Jail-house rock

Andrei BODIU
28 august 2013
Epilog jpeg

Există mai multe feluri de a-ţi
arăta indiferenţa.
De exemplu să te strîmbi în mijlocul unei
┼×edin┼úe s─â fii ├«ntrebat dac─â ┼úi-e r─âu. ÔÇ×NuÔÇŁ
s─â r─âspunzi.
Mă gîndeam la blonda care a trecut prin faţa ferestrei
ar putea sem─âna cu Jessica Lange
a┼ča cum am v─âzut-o eu ├«ntr-o poz─â foarte proast─â
a┼ča cum mi-am ├«nchipuit-o mai bine spus
dar nu lipită cu sînii de geamul troleului
├«ntr-o dup─â-amiaz─â ploioas─â ├«n care totu┼či
p─ârul ei blond s-ar suprapune perfect
pe decorul ├«ntunecat ÔÇ×nu-i a┼ča?ÔÇŁ l-am ├«ntrebat
pe prietenul meu.
Era sup─ârat. N-a spus nimic.
A dat doar din umeri. (1991)

din volumul colectiv Pauză de respiraţie, ediţia a doua, Tracus Arte, 2011.

Andrei Bodiu va citi, al─âturi de Dan Coman, Domnica Drumea,  Adela Greceanu, Claudiu Komartin, Marin M─âlaicu-Hondrari, Aurel Pantea ┼či Radu Vancu, la Mini-maratonul de poezie din cadrul Festivalului Dilema veche de la Alba-Iulia (30 august - 1 septembrie).

Epilog jpeg
Jail-house rock
Există mai multe feluri de a-ţi arăta indiferenţa.
Inefabila interdisciplinaritate gif
Inefabila interdisciplinaritate
S─â presupunem c─â o universitate angajeaz─â un specialist ├«n rela┼úia dintre istoria matematicii ┼či istoria literar─â: e nevoie de 3 cursuri ┼či minimum 45 de studen┼úi interesa┼úi pentru a men┼úine postul. ┼×i dac─â studen┼úii nu se ├«nscriu? S─â faci din ele cursuri obligatorii pentru to┼úi cei de la Literatur─â rom├ón─â?
Dilema veche la Timpul prezent   Ce vrei să te faci cînd vei fi mare? png
ÔÇ×Transform─âm utopii ├«n realit─â┼úi palpabileÔÇŁ ÔÇô interviu
Aceast─â agora a educa┼úiei a generat ÔÇô aceasta fiind ┼či concluzia general─â a participan┼úilor ÔÇô nu neaparat proiecte ┼či solu┼úii, a┼ča cum ne doream ini┼úial, ci o con┼čtientizare a fiec─ârui participant a poten┼úialului colectiv, a comunit─â┼úii din care face parte ┼či a importan┼úei resurselor puse ├«n comun. S├«ntem la ├«nceput, dar garant─âm c─â s├«ntem obi┼čnuiti, toti cei angrena┼úi ├«n acest demers, s─â transform─âm utopii ├«n realit─â┼úi palpabile.
ÔÇ×Doar oamenii pot produce schimbareaÔÇť ÔÇô interviu jpeg
ÔÇ×Doar oamenii pot produce schimbareaÔÇť ÔÇô interviu
Totul porne┼čte de la motiva┼úia profesorului. Educa┼úia se petrece ├«n clas─â, nu la minister. E rela┼úia dintre profesor ┼či elev. Acolo se petrece, de fapt, schimbarea. De aceea, cei care vor s─â fac─â performan┼ú─â ├«n educa┼úie ├«┼či concentreaz─â resursele pe profesori.
Dilema veche la Timpul prezent   Ce vrei să te faci cînd vei fi mare? png
Competen╚Ťele ╚Öi performan╚Ťele specialistului rom├ón
Ca unei profesoare de rom├ón─â ce m─â aflu, articolul dlui Dan Ungureanu din nr. 308 al Dilemei vechi, intitulat ÔÇ×Educa┼úia axat─â pe competen┼úeÔÇť, mi-a st├«rnit, fire┼čte, interesul. Consider c─â orice dezbatere despre starea ├«nv─â┼ú─âm├«ntului rom├ónesc actual este binevenit─â, cu condi┼úia s─â fie altceva dec├«t o perdea de fum electoral─â, publicistic─â sau cu mai ┼čtiu eu ce mize str─âine substan┼úei dezbaterii ├«nse┼či.
Dilema veche la Timpul prezent   Ce vrei să te faci cînd vei fi mare? png
Educa┼úia axat─â pe compenten┼úe - dac─â n-a mers ÔÇ×la eiÔÇŁ, va merge ÔÇ×la noiÔÇŁ?
ÔÇťA uitat cam toat─â lumea vechea butad─â din perioada apus─â: ÔÇ×Marx era filozof, nu om de ┼čtiin┼ú─â, fiindc─â, dac─â era om de ┼čtiin┼ú─â, f─âcea mai ├«nt├«i un experiment pe ┼čoareciÔÇť. Lucrurile stau la fel ca ├«nainte, din p─âcate. ├Än Ministerul Educa┼úiei, cu siguran┼ú─â stau ca pe vremea lui Ceau┼čescu. O ministr─â dup─â alta au aplicat reforme ubue┼čti, neomologate nic─âieri, neverificate nic─âieri, pentru care mini┼čtrii nu-┼či asum─â nici o responsabilitate. Sindicatele profesorilor nu s├«nt niciodat─â consultate cu p

