Ghiţă, te-aştept diseară la portiţă <i>(cu bani şi-un radio cu căşti...)</i>

Publicat în Dilema Veche nr. 147 din 17 Noi 2006
Dilema veche la Timpul prezent   Ce vrei să te faci cînd vei fi mare? png

Scrisoarea I Memoriu pentru un ajutor material social Domnule Robert Turcescu şi toţi comentatori de la radio Europa EFEM Bună ziua astăzi 2.11.2006 am ascultat trei hituri cu bani. Ascult Radio Efem tot timpul meu mai puţin patru-cinci ore cînd dorm nu ascult, adorm cu căştile în cap deoarece sînt arestat în Penitenciarul Botoşani. Astăzi scriu aseară cu Meciul Steaua-Madrid. Cînd a fost autogol de Bănuţă am spart aparatul de nervi, acum ascult... la ce? Stimaţi domni şi domne de la Radio Europa Efem mă nunumesc Gheorghe C. fiul lui Mihai şi mariea născut la data de 14.04.1951 din Suceava căsătorit, trei copii minori, 17 ani, 13 ani, 9 ani soţiea în şomaj de trei luni de cînd sînt arestat preventiv în Penitenciarul Botoşani. Mai vine decretul sau nu vă rog comentaţi voi asculta că am împrumutat un aparat mic şi bun. Am ajuns aiciea pentru încăierare şi violare de domiciliu, totul a pornit de la o minge de fotbal care a fost dată din greşeală peste gard de copilul meu Robert şi Alex C. de 9 ani zodia Vărsător. Ascult oroscopul comentat de domna Ona eu sînt Berbec mi se potriveşte oroscopul. În continuare acel om păgîn şi rău a tăiat mingea la băiat văzîndul plîngînd mam încăierat şi aşa am ajuns aicea de la o minge mă judec nu am bani de ami angaja un avocat nu am lemne de foc nu mai am nici radio. Am de plătit şi o amendă penală de 3 milioane de nu fac tot puşcărie. Sînt tare supărat cum să fac să cîştig şi eu bani de la radio Europa Efem de aicea? Puneţimi la sorţ şi scrisoarea mea poate cîştig şi eu bani că tare supărat sînt aicea la necaz sînt şi fumător. Sînt cel mai năcăjit, melodiea "Ghiţă vino la portiţă" îmi dă veaţă că Ghiţă mă chemă. Aşa că eu vă rog pe toţi dacă bine voiţi să mă ajutaţi cu o sumă de bani să scap de amendă şi să îmi eau aparat sau trimiteţimi pachet prin poştă sau la adresa Ana C. str. Jean Bart Nr 9 casă Loc. Suceava jud Suceava. Sau pe adresa mea de la penitenciar. Vă rog daţi-mi un răspuns prin radio dacă a ajuns scrisoarea mea la dumneavoastră. Nu am alt ajutor de la nimeni sînt tare necăjit şi supărat. Aşa că vă doresc multă sănătate şi succes în activitatea radio şi în tote la toţi. Rămîn cu speranţa că mă veţi înţelege cu dolianţa mea. Vă mulţumesc, Bunul Dumnezeu să fie cu voi toţi. Scrisoarea II Bun "Succes" În primele mele rînduri aş vrea să mă descriu puţin. Mă numesc Viorel C. sînt un deţinut în Penitenciarul Bacău am 25 de ani şi aş vrea să vă spun că sînt un fan foarte ascultător al postului de Radio FM. Domnul Turcescu Robert aş vrea o rugăminte foarte Mare pentru mine. Dacă puteţi sămi trimiteţi şi mie un radio cu căşti. Am apelat tocmai la Dumneavoastră pentru că îmi place emisiunea Rom

