art─â Bucure╚Öti ÔÇô sec╚Ťia pictur─â ╚Öi profeseaz─â ca arhitect ├«n Bucure╚Öti. Lucrarea ├Än─âuntru poate fi v─âzut─â la Celula de art─â ├«ntre 15 ÔÇô 29 martie.

Pharmakon - manifest al artistei Andreea Toma împotriva abuzului de medicamente

Lucrarea Pharmakon face parte din proiectul Mass Media, ce ├«╚Öi propune s─â demonstreze c─â mijloacele de comunicare ├«n mas─â propag─â strategii ÔÇ×culturaleÔÇŁ distructive, care ├«mping la un consum de informa╚Ťie neselectiv.

ÔÇ×Zilnic sau periodic apel─âm la pastile pentru a calma, trata sau a preveni anumite afec╚Ťiuni. Azi un somnifer, m├«ine un analgezic, poim├«ine un antitusiv ┼či descoperi astfel c─â nu mai po┼úi tr─âi f─âr─â ele. Am observat ╚Öi c─â majoritatea reclamelor TV s├«nt la medicamente ╚Öi c─â au o frecven┼ú─â de-a dreptul abuziv─â. Informa┼úia precar─â care ├«nso┼úe┼čte diverse reclame poate influen╚Ťa un om neavizat, care nu consult─â surse de specialitate ╚Öi le folose╚Öte dup─â ureche, a┼čtept├«nd efecteleÔÇŁ, poveste╚Öte Andreea.

ÔÇ×Pharmakon, ├«n greac─â, ├«nseamn─â deopotriv─â medicament dar ╚Öi otrav─â, elixir sau maleficiu. Eu ├«mi doresc s─â scot ├«n eviden╚Ť─â abuzul de medicamente, mai ales c─â anumite clase de medicamente creeaz─â o dependen╚Ť─â psihic─â, ce poate fi definit─â ca o boal─â cronic─â care afecteaz─â creierul ╚Öi func╚Ťiile de memorie, a╚Öa c─â am realizat aceast─â lucrare din pastile farmaceutice ├«nglobate ├«n r─â╚Öin─â epoxidic─â.ÔÇŁ

ATOMA (Andreea Toma) este un artist vizual, graphic designer ╚Öi muralist din Bucure╚Öti, absolvent─â a Universit─â╚Ťii Na╚Ťionale de Arte din Bucure╚Öti, sec╚Ťia pictur─â, ╚Öi membru fondator al galeriei Celula de art─â. Cercetarea sa artistic─â se concentreaz─â pe spa╚Ťiul contemporan, abord├«nd teme ce ╚Ťin de manipularea la nivel de mas─â, prin intermediul mass-media ╚Öi al re╚Ťelelor de socializare.

Instala╚Ťia poate fi v─âzut─â ├«n spa╚Ťiul expozi╚Ťional din B-dul Carol nr. 53 ├«ntre 29 martie ÔÇô 11 aprilie.

Nici una dintre expozi╚Ťii nu va avea vernisaj cu public ╚Öi pot fi v─âzute la Celula de art─â la orice or─â.

***

Celula de art─â este reprezentat─â de un spa╚Ťiu cu deschidere stradal─â, ce ├«╚Öi propune s─â permit─â lucr─ârilor s─â evadeze din spa╚Ťiul clasic al galeriei pentru a interac╚Ťiona cu un public nou, care nu obi╚Önuie╚Öte s─â participe la vernisaje ╚Öi, astfel, pentru c─â nu mai exist─â o barier─â fizic─â ╚Öi temporal─â ├«ntre obiectul de art─â ╚Öi privitor, se creeaz─â un dialog liber, direct ╚Öi nonconformist.

Galeria vine ├«n sprijinul crea┼úiei contemporane ├«n ariile tematice ale artelor vizuale ╚Öi ├«ncurajeaz─â dezvoltarea de noi forme de expresie artistic─â accesibil─â la orice or─â pentru publicul stradal. Cu o prezen╚Ť─â de  4 ani (2017 - 2021) pe scena artei din Bucure╚Öti, Celula de art─â a sus╚Ťinut ├«n jur de 70 evenimente (expozi╚Ťii, performance-uri, live-uri) ╚Öi a influen╚Ťat modul de percep╚Ťie ├«n ceea ce prive╚Öte expunerea obiectelor sau actelor artistice ├«n fa╚Ťa publicului.

