Secure Net o să-mi pun ca să mă apere. De mine!

Publicat în Dilema Veche nr. 704 din 17-23 august 2017
Secure Net o să mi pun ca să mă apere  De mine! jpeg

Săptămîna trecută m-a sunat în disperare Telekom-ul. Pe fix, pe mobil. De trei-patru ori pe zi. M-am speriat și, într-o zi, „vinovăția“, o cucoană mare la mine-n conștiință, a răspuns la telefon. O voce de la capătul mobilului m-a numit și m-am simțit străin. Am știut că o făcusem lată. Și am început agresiv: ce-am făcut? Ce vreți de la mine? Cu ce-am greșit? Vocea turuia și am auzit de o ofertă. Că cică am aceleași minute, aceleași țări, aceiași biți, mega, giga, dar în plus mi se dă un smartphone cu cartelă duală. Să-l folosesc cu numărul meu și cu alt număr. Turuia, soro! Turuia. Este stilul ăla de demență, noi ne-am făcut datoria, noi ți-am zis, se și înregistrează turuiala, tu, tu ești de vină. Am pus-o pe voce să repete. Nu n-țelegeam, pe bune, deci nu era nici o problemă, nu eram vinovat, ci Telekom voia să-mi dea ceva. Gratis! E, cînd am auzit asta, am pus vocea să repete a treia oară. Nu, nu era vreo diabolică nevoie, ci voiam să văd ce-nsemna gratis. Gratis nu era nimic altceva decît prelungirea unui contract. Foarte tare, smart-ul mă costa 10 euro pe lună, puțin, nu? M-am luminat, nu știu dacă vi s-a întîmplat să vă considerați deștepți cînd vorbiți cu un robot care îți repetă că e gratis. Mă prinsesem, eram deștept. Zic: voce, păi, eu plătesc la Vodafone exact 10 euro lunar și am toate înzestrările pe care tu mi le oferi. De ce aș plăti încă 10? M-am luptat să păstrez zecele ăsta de trei-patru ani la Vodafone, acum, brusc, Telekom mă punea să-mi neg cuceririle. Nu! – am exclamat, dar ca băiat deștept. Două zile m-am felicitat pentru că n-am pus botul la șmen. Deci Telekom voia să intre pe piață cu 10 euro pe care eu să-i plătesc timp de doi ani, să-și asigure sclavia mea pe doi ani. F. f. tare! M-a ținut puțin euforia. Vodafone mi-a trimis un SMS de-am rămas înțepenit. Da, după ce eu îmi apărasem propriul tarif, declarasem un fel de fanatism, nu? Deci care-i SMS-ul? „Reducerea promoțională pentru Secure Net a expirat!“ Care reducere, care Secure Net? Cu ce se ocupă Secure Net? Bun, dacă tot a expirat, zice Vodafone: tariful opțiunii este 0,25 euro/lună și o poți dezactiva din Myvodafone. Mi-a căzut basca din cap! Deci mă taxează de acum, fără să mă întrebe, cu 0,25, da? Și dacă nu vreau, să mă pun eu pe butonat! Mi-am rîs de soarta mea. Mi s-a părut o haiducie de doi lei. În fapt, nici nu știu (de ce nu mă interesez, veți spune) ce-i Net-ul ăsta, că ei mă și taxează (păi, de ce nu dezactivez? – veți întreba iar). Eu cred că este haiducie. Nu am fost anunțat verbal sau printr-o formă clară de vreo promoție, nu înțeleg ce draci e Net-ul ăsta Secure, că mi se iau bani imediat. Iar eu sînt de vină că nu știu, că mi se iau bani. Uite, da, sînt vinovat. Nu, nu mai sînt entuziast, nici plin de mine. Mă fac vinovat și mă pălmuiesc. Mi-e teamă de mine. Secure Net o să-mi pun ca să mă apere. De mine!

