„7 Days of Gratitude” - proiect realizat de Qreator by IQOS

27 decembrie 2020
„7 Days of Gratitude”   proiect realizat de Qreator by IQOS jpeg

Anul 2020 a însemnat, dincolo de toate, anul în care ne-au fost refuzate anumite bucurii, cum ar fi mesele în familie, îmbrățișările prietenilor, călătoriile. Nu au mai făcut parte din programul săptămînal de ieșit în oraș concertele, festivalurile sau mersul la teatru. Dacă publicului îi lipsește atmosfera unei săli de spectacol, a unui stadion electrizat de muzică, ne întrebăm cum s-au simțit artiștii în acest an, în care teatrele, cinematografele, arenele mari au fost mai mult închise decît deschise.

Pentru că ne aflăm însă la granița dintre ani, un moment prielnic pentru a ne transforma în promotorii zeului Ianus, cel care privea cu o față spre viitor și cu alta către trecut, Qreator by IQOS a invitat cîțiva colaboratori de-ai săi să își exprime motivele pentru care sînt recunoscători acestui an. Surprinzător sau nu, mai mulți artiști din domenii variate au găsit o mulțime de motive pentru care să fie recunoscători.

Anghel Damian este unul dintre actorii care au jucat teatru live, în aer liber, în luna decembrie, în frig și ploaie, în fața spațiului Qreator by IQOS din Bulevardul Aviatorilor 8A, alături de Marius Manole, Medeea Marinescu, Lia Bugnar, Cătălin Babliuc, Irina Antonie și Alexandru Nagy, în spectacolul de teatru Două liniuțe. A jucat teatru cu multă dăruire pentru un public aflat la distanță, virtual, care a aplaudat prin emoticoane.

Dacă cei mai mulți dintre noi s-ar fi plîns de condițiile vitrege în care au fost nevoiți să joace, Anghel Damian a ales să vadă lucrurile altfel. Iată ce mărturisește acesta într-un clip realizat special pentru proiectul 7 Days of Gratitude, inițiat de Qreator by IQOS: „Sînt recunoscător acestui hachițos an pentru că m-a obligat să caut soluții. Datorită lui am aflat că poți să joci afară, în ploaie, la zero grade, și să nu simți frigul. Datorită lui am înțeles că azi e mai important decît ieri și mai important decît mîine. Îți mulțumesc, douămiidouăzeciule, pentru că mi-ai arătat că există mereu ceva pentru care să fii recunoscător.”

7 Days of Gratitude este un proiect inițiat de Qreator by IQOS, în cadrul căruia, timp de șapte zile, cu începere în prima zi de Crăciun și pînă în ultima zi a anului, artiști români din domenii diferite cu care Qreator by IQOS a colaborat în acest an, împărtășesc pe contul de Instagram și pe Facebook șapte povești de recunoștință, prin intermediul unor videoclipuri scurte.

Cel care a deschis seria acestui lanț al recunoștinței este Doru Trăscău, liderul trupei The Mono Jacks. Trupa a susținut, în timpul pandemiei, un concert live la Qreator by IQOS, în cadrul seriei de evenimente Qreator – Home Together Edition, un maraton de evenimente online live, care a adus virtual în casele românilor, concerte, spectacole de teatru, talk-uri, multă inspirație și un pic de normalitate.

Despre anul 2020, Doru Trăscău mărturisește: „Sînt recunoscător pentru că în 2020 am avut curajul de a îndrepta greșeli mai vechi. Un telefon și un îmi pare rău pot face foarte mult bine. Tu pentru ce ești azi recunoscător?”, invitînd comunitatea Qreator și publicul larg la un excercițiu de recunoștință atît de benefic în această perioadă.

În cadrul aceluiași proiect, ilustratoarea Yanna Zosmer spune: „Anul 2020 a fost un an atipic în care am învățat să trăiesc diferit, să dau telefoane lungi, în care m-am oprit puțin din viața care merge de-obicei pe repede-înainte. Sînt foarte recunoscătoare pentru diminețile în care nu am mai sărit din pat direct în frigul de afară. Am învățat și că weekend-urile pot fi pentru relaxare, nu pentru ieșit în oraș, pentru filme bune sau mai puțin bune, iar serile din timpul săptămînii, pentru gătit, ilustrat și multe, multe seriale. Sînt recunoscătoare pentru că anul acesta, deși diferit, mi-a dat ocazia să pun pauză cînd am nevoie, să fiu mai prezentă și să ilustrez mai mult.”