Nout─â╚Ťile din Celula de art─â se pot vedea pe Facebook ╚Öi pe Instagram.

Parteneri: Casa Carol 53, ATOMA, Wood be Nice.

Parteneri media: Radio Rom├ónia Cultural, Radio Bucure╚Öti FM, AGERPRES, Ca╚Ťavencii, Spotmedia, Iqads, Zile ╚Öi Nop╚Ťi, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, PRwave, Bookblog, 4arte, Design Events, Iqool, Munteanu, SMARK.

serileRRM25 landscape 1920x1080 jpg
Serile Radio Rom├ónia Muzical ÔÇô 25. Recital sus╚Ťinut de violonistul R─âzvan Stoica ╚Öi pianista Andreea Stoica
Îndrăgitul violonist Răzvan Stoica, alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, vor urca pe scena Sălii Radio joi, 2 iunie, ora 19:00.
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty jpeg
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty
To╚Ťi cei care au nevoie de serviciile din saloanele de beauty se pot programa online, la doar c├«teva click-uri distan╚Ť─â, la orice salon ├«╚Öi doresc.
4 legende pe care merită să le știi jpeg
4 legende pe care merită să le știi
Anumite legende au intrat deja în folclorul popular și, chiar dacă istoricii nu au reușit să le demonstreze veridicitatea în totalitate și unele par simple fabule, ele au un farmec aparte și sînt foarte interesante.
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE jpeg
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE
Scopul general al proiectului este ca Rom├ónia s─â devin─â o ╚Ťar─â cu un trafic rutier mai sigur, prin┬áreducerea progresiv─â a num─ârului victimelor accidentelor rutiere.
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ jpeg
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ
├Än 2022, Funda╚Ťia Superbet este din nou al─âturi de revista cultural─â, sus╚Ťin├«nd organizarea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele┬áDilema vecheÔÇŁ.
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino? jpeg
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino?
S├«nt foarte multe jocuri, foarte multe posibilit─â╚Ťi, iar dac─â e╚Öti ├«ncep─âtor, exist─â riscul s─â te sim╚Ťi pu╚Ťin st├«njenit, s─â nu ╚Ötii exact ce s─â te joci ╚Öi s─â ├«nchei sesiunea cu un gust amar.
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai  Zevo te inspir─â jpeg
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai. Zevo te inspir─â
Iubitoarele ╚Öi iubitorii de fashion vor g─âsi la magazinul online Zevo acele accesorii nelipsite din fiecare zi, realizate cu aten╚Ťie la detalii ╚Öi cu designuri inedite - GEN╚ÜILE!
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari jpeg
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari
├Ämbr─âc─âmintea de protec╚Ťie ╚Öi echipamentul personal de protec╚Ťie (EIP) reprezint─â o caracteristic─â de siguran╚Ť─â esen╚Ťial─â ├«n orice loc de munc─â, iar industria alimentar─â nu face excep╚Ťie.
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante?
Dulapurile produse din metal sînt structuri solide, foarte sigure și eficiente atunci cînd vine vorba despre depozitarea documentelor, obiectelor vestimentare, dar și a altor obiecte sau accesorii.
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â? jpeg
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â?
Pentru ca ╚Ťinutele tale s─â arate perfect, merit─â s─â ├«nve╚Ťi arta purt─ârii botinelor ╚Öi cizmelor.
Moda de vară   Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon? jpeg
Moda de vară - Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon?
Noile tendin┼úe ├«n materie de ┼úinute estivale s├«nt extrem de ofertante, d├«ndu-┼úi posibilitatea de a jongla cu creativitatea ┼či de a-┼úi dezvolta ideile vestimentare.
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor jpeg
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor
├Än ultimii cinci ani, tot mai mul╚Ťi pasiona╚Ťi de jocuri de noroc au mutat distrac╚Ťia ├«n online, beneficiind de avantajele oferite de acest mediu.
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie jpeg
