Se lansează Academia Motanov

13 februarie 2014   Dileme on-line

Academia Motanov va folosi experiența unui motan imaginar, Motanov Motanul Mov, pentru a organiza la București ateliere creative pentru copii, coordonate de profesioniști prietenoși.

Site-ul Academiei poate fi vizitat de azi la adresa www.motanov.ro, unde părinții interesați de dezvoltarea abilităților de exprimare în scris ale copiilor lor vor găsi un atelier de scriere creativă, pentru grupa de vîrstă 10-14 ani, cu înscrieri deschise pînă pe 24 februarie.

Acesta este primul atelier din portofoliul Academiei Motanov și va fi coodonat de scriitoarea și jurnalista Adina Rosetti, autoare a romanului Deadline, primit cu entuziasm de critici și cititori, și a unei cărți pentru copii, Domnișoara Poimîine și joaca de-a Timpul, în curs de apariție.

Atelierul va explora formele scrisului (articol de blog, interviu, reportaj, poem, ficțiune), pe care copiii le vor deprinde prin imaginație și joc. În partea a doua, se va vorbi despre cum se construiește o poveste – narațiune, personaje, dialog și așa mai departe. Micuții vor avea teme după fiecare întîlnire și trei cărți de citit, pe care le vor comenta împreună cu Adina. La finalul atelierului, fiecare participant va primi un exemplar tipărit dintr-o cărticică în care vor fi incluse cele mai bune texte, ale sale și ale colegilor.

Atelierul de scriere creativă începe pe 1 martie, va cuprinde 12 ședințe, se va desfășura la librăria Cărturești MȚR sîmbăta și duminica și va costa 600 lei. Pentru detalii, intrați aici.

Academia Motanov este cel mai nou proiect al asociației culturale Brain Fitness, cunoscută mai puțin prin nume, cît prin proiectele create pînă acum: publicația literară Revista de Povestiri, revista foto Love Issue, campania de promovare a cititului Maratonul de lectură.

Din octombrie 2012, Brain Fitness organizează ateliere creative pentru adulți: scriere creativă cu Florin Iaru și Marius Chivu, scenaristică sub îndrumarea Ceciliei Ștefănescu și a lui Cristi Puiu, coaching în comunicare cu Magda Bunea și caligrafie cu Georgian Constantin și Sorin Trăistaru.

„Datorită succesului atelierelor pentru adulți și dorinței motanului mov care locuiește în Revista de Povestiri de a trece școala de imaginație pe care a absolvit-o el din ficțiune în realitate, a apărut Academia Motanov.  Părinții și copiii cu înclinații creative vor găsi pe motanov.ro ateliere și povești care apar în urma lor, resurse de dezvoltare și o echipă de pisici mereu deschisă la feedback și idei noi.” (Simina Diaconu, președinte Brain Fitness)

Mai multe