Cu ochii-n 3,14

5 martie 2014
Cu ochii n 3,14 png

CA SĂ OBŢINEŢI 
MAI MULTĂ FERICIRE DE FAŢADĂ,
COMBINAŢI DIVERŞI MEMBRI 
AI FAMILIEI CU O CAPRĂ 

● După ce, într-un magazin, am văzut „dres cu fermoar“ (adică rochie cu fermoar), la un magazin online găsesc următorul sfat: „Ca să obţineţi un outfit glamour, combinaţi blugii oversized cu o pereche de şlapi.“ Curat glamour românesc. (S. G.)

● Studiile demonstrează că o conversaţie cu un străin produce mai multă fericire decît folosirea telefonului mobil. Dar, să fim serioşi, cine ar da comunicarea pe fericire?! (M. C.)

● Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, de un comic perfect (şi, cred, involuntar), a doua zi după ruperea USL: în căsătorie mai apar şi certuri, dar asta nu trebuie neapărat să ducă şi la divorţ. Pe de o parte, mariajul dintre Victor Viorel Ponta şi Crin Antonescu a fost, de la bun început, de faţadă şi conivenţă, iar cuplul a dat nenumărate semne de incompatibilitate. Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu a divorţat de patru ori. (M. M.)

● Au apărut înregistrări ale unor conversaţii telefonice dintre prim-ministrul turc şi fiul lui, în care Erdogan cel mare îi spune lui Erdogan cel mic să scape de nişte bani obţinuţi în urma unor acte de corupţie şi să-i plaseze pe la diverşi membri ai familiei. Fiul, probabil trezit din somn, nu înţelege ce-i spune tatăl şi-l tot pune să repete („Ţi-o trimit imediat pe soră-ta, bine?“ „Pe cine trimiţi?“  „Pe soră-ta.“  „A, da, bine.“). Ca întotdeauna în situaţii dintr-astea, Erdogan susţine că e o făcătură. O ce? O făcătură. (L. V.)

● Pe site-ul emaramures.ro citim următorul anunţ: „Vînd urgent Nokia 6303, Nokia 6330i, Nokia 6300 noi, sigilate, de la 120 lei la 180 lei sau schimb cu cîine pază sau palincă sau capre.“ Oare de cîte telefoane e nevoie pentru o capră? (M. P.)

MAI DEPARTE, STABILIŢI 
(PE ARII RESTRÎNSE) 
CEA MAI BUNĂ FORMĂ

● Un prieten foarte tînăr îmi povesteşte că a întîlnit extratereştrii la Cîmpina şi că a fost o experienţă extraordinară. Înclin să-l cred şi dau vestea mai departe. (M. P.)

● Într-un Top 10 al cărţilor care au influenţat omenirea cel mai mult, se află aşa: Arta războiului de Sun Tzu, Guerilla Warfare de Che Guevara, Mein Kampf de Adolf Hitler, Brave New World de Huxley, Biblia, Geografia lui Ptolemeu, Republica lui Platon, Manifestul Comunist al lui Marx, Originea speciilor a lui Darwin şi 1984 de Orwell. Stabiliţi o ordine personală! (M. C.)

● Miercuri, 26 februarie 2014, cînd mercurul clocotea în termometrul politic, am putut citi, în partea de jos a unui ecran de televizor, aceste cuvinte adresate lumii calme: „La munte, pe arii restrînse, va mai fulgui“. (D. S.)

● E 7 dimineaţa, sînt nedormită şi aştept să mă îmbarc într-un avion. Nu sînt în cea mai bună formă. Lîngă mine, un copil vorbeşte ca dintr-o carte: „Nu trebuie să fii negativist, ăsta e secretul. Dacă îţi spui că n-o să reuşeşti, nici n-o să-ţi iasă“, îi zice puştiul blond, cu o voce dumnezeiască, fratelui său mai mic. Aş putea băga mîna în foc că băiatul vorbea, de fapt, pentru mine. (A. M. S.)

