⬆
Dileme on-line
Pagina 5
Care au fost cele mai vîndute cărți la prima ediție a Festivalului Internațional de Carte Litera.ro?
În perioada 28 iulie - 1 august a avut loc Festivalul Internațional de Carte Litera.ro, cinci zile cu peste 25 de evenimente de top, cu zeci de autori de bestselleruri atît de peste hotare cît și din România, mii de cititori care ne-au trecut virtual pragul, peste 3.000 de titluri la reducere, mii de cărți care au ajuns deja în biblioteci și bestseller cadou.
De ce sună diferit muzica înregistrată pe discul de vinil?
Muzica înregistrată pe discuri de vinil s-a bucurat de o revenire spectaculoasă în rîndul audiofililor, dar muzica în format digital este mult mai accesibilă, așadar, este mult mai ascultată.
„Brief Encounters”, live performance la Celula de Artă
În luna iulie, galeria Celula de Artă le propune trecătorilor un exercițiu de imaginație.
Cum te poate ajuta Poker-ul în afaceri
Dacă vrei să ai succes în afaceri și în viață în ansamblu, ai nevoie să gîndești diferit și total opus față de cum gîndește majoritatea oamenilor.
Invitație pentru scriitori: înscriere la concursul de debut literar „Primul roman”
Scriitorii talentați, dar aflați încă la început de drum, sînt invitați să participe la concurs, avînd astfel ocazia ca manuscrisele să le fie citite de prestigioși scriitori români și critici literari, precum: Doina Ruști, Radu Aldulescu, Cristina Bogdan, Mihai Ene.
10.000 de oameni din întreaga lume au împărtășit „noua normalitate” în cadrul celui de-al 14-lea barometru Ferratum
Rezultatele Barometrului de Vară 2021 al Grupului Ferratum™ arată, în cel de-al 14-lea sondaj consecutiv, schimbările globale dupa un an pandemic.
Litera anunță parteneriatul cu STORIS, prima aplicație de audiobook-uri, ebook-uri și podcast-uri în limba română
Storis este prima aplicație de audiobook-uri, ebook-uri și podcast-uri în limba română, un produs original și unic pe piața de carte din România, care își propune să ofere cititorilor o experiență nouă a lecturii și, în același timp, să așeze țara noastră pe harta revoluției digitale care se manifestă astăzi în toată lumea.
Manifest împotriva fake news și esența vieții prinsă într-o lucrare - în luna iunie, la Celula de Artă
Luna iunie aduce un semnal de alarmă și un moment de introspecție trecătorilor care au drum pe B-dul Carol nr. 53 și își dau cîteva minute să privească lucrările expuse în spațiul-acvariu al micuței galerii neconvenționale „Celula de Artă”.
Moda de vară – cum să arăți la modă în zilele toride de vară?
Atunci cînd temperaturile ajung uneori la peste 35 de grade Celsius, nu prea știm cum să ne îmbrăcăm.
Roboți industriali - rolul lor în automatizare
Dacă te gîndeşti la automatizare, cu siguranță, iei în calcul integrarea în circuit a unor roboți industriali. Cu ajutorul acestora se creează liniile de producție care funcționează non-stop.
Vrei să mergi într-o croazieră cu cazinou? Iată ce trebuie să ştii
Dacă eşti genul de jucător căruia îi place să călătorească, atunci o croazieră este motivul perfect pentru a evada din cotidian.
Unde găseşti cele mai bune jocuri cu jackpot progresiv?
Fără îndoială că păcănelele sînt de departe cele mai îndrăgite jocuri de noroc.
De ce să angajezi un instalator sanitar pentru renovarea băii
Cînd vine vorba de instalații sanitare, un instalator sanitar oferă sfaturi, planificare și implementare de la început pînă la sfîrșit.
Reguli pentru congelarea alimentelor în condiții excelente
Dat fiind mai ales prețul pe care un congelator îl are, în raport cu numărul generos de avantaje pe care le oferă, cu siguranță achiziționarea unui astfel de aparat este o idee excelentă.
Nicotina: înţelegerea rolului şi a impactului ei în legătură cu fumatul
Ca în multe alte domenii, și în cel al fumatului există diferențe considerabile între ceea ce crede sau vorbește lumea și ceea ce este cercetat şi dovedit din punct de vedere ştiinţific.
PETIȚIE - salvare case strada Icoanei nr. 2-8
Solicităm întreruperea de urgență a demolării caselor din str. Icoanei nr. 2-8, vis-à-vis de Școala Centrală.
Dialoguri despre literatură și război, inspirate de romane traduse în colecția ANANSI
„Dialoguri ANANSI” își propune să așeze față în față două personalități ale lumii culturale autohtone care vor dialoga pe o temă de interes pentru cititori, strîns legată de una dintre cărțile publicate în traducere în cadrul colecției.
