Enola Holmes 2, noul film bazat pe seria autoarei Nancy Springer, se lansează spre finalul anului

12 august 2022   Dileme on-line

Filmele ale căror scenarii sînt inspirate din cărți de succes rămîn o constantă și în lumea actuală a cinematografiei. Pe lîngă romanele clasice ale unor autori foarte cunoscuți, apar însă tot mai multe filme bazate pe cărți ale unor scriitori contemporani. 

Este și cazul seriei de filme Enola Holmes, bazată pe cărțile The Enola Holmes Mysteries semnate de Nancy Springer. Există deja 7 astfel de cărți (cea mai recentă fiind lansată în anul 2021), iar publicul din România le poate descoperi traduse în seria Enigmele Enolei Holmes.

Nancy Springer este o autoare americană de fantasy, literatură pentru tineri, mister și Science Fiction, cu o mare densitate de cărți publicate - peste 50 de volume. A primit numeroase premii, de exemplu premiul Edgar de la Mystery Writers of America sau premiul Carolyn W. Field de la Pennsylvania Library Association. 

În 2006 a lansat seria Enola Holmes, adaptată în anul 2020 ca film realizat pentru platforma de streaming Netflix. Filmul urmărește povestea Enolei Holmes, sora legendarului detectiv Sherlock Holmes, o tînără aventurieră foarte inteligentă care dorește să-și depășească limitele impuse de societate într-o lume a bărbaților.

Enola Holmes 2 continuă povestea tinerei cu abilități de detectiv

Producția cinematografică Enola Holmes cu Millie Bobby Brown în rol principal s-a bucurat de un real succes, astfel încît destul de rapid s-a pregătit și o continuare: Enola Holmes 2. Noul film se va lansa în acest an, dar nu se cunoaște încă data exactă. Filmările pentru a doua parte a seriei s-au terminat pe data de 7 ianuarie 2022, iar filmul se află acum în post-producție. Cei de la Netflix nu au oferit detalii cu privire la momentul exact al lansării, dar cel mai probabil filmul va putea fi urmărit inclusiv în România în această toamnă sau cel tîrziu în luna decembrie 2022.

Autoarea Nancy Springer a declarat că personajul Enola este inspirat parțial din propria ei viață. Ea însăși este mult mai mică decît cei doi frați ai săi, care au plecat la facultate înainte ca ea să ajungă la pubertate. La finalul primului film, Enola introduce practic o continuare, prin discursul său: "Acum văd că a fi singură nu înseamnă că trebuie să fiu singură. Mama nu și-a dorit niciodată asta. Ea a vrut ca eu să îmi găsesc libertatea, viitorul, scopul. Sînt detectiv, criptograf și un salvator al sufletelor pierdute. Viața mea este doar a mea. Iar viitorul depinde de noi".

Millie Bobby Brown, cunoscută mai ales prin rolul Eleven din serialul Stranger Things, a postat pe contul său oficial de Instagram un teaser trailer al filmilui Enola Holmes 2, alături de alte realizări ale sale din ultima perioadă. În clipul video, Enola aleargă prin Londra, într-o altă misiune plină de suspans și mister. Enola Holmes 2, sub regia lui Harry Bradbeer, a fost filmat în interiorul unui studiu, dar și în diverse locații din Marea Britanie - în Londra și nu numai.

Înainte de Enola Holmes a fost Sherlock Holmes

Sherlock Holmes este un detectiv particular ficțional, creat de autorul și medicul scoțian Arthur Conan Doyle. Sherlock Holmes are un farmec aparte în rezolvarea cazurilor la care lucrează în Londra secolului al XIX-lea. 

În cărți apare și Dr. Watson, pe numele său complet John Watson. Acesta din urmă este pasionat de jocuri de noroc, într-o povestire afirmînd că își cheltuiește aproximativ jumătate din pensia sa militară pe curse cu cai. Astăzi, lumea cazinourilor online, accesibilă în mod legal și românilor, promovează jocul echilibrat. Promoțiile la cazino fără depunere atrag publicul spre joc fără riscuri, iar în cazul mizelor reale industria de profil oferă consultanță pentru alegeri inspirate în materie de divertisment specific.

Conform Netflix, în rolurile principale din Enola Holmes 2 apar Millie Bobby Brown, Henry Cavill, David Thewlis, Louis Partridge, Helena Bonham Carter, Susan Wokoma, Adeel Akhtar, Sharon Duncan-Brewster. "Enola Holmes se ocupă de primul ei caz ca detectiv, dar pentru a dezvălui misterul unei fete dispărute, va avea nevoie de ajutor de la prieteni – și de la fratele Sherlock", se notează pe website-ul furnizorului de filme și seriale online.

Mai multe