Anomalisa

25 ianuarie 2017
Anomalisa jpeg

ÔŚĆ Anomalisa, 2016, r. Charlie Kaufman. Urm─âri┼úi filmul pe Cinemax ├«n 26 noiembrie 2016, ora 21,30.

Charlie Kaufman (58 de ani) este un scenarist genial! Din scrisul s─âu au ie╚Öit filme devenite iconice, precum Being John Malkovich (1999), Adaptation (2002) sau Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004). Atunci, ├«n anii 2000, dup─â aceast─â serie de filme, am fost sigur c─â Charile Kaufman a dat semnalul unei adev─ârate revolu╚Ťii ├«n scenaristica de film. ├Äntreaga meserie a scrierii filmelor mi se p─ârea c─â fusese reinventat─â de Kaufman. Uitasem, ├«ns─â, c─â revolu╚Ťiile au loc doar dac─â ├«n urma celui care rupe rutina, dau buluc o gr─âmad─â de followers. ├Än cazul lui Charlie Kaufman, revolu╚Ťia nu a avut loc dintr-un motiv pe care, acum zece ani, nu-l anticipam: pur ╚Öi simplu, nimeni altcineva nu poate scrie ca el. Kaufman e unic! 

├Än 2005, Charlie Kaufman a scris o pies─â de teatru intitulat─â Anomalisa ╚Öi a semnat-o cu pseudonimul Francis Fregoli ÔÇô trimitere direct─â la sindromul Fregoli, o form─â rar─â de psihoz─â paranoid─â ├«n care bolnavul crede c─â to╚Ťi oamenii cu care rela╚Ťioneaz─â s├«nt, de fapt, una ╚Öi aceea╚Öi persoan─â deghizat─â care ├«l persecut─â. La ├«nceput reticent, Kaufman a acceptat ├«n cele din urm─â s─â ├«ncerce s─â ecranizeze piesa ├«ntr-un film cu p─âpu╚Öi. Alegerea nu a fost deloc teribilist─â ÔÇô Anomalisa este un scenariu de film care se preteaz─â mai degrab─â jocului de p─âpu╚Öi animate dec├«t jocului actorilor ╚Öi actri╚Ťelor anume tocmai pentru c─â, paradoxal poate, spune adev─âruri extrem de profunde despre oameni. Da, exist─â adev─âruri despre oameni pe care le spun mai bine p─âpu╚Öile. Vr├«nd s─â ├«ncerce pia╚Ťa ├«naintea produc╚Ťiei filmului, Kaufman ╚Öi partenerii s─âi au decis s─â lanseze o subscrip╚Ťie public─â pentru finan╚Ťarea proiectului. ├Äntr-un interval de timp destul de scurt, s-au adunat peste 5000 de subscrieri cu sume care totalizau peste 400.000$. Kaufman s-a sim╚Ťit ├«ncurajat ╚Öi a trecut la treab─â. 

Anomalisa este un film cu p─âpu╚Öi, despre un expert ├«n customer service ÔÇô un mediocru de succes, cum s├«nt at├«╚Ťia ├«n lumea noastr─â, care se simte singur de╚Öi are o familie, prieteni ╚Öi chiar fani. Sufer─â de ceea ce Kundera ar numi o u╚Öur─âtate insuportabil─â a sinelui. El percepe pe to╚Ťi oamenii ca fiind la fel (solu╚Ťia scenaristic─â a lui Kaufman pentru a ar─âta acest lucru este extrem de ingenioas─â), p├«n─â c├«nd ├«nt├«lne╚Öte pe cineva care nu este ca to╚Ťi ceilal╚Ťi (iar─â╚Öi, felul ├«n care eroul nostru simte imediat diferen╚Ťa dintre o persoan─â altfel ╚Öi to╚Ťi ceilal╚Ťi este o briliant─â g─âselni╚Ť─â a lui Kaufman). Dac─â va fi eroul nostru ├«n stare sau nu s─â fructifice ╚Öansa vie╚Ťii lui de a fi fericit, vom afla abia dup─â ce ne vom l─âmuri dac─â aceasta chiar era ╚Öansa lui la fericire. 

Cu Anomalisa, Charlie Kaufman duce filmul de introspec╚Ťie la un nou nivel prin aceea c─â ├«l face mai inteligent, mai sofisticat, ├«i adaug─â  mai mult umor ╚Öi ├«l scute╚Öte de tirade psihologice. 

