"Am primit foarte multe informări de la SRI cînd eram ministru, dar nu vizau problema dezinfectanţilor"

10 mai 2016   Dileme on-line

Fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, declară la RFI că a primit informări de la SRI, care aveau caracter secret şi strict secret. Liberalul spune că din ce-şi aduce aminte, ele nu vizau şi problema dezinfectanţilor din spitale.

Ce rezolvă demisia ministrului Sănătăţii? "În ciuda a ceea ce s-a spus că o demisie nu rezolvă o problemă, cred că totuşi o demisie înseamnă că se recunoaşte că s-a greşit pînă acum, se recunoaşte că poate se puteau găsi soluţii mai demult şi se recunoaşte faptul că nu a existat suficientă preocupare ca o parte din problemele pe care le are sistemul sanitar să fie rezolvate", afirmă Eugen Nicolăescu.

Patriciu Achimaş Cadariu susţine că în Sănătate ar exista "grupuri de interese". Întrebat dacă atunci cînd a fost ministru al Sănătăţii a descoperit grupuri de interese, Eugen Nicolăescu a răspuns: "Nu sînt de acord ca după ce pleci din funcţie să faci asemenea declaraţii, asta mi se pare o dovadă de laşitate. Atunci cînd eşti în funcţie trebuie să spui dacă sînt asemenea grupuri, dacă sînt presiuni asupra ta, dacă nu faci faţă pleci, iar dacă faci faţă, te lupţi cu ele şi-o spui şi faci transparent un asemenea fenomen. Sigur că în toate sistemele există grupuri de interese, iar în sistemul de sănătate cu atît mai mult, există grupuri de interese ale producătorilor de medicamente, există grupuri de interese ale directorilor de spitale, există grupuri de interese ale sindicatelor, există grupuri de interese ale medicilor şi aşa mai departe. Problema este să găseşti soluţii în cadru legal".

Citiţi şi ascultaţi mai multe pe rfi.ro

Mai multe