O emoționantă confesiune video a Oanei Pellea, la 88 de ani de la nașterea poetului Nichita Stănescu
Platforma culturală online Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuală marchează 88 de ani de la nașterea poetului Nichita Stănescu și lansează un eseu video creat special pentru acest prilej de Oana Pellea și echipa ei.
Un tur virtual ghidat de explorat poveștile Bucureștiului prin gusturi și arome
Începînd de joi, 1 aprilie, de la ora 19:00, și pînă pe 8 aprilie, vă invităm să descoperiți Bucureștiul prin gusturi și arome.
Poetul Luis Rosales, o voce importantă a Generației ’36, celebrat la sediul Institutului Cervantes din Madrid
Luni, 5 aprilie, la sediul central al Instituto Cervantes din Madrid, va fi omagiat unul dintre poeții spanioli de seamă, Luis Rosales, al cărui nume este legat și de filiala de la București a cunoscutei instituții din capitala Spaniei, biblioteca purtînd numele acestuia.
Ce trebuie să știi dacă vrei să pariezi online
Online pare să fie noul trend. Cu siguranță vrei să optezi pentru o casă de pariuri sportive online din România care vine cu mai multe avantaje pentru tine.
Instituto Cervantes Madrid – 30 de ani de existență
Miercuri, 24 martie, debutează oficial la Madrid seria evenimentelor pregătite pentru a marca împlinirea celor 30 de ani de la înființarea Instituto Cervantes, cu vizita Prințesei Leonor a Spaniei.
Descoperiți poveștile orașului în Stagiunea Virtuală: hanuri și hoteluri din București
De joi, 18 martie, de la ora 19:00, și pînă în 25 martie, vă invităm la un tur virtual ghidat inedit în cadrul căruia explorăm online poveștile Bucureștiului.
Eveniment Humanitas: Pr. prof. dr Wilhelm Dancă în dialog cu Marian Voicu despre „O istorie a Bibliei. Povestea celei mai importante cărți a lumii“ de John Barton
Marți, 16 martie, de la ora 19:30, vă invităm la o întîlnire cu Pr. prof. dr. Wilhelm Dancă, profesor al Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea București, și Marian Voicu, jurnalist premiat și realizator de emisiuni și documentare pentru TVR, despre „O istorie a Bibliei. Povestea celei mai importante cărți a lumii“ scrisă de teologul britanic John Barton.
Fusion AIR: rezidențe artistice în institute de cercetare
Pe 16, 17, 18 și 19 martie, începînd cu ora 19:00, live pe pagina de Facebook QOLONY vor avea loc prezentările temelor de cercetare din acest an, ocazie cu care publicul va putea cunoaște mai bine echipele de artiști și cercetători.
Andrei Chira: „Nu vreau să mai fiu sărac”
Cartea este o rebeliune împotriva mediului și a convențiilor acestuia, autorul respinge definițiile standard, adînc înrădăcinate, cu privire la bogăție și succes, încercînd să și le reclădească într-un mod personal.
„Realitatea pe care noi o trăim este atît de ciudată, că poate trece ușor drept ficțiune” – interviu cu artistul bulgar Neno BELCHEV
Fiecare cultură „majoră” va dori să-și protejeze propria imagine de sine și mitologie națională.
Concurs de eseuri în limba engleză pentru liceeni - inspirat de romanul „Hamnet” de Maggie O’Farrell
Participanții sînt invitați să își imagineze că sînt „Shakespeare pentru o zi”, să așeze povestea în scris și să o trimită către British Council România.
Muzeul-Atelier „Școala de la Piscu”, spațiul cultural în care patrimoniul se învață prin experiență
Muzeul-Atelier Școală le va oferi vizitatorilor săi experiențe formatoare care vor facilita accesul copiilor și adulților la patrimoniul cultural și natural prin educație.
Arta iese în stradă în luna martie: concert de remodelare sonoră și două expoziții la galeria „Celula de artă”
Galeria neconvențională Celula de artă continuă și în luna martie să aducă lucrări și demonstrații de artă menite să facă trecătorii să se oprească în fața spațiului-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 și să interacționeze direct și liber cu perspectiva artiștilor.
Carte nouă la Humanitas: „Răspunsuri scurte la marile întrebări” de Stephen Hawking
Această carte și răspunsurile pe care ni le oferă reprezintă ultima mărturie a uneia dintre cele mai strălucite minți.
Experiență virtuală ghidată: Doamne de poveste și actele lor filantropice care au marcat istoria Bucureștiului
De joi, 4 martie, de la ora 19:00, și pînă pe 11 martie, vă invităm să descoperiți poveștile unor doamne minunate care au marcat istoria Bucureștiului prin actele lor filantropice. Este un tur virtual ghidat care poate fi urmărit în platforma Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuală, în secțiunea Explorator.
