Plămîn au naturel
Pregătiţi un bojoc de porc după cum urmează: umpleţi-l cu apă rece, puneţi-l pe un fund de lemn şi loviţi-l cu palma, pînă se scurge toată apa. Repetaţi operaţiunea de 3-4 ori pentru fiecare parte a plămînului. În felul acesta, plămînul se va albi şi va rămîne gonflat. Îndepărtaţi apoi pleura şi tăiaţi bojocul în cîteva felii, pe care le ţineţi un sfert de oră în apă rece. Puneţi bucăţile de bojoc într-un vas cu puţină apă şi lăsaţi-le să clocotească cîteva minute, fără capac. Adăugaţi apoi sare, acoperiţi vasul şi lăsaţi să fiarbă încet o jumătate de oră.
Se mănîncă cu un sos din pastă de soia fermentată (qing-jiang) şi ulei de susan, în părţi egale.
Fèi, semnul chinezesc pentru plămîn, e alcătuit din radicalii ròu (carne) şi fú (mişcare ciclică, rotaţie); plămînul ca fleică pulsatorie. O definiţie mai naturelă nici că se putea.