Numai pentru abonati

Cezar PAUL-BĂDESCU | Cultura pe sticlă

Fată bună, serioasă

Ştiţi, probabil, povestea. Fată serioasă, bună la învăţătură, drăguţă cu toată lumea, mama tuturor răniţilor. Ce mai! Numai bună s-o pui la rană. În plus, nici nu arată rău. Întrebaţi, colegii de clasă spun că e o fată deosebită, cu toţii o respectă şi au numai vorbe bune despre ea.

 

1 comentariu 3265 vizualizări
Aparut in Dilema veche, nr. 407, 1-7 decembrie 2011

seriozitatea cenzurii?

În opinia mea personală (e drept, foarte puternic influenţată, în ultima vreme, de evoluţia evenimentelor legate de Roşia Montană şi de embargoul mediatic exercitat, mai peste tot, în favoarea rmgc), TVR nu-i deloc o fată bună; e doar fata conformistă şi tocilară, care le place profilor fiindcă e de o cuminţenie vecină cu slugărnicia; pe care colegii se bazează când e de făcut o temă cât mai conformă cu cerinţele oficiale, sau chiar când e de înlocuit gândirea-în-domeniu cu o simplă copiere la examen. Modelul BBC e departe de a se aplica, fiindcă, în primul rând, calitatea jurnalismului-în-sens-strict practicat la TVR e la o distanţă astronomică de cel al mass-media de calitate britanice, iar în al doilea rând aservirea politică a TVR devine, mai ales în perioadele pre-electorale, tot mai evidentă. Aşa că, dragă Cezar, fără a face câtuşi de puţin apologia 'televiziunilor fără perdea' - de la OdiosulTV la Antene, B1 etc - pe care încerc, pe cât posibil, să nu le mai urmăresc, cu excepţia ştirilor, şi ele nemulţumitoare, nu reuşesc nici să trec cu vederea marile defecte ale televiziunii naţionale. Ba chiar, în opinia mea, TVR, plătită din banii noştri, ar putea să se... prostitueze mai puţin decât o face la momentul prezent.

http://blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat/scrisoare-des...

http://blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat/catastrofa-in...

Adăugaţi comentariu

Pentru a putea adăuga un comentariu trebuie să vă conectaţi. Dacă nu aveţi înca un cont, îl puteţi crea acum. În comentariile dumneavoastră vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

CONECTARE    CREAŢI-VĂ CONT

PUBLICITATE

 

Biblioteca Publică din New York

Te poți plimba în voie prin clădirea uriașă pentru a te convinge că Paradisul chiar e o bibliotecă. Mai mult decît atît, e un loc unde poți lucra sau studia, chiar dacă nu ai abonament. Te legitimezi, intri și poți petrece cîteva ore bune în compania cărților sau, pur și simplu, scriind în liniște. 

citiţi

Cu ochii-n 3,14

● Nu departe de blocul meu, un băiat uşor zdrenţăros mi-a cerut bani în felul următor: „Daţi-mi şi mie ceva, că de două ore caut în gunoaie şi nu găsesc nimic“ (I. P.)

● Am primit un e-mail de la „Teneși Sport“ cu titlul „Elimină mirosurile neplăcute din frigider cu 1 leu“. Cine și-o fi ținînd „teneșii“ în frigider?! (C. Ș.)

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI