Asociaţia „Oameni cu dileme”

21 aprilie 2013   Dileme on-line

După 20 de ani...

Am pornit, în ianuarie 1993, cu o revistă tipărită de 16 pagini. După 20 de ani, Dilema veche înseamnă o revistă tipărită de 32 de pagini, suplimentul lunar despre cărţi şi lectură Dilemateca , suplimentul trimestrial pentru copii Dilematix , site-ul dilemaveche.ro. Toate acestea apar sub egida trustului Adevărul Holding.

De cîtva timp, organizăm şi evenimente culturale: în fiecare lună,

în 2011 a avut loc, la Alba Iulia, prima ediţie a

iar în 2013 (între 30 august – 1 septembrie) va avea loc ediţia a doua – care va fi mai bună decît prima, garantăm. Avem însă şi alte proiecte pentru viitor. 

Unii spun că

este „un brand puternic” şi

Cititorii noştri fideli spun că

a creat un spirit. Noi credem, înainte de toate, că am creat o echipă şi un stil în presa românească. Pentru a duce mai departe toate acestea, în vremuri de criză şi de restricţii, am găsit o formulă prin care să putem face mai mult decît pînă acum: am înfiinţat o organizaţie non-profit. Şi – ca să fie limpede pentru toată lumea – i-am spus Asociaţia „Oameni cu dileme”.

Asociaţia "Oameni cu dileme”

A fost înfiinţată de cîteva luni şi îi cuprinde pe

.  Scopul său este de a sprijini apariţia revistei şi de a contribui la realizarea altor proiecte culturale: Festivalul Dilema veche de la Alba Iulia, Clubul Dilema veche, dezbateri, conferinţe, ateliere de creaţie pentru copii, şcoală de vară pentru tineri jurnalişti, editarea de e-books şi altele. 

va fi editată în continuare de Adevărul Holding. Asociaţia – ca organism independent, non-profit, a cărei activitate este coordonată exclusiv de către membrii săi – va iniţia şi realiza proiecte culturale complementare revistei. 

2% pentru spiritul dilematic

În continuare, avem nevoie de încrederea şi de sprijinul dvs. Şi nu ne-ar fi de prisos nici cei

din impozitul pe venit anual, pe care, conform unei prevederi din Codul Fiscal, puteţi să-i redirecţionaţi către o organizaţie non-profit – aceasta fiind o modalitate în care vă puteţi alătura asociaţiei noastre dilematice, care ne dorim să crească într-un an cît alţii în zece.

Aşadar, dilematici de pretutindeni, luaţi aminte: pentru a contribui la păstrarea şi răspîndirea spiritului dilematic, nu trebuie decît să continuaţi să citiţi revista, să vizitaţi site-ul, să veniţi la evenimentele pe care le organizăm, să le spuneţi tuturor despre noi...

Şi să completaţi fişa fiscală – Formularul 200 (pentru contribuabili cu venituri din salarii şi activităţi independente sau numai din activităţi independente) sau Formularul 230 (pentru contribuabilii cu venituri din salarii) –, la Capitolul III, cu datele de identificare ale asociaţiei noastre:

-

Asociaţia „Oameni cu dileme”

-

31311643

-

RO31RZBR0000060015470559, Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Romană, cod SWIFT RZBRROBU.

După care, cu formularul completat, mergeţi şi-l depuneţi la Administraţia Financiară de care aparţineţi sau îl trimiteţi direct prin poştă, cu scrisoare recomandată, tot la Administraţia Financiară. (Astfel, vă rămîne şi mai mult timp pentru a citi

...).

În acelaşi cont, puteţi face donaţii pentru organizarea activităţilor noastre. 

Vă vom ţine la curent cu tot ce facem pe site-ul dilemaveche.ro şi cu ajutorul

. Aşteptăm, de asemenea, sugestiile, ideile şi propunerile dvs. pe adresa oamenicudileme@gmail.com. 

Mai multe