Petru CLEJ
Negarea Holocaustului – liberă exprimare sau incitare la ură?
Petru CLEJInternetul și, în mod particular, Facebook sînt pline de negarea Holocaustului.
» Citește totParlamentul britanic: între retorică și dezbatere de substanță
Petru CLEJSpeaker-ul are misiunea de a menține ordinea într-o Cameră cu 650 de deputați, cu Guvernul și partidul majoritar în dreapta sa și cu Opoziția în partea stîngă.
» Citește totObsesia Unirii sau reflexul pavlovian
Petru CLEJUnirea cu România este un curent minoritar în Republica Moldova.
» Citește totPrincipiile BBC trebuie să fie prezente în jurnalismul românesc
Petru CLEJAm încheiat recent un curs virtual de jurnalism radio și online, ținut sub egida revistei Timpul și a Editurii Meridiane Publishing din Iași, organizat în două serii și absolvit de 30 de cursanți.
» Citește totHolocaustul din România – acest mare necunoscut și iritant
Petru CLEJRecent a fost marcată Ziua Holocaustului din România – 9 octombrie, dată la care a început în 1941 deportarea în masă a evreilor în Transnistria.
» Citește totExperți, impostori și canalii în mass-media din Marea Britanie
Petru CLEJConsensul în mass-media este evitarea falșilor experți care pot provoca dezinformare și derută în opinia publică.
» Citește totFukuyama și Huntington recitiți în cheia crizei actuale
Petru CLEJPericolul este o interpretare a aparentelor profeții cuprinse în aceste texte într-o cheie actuală, complet ruptă de contextul în care au fost ele scrise cu ani, decenii, secole sau chiar milenii în urmă.
» Citește totFascism, legionarism, comunism, whataboutism
Petru CLEJDe fiecare dată cînd sînt menționate crimele comise fie de legionari, fie de regimul condus de Ion Antonescu, vine replica: „Dar de comuniști de ce nu scrieți nimic?“.
» Citește totCe drepturi după Brexit?
Petru CLEJCopiii născuți în Marea Britanie ai persoanelor cu statut de pre-stabilit primesc automat statut de pre-stabilit. Ei pot deveni cetățeni britanici numai dacă celălalt părinte deține cetățenia britanică.
» Citește totMarea Britanie nu e un loc primitor pentru partidele noi
Petru CLEJSistemul politic din Marea Britanie este dominat de aproape 75 de ani de două partide: conservatorii și laburiștii. Dominația celor două partide izvorăște din sistemul de vot utilizat predominant în această țară, majoritar uninominal sau First Past The Post (FPTP). FPTP constă
» Citește tot