Un dialog despre vulnerabilitate, curaj și încredere cu Marina Abramović
De miercuri, 3 martie, de la ora 19:00, și pînă pe 3 aprilie, vă invităm să urmăriți conversația video Cel mai greu e să nu faci nimic – un dialog între personajul iconic al artei performative - Marina Abramović și Cristian Movilă - fondatorul UNFINISHED, alături de Capucine Gros, directorul artistic al festivalului.
Cinema feminin spaniol: cineastele – deschizătoare de drum, în martie, online, la Cervantes
Institutul Cervantes din București continuă și în luna martie a acestui an tradiția difuzării unui grupaj de filme dedicat culturii feminine, program ce include pelicule reprezentative pentru regia semnată de femei.
Dezbatere Humanitas: „O istorie a Germaniei moderne” de Martin Kitchen
Vă invităm joi, 25 februarie, ora 19:30, la o întîlnire online cu istoricii Oliver Jens Schmitt, Virgiliu Țîrău, Ottmar Trașcă și Andrei Pogăciaș, care vor discuta despre volumul „O istorie a Germaniei moderne de la 1800 pînă în prezent” de Martin Kitchen, apărut recent în colecția „Istorie“, în traducerea lui Mugur Butuza.
Top 8 atracții în Grecia
Grecia are peste 60 de insule, situri istorice, plaje superbe și o zona montană absolut deosebită.
Expoziția „Infinite Connections – Brâncuși he[ART]beat”, pînă pe 26 februarie, la Qreator by IQOS
În perioada 20-26 februarie, în spațiul Qreator by IQOS din Bulevardul Aviatorilor 8A, vizitatorii se vor putea delecta cu expoziția dedicată sculptorului Constantin Brâncuși.
Dezbatere Humanitas online: „R.S.R. Lecția de învățămînt politic”, cu Ioan Stanomir și invitații săi
Vă invităm marți, 23 februarie, ora 19:30, la o dezbatere online cu Ioan Stanomir, Cristian Preda, Angelo Mitchievici și Marian Voicu, moderată de Lidia Bodea, despre volumul „R.S.R. Lecția de învățămînt politic” de Ioan Stanomir, recent apărut în colecția „Istorie“.
„Patrula djinnilor”, cel mai nou titlu din colecția ANANSI
„Un debut genial” (Ian McEwan), „o carte uimitoare” (Elif Shafak)
proprietate privată
oglinda vede mai multe în mine pentru că / m-a văzut cu mai puține pe mine.
Rossini sub bagheta dirijorului italian David Crescenzi, live de la Sala Radio
Vineri, 19 februarie, de la ora 19:00, veți asculta trei uverturi semnate de Rossini din operele Domnul Bruschino, Contract de căsătorie și Scara de mătase.
Artele și creativitatea, susținute online și offline de Qreator by IQOS în anul pandemiei
Peste 670.000 de români au urmărit online evenimentele organizate de Qreator by IQOS și au fost alături de artiștii lor preferați.
Două noi expoziții la galeria neconvențională „Celula de artă”, în februarie
Cîteodată arta iese în stradă, face gălăgie și trage de mînecă bicicliștii, curierii și trecătorii grăbiți.
„Hamnet”, cartea anului 2020, disponibilă acum în toate librăriile din România
Cartea lui Maggie O’Farrell spune o poveste care îl are în centru pe unicul fiu al lui Shakespeare, un portret plin de lumină al căsniciei și o portretizare de neuitat a unui băiat care a fost uitat de toată lumea, dar al cărui nume a dat titlul celei mai celebre piese de teatru din toate vremurile.
Stailer a ajuns în Iași - platforma online destinată celor ce vor programări rapide la salon!
Stailer propune o nouă metodă, ingenioasă, de realizare a programărilor la salon.
Prietenia în literatură
Ne vedem cu copii între 8 și 14 ani, sîmbăta (de la 10.30), din 30 ianuarie pînă pe 27 februarie.
Prima carte în care copiii și adolescenții din București rescriu legendele orașului
Copiii și adolescenții din capitală sau cei care învață în București sînt invitați să caute poveștile ascunse din istoria orașului.
Primul concert live de la Sala Radio în 2021: Mozart dirijat de Tiberiu Soare
După o „tăcere” lăsată peste Sala Radio din motive pandemice, muzica revine pe scena bucureșteană în 2021, în primul concert transmis în direct (live), fără public în sală.
Cum vor arăta casinourile viitorului
Dacă iniţial jocurile de noroc erau doar o cale de divertisment, în prezent au ajuns o metodă de a cîştiga bani.
Creative Night Talks – ediția Cultura Națională – online, pe 21 ianuarie
Creative Night Talks, proiectul online inițiat de Revista Atelierul, ce constă dintr-o serie de conferinţe online recurente dedicate industriilor creative din România, continuă pe 21 ianuarie cu o ediție inspirată de cultura românească.