Cocktail Hemingway à la Fidel, pentru Tito
Penultima vizită de stat a lui Tito a avut loc în Cuba, cu ocazia celei de-a şasea conferinţe a statelor nealinate, la începutul lui septembrie 1979. Prînzul de lucru, la care au participat mai mult de 400 de persoane, a avut loc la Palacio de las Convenciones din Havana, cel mai mare centru de conferinţe cubanez, construit special pentru acest eveniment şi inaugurat cu această ocazie.
Înainte de prînz, s-a oferit un cocktail Hemingway preparat din 1,5 kg de ananas şi 200 gr de limete tăiate în cubuleţe, puse într-un bol larg şi acoperite cu o jumătate de litru de rom Bacardi (preferatul lui Hemingway, furnizat cu greu la acea vreme, după ce firma, cubaneză la origini, a părăsit ţara, odată cu venirea lui Castro la putere), cu acelaşi volum de Cola „cubaneză“ (versiunea cubană a „Ro-Colei“ autohtone de pe vremuri?) şi cu gheaţă pisată, din belşug. Au urmat, la masă, homar la grătar cu sos de mango, cupă de orez cu peşte oceanic, cotlet de vită argentinian împănat cu slănină, fasole neagră caribică cu legume, muguri de trestie de zahăr cu maioneză şi banane însiropate. S-a preparat şi „peşte în stil Havana“, din fileuri de peşte alb fierte 15 minute cu morcovi, sferturi de lămîi şi mirodenii. Peştele se scurge apoi de apă şi se stropeşte cu unt topit. Se mănîncă rece, cu lămîi, mango şi banane feliate alături, şi se spune că era gustarea favorită a lui Hemingway, cînd se afla la Havana.