Carne „flori de prun“
Tăiaţi două livre de carne în felii subţiri. Decupaţi marginile fiecărei felii în formă de floare cu cinci petale. Înmuiaţi „florile“ obţinute în trei albuşuri de ou bătute şi prăjiţi-le în untură fierbinte. După ce s-au rumenit bine, scurgeţi-le de grăsime şi ţineţi-le deoparte.
Puneţi la fiert, în alt vas, o supă de pui, în care adăugaţi cîteva ciuperci, lamele din muguri de bambus şi jambon tăiat în cubuleţe. Cînd amestecul clocoteşte, adăugaţi „florile“ din carne, săraţi şi acoperiţi cu un capac. Daţi focul încet şi lăsaţi să fiarbă cît mai lent. Se mănîncă fierbinte.
Ce mîncăm, de fapt? Carne sau flori de prun? Ţinînd seama că nu se vorbeşte de felul cărnii, aceasta e doar materie primă, umplutură, pretext. Conţinutul e, aici, forma: florile de prun.