Sanatatea ficatului  Cum identifici semnele unui ficat bolnav jpg
Sănătatea ficatului: Cum identifici semnele unui ficat bolnav
Ficatul este un organ vital în corpul omului, fiind implicat în sute de procese, printre care: digerarea alimentelor, eliminarea deșeurilor din organism și producerea unor factori de coagulare care facilitează circulația sângelui.
Rolul esential al adjuvantilor in optimizarea pesticidelor jpg
Rolul esențial al adjuvanților în optimizarea pesticidelor
Condițiile de mediu, intemperiile, buruienile, precum și bolile și dăunătorii plantelor reprezintă tot atâtea provocări pentru fermierii moderni.
IMG 20240408 WA0011 jpg
Casa Memorială „Amza Pellea”, din Băilești, a fost redeschisă publicului
Manifestările dedicate cinstirii memoriei îndrăgitului actor român, născut în inima Olteniei, au debutat pe 6 aprilie, pe scena Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova, locul în care și-a început fascinanta călătorie în lumea artistică.
pompy ciepła (2) jpg
Pompe de căldură - utilizarea, funcționarea și tipurile acestora
În ultimii ani, pompe de căldură s-au remarcat intre dispozitivele utilizate în sistemele moderne de încălzire.
header piese jpg
Sfaturi pentru conducătorii care apreciază piese auto online de calitate și serviciile unor profesioniști
Achiziționarea de piese auto online poate fi o modalitate convenabilă și eficientă de a-ți repara sau întreține mașina.
masa de paste jpg
Cum să aranjezi o masă festivă perfectă: trei sfaturi utile
Nu mai este mult până la sărbătorile de Paște. Chiar dacă poate părea cam devreme să începi pregătirile de sărbătoare, poți începe planificarea de pe acum dacă vrei să-ți impresionezi invitații.
caine in vacanta jpg
Cum să îți pregătești câinele pentru călătorii: 6 sfaturi pentru o vacanță fără probleme
Te pregătești să pleci în prima vacanță alături de câinele tău? Experiența de a pleca într-o călătorie cu cel mai bun prieten al tău poate fi una inedită, care te va încărca cu amintiri plăcute.
image png
Lumea în care trăim
Trăim ceea ce poartă numele de „marea epuizare”.
image png
Flori, lumi și profesoare
Flori le-am dus de cîte ori am avut ocazia, la propriu sau la figurat.
image png
Cît de puțin ne lipsește...
Zic alți psihologi: nu pierde copilul interior, „accesează-l”, joacă-te, have fun! Aiurea!
image png
Zoe, fii feminină!
În prezent, cînd vorbim despre feminism, nu ne mai raportăm la structura rațională a lui Beauvoir, ci la extremismele de tipul Solanas.
p 20 Aleksei Navalnîi WC jpg
O întrebare greu de ocolit
Pentru noi, astăzi, răul şi suferinţa nu sînt doar mari teme teoretice. Nici nu se limitează la experienţa lor privată.
image png
Tîlcuirile tradiției isihaste
O luminoasă excepție de la această triumfală decadență e de găsit în lucrarea Părintelui Agapie Corbu.
1038 21a centrul comunitar din Chiojdu, 2023 jpg
Arhitectura interesului public
Arhitectura interesului public reprezintă o dezvoltare rizomatică orizontală la nivel local.
p 24 M Plesu jpg
Cu ochii-n 3,14
Un preot din Spania, împreună cu partenerul său, au fost arestați pentru că ar fi făcut trafic cu Viagra.
image png
Pe ce te bazezi?
Pe măsură ce avansez în vîrstă, tind să cred că ceea ce numim intuiție se bazează pe experiența noastră de viață.
image png
De primăvară
Florile înșiruite mai sus se vindeau pe stradă, din loc în loc, înveselind-o. Schimbînd-o.
image png
Școli private, școli de fițe?
Nu se schimbase nimic, eram din nou o guvernantă „creativă”.
p 20 Valentina Covaci jpeg
Cum vorbim despre Dumnezeu
Merită să explorăm ce spune asta despre societatea noastră și despre discursul public din România.
image png
Călătorii în istoria cultului
A doua carte este o monografie asupra unui obiect liturgic esențial, pe care doar slujitorii îl pot vedea în altar: Antimisul. Origine, istorie, sfințire (Editura Basilica, 2023).
p 21 Geneva WC jpg
Nostalgii helvete
Job-ul (le petit boulot) pe care mi l-am dorit cel mai mult a fost cel de asistent plimbat căței genevezi.
p 24 M  Chivu 2 jpg
Cu ochii-n 3,14
● Un gunoier își dirijează colegul de la volanul autospecialei: „Dă-i, dă-i, dă-i! / Dă-i, că merge, dă-i!”. O versificație relativ salubră. (M. P.)
image png
Acceptăm prinți!
Termenul „sindromul Cenușăreasa” a fost folosit pentru prima dată de dr. Peter K. Lewin într-o scrisoare către Canadian Medical Association Journal, în 1976.
image png
Mama și tarabele
Mama, deși avea gusturi mai nobile și, atunci cînd se juca, îi plăcea să se joace mai luxos, înțelegea și nevoia mea de kitsch-ul nu chiar dulce, ci simpatic.

Adevarul.ro

image
Pedeapsă pentru șoferul de 19 ani care a spulberat șase copii pe trecerea de pietoni. Claudiu Nițariu circula cu 140 km/h
Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat sentința definitivă în procesul în care tânărul Claudiu Nițariu a fost judecat pentru omor, pentru că a spulberat șase copii pe o trecere de pietoni. Una dintre victime a decedat la spital.
image
O familie de „țepari în serie” a fugit fără să plătească din nu mai puțin de şapte restaurante în ultimul an
După ce o familie de opt persoane a plecat dintr-un restaurant italian din Țara Galilor fără să plătească şi patronul a făcut plângere la poliţie, a ieşit la iveală faptul că aceştia erau de fapt „ţepari în serie”.
image
Roșiile românești au ieșit pe piață. Cu cât vând marfa producătorii din celebrul bazin legumicol Matca
Legumicultorii din Matca, județul Galaţi, au scos la vânzare prima recoltă de roşii de anul acesta. Pentru că e prima cultură din acest an şi preţul de plecare din solarii este unul pe măsură: 20 de lei kilogramul.

HIstoria.ro

image
Măcelul din Lupeni. Cea mai sângeroasă grevă a minerilor din Valea Jiului
Greva minerilor din 1929 a rămas în istoria României ca unul dintre cele mai sângeroase conflicte de muncă din ultimul secol. Peste 20 de oameni au murit răpuşi de gloanţele militarilor chemaţi să îi împrăştie pe protestatari, iar alte peste 150 de persoane au fost rănite în confruntări.
image
Cuceritorii din Normandia
Normandia – locul în care în iunie acum 80 de ani, în așa-numita D-Day, aproximativ 160.000 de Aliați au deschis drumul spre Paris și, implicit, spre distrugerea Germaniei naziste.
image
Cum au construit polonezii o replică a Enigmei germane
Cu toate că germanii au avut o încredere aproape totală în integritatea comunicațiilor realizate prin intermediul mașinii de criptare Enigma, în final această credință s-a dovedit eronată, în primul rând subestimării capabilităților tehnologice și ingeniozității umane ale adversarilor.