Numai pentru abonati

Cezar PAUL-BĂDESCU | Cultura pe sticlă

Fată bună, serioasă

Ştiţi, probabil, povestea. Fată serioasă, bună la învăţătură, drăguţă cu toată lumea, mama tuturor răniţilor. Ce mai! Numai bună s-o pui la rană. În plus, nici nu arată rău. Întrebaţi, colegii de clasă spun că e o fată deosebită, cu toţii o respectă şi au numai vorbe bune despre ea.

 

1 comentariu 3234 vizualizări
Aparut in Dilema veche, nr. 407, 1-7 decembrie 2011

seriozitatea cenzurii?

În opinia mea personală (e drept, foarte puternic influenţată, în ultima vreme, de evoluţia evenimentelor legate de Roşia Montană şi de embargoul mediatic exercitat, mai peste tot, în favoarea rmgc), TVR nu-i deloc o fată bună; e doar fata conformistă şi tocilară, care le place profilor fiindcă e de o cuminţenie vecină cu slugărnicia; pe care colegii se bazează când e de făcut o temă cât mai conformă cu cerinţele oficiale, sau chiar când e de înlocuit gândirea-în-domeniu cu o simplă copiere la examen. Modelul BBC e departe de a se aplica, fiindcă, în primul rând, calitatea jurnalismului-în-sens-strict practicat la TVR e la o distanţă astronomică de cel al mass-media de calitate britanice, iar în al doilea rând aservirea politică a TVR devine, mai ales în perioadele pre-electorale, tot mai evidentă. Aşa că, dragă Cezar, fără a face câtuşi de puţin apologia 'televiziunilor fără perdea' - de la OdiosulTV la Antene, B1 etc - pe care încerc, pe cât posibil, să nu le mai urmăresc, cu excepţia ştirilor, şi ele nemulţumitoare, nu reuşesc nici să trec cu vederea marile defecte ale televiziunii naţionale. Ba chiar, în opinia mea, TVR, plătită din banii noştri, ar putea să se... prostitueze mai puţin decât o face la momentul prezent.

http://blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat/scrisoare-des...

http://blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat/catastrofa-in...

Adăugaţi comentariu

Pentru a putea adăuga un comentariu trebuie să vă conectaţi. Dacă nu aveţi înca un cont, îl puteţi crea acum. În comentariile dumneavoastră vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

CONECTARE    CREAŢI-VĂ CONT

PUBLICITATE

 

Cristina COMANDAŞU

Extraordinarul Daniel Barenboim

Extraordinarul Daniel Barenboim

Din fericire, am avut ocazia să-l vedem de mai multe ori la București pe extraordinarul pianist și dirijor Daniel Barenboim; la 73 ani, Daniel Barenboim pare neobosit și veșnic tînăr – proiectele sînt multe și împlinirile pe măsură. 

citiţi

Cu ochii-n 3,14

● „Teneși, diverse culori, la prețuri incredibile“ – mă îmbie un anunț publicitar. Nu pot să spun decît că sportul alb, oricît de colorat ar fi, se numește tenis. Iar încălțările, oricît de ieftine, se numesc teniși. (M. M.)

● Din discuţiile aberante din viaţa de toate zilele. O doamnă mi-a povestit cum vecinul ei îi ţinea socoteala de cîte ori trăgea apa de la WC noaptea; o alta – cum n‑a plecat ea să lucreze un timp în străinătate pentru că n‑au lăsat-o băieţii ei, care au în jur de 30 de ani, pentru că n-ar mai fi avut cine să le gătească. (I. P.)

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI