“Adevărul” prezintă festivalul George Enescu!

29 august 2013
“Adevărul” prezintă festivalul George Enescu! jpeg

Grupul de presă “Adevărul” celebrează cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional “George Enescu”.

Între 30 august şi 27 septembrie, “Adevărul” va publica gratuit ziarul festivalului în 16 pagini, de luni pînă joi, respectiv 24 de pagini vinerea.

Bucureşti, 29 august 2013: Cotidianul naţional “Adevarul”, în calitate de partener media al Festivalului International “George Enescu”, va realiza în perioada 30 august – 27 septembrie, ziarul celei de-a XXI-a ediţii a celei mai importante manifestări culturale găzduite periodic de România în ultimele şase decenii. 

Ziarul Festivalului Internaţional “George Enescu” va fi distribuit ca supliment gratuit împreună cu “Adevarul”,  în Bucuresti, de luni pînă joi, în 16 pagini, iar în fiecare vineri in 24 de pagini. Publicul festivalului va putea găsi suplimentul gratuit şi în sălile bucureştene de concert. 

Cititorii vor putea afla din paginile ziarului Festivalului Internaţional “George Enescu” nu doar programul complet al concertelor, cronici de spectacole, materiale comemorative şi file de neuitat din biografia lui George Enescu, dar vor avea ocazia rară de a citi interviuri cu mari oameni de cultură şi artişti din România şi din străinătate, invitaţi la festival.

Astfel, printre cei care vor putea fi regăsiţi în paginile ziarului se numără Ioan Holender, directorul Operei din Viena și director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu”, Daniel Barbu, actualul ministru al Culturii, Horia-Roman Patapievici, cel care nu ezită să-l definească pe George Enescu drept un veritabil “şaman” al muzicii, academicianul Solomon Marcus, actriţa Oana Pellea, precum şi o serie de mari dirijori ai lumii, în frunte cu Daniel Barenboim, cel care conduce azi Capela de Stat din Berlin, Cristian Mandeal sau Horia Andreescu. 

În fiecare zi, în paginile ziarului va exista şi o rubrică specială dedicată festivalului, susţinută de personalități din diverse domenii în frunte cu Marina Constantinescu, Dan Dediu ,Cătălin Sava sau Sever Voinescu.

Grupul de presă “Adevarul” va publica de asemenea, în perioada desfăşurării ediţiei din 2013 a Festivalului Internaţional “George Enescu”, si Historia Special, un număr dedicat integral lui George Enescu, ce va apărea în prima decadă a lunii septembrie, în timp ce săptămânalul cultural “Dilema Veche” va lansa între 29 august şi 3 octombrie o colecţie unică de zece concerte memorabile pe DVD susţinută de pianiştii Daniel Barenboim şi Radu Lupu.

Toate produsele marca Adevărul, inclusiv mai vechile sale colecţii de carte, vor putea fi achiziţionate şi de la chioşcul special realizat şi amplasat în faţa Ateneului Român pe întreaga perioadă a festivalului.

De asemenea, în semn de preţuire a festivalului,  “Adevărul” va transmite live, din 14 septembrie, timp de două săptămîni, din Piata Festivalului. Studioul “Adevărul Live”, amplasat în mijlocul festivalului, îşi propune să vă ţină la curent cu toate evenimentele artistice ce vor invada Bucureştii în a doua parte a lunii septembrie. Pe lîngă tradiţionalele emisiuni Adevarul Live transmise zilnic la 11:00 şi 15:00, pe adevarul.ro, vom avea o serie de transmisii live după cele mai importante concerte, interviuri cu muzicienii şi cu artiştii plastici din cadrul Bienalei de Artă Contemporană a festivalului. 

Deoarece Festivalul Enescu va include anul acesta şi o serie de manifestări ale artei plastice şi vizuale, Ebienale, cuprinse în cadrul Bienalei de Artă Contemporană a proiectului “Bucureştiul Creativ”, va reuni, în spaţiile verzi din apropierea sălilor de concert, lucrări ale unor artişti români de talie internaţională. 

Dintre aceştia, Vlad Țenu, arhitect român stabilit la Londra, aduce în Bucureşti lucrarea “Synthetic Nature”, Aurel Tar va fi reprezentat de opera contemporană “Another Quick Response”, iar artistul urban care semnează sub pseudonimul Wolff vine cu lucrarea “Marks”. În același timp, Andreea Ciobîcă va prezenta “Orizontal”, Timon Botez va expune lucrarea “Come to Crash”, iar Liviu Ungureanu va aduce opera numită “Fear – Less”. 

