Miercuri seară am fost la teatru! - „Două liniuțe”, pe scena online de acasă

11 decembrie 2020   Dileme on-line

Pe scena online de acasă, actorii din Două liniuțe au jucat una dintre cele mai emoționante și frumoase povești scrise de Lia Bugnar, au încîntat publicul iubitor de teatru și au demonstrat că pot face artă în orice condiții, chiar și pe ploaie și la temperaturi de zero grade.

Cu sufletele conectate online, aproximativ 2.500 de iubitori de teatru au intrat în seara zilei de 9 decembrie pe pagina de Facebook Qreator by IQOS și au urmărit cu emoție povestea creată de Lia Bugnar și adusă la viață împreună cu Marius Manole, Medeea Marinescu, Anghel Damian, Catalin Babliuc, Irina Antonie și Alexandru Nagy.

Actorii și-au dorit să fie alături de publicul lor, iar condițiile de iarnă în care s-a jucat piesa au devenit, în mod foarte firesc, parte din poveste. Ne-au arătat tuturor cum iubirea și pasiunea pe care le au față de teatru depășesc orice bariere – de spațiu, vreme, chiar și de pandemie. Într-o seară ploioasă, la zero grade, spectacolul Două liniuțe a fost emoție și conexiune umană. Cu un decor aproape inexistent - o bancă, pusă afară în aer liber - a fost mai mult decît „un spectacol de teatru care s-a jucat în România pe timp de pandemie” și a devenit un adevărat manifesto al iubirii artiștilor față de publicul lor.

                              

Lia Bugnar, cea care a scris spectacolul, spunea despre acesta că este o comedie tristă pe alocuri sau o dramă veselă adeseori, depinde de unghiul din care o privește spectatorul, cît și de ziua bună sau rea pe care a avut-o pînă să se așeze pe fotoliul sau canapeaua de acasă.

Reacțiile publicului au fost extraordinare, printre comentariile online s-au numărat: „Minunat spectacol! Cu plîns, cu rîs... Ce actori extraordinari sînteți! Mulțumesc de invitație, mi-a fost tare dor de o piesa așa bună!” sau „Mulțumim pentru această scurtă evadare. Ați fost minunați! Ne lipsesc însă atmosfera unei săli de teatru, aplauzele, emoția de dinaintea începerii spectacolului și bucuria gîndului că în seara aceasta mergem la teatru”.

                             

Lia Bugnar și Marius Manole au revenit online pe pagina de Facebook Qreator by IQOS la puțin timp după spectacolul Noi4, jucat și transmis live, în luna noiembrie. Reacția publicului a fost atît de impresionantă după aceste spectacol, încît cei doi au decis să revină cu Două liniuțe pe scena virtuală de la Qreator by IQOS. Ambele spectacole au fost incluse în seria evenimentelor online organizate de Qreator by IQOS încă de la începutul pandemiei cu scopul de a susține sectorul creativ și a crea o punte de legătură între artiștii români și publicul dornic de evenimente culturale.

Un an plin de încercări se încheie astfel cu teatru și speranță. Vom avea ocazia să urmărim o nouă serie de evenimente speciale și spectacole și în 2021, pe pagina Qreator by IQOS.

Qreator by IQOS face parte din viziunea brand-ului IQOS de a susține sectorul creativ din România. Situat în București, în B-dul Aviatorilor 8A, Qreator by IQOS este unul dintre cei mai activi promotori ai creativității din zona culturală bucureșteană. Prin proiectele pe care le organizează sau le găzduiește, Qreator by IQOS facilitează creativitatea în toate formele ei și susține dezbaterea între actorii culturali. Spațiul este, de asemenea, deschis vizitatorilor, care îl pot rezerva, împreună cu resursele tehnologice de care au nevoie, pentru proiectele lor creative. Qreator by IQOS, #HomeofCreativity, este deschis tuturor creativilor și iubitorilor de creativitate.

Mai multe informații pe qreator.ro și www.facebook.com/qreatorbyiqos.

Mai multe