16 dintre cei mai buni dansatori români se duelează pentru un loc în Finala Mondială din Africa de Sud

21 octombrie 2022
image

București, 21 octombrie 2022 – Mai e o doar o săptămînă pînă cînd publicul e chemat să-l voteze pe cel mai tare dansator de street-dance din România: pe 27 octombrie, la Circul Metropolitan București, a doua ediție a competiției globale Red Bull Dance Your Style îi pune față în față, pe aceeași scenă, pe 16 dintre cei mai buni dansatori din România. La platane: Vlad Dobrescu. Prezintă: Shurubel. Ultimele bilete sînt disponibile pe redbull.ro/dance. 

Din Londra pînă în Galați, cei mai buni 16 dansatori români de street-dance se strîng la București săptămîna viitoare hotărîți să dea tot ce au mai bun. Consacrat pe străzile din Statele Unite ale  Americii, street-dance-ul este, prin definiție, profund conectat la energia și dinamica urbană, fiind un termen „umbrelă" pentru mai multe stiluri de dans asociate muzicii hip-hop. Cei 16 (dansatori profesioniști, coregrafi și instructori) vor arunca deci în luptă backgrounduri artistice, stiluri de street-dance și abordări diferite, de la Hip-Hop la Popping, Locking, House Dance, Waacking, Afro, Electro Dance și Dancehall, toate cu un numitor comun: doza crescută de spectacol. Miza e una importantă pentru orice artist - cîștigătorul pleacă la finala mondială din Africa de Sud, unde va reprezenta România în battle-uri 1 la 1 cu  60 de campioni din întreaga lume. Pe 27 octombrie, la Circul Metropolitan București, publicul decide cine cucerește ringul de dans. După fiecare rundă, spectatorii îl votează pe cel mai bun cu cartonașe roșii sau albastre și-l trimit mai departe în concurs. E un spectacol de improvizație 100%, pentru că dansatorii nu știu ce muzică-i așteaptă; ei se duelează 1 la 1 pe orice hit, cu orice tempo, cu care-i provoacă Vlad Dobrescu. Este ceea ce face această competiție unică: DJ-ul și audiența joacă un rol crucial. 

Alexandru Ciule a.k.a Cypher, consultantul evenimentului: „Stilurile Popping, Locking și Waacking își au originea în anii ’60 –’70, cînd au început să fie popularizate în America de emisiuni precum Soul Train (1971-2006) sau grupuri și dansatori precum Electric Boogaloos (Popping), The Lockers (Locking), Tyrone Proctor (Waacking). Asta se întampla înainte de Hip-Hop, care a apărut în ‘73. 1983 a fost anul în care a apărut pentru prima dată stilul Breaking în filmul Flashdance (pentru majoritatea lumii, filmul a marcat primul contact cu aceasta formă de dans). Ulterior au apărut Breakin’, Beat Street, Breakin’ 2, Krush Groove și altele. Buddha Stretch e primul coregraf de Hip-Hop, care împreună cu Mop Top Family, a acoperit în anii ’80-‘90 cam tot ce vedeai în materie de Hip-Hop, și nu doar la TV: de la Eric B & Rakim – Paid in Full la Will Smith – Miami și Men In Black, Mariah Carey (cam tot ce a scos în anii ‘90) și, probabil cel mai notoriu, Michael Jackson – Remember the Time. Și mai sînt o grămadă de exemple: Missy Elliott , Limp Bizkit (Rollin), Jay-Z, Big Daddy Kane, Whitney Houston, Heavy D, LL Cool J, Snoop Dogg”. 

Pe lîngă șansa de a concura la Johannesburg alături de cei mai buni dansatori de street-dance din întreaga lume, campionul de la București pleacă acasă și cu un smartphone HONOR 70 5G și o pereche de Honor Earbuds 3 Pro din partea partenerului evenimentului. Aceleași premii vor fi acordate și cîștigătorului locului secund.  

image

Cine sînt cei 16 concurenți care se vor duela în Finala Națională? 