Lucrările Andreeei Ciobîcă, ale lui Aurel Tar şi ale lui Vlad Țenu sunt susţinute de “Adevărul”. 

Tot în această perioadă, noua aplicaţie a Festivalului Enescu de pe pagina de Facebook “Adevărul” vă invită la un concurs tematic. Răspunzînd corect la întrebarea zilei, referitoare atît la momentul din istoricul Festivalului, cît şi la actuala ediţie, participanţii vor putea cîştiga colectii de cărti, DVD-uri cu muzică clasică şi invitaţii la concerte. 

Mai multe informaţii despre festival puteţi găsi şi în secţiunea dedicată pe site-ul

la adresa

.

Despre Adevărul Group 

Ziarul Adevărul şi platforma online adevarul.ro  fac parte din Adevărul Group - lider în presa românească cu 12 publicaţii, 10 platforme online şi peste 4 milioane de cititori.

Din portofoliul Adevărul Group fac parte două dintre cele mai vîndute şi citite ziare din România, atât pe segmentul quality cît şi tabloid: Adevărul şi Click!

Divizia de reviste este reprezentată cu succes de segmente mass market, celebrităţi, cultură şi ştiinţă, dintre care: OK!, Click pentru femei, Click Sănătate, Click Poftă Bună, Stiinta si Tehnica, Dilema, Historia, Foreign Policy.

74907741 afc99f4360 k jpg
Scrisoare deschisă Ministrului Educației
Asociația Profesorilor de Limba și Literatura Română Ioana Em. Petrescu (ANPRO) vă solicită atenția cu privire la următoarele sesizări și propuneri referitoare la Proiectul Legii Învățămîntului Preuniversitar „România educată”, aflat în dezbatere publică:
20220726 185215 jpg
Bătrînii
Text de Diana Popescu, jurnalist cultural, realizatoarea celui mai ascultat podcast cultural – Cronicari Digitali
20220728 210201 jpg
Integrarea la scoala jpg
Cum poți facilita integrarea copilului în sistemul de învățămînt
Atunci cînd copiii merg la creșă, grădiniță sau școală, activitățile de orientare îi ajută să se familiarizeze cu mediul nou în care își vor petrece o mare parte a zilei.
Palama lui Dumnezeu jpg
Poiana Omului
Text de Toader Păun, jurnalist, căutător de oameni, locuri și experiențe de milioane
G0122246 JPG
Drumul transformării
Text de Toader Păun, jurnalist, căutător de oameni, locuri și experiențe de milioane
Imagine dilemaveche ro jpg
Ce înseamnă expresia „Toate drumurile duc la Roma” și care sînt originile sale
Roma a fost mereu o destinație populară pentru producătorii de filme și jocuri video.
20220724 174033 jpg
Balauri mici, balauri mari, cale ferată fără șină și povestea celor două țări
Text de Alexandra Bumbăcaru, căutătoare de povești alături de Cronicari Digitali
20220722 180510 jpg
20220721 180351 jpg
Prezent în propria-ți viață
Text de Diana Popescu, jurnalist cultural, realizatoarea celui mai ascultat podcast cultural – Cronicari Digitali
Resita vedere de sus jpg
Cea mai bună dilemă în gama RE
Text de Silvia Teodorescu, coordonator al campaniei Cronicari Digitali
20220719 160815 jpg
Piftii de iulie – jurnalul unui gurmand pe Via Transilvanica
Text de Cosmin Dragomir, jurnalist culinar și autor al cărții „Curatorul de Zacuscă”
20220720 185246 jpg
20220719 170725 jpg
„Rucsacul cu Povestiri de pe Via Transilvanica” concentrează cea mai complexă experiență turistică și culturală din România
Al doilea an de rezidență itinerantă de digital storytelling pune în valoare patrimoniul cultural de pe Via Transilvanica.
Aula magna cairoli jpg
Plagiatul la români: îngrijorări și propuneri
Scrisoare deschisă adresată universităților românești și Ministerului Educației
Rucsacul cu Povestiri de pe Via Transilvanica jpg
„Rucsacul cu Povestiri de pe Via Transilvanica” – Peste 1000 km din România autentică, parcurși în două săptămîni
„Rucsacul cu Povestiri de pe Via Transilvanica” scoate la lumină 50 de obiective de patrimoniu cultural, comunități etnice, antreprenoriate locale, gastronomie, natură, oameni-tezaur și localități uitate.
video poker sanse castig jpg
Are Video Pokerul cele mai bune şanse de cîştig?
În peisajul ofertelor de cazino îşi face apariţia un joc care cel mai adesea este trecut cu vederea de jucători, cel de Video Poker.
imagine (4) jpg
Teorii cu privire la serialul „Stranger Things”, ce ar putea fi confirmate în sezoanele viitoare
Sezonul cu numărul 4 a fost mult timp așteptat de fani, care deja se gîndesc acum la viitorul sezon.
chirilov cover jpg
Mihai Chirilov: „Un festival, dacă nu e construit în jurul comunității, e degeaba”
„Filmul de artă te forțează să devii inventiv în a găsi metode de expunere pentru a ajunge la cît mai mulți oameni.”
ILC jpg
Posteritatea Graziellei
În toți acești (mulți) ani în care l-am recitit, periodic, pe Caragiale, m-am întrebat nu o dată cum se face că opera sa a părut să accepte tot felul de interpretări, unele de-a dreptul stupide, reductive și, în fond, absurde.
jocuri noroc populare jpg
Care sînt cele mai populare jocuri de noroc din străinătate?
Oamenii din diferite țări de pe glob au preferințe specifice în materie de jocuri de noroc, modelate de culturi distincte.
boluri diversificare little prints jpg
Diversificarea, acum o joacă de copii – ce am învățat de la generațiile mai vechi de părinți
Din drag pentru copii, din nevoia de a oferi celor mici tot ce mai bun din tot ce mai bun, au apărut și branduri de lux, cu produse premium.
drujba jpg
Există modele de drujbă care să poată fi manevrate cu o singură mînă? Răspunsul specialiștilor!
Un model eficient de drujbă garantează o tăiere rapidă a elementelor de vegetație nedorite, precum și un confort sporit în utilizare.
pantaloni eleganti pentru femei stilizari pentru birou jpg
Pantaloni eleganți pentru femei – stilizări pentru birou
Datorită sfaturilor de mai jos, vei învăța cum să creezi o ținută excepțional de stilată în cîțiva pași simpli, în care te vei simți ca o femeie de succes.

