Festival Dilema veche - vineri

31 august 2013   Galerie

Festivalul Dilema veche, aflat la ce-a de-a doua ediţie, a avut deschiderea oficială vineri 30 august 2013. 

Invitatul special din anul acesta, dl Andrei Pleşu – directorul fondator al revistei Dilema veche – a rostit o conferinţă despre bătrîneţe, despre neliniştile, întrebările şi bucuriile acestei vîrste. Evenimentul inaugural s-a desfășurat la Hotel Medieval din Cetatea Alba Iulia.

Seara a continuat cu spectacolul coregrafic Corpuri în cetate - un spectacol modular în care se articulează viziuni coregrafice diferite în trei reprezentații succesive.

În Nemuritorii, Andreea Novac are ca personaj supereroul de film. 5 interpreţi (Mircea Ghinea, Istvan Teglas, Alin State, Ştefan Lupu, Florentin Munteanu) au creat senzaţia că un film de acţiune se derulează pe scenă, cu situaţii limită, lupte extreme, urmăriri.

În

, coregrafa

porneşte de la clipurile video ale regizoarei Carmen Vidu – care au fost proiectate pe zidurile Cetăţii şi care surprind corpuri în mişcare în spaţii urbane. Istoria personală se întîlneşte cu istoria oraşului..

În

,

mixează tango-ul argentinian cu dans contemporan, elemente acrobatice şi parodii etno. Rezultatul este o declişeizare a tango-ului, o detensionare a pasiunii prin umor.

Cele 3 reprezentații de dans au avut loc pe Traseul Porților.

foto Lucian MUNTEAN

Mai multe