CA ÎN FIECARE AN 
PE VREMEA ASTA, VISUL DE AUR 
AL UMANITĂŢII S-A ÎMPLINIT:
STRĂMOŞUL ACTUALULUI TELEFON 
SE ÎMPERECHEAZĂ 
CU DOUĂ FURCULIŢE 
(DE UNDE SE VEDE 
CĂ AM GREŞIT NOI CU CEVA) 

● Ca în fiecare an pe vremea asta, unele zone pietonale au devenit labirinturi de kitsch alb-roşu, cu sclipiri gablonzice: a început mărţişoreala. (D. S.)

● Visul de aur al umanităţii (şi al fiecărui individ în parte) s-a împlinit: un cuplu din California a găsit în curtea din spatele casei o comoară de monezi rare în valoare de zece milioane de dolari. Deci se poate. (L. V.)

● Călin Popescu Tăriceanu s-a supărat pe PNL (care nu mai vrea să colaboreze cu PSD) şi îşi face propria formaţiune politică: Partidul Reformator Liberal. Acum vreo douăzeci de ani, dl Tăriceanu s-a mai supărat o dată pe PNL – atunci, motivul fiind că liberalii colaborau cu FDSN, strămoşul actualului PSD – şi a înfiinţat, împreună cu alţii, Aripa Tînără a liberalilor. Cum trece vremea, dom’le… Şi cum schimbă ea lucrurile şi amestecă situaţiunile şi motivele, de nu mai pricepe bietul cetăţean cu cine şi de ce votează… (M. V.)

● Un anunţ pe Mercador: „Schimb 2 pisici rasa Sphynx cu laptop / tabletă / telefon / PC“. Oare pisicile or fi avînd wireless? (A. P.)

● Cercetătorii sînt copleşiţi de comportamentul sexual al păianjenilor: în funcţie de specie, dar şi de personalitate (da, se pare că păianjenii au aşa ceva), unele femele îşi aleg partenerii sexuali după culoarea pînzei, altele îi halesc după sau în loc de sex, altele se împerechează cu primii veniţi sau numai în stare de inconştienţă temporară… Deci e ca la oameni. (M. C.)

● M-am oprit la o tarabă (în ciuda diverselor vociferări, tarabele rămîn preferatele mele) să cumpăr mărţişoare din argint. Tot uitîndu-mă pe respectiva tarabă, ochii îmi alunecau pe obiecte, evident tot din argint, din ce în ce mai mari şi mai variate: cele mai mari erau două furculiţe… (I. P.)

● Cercetătorii au descoperit că o specie de rozătoare din Australia îşi găseşte moartea prin epuizare făcînd prea mult sex din plăcere. Ceva mai sus pe glob, în China, urşii Panda dispar ca specie din cauza lipsei totale a apetitului sexual. De unde se vede că plicticoasa moderaţie asigură supravieţuirea. (M. C.)

● În luna februarie, în Austria, un buchet cu douăzeci de lalele costa 6 euro. La noi, cu mult înainte de sărbătorile de început de primăvară, cu echivalentul a 6 euro nu puteai să cumperi şapte fire de lalea. Am greşit noi cu ceva sau poate sîntem mai fraieri? E din cauza florăreselor? Stau camioanele cu flori la graniţă? Schengen? Ori, fiindcă sîntem ceva mai departe de Olanda? Lalelele lor… (A. M.)

