Notă informativă a sursei "Şmecheru"

Publicat în Dilema Veche nr. 463 din 27 decembrie 2012 - 3 ianuarie 2013
Notă informativă a sursei "Şmecheru" jpeg

- Strict secret -

Vă informez cu respect că totul a început în barul de la parterul hotelului Double Tree din capitala americană, Washington DC. Aici am întreţinut comentarii de natură politică cu Anghel Adrian, candidatul organizaţiei numite Uniunea Social Liberală la alegerile tovărăşeşti din ţara noastră, Republica Socialistă România. Afirmaţiile instigatoare la adresa tovarăşului Băsescu Traian au fost făcute de către tovarăşul Anghel Adrian într-un cadru foarte limitat, deoarece la întîlnirea de propagandă electorală din bar nu au fost prezente decît 5 (cinci) persoane, asta incluzînd candidatul, un organizator, pe mine, care m-am prezentat ca publicist, şi alte două femei din rîndul cetăţenilor români care au trădat ţara locuind acum în Statele Unite, în zona capitalei americane.

Am remarcat că sus-numitul Anghel Adrian s-a prezentat ca o victimă a organelor de securitate ale statului din anii 1980 şi a reliefat că are dublă-cetăţenie, română şi americană. În acelaşi timp, candidatul la postul de ales al poporului nostru care trăieşte în afara graniţelor patriei s-a arătat decepţionat că nu a venit mai multă lume la reuniunea de promovare a valorilor socialiste şi de convingere a obştii pentru votul care a urmat.

În plus, acest om a făcut insinuări negative şi în privinţa realizărilor tovarăşului Boc Emil şi ale tovarăşei Udrea Elena Gabriela.

Întîlnirea cu tovarăşul Anghel Adrian, desfăşurată în seara de 6 decembrie, la ora 18, în barul hotelului Double Tree, a durat o oră şi ceva, timp în care eu am consumat o bere neagră marca Guinness care a costat 7 dolari cu tot cu bacşiş şi am mîncat un fel de sărăţele oferite gratuit de către local.

În nume personal, aş vrea să remarc că el a fost singurul care a vizitat urbea de unde sînt emanate ideile imperialismului sălbatic. Reprezentanţi din cealaltă organizaţie muncitorească, Alianţa România Dreaptă, nu au venit pentru a face propagandă printre noi. Foarte urît, aş putea spune, dacă îmi este permis să mă exprim într-un astfel de limbaj.

Declar că, din cîte ştiu, evenimentul de agitaţie patriotică din localul amintit a fost şi unicul de acest fel petrecut în zonă.

Vă informez că votul din 9 decembrie pentru alegerile populare din republica noastră socialistă s-a desfăşurat în Washington DC la sediul ambasadei.

Reprezentanţa şi-a deschis uşile pentru alegători la ora 7 dimineaţa. Am remarcat că, la numai cîteva minute după aceea, primul român, Forţu Ion, a venit să voteze. Rupt de glia noastră de vreo zece ani, el mi-a spus într-o discuţie că e prima dată cînd îşi exercită dreptul de vot în SUA. Vă raportez şi ce l-a împins la acest gest: „După cum văd eu, evenimentele din ultimul an s-au reîntors oarecum la începutul anilor ’90“. Subliniez că acestea au fost exact cuvintele folosite de persoana în cauză.

Am sesizat şi alte afirmaţii răuvoitoare la adresa situaţiei din R.S.R. E cazul lui Maghiar Nicoleta, însoţită la vot de soţul ei, Maghiar Tiberius. Am auzit-o pe Maghiar Nicoleta spunînd la ieşirea din ambasadă că: „Trebuie o schimbare. Gata. Bate vîntul schimbării şi e cazul. Trebuie să ne deplasăm într-o altă eră, altă epocă. Trebuie oameni tineri, oameni noi, care să dorească să facă ceva pentru România“. Maghiar Nicoleta era întărîtată în aceste defăimări de către soţul ei. A prezentat aceste îndemnuri sub pretextul că este înflăcărată de un puternic simţămînt naţional. În opinia mea, organele de securitate ar trebui să îşi sporească vigilenţa în privinţa acestei familii, ţinînd cont că poartă numele de Maghiar.