Anomalisa este un film care v─â pune la ├«ncercare mai mult dec├«t crede╚ŤiÔÇŽ (Publicitate)

image
WhatsApp Image 2023 06 02 at 16 31 57 jpeg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de ac╚Ťiune ╚Öi distrac╚Ťie pentru ├«ntreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Flore╚Öti!
Anul acesta, organizatorii extind concursul la patru zile de competi╚Ťii ╚Öi show-uri ecvestre.
kam idris hqhx3lbn18 unsplash1 jpg
Dincolo de orele de lucru: Găsirea echilibrului între muncă și timp liber
Iat─â c├«teva strategii practice ╚Öi sfaturi pentru a g─âsi un echilibru ├«ntre via╚Ťa profesional─â ╚Öi via╚Ťa privat─â ├«n lumea cu ritmul rapid din ziua de azi
Afis Teoria recapitularii Stefan Ungureanu The H Gallery jpeg
Vernisaj ╚śtefan Ungureanu ÔÇô ÔÇ×Teoria recapitul─âriiÔÇŁ, The H Gallery
Vernisajul expozi╚Ťiei va avea loc joi, 8 iunie, de la ora 19:00.
Portret CL jpg
poate nu
Poate nu-i chiar Sf├«r╚Öitul, numai c─â totul se leag─â. Dar ╚Öi pe asta cine s-o ├«n╚Ťeleag─â?
PHOTO 2023 05 26 14 18 54 jpg
Romanian Design Week, festivalul industriilor creative, readuce la via╚Ť─â spa╚Ťii uitate ale Bucure╚Ötiului, al─âturi de IQOS
Industriile creative sau industriile de con╚Ťinut s├«nt concepte care au intrat ├«n limbajul comun ├«n ultimii ani
ad3 jpg
Ce adida╚Öi se potrivesc cu treningul? Miza╚Ťi pe confort ╚Öi stil urban
Dacă preferi o versiune mai sportivă a treningurilor, pariază pe jambiere strîmte cu dungi albe pe laterale
saxinte jpg
Nigredo
Acceptarea ideii că ura poate fi un sentiment creștinesc
 AAA2496 jpg
Importan╚Ťa regl─ârii unghiurilor direc╚Ťiei
Unul dintre factorii care pot duce cel mai mult la uzura prematur─â a anvelopelor este reglarea incorect─â a unghiurilor direc╚Ťiei.
DilemaVeche (2) (1) jpg
featured image (2) (1) jpg
Istoria transferurilor în fotbal: De la 400 de lire la 222 de milioane de euro
├Än ultimul deceniu s-au pl─âtit sume ame╚Ťitoare pentru transferul unor fotbali╚Öti.
index png webp
Serile Enayati Medical City, 26 mai 2023, cu Sever Voinescu si Horia Brenciu
Enayati Medical City are ca prioritate abordarea holistic─â a problemelor medicale ale pacien╚Ťilor.
pexels andrea piacquadio 3812745 jpg
Migrenele: ce le generează și cum le tratăm
Migrenele reprezint─â un tip de durere de cap caracterizate prin dureri intense, pulsatile, resim╚Ťite de cele mai multe ori doar pe o parte a capului.
DSC08734 JPG
IQOS ╚Öi Romanian Design Week te invit─â s─â descoperi instala╚Ťia ÔÇ×Echoes of PresenceÔÇŁ ├«ntre 12-28 mai ├«n Pia╚Ťa Amzei din Bucure╚Öti
În ultimii 10 ani, Romanian Design Week a devenit cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România.
Killa Fonic png
Vama intră în luptă cu Killa Fonic în bătălia muzicală a anului
Joi, Vama și Killa Fonic intră în cea mai așteptată bătălie muzicală a anului.
image png
Vedere asupra lumii din casele bunicilor
Recunosc o disperare aici, acceptată pe jumătate trupește, pe jumătate  sufletește.
dilemaveche 1 jpg
Cum identifici rapid un nou cazino online ╚Öi cum s─â r─âm├«i siguran╚Ť─â
Pe viitor, cu siguran╚Ť─â vor mai ap─ârea jocuri diferite ╚Öi inovative.
Dilemaveche   nuante de roscat jpg
Ce leg─âtur─â exist─â ├«ntre nuan╚Ťa p─ârului ╚Öi personalitate ÔÇô afl─â aici!
Te-ai ├«ntrebat vreodat─â dac─â exist─â o leg─âtur─â ├«ntre nuan╚Ťa p─ârului ╚Öi personalitate?
Echoes of Presence partedinarte jpg
COMUNITATEA A DECIS: C├Ä╚śTIG─éTORUL CONCURSULUI LANSAT DE ROMANIAN DESIGN WEEK ╚śI IQOS ESTE PROIECTUL ÔÇ×ECHOES OF PRESENCEÔÇŁ
├ÄMPREUN─é este tema pe care Romanian Design Week ╚Öi IQOS au propus-o comunit─â╚Ťii creative din Rom├ónia pentru edi╚Ťia de anul acesta a concursului.
2nd NEW draft poster FINAL med jpg
Start pentru ├«nscrierile la a doua edi╚Ťie New Draft. Asocia╚Ťia Control N caut─â autori de scenarii de film din Rom├ónia
Trei sesiuni de lucru asistat, programate lunar, între lunile iulie și octombrie 2023
icr lbf2023 jpeg
#3 1 jpg
Cititul în familie: De ce este important să citim împreună cu cei mici?
Cititul ├«n familie nu trebuie s─â fie o activitate plictisitoare, ci poate fi o aventur─â fascinant─â pentru to╚Ťi membrii familiei.
catre mine 50x70 preview jpg
Control N: Ateliere de autocunoaștere prin scris pentru liceeni
├Än perioada martie ÔÇô mai 2023 atelierele ├«╚Öi propun s─â abordeze ├«ntr-o manier─â original─â trei forme de scriere.
cum alegi cele mai confortabile treninguri de fete pentru fiecare sezon jpg
Cum alegi cele mai confortabile treninguri de fete pentru fiecare sezon?
La ╚Öcoal─â, prin parc ╚Öi la locul de joac─â, treningul de fete este ╚Ťinuta preferat─â u╚Öor de adaptat la fiecare sezon.
specializare sau servicii complete cum alegi abordarea pentru service ul tau auto jpg
Specializare sau servicii complete: cum alegi abordarea pentru service-ul t─âu auto
Alegerea unei abord─âri pentru service-ul t─âu auto poate face diferen╚Ťa ├«ntre succesul ╚Öi e╚Öecul afacerii.

