Festivalul Super: adolescenții cuceresc universul

13 mai 2016   Dileme on-line

Între 19 și 22 mai, Super, festivalul de filme făcute de adolescenți, prezintă, la ediția a patra, proiecții de film la Cinema „Elvira Popescu”, o expoziție de artă făcută de liceeni la Plant-up, și petreceri și concerte la Green Hours. Chiar dacă prezintă lucrări făcute de adolescenți, este așteptat oricine, indiferent de vîrstă.

Joi, 19 mai, are loc vernisajul expoziției de artă „SUPERrealism”, care apoi va fi deschisă pe parcursul weekendului, cu rezervare.

Vineri, 20 mai, are loc deschiderea festivalului și competiția națională, totul fiind urmat de petrecerea cu trupa de jazz experimental Javr.

Sîmbătă vedem Patru ani de ateliere ale Asociației Vira: retrospectiva și primul calup de competiție internațională. Urmează a doua petrecere Super, cu o trupă surpriză și cu tematică cosmică.

În final, duminică, urmărim a doua competiție internațională și proiecția Prietenii festivalului, odată cu decernarea premiilor Super.

Programul complet și descrierile filmelor pe pagina Super de Facebook: facebook.com/superadolescentii și pe Site-ul SUPER: www.superfestival.ro.

 50 de filme făcute de adolescenți din întreaga lume (la edițiile viitoare, din întreg universul), alese din cele peste 350 primite, 30 de artiști expuși la expoziția SUPERrealism și două petreceri care vor ține toată noaptea: așa arată ediția din 2016 a Super, festivalul de filme făcute de adolescenți, parte din Open Lab București 2021. Deja un eveniment consacrat în București, Super are scopul de a încuraja liceenii să creeze, să discute și să învețe despre artă.

Începînd cu o singură proiecție în 2013, la inițiativa unor regizori adolescenți, Super a strîns sute de spectatori anul trecut la București și Cluj. Înainte de ediția de anul acesta, s-au desfășurat atelierele de film independent, de film de ficțiune și de fotografie Super, precum și Super Warm-up, unde am proiectat filme din întreaga lume. 

Mai multe