Adevarul.ro

image
Bătaie generală la Untold, în faţa scenei la concertul lui David Guetta VIDEO
În cea de-a treia zi a Festivalului Untold, când au fost prezente peste 95.000 de persoane din peste 100 de ţări ale lumii, a izbucnit o bătaie între mai mulţi tineri, în timpul concertului lui David Guetta. Filmarea a devenit virală pe Internet.
image
Pericolul frumos „ambalat“ care îi transformă pe tineri în victime. „Inima lor ajunge ca la 80-90 de ani“
Vârsta pacienţilor la care medicii au ajuns să trateze accidentul vascular cerebral sau infarctul miocardic acut a scăzut dramatic în ultimii ani. Produsele foarte populare printre tineri, consumate de la vârste mici, duc la un astfel de deznodământ.
image
Luptă contracronometru pentru a salva balena beluga blocată în râul Sena. Mamiferul refuză hrana VIDEO
Oficialii francezi încearcă cu disperare să salveze o balenă beluga blocată în râul Sena, cu o injecţie cu vitamine pentru a-i stimula apetitul. Observatorii ştiinţifici spun că balena pare să fie vizibil subnutrită, iar salvatorii speră totuşi să o ajute să-şi recapete apetitul şi energia necesară pentru a se întoarce pe mare.

HIstoria.ro

image
„Răceala diplomatică” dintre Bulgaria și România
Per ansamblu, climatul diplomatic de la sfârșit de secol XIX poate fi definit ca fiind „destins”. O dovadă o constituie și vizita lui Carol I, însoțit de fruntașul liberal D. A. Sturdza (un adept al Triplei Alianțe), la Sankt Petersburg, în iulie 1898, unde s-a bucurat de o foarte bună primire.
image
Dacia romană, o provincie puternic militarizată
Distribuţia armatei în interiorul teritoriului provinciei Dacia a servit scopului strategic principal al acestei provincii, şi anume de a separa şi supraveghea neamuri „barbare” care erau potenţial periculoase, în special dacă se aliau între ele contra Romei, cum au fost în special sarmaţii iazigi.
image
Stalin îl întreabă pe Jukov dacă va putea apăra Moscova
Îngrijorat de înaintarea germanilor și de cucerirea Solnechnogorsk (23 noiembrie 1941), Stalin l-a întrebat pe Jukov dacă va putea menține Moscova. Jukov a răspuns afirmativ, cu condiția trimiterii a încă două armate și furnizării a 200 de tancuri, dar Stalin a replicat că nu mai existau tancuri.