Adevarul.ro

image
ÔÇ×Secretul japonez pentru o via╚Ť─â lung─â ╚Öi fericit─âÔÇť. Cei mai longevivi oameni au aceste dou─â tr─âs─âturi de personalitate
Cei mai mul╚Ťi centenari au tr─âs─âturi de personalitate similare, care contribuie la cre╚Öterea duratei de via╚Ť─â, potrivit unui studiu.
image
Cum s-a transformat satul Viscri sub influen╚Ťa Regelui Charles. Localnic: ÔÇ×Era s─âr─âcie mareÔÇŁ FOTO
Potrivit localnicilor, ├«nainte de venirea lui Charles, la Viscri era ÔÇ×mare s─âr─âcieÔÇŁ. Acum sunt multe pensiuni, puncte Gastro Local, afaceri, astfel c─â fiecare familie are m─âcar un angajat
image
Ce l-a ruinat pe Irinel Columbeanu ╚Öi care a fost ├«nceputul sf├ór╚Öitului: ÔÇ×A generat tocarea ├«ntregii mele averiÔÇŁ
Fostul miliardar de la Izvorani nu s-a sfiit s─â vorbeasc─â ├«n ultimii ani despre declinul s─âu. Irinel Columbeanu a povestit deschis despre ce l-a ruinat ╚Öi cum a ajuns s─â piard─â toat─â averea pe care a de╚Ťinut-o.

HIstoria.ro

image
Cine au fost cele trei so╚Ťii ale lui ╚śtefan cel Mare? Familia ╚Öi copiii domnului Moldovei
╚śtefan cel Mare al Moldovei a fost c─âs─âtorit de trei ori, de fiecare dat─â lu├óndu-╚Öi de so┼úie o reprezentant─â a unei mari familii aristocrate, de confesiune ortodox─â. Mai ├«nt├ói, ╚śtefan s-a c─âs─âtorit, ├«n vara anului 1463, ├«ntr-un context ├«n care pl─ânuia organizarea unei cruciade ortodoxe ├«mpotriva Imperiului Otoman, cu Evdochia, care descindea dup─â tat─â din neamul marilor duci ai Lituaniei. Tat─âl ei, Alexandru al Kievului, era v─âr primar cu Cazimir al IV- lea, regele Poloniei ╚Öi marele duce al Lit
image
Drumul României către Tratatul de la Trianon
Nimeni nu s-ar fi putut g├óndi la ├«nceputul anului 1918 la o schimbare total─â ├«n doar c├óteva luni a condi╚Ťiilor dramatice ├«n care se g─âsea Rom├ónia.
image
Tancurile în timpul Războiului Rece
Conflictul ideologic izbucnit ├«ntre Uniunea Sovietic─â ╚Öi alia╚Ťii occidentali a dus la acumularea unor cantit─â╚Ťi enorme de material militar ╚Öi la dezvoltarea inevitabil─â a armei tancuri.