Crabi la borhot
O tehnică aparte de preparare în bucătăria chineză este fermentarea alimentelor în borhotul rămas după distilarea alcoolului de sorg, mei sau orez.
Iată una dintre cele mai apreciate reţete de acest fel: spălaţi în apă curgătoare o duzină de crabi şi înfăşuraţi-i apoi strîns, cu fire de pai. Amestecaţi bine, pînă obţineţi o masă omogenă, cinci livre de borhot de sorg cu una de sare. Aşterneţi fundul unui chiup cu un prim strat din această compoziţie, puneţi deasupra 3 crabi, acoperiţi-i cu un nou strat de borhot şi continuaţi astfel pînă epuizaţi toţi crabii. Aşezaţi deasupra ultimului strat un săculeţ de pînză cu două uncii de piper şi închideţi vasul ermetic, cu un capac lipit cu argilă. După şapte-opt zile, crabii se scot din vas şi se mănîncă ca atare.
Mirosul crabilor astfel preparaţi este cu totul special: odios pentru europeni, delicios pentru chinezi.