Foto: wikimedia commons

eveniment2 jpg
Sadeck Waff a semnat momentul surpriză din cadrul evenimentului IQOS Together X
Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o simfonie de mișcări și culori al cărei punct culminant a fost invitatul special al evenimentului.
igiena jpg
Lucruri pe care nu le știai despre istoria igienei și a îngrijirii personale
În multe culturi tradiționale ale lumii, femeile necăsătorite trebuiau să acorde mai multă atenție aspectului și igienei corporale, decât altele.
featured image (4) jpg
Cine a fost Loki în mitologia nordică?
Loki este unul dintre cei mai cunoscuți zei din mitologia nordică. Este considerat un zeu al focului și al magiei și poate lua diverse forme, atât umane cât și animale.
Halate si prosoape de baie jpg
Cadouri pentru evenimente: prosoape de baie și seturi de halate matrimoniale
Odată cu creșterea temperaturilor, tot mai multe evenimente sunt organizate de către persoanele apropiate.
Cum ne pregătim pentru Paște jpg
Cum ne pregătim pentru Paște
Masa de Paște este un moment special în care familia și prietenii se adună pentru a sărbători și a petrece timp împreună.
credite jpg
Ce putem face atunci când avem nevoie de un credit rapid?
Dacă te confrunți cu diferite situații financiare urgente, care nu pot fi amânate, trebuie să știi că sunt mai multe modalități prin care poți lua credite rapide.
Sanatatea ficatului  Cum identifici semnele unui ficat bolnav jpg
Sănătatea ficatului: Cum identifici semnele unui ficat bolnav
Ficatul este un organ vital în corpul omului, fiind implicat în sute de procese, printre care: digerarea alimentelor, eliminarea deșeurilor din organism și producerea unor factori de coagulare care facilitează circulația sângelui.
Rolul esential al adjuvantilor in optimizarea pesticidelor jpg
Rolul esențial al adjuvanților în optimizarea pesticidelor
Condițiile de mediu, intemperiile, buruienile, precum și bolile și dăunătorii plantelor reprezintă tot atâtea provocări pentru fermierii moderni.
IMG 20240408 WA0011 jpg
Casa Memorială „Amza Pellea”, din Băilești, a fost redeschisă publicului
Manifestările dedicate cinstirii memoriei îndrăgitului actor român, născut în inima Olteniei, au debutat pe 6 aprilie, pe scena Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova, locul în care și-a început fascinanta călătorie în lumea artistică.
pompy ciepła (2) jpg
Pompe de căldură - utilizarea, funcționarea și tipurile acestora
În ultimii ani, pompe de căldură s-au remarcat intre dispozitivele utilizate în sistemele moderne de încălzire.
header piese jpg
Sfaturi pentru conducătorii care apreciază piese auto online de calitate și serviciile unor profesioniști
Achiziționarea de piese auto online poate fi o modalitate convenabilă și eficientă de a-ți repara sau întreține mașina.
masa de paste jpg
Cum să aranjezi o masă festivă perfectă: trei sfaturi utile
Nu mai este mult până la sărbătorile de Paște. Chiar dacă poate părea cam devreme să începi pregătirile de sărbătoare, poți începe planificarea de pe acum dacă vrei să-ți impresionezi invitații.
caine in vacanta jpg
Cum să îți pregătești câinele pentru călătorii: 6 sfaturi pentru o vacanță fără probleme
Te pregătești să pleci în prima vacanță alături de câinele tău? Experiența de a pleca într-o călătorie cu cel mai bun prieten al tău poate fi una inedită, care te va încărca cu amintiri plăcute.
image png
Lumea în care trăim
Trăim ceea ce poartă numele de „marea epuizare”.
image png
Flori, lumi și profesoare
Flori le-am dus de cîte ori am avut ocazia, la propriu sau la figurat.
image png
Cît de puțin ne lipsește...
Zic alți psihologi: nu pierde copilul interior, „accesează-l”, joacă-te, have fun! Aiurea!
image png
Zoe, fii feminină!
În prezent, cînd vorbim despre feminism, nu ne mai raportăm la structura rațională a lui Beauvoir, ci la extremismele de tipul Solanas.
p 20 Aleksei Navalnîi WC jpg
O întrebare greu de ocolit
Pentru noi, astăzi, răul şi suferinţa nu sînt doar mari teme teoretice. Nici nu se limitează la experienţa lor privată.
image png
Tîlcuirile tradiției isihaste
O luminoasă excepție de la această triumfală decadență e de găsit în lucrarea Părintelui Agapie Corbu.
1038 21a centrul comunitar din Chiojdu, 2023 jpg
Arhitectura interesului public
Arhitectura interesului public reprezintă o dezvoltare rizomatică orizontală la nivel local.
p 24 M Plesu jpg
Cu ochii-n 3,14
Un preot din Spania, împreună cu partenerul său, au fost arestați pentru că ar fi făcut trafic cu Viagra.
image png
Pe ce te bazezi?
Pe măsură ce avansez în vîrstă, tind să cred că ceea ce numim intuiție se bazează pe experiența noastră de viață.
image png
De primăvară
Florile înșiruite mai sus se vindeau pe stradă, din loc în loc, înveselind-o. Schimbînd-o.
image png
Școli private, școli de fițe?
Nu se schimbase nimic, eram din nou o guvernantă „creativă”.

Adevarul.ro

image
Panică în Ploiești. Creșteri semnificative ale concentrațiilor de hidrogen sulfurat și benzen în aer
Locuitorii Ploieștiului se confruntă cu o scădere semnificativă a calității aerului în ultimele zile, cauzată de creșteri alarmante ale concentrațiilor de hidrogen sulfurat (H2S) și benzen (C6H6).
image
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească taxe și impozite. Expert: „Ne-am permite tot ce avem nevoie”
România nu reușește să-și țină în frâu cheltuielile, iar deficitul crește de la o lună la alta spre cote amețitoare. Analistul economic Adrian Negrescu explică, într-un interviu pentru „Adevărul”, cum ar putea fi rezolvată problema, fără să mai fie nevoie de taxe și impozite mai mari.
image
EXCLUSIV. David Petraeus, fost director CIA: „România e pregătită militar în cazul unui potențial atac al Rusiei”
Fost director CIA și comandant al Forțelor Armate ale SUA în Afganistan, generalul David Petraeus a vorbit, într-un interviu exclusiv pentru ”Adevărul”, despre importanța României în regiune și despre posibilitățile ca Vladimir Putin să fie înlăturat de la putere.

HIstoria.ro

image
Cine au fost „indezirabilii”?
Fondul „Bruxelles” al Arhivei Ministerului Afacerilor Externe păstrează în dosarele secțiunii consulare a Legației României la Bruxelles câteva istorii ale unor personaje de rang secund, aventurieri, delincvenți, propagandiști – așa-numiții „indezirabili”.
image
Atacul lui Cuza asupra masoneriei bucureștene
Modernizarea țării, pe care toți românii o doreau, dar care avea reprezentări diferite de la un grup social la altul, a generat tensiuni în tânărul stat. Programul de reforme al lui Cuza a început să fie contestat.
image
Răpirea lui Mussolini
În vara anului 1943, dictatorul italian Benito Mussolini (mai cunoscut și sub apelativul  pe care acesta și l-a ales – „Il Duce” – „Conducătorul”), aflat la putere de peste 20 de ani, se confrunta cu serioase probleme.