Din Polonia pînă-n Grecia, Moldova, Ungaria, Cehia, Ucraina, au traversat Europa dansînd în zeci de competiții internaționale, au la activ zeci de premii, au predat sute de workshop-uri în toate colțurile țării, sau au făcut senzații cu tot atîtea showcase-uri în mega-producții TV sau în sălile de spectacol din Thailanda pînă-n Austria. Așii street-dance-ului care se vor duela la București pe 27 octombrie sînt: Alex Nuț (profesor de dans, organizator de evenimente), Andrada Cara a.k.a.KARA (artistă din Timișoara pasionată de muzică și dans), Andrei Pandi a.k.a. DHK Pandi (Locul 1 la Dancehall King Italia și director artistic), Alex Bărbieru a.k.a. Impulse (dansează de aproape 11 ani, Locul 1 la Black Sea Dance Camp 2017, Show Nuff Vol), Alin Țîrcă (reprezintă Street Groove Studio, cîștigător Come and Get it 2, UBB Dance Battle), Darian Cîrstea a.k.a. Darian (profesor de dans, dansează de la vîrsta de 8 ani, Crew vs Crew - Street Groove Jam 2019 - Locul 1, semifinalist Red Bull Dance Your Style 2021), Diana Antar a.k.a. DXNGER (instructor, coregraf și mentorul primei trupe de dansuri africane moderne din România, profesoară de dans, Locul 1 la Monster Crib, Crew Show-Off, Românii Au Talent 2021), Eduard Nanu a.k.a. Oxi (predă de peste 5 ani, a făcut parte din mai multe trupe de dans, „Best Male Dancer” la concursul Dance Star, București, 2017, Locul 1 la 1 vs. 1 Open Styles și locul 1 Showcase la Dance Station, Galați, 2022), Eugen Ocneanu (deținător a numeroase premii naționale și internaționale), Gabriel Daniel a.k.a. Gabs (a început să danseze de mic, primul lui contact cu dansul fiind dansul sportiv, dar de 10 ani a descoperit streetdance-ul), Irina Florea a.k.a. Irene (cîștigătoare World of Dance Romania și Street Groove Jam 2017 – Dancehall), Mihaela Popescu a.k.a. Miha (dansează din 2016, stilul ei preferat e Dancehall, a cîștigat multiple trofee: Locul 1 la Dancehall Delivery, Dancehall Battle 1vs1 2018 și la Street Groove Jam 2018), Raul Bîrsan a.k.a. Raul (cîștigătorul primului loc la competiția „Show Nuff București”, dansator în cadrul „Românii Au Talent", dansator profesionist și profesor de dans originar din Tîrgu Mureș), Cristian Frățică a.k.a. DHK Sixx (fondatorul proiectului Dancehall Students, care vrea să dezvolte comunitatea de Dancehall din România, în branșă de 14 ani. Palmares: Dancehall International Pre-Select Greece – Locul 1 la 1vs1, Locul 1 la Dancehall King Ukraina, Locul 1 la Battle Of The Best), Oana Neagu a.k.a. Waana Neagu (profesor de dans, co-fondator al primului studio de dans din România axat exclusiv pe educația culturală în aria street-dance, ambasador Imperial House of Waacking), Victor Marinescu a.k.a. Grooveek (cîștigător „Polski Locking” Polonia 2022).  

O demonstrație în forță, de o energie molipsitoare, Red Bull Dance Your Style este o competiție internațională de all-styles street-dance, cu evenimente în peste 30 de țări. În 2021, prima ediție Red Bull Dance Your Style din România a celebrat street-dance-ul românesc într-un show extraordinar la Teatrul de Vară Herăstrău: 1.000 de spectatori energici, 16 dansatori de excepție, 15 dueluri electrizante, 3 ore de aplauze prelungite. Atunci, Alexandra Barac a.k.a Sǎtǎnel a reuşit să cîştige fără drept de apel inimile publicului.  

Biletele sînt disponibile pe redbull.ro/dance. 

Din 2018, Red Bull Dance Your Style oferă o platformă globală dansatorilor de street dance din întreaga lume pentru a-și demonstra abilitățile și originalitatea în battle-uri 1 la 1. Evenimentul se desfășoară în mai mult de 30 de țări, iar cîștigătorii sînt aleși de public. Află mai multe pe redbull.ro/dance. 