Pînă pe 31 decembrie, alți patru artiști cunoscuți, din domenii variate, vor împărtăși publicului larg învățăturile lor de anul acesta și lucrurile pe care le-au descoperit despre ei în 2020.

Qreator by IQOS face parte din viziunea brand-ului IQOS de a susţine sectorul creativ din România. Situat în Bucureşti, în B-dul Aviatorilor 8A, Qreator by IQOS este unul dintre cei mai activi promotori ai creativităţii din zona culturală bucureşteană. Prin proiectele pe care le organizează sau le găzduieşte, Qreator by IQOS facilitează creativitatea în toate formele ei şi susţine dezbaterea între actorii culturali.

WhatsApp Image 2023 06 02 at 16 31 57 jpeg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Anul acesta, organizatorii extind concursul la patru zile de competiții și show-uri ecvestre.
kam idris hqhx3lbn18 unsplash1 jpg
Dincolo de orele de lucru: Găsirea echilibrului între muncă și timp liber
Iată cîteva strategii practice și sfaturi pentru a găsi un echilibru între viața profesională și viața privată în lumea cu ritmul rapid din ziua de azi
Afis Teoria recapitularii Stefan Ungureanu The H Gallery jpeg
Vernisaj Ștefan Ungureanu – „Teoria recapitulării”, The H Gallery
Vernisajul expoziției va avea loc joi, 8 iunie, de la ora 19:00.
Portret CL jpg
poate nu
Poate nu-i chiar Sfîrșitul, numai că totul se leagă. Dar și pe asta cine s-o înțeleagă?
PHOTO 2023 05 26 14 18 54 jpg
Romanian Design Week, festivalul industriilor creative, readuce la viață spații uitate ale Bucureștiului, alături de IQOS
Industriile creative sau industriile de conținut sînt concepte care au intrat în limbajul comun în ultimii ani
ad3 jpg
Ce adidași se potrivesc cu treningul? Mizați pe confort și stil urban
Dacă preferi o versiune mai sportivă a treningurilor, pariază pe jambiere strîmte cu dungi albe pe laterale
saxinte jpg
Nigredo
Acceptarea ideii că ura poate fi un sentiment creștinesc
 AAA2496 jpg
Importanța reglării unghiurilor direcției
Unul dintre factorii care pot duce cel mai mult la uzura prematură a anvelopelor este reglarea incorectă a unghiurilor direcției.
DilemaVeche (2) (1) jpg
featured image (2) (1) jpg
Istoria transferurilor în fotbal: De la 400 de lire la 222 de milioane de euro
În ultimul deceniu s-au plătit sume amețitoare pentru transferul unor fotbaliști.
index png webp
Serile Enayati Medical City, 26 mai 2023, cu Sever Voinescu si Horia Brenciu
Enayati Medical City are ca prioritate abordarea holistică a problemelor medicale ale pacienților.
pexels andrea piacquadio 3812745 jpg
Migrenele: ce le generează și cum le tratăm
Migrenele reprezintă un tip de durere de cap caracterizate prin dureri intense, pulsatile, resimțite de cele mai multe ori doar pe o parte a capului.
DSC08734 JPG
IQOS și Romanian Design Week te invită să descoperi instalația „Echoes of Presence” între 12-28 mai în Piața Amzei din București
În ultimii 10 ani, Romanian Design Week a devenit cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România.
Killa Fonic png
Vama intră în luptă cu Killa Fonic în bătălia muzicală a anului
Joi, Vama și Killa Fonic intră în cea mai așteptată bătălie muzicală a anului.
image png
Vedere asupra lumii din casele bunicilor
Recunosc o disperare aici, acceptată pe jumătate trupește, pe jumătate  sufletește.
dilemaveche 1 jpg
Cum identifici rapid un nou cazino online și cum să rămîi siguranță
Pe viitor, cu siguranță vor mai apărea jocuri diferite și inovative.
Dilemaveche   nuante de roscat jpg
Ce legătură există între nuanța părului și personalitate – află aici!
Te-ai întrebat vreodată dacă există o legătură între nuanța părului și personalitate?
Echoes of Presence partedinarte jpg
COMUNITATEA A DECIS: CÎȘTIGĂTORUL CONCURSULUI LANSAT DE ROMANIAN DESIGN WEEK ȘI IQOS ESTE PROIECTUL „ECHOES OF PRESENCE”
ÎMPREUNĂ este tema pe care Romanian Design Week și IQOS au propus-o comunității creative din România pentru ediția de anul acesta a concursului.
2nd NEW draft poster FINAL med jpg
Start pentru înscrierile la a doua ediție New Draft. Asociația Control N caută autori de scenarii de film din România
Trei sesiuni de lucru asistat, programate lunar, între lunile iulie și octombrie 2023
icr lbf2023 jpeg
#3 1 jpg
Cititul în familie: De ce este important să citim împreună cu cei mici?
Cititul în familie nu trebuie să fie o activitate plictisitoare, ci poate fi o aventură fascinantă pentru toți membrii familiei.
catre mine 50x70 preview jpg
Control N: Ateliere de autocunoaștere prin scris pentru liceeni
În perioada martie – mai 2023 atelierele își propun să abordeze într-o manieră originală trei forme de scriere.
cum alegi cele mai confortabile treninguri de fete pentru fiecare sezon jpg
Cum alegi cele mai confortabile treninguri de fete pentru fiecare sezon?
La școală, prin parc și la locul de joacă, treningul de fete este ținuta preferată ușor de adaptat la fiecare sezon.
specializare sau servicii complete cum alegi abordarea pentru service ul tau auto jpg
Specializare sau servicii complete: cum alegi abordarea pentru service-ul tău auto
Alegerea unei abordări pentru service-ul tău auto poate face diferența între succesul și eșecul afacerii.