Adevarul.ro

image
Ciobanul din Valahia ajuns domnitor al ┼ó─ârii Rom├óne┼čti. A dus o prigoan─â aprig─â ├«mpotriva marilor dreg─âtori
Mircea Ciobanul - domnitorul ┼ó─ârii Rom├óne┼čti care a primit acest nume pentru c─â ├«nainte de a urca pe tron cump─âra oi pentru Constantinopol. Chiar dac─â avea o preocupare pa┼čnic─â, asta nu l-a ├«mpiedicat s─â devin─â unul dintre cei mai cruzi domnitori rom├óni.
image
Concubine plimbate în turism sexual. Cele mai mari preţuri erau la Suceava
Un ora┼č din nordul Bucovinei a ajuns paradis pentru proxene┼úi ┼či prostituate datorit─â tarifelor mari care sunt practicate ├«n aceast─â zon─â.
image
ÔÇ×Pietrele FoameiÔÇŁ au ie┼čit la suprafa┼ú─â ├«n albiile secate ale R├óului Elba: ÔÇ×Dac─â m─â vezi, s─â jele┼čtiÔÇŁ
Europa se confrunt─â cu o secet─â sever─â ├«n urma unor valuri de canicul─â f─âr─â precedent, ceea ce a determinat sc─âderea dramatic─â a debitului unor r├óuri europene importante. ├Än Germania, ├«n albiile secate ale r├óurilor au ie┼čit la iveal─â pietre masive folosite ├«n urm─â cu sute de ani pentru a prevesti vremuri vitrege pentru omenire, relateaz─â Miami Herald.

HIstoria.ro

image
Predica de la Clermont: Chemarea la Prima Cruciad─â
├Än ziua de 27 noiembrie 1095, pe c├ómpul din fa╚Ťa ora╚Öului Clermont, c├óteva sute de oameni a╚Öteptau s─â aud─â predica papei Urban al II-lea.
image
Frontul din Caucaz al R─âzboiului ruso-turc din 1877-1878
R─âzboiul din 1877-1878 este cunoscut mai ales pentru frontul din Balcani, la care au luat parte mari unit─â╚Ťi otomane, ruse╚Öti ╚Öi rom├óne╚Öti ├«n principal, dar ╚Öi trupe s├órbe╚Öti ╚Öi muntenegrene.
image
Necunoscuta poveste a raclei în care s-au odihnit osemintele voievodului Mihai Viteazul
Cu ocazia comemor─ârii recente a mor╚Ťii voievodului Mihai Viteazul, Muzeului Militar Na╚Ťional ÔÇ×Regele Ferdinand IÔÇŁ a publicat pe pagina de socializare a institu╚Ťiei povestea inedit─â a raclei ├«n care, pentru un timp, s-au odihnit osemintele.