Luni, piaţa
10 lei – juma de kil de carne de vită tocată! De pe Coposu – Mîntuleasa. Din piaţă de la Traian: şase cepe – 2 lei. Două vinete – 2 lei. Un pepene răscopt – 4 lei; galben, că nu-i vremea celor roşii. Apoi, zicem aşa, un kil juma de roşii – 5 lei, asta că mi-a fost greu să merg ieri-dimineaţă în Şulea, luam cu 1 leu mai ieftin şi mai coapte, cred.
Bun. Ce fac din astea? O supă de roşii, pun şi nişte orez în ea, mi-a rămas de la un sushi de săptămîna trecută, vezi că fructele de mare şi somonul le-am făcut omletă dimineaţă, o aiureală, dar cu brînză sărată de capră mi-a ieşit. Aşa, vreau să fac o supă de roşii: ceapă, roşii, orez, dovlecei (rămaşi doi, de la nişte tarte vegetariene de săptămîna trecută – le-am pus nişte brînză şi am aruncat nişte somon şi am frăgezit cu mîna mea coca de tartă – reţetă simplă, incredibil de simplă). 7 lei. Şi vreau să fac nişte vinete umplute. Cu carne, ceapă, ambele călite. Mirodenii, ce-oi avea prin sertare. De vară, de grătar. Este sfîrşitul lui iulie 2013. Azi-dimineaţă am auzit pescăruşi la geam. Prietenii mi-s risipiţi prin vacanţe. Recitesc Boia cu Elitele... La intrarea-n măcelărie nu-s flocoşii. Aştept instalatorul. Ce-ar mai fi de spus? Mă dor şalele, trebuie să investesc în balneo-kinetoterapie. S-a întors Omar. Am vorbit la telefon c-o doică: „Am muncit ca o sclavă! Mi-am dat demisia!“ Un ţigan legat de-o bere agăţa o femeie care îi spunea: „Sînt specialistă, e domeniul meu“, iar el: „Pot să vă dau... să spun tuturor că vă pricepeţi.“ Nu ştiu la ce se pricepea, era cu un băţ de mătură-n mînă! Soare, cald. Mi-a rămas nişte carne tocată. Fac chiftele!