poster Tess Parks 3 12 jpg
Recomandări de week-end
Artista canadiană Tess Parks concertează în premieră la București.
pre ul uniswap cand este cel mai bun moment sa cumperi uni  dilemaveche png
Prețul Uniswap: Cînd este cel mai bun moment să cumperi UNI?
Pur și simplu cumperi monede cînd prețul Uniswap este scăzut și le vinzi cînd prețul este ridicat.
dylan gillis KdeqA3aTnBY unsplash jpg
Scurt ghid despre cultura și structura organizațională
Construirea unei culturi și structuri organizaționale sănătoase și pozitive nu este o sarcină ușoara, dar orice organizație o poate realiza.
floraria online bloomeria livrare flori jpg
Ești o persoană creativă și pasionată de beauty Vezi ce job ți se potrivește! jpg
Proiectul Open Museums Open Hearts jpg
„Rădăcini și visuri” ale tinerilor din Ucraina
De joi, 27 octombrie, pînă la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vîrstă cuprinsă între 15-18 ani sînt invitați să participe la etapa a doua a proiectului Open Museums Open Hearts.
Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o Casa   Bucuresti 15 octombrie 2022 (17) jpg
Soluții pentru problemele de patrimoniu, indentificate în Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
La finalul săptămînii trecute, la București, timp de mai bine de șase ore, în patru sesiuni de masterclass, arhitecți, specialiști și profesioniști implicați în restaurarea și valorificarea caselor istorice au luat parte la Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”.
pexels ylanite koppens 744969 jpg
Sugestii de cadouri care pot fi oferite angajaților
Ești om de afaceri, ceea ce înseamnă că ești conștient că fără dedicarea, experiența și profesionalismul salariaților tăi, firma ar fi avut destul de mult de suferit.
Vizual Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o casa 15 octombrie 2022 jpg
Valorizarea clădirilor istorice, în centrul primului Masterclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
Cine ascultă o casă?”, proiectul care își propune să ofere exemple de bune practici de la cei care „au ascultat o clădire” în beneficiul comunității și al protejării clădirilor istorice, invită experții, autoritățile și pe toți cei interesați de patrimoniu pentru o zi de Masterclass, în București.
 SF 6065 JPG
Karpatia Horse Show 2022: șapte premii pentru România, 15 mii de spectatori și o atmosferă chic!
Un weekend de excepție si un „salt” important pentru Karpatia Horse Show, cu ocazia celei de-a VII-a ediții desfășurate pe Domeniul Cantacuzino din Florești (Prahova).
Scoala de la Piscu la Premiile Europa Nostra 2022 (1) jpg
Premiu Europa Nostra 2022 acordat Muzeului-Atelier Școala de la Piscu
Luni, pe 26 septembrie, în clădirea Operei de Stat din Praga, a avut loc ceremonia de acordare a distincțiilor European Heritage Awards, organizată de Comisia Europeană și Europa Nostra în cinstea cîștigătorilor Europa Nostra Awards 2022.
NEI jpg
NEC: Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est
Colegiul Noua Europă-Institut de Studii Avansate (NEC) vă invită la workshop-ul „Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est. Continuitate și transformări istorice”, care va avea loc miercuri, 28 septembrie 2022, ora 9:30, în sala de conferințe a Colegiului.
WhatsApp Image 2022 09 15 at 11 25 55 (2) jpeg
Bucharest International Film Festival 2022: Secțiunea Panorama aduce filme în premieră în România
Bucharest International Film Festival este cel mai longeviv și singurul festival de film din București cu o competiție internațională dedicată lungmetrajului. Ediția a XVIII-a se va desfășura în perioada 29 septembrie – 9 octombrie 2022.
Afis KHS 2022 jpg
Karpatia Horse Show revine în 2022! Sport-entertainment-show-emoții, adrenalină!
Karpatia Horse Show revine “pe cai mari" în 2022! Unul dintre cele mai așteptate evenimente de echitație și lifestyle ecvestru din România și sud-estul Europei va avea loc în weekend-ul 23-25 septembrie pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova.
FOTO 1 PRONOSPORT jpg
Istoria pariurilor pe fotbal
Profitînd de dezvoltările tehnologice, grafica și interfața au devenit mult mai rapide, depunerile s-au făcut instant în anii următori, iar retragerile sînt și ele foarte rapide.
afis general web jpg
Bauhaus – Form and Reform, un proiect care oferă publicului 4 evenimente inedite cu intrare gratuită
Elite Art are ca scop promovarea principiilor fundamentale UNESCO prin organizarea unor proiecte culturale complexe care răspund la exigențele societății civile naționale și contribuie la dezvoltarea României din punct de vedere cultural și educațional.
KV Festivalul Povestirilor jpg
„Festivalul Povestirilor de pe Via Transilvanica” concentrează drumul care unește România în trei zile de experiențe la București
Între 9 și 11 septembrie, Via Transilvanica trece prin București! La Muzeul Național al Țăranului Român, Festivalul Povestirilor de Via Transilvanica concentrează experiențele de pe drumul de 1.400Km, care unește România de la Putna la Drobeta Turnu Severin.
MoveMountains jpeg
Reșița aduce României un nou succes la UNESCO
Municipiul Reșița este primul oraș din România care se alătură, începând de astăzi, rețelei globale UNESCO „Learning Cities” („Orașe care învăță”), având astfel șansa accesului la proiecte educaționale de mare anvergură.
happy asian woman smiling having fun beach jpg
7 beneficii uimitoare pe care le are lumina soarelui asupra organismului
Deși controversată, expunerea la soare are o serie importantă de beneficii asupra organismului.
tratamentedentareculaser jpg
3 simptome banale pentru care trebuie să consulți medicul
Este recomandat ca, dacă nu te simți bine, să fii atent la semnalele pe care ți le transmite organismul. Iată mai jos 3 simptome pentru care ar trebui să consulți cît se poate de repede un medic.
make up artist applying eyeshadow woman jpg
Secretele unui makeup fără cusur: ce trebuie să faci pentru un machiaj perfect și rezistent
Iată care sînt pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru un ten perfect și trăsături evidențiate în cele mai bune moduri:
young beautiful blonde girl cares    Copy jpg
Secretele pielii perfecte: ce trebuie să faci pentru o piele frumoasă și sănătoasă
Altfel spus, cel mai bun sfat de frumusețe este să îți asculți corpul și să îi oferi lucrurile de care are nevoie.
Imagine featured jpg
Enola Holmes 2, noul film bazat pe seria autoarei Nancy Springer, se lansează spre finalul anului
Filmele ale căror scenarii sînt inspirate din cărți de succes rămîn o constantă și în lumea actuală a cinematografiei.
man plugging charger into electric    Copy jpg
5 motive să alegi o mașină electrică sau hibrid
În 2022, autoturismele electrice sau hibrid sînt o alegere tot mai populară în rîndul cumpărătorilor auto.