Cea mai periculoasă mi s-a părut afirmaţia unui alt român prezent la procesul de consultare a poporului român. El s-a prezentat ca numindu-se „Mircea Blaha Octavian“. Pe acesta l-am surprins spunînd că a venit să voteze „pentru evitarea unei dictaturi“.

Cred că „Mircea Blaha Octavian“ nu poate fi decît ceea ce serviicile imperialisto-capitaliste de propagandă deşănţată numesc „disident“.

Ţin să vă mai aduc la cunoştinţă că am remarcat cu neplăcută surprindere că, în timpul procesului de vot de la ambasada României, la numai cîteva zeci de metri de clădire avea loc un protest la adresa conducătorilor dintr-o ţară prietenă, Republica Socialistă Vietnam. Zeci de persoane care se prezentau de origine vietnameză scandau sloganuri în limba lor, în faţa ambasadei acestei ţări, alternate cu expresii înjositoare în limba engleză la adresa regimului comunist din R.S. Vietnam. De exemplu, i-am auzit scandînd „Freedom for Vietnam“ sau „Down with Vietnamese communists“. Unul dintre ei se plîngea că nu există alegeri libere în ţara lor. Eu i-am arătat imediat că aşa ceva nu poate fi adevărat, căci în republica noastră, tot socialistă, există alegeri libere.

Fireşte, am ignorat cît am putut banda de instigatori şi nu m-am mai antrenat în nici o altă discuţie cu caracter politic, cu aceşti duşmani ai proletariatului.

Declar că procesul-verbal întocmit de membrii secţiei de votare din Washington DC arată că, în ziua de 9 decembrie, au votat aici 142 de români. Cele mai multe voturi la această secţie au strîns reprezentanţii mişcării muncitoreşti Alianţa România Dreaptă.

Nu aş vrea să închei fără a vă ruga să îmi comunicaţi un răspuns la o întrebare ivită din următoarea situaţie:

Seara, înainte de închiderea urnelor, am încercat să mai obţin o declaraţie de la o familie de bătrînei veniţi la votat pe ultima sută de metri. Cînd m-am prezentat drept ziarist pentru publicaţia Dilema veche, bătrînelul mi-a spus răstit: „Aaa, de la şmecherii ăia?!“. Nu a vrut să vorbească cu mine.

Tovarăşe maior, nu înţeleg, sîntem mai mulţi cu numele de cod „Şmecheru“? 

