Maţ de porc fiert înăbuşit (Ao ma gu dan)
![Limbi de cod pane Jean Claude Izzo jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-4/4bdf1221-a442-4d7f-8527-eb1e6fcd0dd2/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Bateţi cinci ouă (dan) cu zece linguri de apă. Curăţaţi bine un intestin subţire de porc (zhu xiao chang). Legaţi maţul la unul dintre capete, umpleţi-l cu ouăle bătute şi legaţi şi celălalt capăt. Fierbeţi-l apoi, îndelung, în zeamă de supă. Scoateţi intestinul fiert şi decupaţi-l în rondele, fără să tăiaţi pînă la capăt, astfel încît feliile să rămînă agăţate unele de altele, printr-o fîşie comună de intestin.
Aşezaţi intestinul într-un vas, adăugaţi un pahar de supă de pui, o uncie de jambon tăiat în felii subţiri şi cîteva ciuperci uscate (gu, o specie care parazitează orezul sălbatic), rehidratate în apă caldă. Cîrnatul e gata după ce fierbe înăbuşit, la foc cît mai mic, o jumătate de oră.
Mari amatori de porcării, la zile mari şi nu numai, au şi chinezii caltaboşul lor.