Adevarul.ro

Masina intrata in gard, Db mp4 thumbnail png
Accident grav în Dâmbovița. Un șofer pierde controlul și intră direct într-un gard VIDEO
Două persoane au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau s-a izbit de un gard. A fost nevoie de descarcerare, întrucât o femeie a rămas captivă între fiarele contorsionate.
microfon ascuns mic shutterstock 2138678309 jpg
Condamnat penal şi obligat la despăgubiri pentru spionarea soţiei. Cum l-a demascat femeia
Un stomatolog din Oradea prins că a montat microfoane în casă şi şi-a interceptat soţia a fost condamnat penal şi obligat la plata unor despăgubiri morale către victima sa.
Oleksiy Danilov FOTO Wkipedia
Ucraina critică propunerea lui Macron ca Rusia să primească garanţii de securitate pentru a încheia războiul
Propunerea preşedintelui francez Emmanuel Macron ca Rusia să primească garanţii de securitate în cadrul unor viitoare negocieri menite să pună capăt războiului din Ucraina a fost primită duminică cu critici puternice la Kiev şi în statele baltice, relatează publicaţia Financial Times.

HIstoria.ro

image
Una dintre cele mai spectaculoase descoperiri arheologice ale tuturor timpurilor
Fără îndoială, una dintre cele mai spectaculoase descoperiri arheologice ale tuturor timpurilor a fost scoaterea de sub cenușă a orașului roman Pompeii, redus la tăcere în vara lui 79 de erupția vulcanului Vezuviu.
image
Drumul spre Alba Iulia: Cum au ajuns românii la Marea Adunare Națională
Așa cum se înfățișează din literatura memorialistică, majoritatea delegaților ori participanților sosesc la Alba Iulia cu trenul. Numai cei din așezările aflate la distanțe mici călătoresc cu alte mijloace de transport.
image
Noiembrie 1918: O lume în revoluție
1918, așa cum este creionat de literatura memorialistică, este anul unei lumi în plină revoluție. Desfășurată de la un capăt la celălalt al continentului european, revoluția este inegală și îmbracă diverse forme.