Sursa Şmecheru 

Foto: G. Rechiţeanu

Zizi și neantul jpeg
Alarme, sonerii, zgomote… – din alte vremi
Aproape vii, ceasurile ne umpleau singurătățile.
„Am avut covidu’!”, iar „de murit, murea oricum   ” jpeg
#metoo? În România?! Să fim serioși!
Nu cred că există vreo femeie, cel puțin din generația mea, care să nu fi trecut măcar o dată în viață printr-o experiență de hărțuire sexuală
p 20 N  Steinhardt jpg
N. Steinhardt despre creștinismul firesc
Creștinismul devine un regim natural al vieții, un accent care însoțește gesturile cele mai mărunte ale cotidianului.
Polul jpg
Colonialism și misionarism
Reconcilierea dintre colonialism și misiunea creștină internațională este foarte complexă.
p 24 S M  Georgescu jpg
Cu ochii-n 3,14
A ajuns acasă rîzînd, a rîs toată noaptea și nu s-a oprit nici a doua zi (joi), nimic neputîndu-i pune capăt veseliei.
„Am avut covidu’!”, iar „de murit, murea oricum   ” jpeg
În ochii ei era dragoste, multă dragoste
Cît de repede se petrecea totul, fără să analizezi, fără să-ți pui întrebări, fără să te gîndești la un viitor, erau ca niște fire care se înșiră, apoi se deșiră, ca o lumînare care se aprinde undeva în noapte, arde întîi viu, apoi mocnit și se stinge de la sine.
Un album studiu al bisericilor transilvane jpeg
Un album-studiu al bisericilor transilvane
Textul are sobrietate ştinţifică, devotament faţă de documentarea monumentelor şi a vieţii religioase care le-a modelat şi care s-a modelat, de-a lungul timpului, în jurul verticalei lor.
Theodor Pallady jpeg
Tiparul și Cartea cărților
Nu știu să se fi publicat la noi, pînă acum, o asemenea panoramă a edițiilor tipărite ale Sfintei Scripturi de pe orice meridian și în mai toate limbile cunoscute.
Zizi și neantul jpeg
În mulțime
Oamenii prezenți erau animați de entuziasm, dar de unul mai blînd, mai difuz.
Visez parcaje subterane jpeg
Visez parcaje subterane
Locuitorii la bloc ar trebui să-și privească cartierul ca pe propria curte și să lase mașinile la bulevarde, pentru a se bucura de natură.
Cu ochii n 3,14 jpeg
Cu ochii-n 3,14
Un bărbat de 60 de ani a mers la dentist pentru o plombă și a ajuns la urgență direct în operație, pentru că a înghițit capul frezei care-i scormonea dintele.
Oh salvie levănțică iasomie trandafir jpeg
Oh salvie levănțică iasomie trandafir
La început, l-am întîlnit pe Mircea Anghelescu ca profesor, în Amfiteatrul „Bălcescu“.
Zizi și neantul jpeg
Din mers, „mici” bucurii
Bucuria trece dincolo de tine și o-mpărtășești, involuntar în general, și celorlalți.
„Voi cine spuneţi că sînt?“ O pledoarie jpeg
Privirea lui Chateaubriand
Memoriile au fost proiectate – cum altfel? – pentru posteritate, dar ca o voce de dincolo de mormînt.
Filosofie și muzică  Gabriel Marcel jpeg
Filosofie și muzică. Gabriel Marcel
Muzica este așadar, în mod primordial, nu un obiect al gîndirii, ci un mod al ei.
Cu ochii n 3,14 jpeg
Cu ochii-n 3,14
...mai mulți americani au murit înecați cu lăptuci decît mușcați de șerpi și de crocodili, combinat.
„Am avut covidu’!”, iar „de murit, murea oricum   ” jpeg
Speranța moare ultima?
Mereu m-am întrebat dacă speranța care poate aduce cu sine un soi de idealism în a privi lucrurile din jurul tău folosește într-adevăr la ceva.
O lume a poveștilor jpeg
O lume a poveștilor
Narativele care pot subjuga națiuni întregi nu sînt o invenție modernă – după cum afirmă psihiatrul Boris Cyrulnik, în cea mai recentă carte a sa, apărută luna trecută la editura Odile Jacob.
André Scrima: Ziua una şi a opta jpeg
André Scrima: Ziua una şi a opta
Lumina Paştilor: pe cea vizibilă în biserici şi pe străzi, ucrainenii nu şi-au putut-o îngădui; pe cea spirituală, religia patriarhului Kiril o insultă, o sufocă.
Theodor Pallady jpeg
Un Sisif în robă franciscană
Camus a fost doar martorul esențial al asprelor sale vremuri și, prin revolta contra absurdului, aproape un mărturisitor.
Zizi și neantul jpeg
Iarbă verde și obligativități
Avem tendința să ne complicăm puținele zile libere. Să le încadrăm în sisteme, să le tratăm ca pe unele de lucru în alt domeniu: cel al leisure-ului, al entertainment-ului.
Cu ochii n 3,14 jpeg
Cu ochii-n 3,14
Care ar fi playlist-ul ce v-ar alunga pe dumneavoastră de la o demonstrație?
Blocul, strada, etajul și apartamentul jpeg
Blocul, strada, etajul și apartamentul
În locul garajului a apărut un parc, la fel de lipsit de imaginație din punct de vedere urban ca și lamele de blocuri din spatele unității militare, dar care, cu zonele sale verzi, evoca peluza spălătoriei de steaguri.
„Am avut covidu’!”, iar „de murit, murea oricum   ” jpeg
Ce caută americanul în Europa?
Îmi dau seama că avem de toate aici, pe bătrînul nostru continent, micul nostru paradis terestru, că este (a fost... oare?) una dintre cele mai bune lumi posibile și că mi-ar trebui vreo cinci vieți ca să văd și să trăiesc tot.

Adevarul.ro

image
Implicaţiile distrugerii crucişătorului Moskva, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră | adevarul.ro
Atacul asupra crucisatorului Moskva", nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagra, are valoare simbolica si militara, spune profesorul Michael Petersen, citat de BBC. Nava ...
image
Topul celor mai valoroase monumente istorice lăsate în ruină. De ce nimeni nu le-a îngrijit VIDEO | adevarul.ro
O multime de monumente istorice faimoase din judetul Hunedoara nu au mai fost ingrijite si restaurate de mai multe decenii.