Tocană de pipote
Scoateţi pipotele, ficăţeii, inimile şi plămînii de la două păsări, spălaţi-le cu apă rece, şi fierbeţi-le ca pentru supă (pipotele, ceva mai mult). Tăiaţi apoi măruntaiele în bucăţele şi puneţi-le la prăjit în 2 uncii de grăsime bine încinsă. După cîteva momente, adăugaţi o jumătate de uncie de pastă de soia fermentată, o ceaşcă de supă de pui şi puţin oţet. Acoperiţi oala. După încă o vreme, adăugaţi o priză de zahăr şi o bucăţică de amidon de qiàn (nufăr asiatic euryale ferox) dizolvat în apă. Amestecaţi sosul pe foc, pînă se îngroaşă. Puneţi tocana într-o farfurie şi stropiţi-o cu ulei de susan.
Dacă, prin partea locului, tocana de pipote e mîncarea săracului, în chineză, „pipotă de pui“ (ji zhen) înseamnă „comoara puiului“ şi „delicatesă“.