Green Hours City Jazz Fest conectează Bucureștiul la ritmuri de jazz

27 mai 2014   Dileme on-line

Green Hours CITY JAZZ Fest – ediția a 6-a se va desfăşura în perioada 29 mai – 1 iunie 2014. Cu ocazia celebrării a 20 de ani de viaţă Green, marcați și în cadrul acestei ediții a festivalului, concertele vor depăşi matca locaţiei tradiţionale din Calea Victoriei 120. 

Astfel, 4 din cele 12 concerte ale festivalului vor avea loc în alte 3 spaţii binecunoscute din Bucureşti, şi anume Sala ARCUB, Clubul Ţăranului (curtea interioară a MŢR) și Sala BERLIN (Control Club).

Ca în fiecare an, dar parcă mai abitir la această a 6-a ediţie, muzicieni de mare valoare, atît din România, cît şi din întreaga Europă, vor fi prezenţi pe scenele festivalului, cu proiecte consacrate sau noi.

Ca evenimente “în premieră” în România, se remarcă: 

• prezenţa vocalistei Caecilie Norby din Danemarca, în duo cu marele violoncelist şi contrabasist suedez, Lars Danielsson

• Stefano Battaglia (Italia) pe care tocmai l-ati admirat în duo la Jazz in Church Festival anul acesta va veni pentru prima oară pe o scenă românească cu un recital de pian

• întîlnirea iniţiată de Green Hours între vocea Mariei Răducanu şi acordurile de contrabas şi de pian ale “greilor” Carlos Bica (Portugalia) şi Carsten Daerr (Germania)

• prima prezenţă în România a trio-ului Colin Vallon, tînăr grup elvețian care cucerește în acest moment Europa - un concert de neratat

• dintre muzicienii români, Iordache prezintă pentru prima dată într-un festival cel mai recent album al său: Garden Beast;  Mircea Tiberian va fi invitat special la prima apariţie pe scenă a proiectului româno-italian Paolo Profeti Quintet; 

• Nu în ultimul rînd, Vlaicu Golcea a imaginat special pentru  festival, un program numit “Dance Floor Entropy”, bazat pe remixarea dinamică a unora dintre piesele celor 4 albume pe care le-a semnat la Green Records.

Programul complet GHCJFest 2014, precum şi  detalii - inclusiv organizatorice - se regăsesc pe site-ul www.greenjazzfest.ro .

Green Hours CITY JAZZ Fest - 6 este organizat în absolută independenţă, bazîndu-se însă pe un staff pe cît de minim pe atît de dinamic şi pe sprijinul unor prieteni ai jazz-ului. 

”Unul dintre motoarele principale care ne îndeamnă să perseverăm, chiar în vremurile tot mai tulburi pe care le trăim, este dorinţa de a “exporta” şi de a răspîndi ideea că atmosfera de boemă artistică & culturală cu care cel mai vechi club din România a obişnuit, credem, publicul …este benefică şi posibilă în continuare”, spune Voicu Rădescu, directorul Green Hours CITY JAZZ Fest.

Tag-urile ediţiei a 6-a rămîn aceleași din anii precedenți, dar… cu completări: JAZZ, relaxare, independenţă, Green Hours, tinereţe, valoare, MŢR, contemporan, UrBaN, grădină, Boemă, curiozitate, Clubul Țăranului, internaţional, BUCUREŞTI, cultură, Sala Berlin, outdoor, INOVATIV, indoor, ARCUB…

Vă așteptăm așadar cu drag, începînd din 29 mai, în cele 4 locații ale Green Hours CITY JAZZ Fest - 6, pentru a vă bucura de jazz în formele sale actuale. Mereu diferit, mereu proaspăt, mereu incitant.

În 2014, Green Hours sărbătoreşte 20 de ani de la naşterea clubului de jazz şi teatru cu acelaşi nume şi invită iubitorii de muzică la ediţia a 6-a, upgradată, a festivalului de jazz iniţiat în 2008.

Mai multe