Jail-house rock

Andrei BODIU
28 august 2013
Epilog jpeg

Există mai multe feluri de a-ţi
arăta indiferenţa.
De exemplu să te strîmbi în mijlocul unei
Şedinţe să fii întrebat dacă ţi-e rău. „Nu”
să răspunzi.
Mă gîndeam la blonda care a trecut prin faţa ferestrei
ar putea semăna cu Jessica Lange
aşa cum am văzut-o eu într-o poză foarte proastă
aşa cum mi-am închipuit-o mai bine spus
dar nu lipită cu sînii de geamul troleului
într-o după-amiază ploioasă în care totuşi
părul ei blond s-ar suprapune perfect
pe decorul întunecat „nu-i aşa?” l-am întrebat
pe prietenul meu.
Era supărat. N-a spus nimic.
A dat doar din umeri. (1991)

din volumul colectiv Pauză de respiraţie, ediţia a doua, Tracus Arte, 2011.

Andrei Bodiu va citi, alături de Dan Coman, Domnica Drumea,  Adela Greceanu, Claudiu Komartin, Marin Mălaicu-Hondrari, Aurel Pantea şi Radu Vancu, la Mini-maratonul de poezie din cadrul Festivalului Dilema veche de la Alba-Iulia (30 august - 1 septembrie).

Inefabila interdisciplinaritate gif
Inefabila interdisciplinaritate
Să presupunem că o universitate angajează un specialist în relaţia dintre istoria matematicii şi istoria literară: e nevoie de 3 cursuri şi minimum 45 de studenţi interesaţi pentru a menţine postul. Şi dacă studenţii nu se înscriu? Să faci din ele cursuri obligatorii pentru toţi cei de la Literatură română?
Dilema veche la Timpul prezent   Ce vrei să te faci cînd vei fi mare? png
„Transformăm utopii în realităţi palpabile” – interviu
Această agora a educaţiei a generat – aceasta fiind şi concluzia generală a participanţilor – nu neaparat proiecte şi soluţii, aşa cum ne doream iniţial, ci o conştientizare a fiecărui participant a potenţialului colectiv, a comunităţii din care face parte şi a importanţei resurselor puse în comun. Sîntem la început, dar garantăm că sîntem obişnuiti, toti cei angrenaţi în acest demers, să transformăm utopii în realităţi palpabile.
„Doar oamenii pot produce schimbarea“ – interviu jpeg
„Doar oamenii pot produce schimbarea“ – interviu
Totul porneşte de la motivaţia profesorului. Educaţia se petrece în clasă, nu la minister. E relaţia dintre profesor şi elev. Acolo se petrece, de fapt, schimbarea. De aceea, cei care vor să facă performanţă în educaţie îşi concentrează resursele pe profesori.
Dilema veche la Timpul prezent   Ce vrei să te faci cînd vei fi mare? png
Competențele și performanțele specialistului român
Ca unei profesoare de română ce mă aflu, articolul dlui Dan Ungureanu din nr. 308 al Dilemei vechi, intitulat „Educaţia axată pe competenţe“, mi-a stîrnit, fireşte, interesul. Consider că orice dezbatere despre starea învăţămîntului românesc actual este binevenită, cu condiţia să fie altceva decît o perdea de fum electorală, publicistică sau cu mai ştiu eu ce mize străine substanţei dezbaterii înseşi.
Dilema veche la Timpul prezent   Ce vrei să te faci cînd vei fi mare? png
Educaţia axată pe compentenţe - dacă n-a mers „la ei”, va merge „la noi”?
“A uitat cam toată lumea vechea butadă din perioada apusă: „Marx era filozof, nu om de ştiinţă, fiindcă, dacă era om de ştiinţă, făcea mai întîi un experiment pe şoareci“. Lucrurile stau la fel ca înainte, din păcate. În Ministerul Educaţiei, cu siguranţă stau ca pe vremea lui Ceauşescu. O ministră după alta au aplicat reforme ubueşti, neomologate nicăieri, neverificate nicăieri, pentru care miniştrii nu-şi asumă nici o responsabilitate. Sindicatele profesorilor nu sînt niciodată consultate cu p

Parteneri

Colocviile CNSAS: „Represiunea în Brăila anilor 1980”
Colocviile CNSAS: „Represiunea în Brăila anilor 1980”
Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) anunță organizarea celui de-al doilea eveniment din seria de conferințe „Colocviile CNSAS”.
George Simion FOTO Mediafax
George Simion, atac furibund la adresa premierului interimar, Cătălin Predoiu: „Cel mai abuziv dintre miniștri, omul care a participat la lovitura de stat dată pe 6 decembrie”
Liderul AUR, George Simion, candidat la alegerile prezidențiale, a declarat despre premierul interimar Cătălin Predoiu, că este „cel mai abuziv dintre miniștri”.
image png
Droguri de aproape două milioane de euro, găsite la Oradea. Șapte traficanți au fost reținuți
O reţea de traficanţi de droguri care a acţionat încă din 2024 a fost destructurată la Oradea, iar două persoane au fost prinse în flagrant.
obezitate infantila, foto shutterstock jpg
Pericolul din alimente care contribuie la dezvoltarea obezității infantile. Substanța poate fi prezentă inclusiv în carne și ouă
Un nou studiu atrage atenția asupra unor substanțe chimice, precum bisfenolii, care contribuie la dezvoltarea acestei afecțiuni.
Hacker Rusia FOTO Shutterstock
Polonia acuză Rusia de o tentativă fără precedent de a influența alegerile prezidențiale din 18 mai
Ministrul polonez al digitalizării, Krzysztof Gawkowski, a afirmat, marţi, că Polonia se confruntă cu o încercare fără precedent a Rusiei de a se amesteca în procesul electoral al țării, înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, programat în 18 mai.
Care sunt cele 7 țări din Uniunea Europeană care nu folosesc moneda euro, foto Shutterstock jpg
Țarile din Europa unde salariul mediu este de trei ori mai mare decât în România. Unde se câștigă cel mai bine
În 2023, diferențele salariale din Uniunea Europeană au fost semnificative, iar un raport realizat de Euronews și Eurostat subliniază aceste discrepanțe, comparând salariile medii și costul vieții. Aceste cifre arată nu doar veniturile nominale, ci și cum puterea de cumpărare influențează traiul.
jaqueline cristian fb FRT jpg
Fondul Proprietatea
Fiica guvernatorului BNR Mugur Isărescu a demisionat de la Fondul Proprietatea
Ileana – Lăcrămioara Isărescu, fiica guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a demisionat din Comitetul reprezentanţilor Fondului Proprietatea.
nicusor dan vs george simion 4   foto colaj FB jpg
Cum s-au cunoscut George Simion și Nicușor Dan. Momentul în care au fost legitimați și duși la secție: „Vreau buletinul meu înapoi”
Nicușor Dan și George Simion se cunosc de două decenii, mai exact din perioada în care amândoi participau la proteste legate de urbanism, în Capitală.