Adevarul.ro

image
Panourile solare, un dezastru ecologic care așteaptă să se întâmple? Ce spun experții
În timp ce sunt promovate în întreaga lume ca o armă crucială de reducere a emisiilor de carbon, panourile solare pot provoca un dezastru ecologic după 25-30 de ani, cât este durata lor de viață.
image
Cauzele cutremurelor din vestul României. INFP: „Asta pune o presiune enormă”
Cutremurul din Arad s-a simțit în Ungaria, Croația și Serbia. Seismologii explică ce cauze produc cutremurele din zona de vest a țării.
image
Cum a murit de fapt regele Decebal. Principalele ipoteze privind sfârșitul regelui dac
Decebal, regele dacilor, a murit în anul 106 d Hr, în urma înfrângerii în fața legiunilor romane, după două războaie epuizante. Deși, aparent, modul în care regele dac a murit este bine cunoscut, există mai multe ipoteze privind sfârșitul acestuia.

HIstoria.ro

image
Cine au fost cele trei soții ale lui Ștefan cel Mare? Familia și copiii domnului Moldovei
Ștefan cel Mare al Moldovei a fost căsătorit de trei ori, de fiecare dată luându-și de soţie o reprezentantă a unei mari familii aristocrate, de confesiune ortodoxă. Mai întâi, Ștefan s-a căsătorit, în vara anului 1463, într-un context în care plănuia organizarea unei cruciade ortodoxe împotriva Imperiului Otoman, cu Evdochia, care descindea după tată din neamul marilor duci ai Lituaniei. Tatăl ei, Alexandru al Kievului, era văr primar cu Cazimir al IV- lea, regele Poloniei și marele duce al Lit
image
Drumul României către Tratatul de la Trianon
Nimeni nu s-ar fi putut gândi la începutul anului 1918 la o schimbare totală în doar câteva luni a condițiilor dramatice în care se găsea România.
image
Tancurile în timpul Războiului Rece
Conflictul ideologic izbucnit între Uniunea Sovietică și aliații occidentali a dus la acumularea unor cantități enorme de material militar și la dezvoltarea inevitabilă a armei tancuri.