Ficăţei Jacqueline Kennedy
Tito a fost primul preşedinte de stat socialist care a vizitat SUA în octombrie 1963, la numai un an după criza rachetelor cubaneze. L-a întîlnit pe John F. Kennedy la Washington şi pe U Thant, secretarul general al ONU, la New York. Cina de la Hotelul Waldorf Astoria a fost tulburată de protestele emigranţilor din Iugoslavia, în majoritate croaţi, tolerate de poliţia newyorkeză care nu a luat nici o măsură pentru a-i dispersa. John F. Kennedy i-a cerut scuze personal lui Tito, asigurîndu-l că protestele, datorate unor tensiuni interne din SUA, erau adresate mai degrabă lui.
La cina din Washington s-a gătit o reţetă a lui Jacqueline Kennedy: Buton Mushrooms Stuffed with Goose Liver (Ciuperci umplute cu ficat de gîscă). Se iau 400 gr de ficat de gîscă, se pun în lapte şi se lasă la frigider peste noapte. A doua zi, se fierbe totul 20 de minute, la flacără mică. Ficatul se scoate apoi din lapte, se spală cu grijă în apă călduţă şi se zvîntă cu un şervet; se aşază într-un vas curat, se sărează uşor şi se acoperă cu 300 ml de ulei fierbinte, încălzit la 160° C. Se lasă să se răcească. Culegeţi cu o lingură grăsimea de la suprafaţa laptelui în care a fiert ficatul şi lasaţi-o să se răcească deoparte. Ficatul poate fi mîncat ca atare, alături de seul răcit, cu pîine prăjită cu unt, sau poate fi folosit ca umplutură, după cum urmează: se taie în cubuleţe şi se pasează printr-o sită metalică. Se bate apoi spumă, cu 50 gr de unt încălzit, două linguri de Courvoisier, piper negru măcinat şi un vîrf de sare. Umpleţi pălării de ciuperci cu acest pateu şi coaceţi-le 15 minute la 180° C.