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie
S├«nt c─âr╚Ťi care ├«╚Ťi schimb─â total viziunea despre lume, iar ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ este una dintre ele.
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești jpeg
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești
Unul dintre principalele obiective ale producătorilor a fost să creeze produse cît mai naturale și au reușit.
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â?
Pentru a-╚Ťi u╚Öura munca, ai nevoie de instrumente specializate, care s─â te ajute s─â toaletezi elementele de vegeta╚Ťie ├«n siguran╚Ť─â ╚Öi f─âr─â eforturi fizice prea mari.
De ce sînt video urile cu unboxing atît de populare? jpeg
De ce sînt video-urile cu unboxing atît de populare?
Cel mai mare succes îl au prezentările de gadget-uri, cum ar fi ultimele tipuri de telefoane.
Cînd nu se poate produce alăptarea jpeg
Cînd nu se poate produce alăptarea
Există situaţii în care alăptarea nu se poate produce, din varii motive, fie aparţinînd mamei, fie nou-născutului.
Cum s─â economisi╚Ťi bani ├«n mod corespunz─âtor jpeg
Cum s─â economisi╚Ťi bani ├«n mod corespunz─âtor
Cu un plan financiar scris ╚Öi elaborat, va fi mai u╚Öor s─â v─â planifica╚Ťi rambursarea banilor pe care trebuie s─â-i ├«mprumuta╚Ťi.
Revelion cu bun gust: b─âuturi rafinate, ├«n func╚Ťie de preparate jpeg
Revelion cu bun gust: b─âuturi rafinate, ├«n func╚Ťie de preparate
Este important s─â asociem corect preparatele festive cu licorile care le poten╚Ťeaz─â aroma.
Lista cu rezolu╚Ťii de Anul Nou trebuie s─â includ─â cursuri de dezvoltare personal─â jpeg
Lista cu rezolu╚Ťii de Anul Nou trebuie s─â includ─â cursuri de dezvoltare personal─â
╚śtiai c─â exist─â┬ácursuri de dezvoltare personal─â┬áconcepute special pentru adolescen╚Ťi?
Cum po╚Ťi s─â reduci consumul de energie electric─â? jpeg
Cum po╚Ťi s─â reduci consumul de energie electric─â?
Pentru a te asigura c─â de fiecare dat─â c├«nd faci plata factura electrica online pl─âte╚Öti sume c├«t mai mici de bani, este bine s─â respec╚Ťi o serie de reguli.
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi! jpeg
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi!
Acest echipament pentru ├«nc─âlzirea locuin╚Ťei se remarc─â prin faptul c─â produce c─âldur─â f─âr─â s─â utilizeze combustibil, ci folosind pur ╚Öi simplu resurse din natur─â, precum apa, aerul ╚Öi solul.
Cum func╚Ťioneaz─â un cazino online? jpeg
Cum func╚Ťioneaz─â un cazino online?
Platformele online permit o dinamic─â mai accentuat─â ╚Öi un ritm de joc mai rapid, deoarece nu exist─â nici o interac╚Ťiune ├«ntre juc─âtori ╚Öi sistemele tehnologice.
Cum func╚Ťioneaz─â centrala pe pele╚Ťi ╚Öi ce avantaje are pentru mediul ├«nconjur─âtor ╚Öi pentru buzunarul t─âu jpeg
Cum func╚Ťioneaz─â centrala pe pele╚Ťi ╚Öi ce avantaje are pentru mediul ├«nconjur─âtor ╚Öi pentru buzunarul t─âu
Aleg├«nd o central─â pe pele╚Ťi nu doar c─â vei face economii substan╚Ťiale ├«n buget, ci vei ajuta ╚Öi la protec╚Ťia mediului ├«nconjur─âtor.

Adevarul.ro

image
Colosul cenu┼čiu. Ce ascunde muntele de zgur─â, una dintre cele mai mari halde din Rom├ónia VIDEO
În vecinătatea combinatului siderurgic din Hunedoara, se află una dintre cele mai mari halde de zgură din România.
image
Un ┼čofer a r─âmas f─âr─â permis ┼či a fost amendat dup─â ce a sunat la 112 ca s─â anun┼úe c─â este ┼čicanat ├«n trafic
Un apel la 112 a luat o turnur─â nea┼čteptat─â pentru un b─ârbat de 37 de ani. Acesta apelase serviciul de urgen┼ú─â ca s─â anun┼úe c─â un ┼čofer ├«l ┼čicaneaz─â ├«n trafic, pe raza comunei br─âilene Viziru.
image
Afacere de milioane de euro l├óng─â un radar ce comunic─â direct cu baza Deveselu. ÔÇ×Nu s-a cerut avizul MApNÔÇŁ
MApN a dat in judecată Consiliul Judeţean Dolj după ce a autorizat construirea unui depozit in zona radarului din localitatea Cârcea. Instalaţia militară este importantă pentru apărarea aeriană a României. În spatele afacerii stă chiar primarul din Cârcea.