Cîştigă o invitaţie la concertul violonistului Nigel Kennedy!

2 octombrie 2018   Dileme on-line

Marele violonist britanic Nigel Kennedy se întoarce în România. Dilema veche vă oferă şansa de a cîştiga una dintre cele cinci invitații duble la concertul lui Nigel Kennedy – Bach meets Kennedy meets Gershwin din 8 octombrie de la Sala Palatului.

Ce trebuie să faceţi:

1. Abonaţi-vă la newsletter aici.

2. Lăsaţi un comentariu la acest articol, ȋn care ne spuneţi ce melodie aţi vrea să auziţi, interpretată deNigel Kennedy?  

Toți participanții care ne lasă un comentariu și sînt abonați la newsletter intră automat în tragerea la sorți a celor cinci invitații duble.

Concursul se va încheia joi, 4 octombrie, ora 18,00. Cîștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți folosind random.org.

Cîștigătorii vor fi anunțați vineri, 5 octombrie, iar invitațiile vor fi trimise în format electronic.

Nigel Kennedy este un viorist și violonist britanic celebru, născut în 1956 în Brighton, East Sussex. Un copil minune, care la vîrsta de 10 de ani alege înregistrările de jazz ale lui Fats Waller, pe care le aude la tatăl său vitreg. A fost elev la Școala de Muzică Yehudi Menuhin, ulterior făcîndu-și studiile cu Dorothy DeLay, la Juilliard School din New York. Începutul carierei sale și l-a făcut pe terenul muzicii clasice, interpretînd și înregistrînd majoritatea marilor concerte de vioară. Mai tîrziu, şi-a trecut în repertoriu și genurile jazz, klezmer și altele.

Nigel Kennedy a fost protejatul lui Yehudi Menuhin. După decesul acestuia, s-a descoperit că finanțase personal educația lui Kennedy. În 2002, Nigel Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Cameră. Discografia lui Nigel Kennedy este extrem de populară. Versiunea celebrelor Anotimpuri ale lui Vivaldi a intrat în Cartea Recordurilor ca cea mai bine vîndută înregistrare a tuturor timpurilor (2 milioane de exemplare).

A concertat alături de cele mai prestigioase orchestre și dirijori și a colaborat cu numeroși artiști și trupe faimoase, printre care îi enumerăm pe Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush și Jack DeJohnette, primind totodată și o serie de premii.

Mai multe