Foto: D. Purgaru

implant dentar 11 jpg
De ce să apelezi la implant dentar Megagen?
Dinții reprezintă o parte foarte importantă a corpului uman. Cu ajutorul acestora se produce masticația.
damian jpg
„În artă, nu ești niciodată singur” – Adrian Damian, omul din spatele SynergyX, instalația interactivă care va surprinde zecile de mii de vizitatori de la RDW 2024
Mărturisește că fuge de definiții și se ferește de etichetări. Totuşi, putem spune despre scenograful Adrian Damian că este unul dintre cei mai talentați artiști din generația lui și că superputerea lui este să transforme spațiile în personaje.
eveniment2 jpg
Sadeck Waff a semnat momentul surpriză din cadrul evenimentului IQOS Together X
Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o simfonie de mișcări și culori al cărei punct culminant a fost invitatul special al evenimentului.
igiena jpg
Lucruri pe care nu le știai despre istoria igienei și a îngrijirii personale
În multe culturi tradiționale ale lumii, femeile necăsătorite trebuiau să acorde mai multă atenție aspectului și igienei corporale, decât altele.
featured image (4) jpg
Cine a fost Loki în mitologia nordică?
Loki este unul dintre cei mai cunoscuți zei din mitologia nordică. Este considerat un zeu al focului și al magiei și poate lua diverse forme, atât umane cât și animale.
Halate si prosoape de baie jpg
Cadouri pentru evenimente: prosoape de baie și seturi de halate matrimoniale
Odată cu creșterea temperaturilor, tot mai multe evenimente sunt organizate de către persoanele apropiate.
Cum ne pregătim pentru Paște jpg
Cum ne pregătim pentru Paște
Masa de Paște este un moment special în care familia și prietenii se adună pentru a sărbători și a petrece timp împreună.
credite jpg
Ce putem face atunci când avem nevoie de un credit rapid?
Dacă te confrunți cu diferite situații financiare urgente, care nu pot fi amânate, trebuie să știi că sunt mai multe modalități prin care poți lua credite rapide.
Sanatatea ficatului  Cum identifici semnele unui ficat bolnav jpg
Sănătatea ficatului: Cum identifici semnele unui ficat bolnav
Ficatul este un organ vital în corpul omului, fiind implicat în sute de procese, printre care: digerarea alimentelor, eliminarea deșeurilor din organism și producerea unor factori de coagulare care facilitează circulația sângelui.
Rolul esential al adjuvantilor in optimizarea pesticidelor jpg
Rolul esențial al adjuvanților în optimizarea pesticidelor
Condițiile de mediu, intemperiile, buruienile, precum și bolile și dăunătorii plantelor reprezintă tot atâtea provocări pentru fermierii moderni.
IMG 20240408 WA0011 jpg
Casa Memorială „Amza Pellea”, din Băilești, a fost redeschisă publicului
Manifestările dedicate cinstirii memoriei îndrăgitului actor român, născut în inima Olteniei, au debutat pe 6 aprilie, pe scena Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova, locul în care și-a început fascinanta călătorie în lumea artistică.
pompy ciepła (2) jpg
Pompe de căldură - utilizarea, funcționarea și tipurile acestora
În ultimii ani, pompe de căldură s-au remarcat intre dispozitivele utilizate în sistemele moderne de încălzire.
header piese jpg
Sfaturi pentru conducătorii care apreciază piese auto online de calitate și serviciile unor profesioniști
Achiziționarea de piese auto online poate fi o modalitate convenabilă și eficientă de a-ți repara sau întreține mașina.
masa de paste jpg
Cum să aranjezi o masă festivă perfectă: trei sfaturi utile
Nu mai este mult până la sărbătorile de Paște. Chiar dacă poate părea cam devreme să începi pregătirile de sărbătoare, poți începe planificarea de pe acum dacă vrei să-ți impresionezi invitații.
caine in vacanta jpg
Cum să îți pregătești câinele pentru călătorii: 6 sfaturi pentru o vacanță fără probleme
Te pregătești să pleci în prima vacanță alături de câinele tău? Experiența de a pleca într-o călătorie cu cel mai bun prieten al tău poate fi una inedită, care te va încărca cu amintiri plăcute.
image png
Lumea în care trăim
Trăim ceea ce poartă numele de „marea epuizare”.
image png
Flori, lumi și profesoare
Flori le-am dus de cîte ori am avut ocazia, la propriu sau la figurat.
image png
Cît de puțin ne lipsește...
Zic alți psihologi: nu pierde copilul interior, „accesează-l”, joacă-te, have fun! Aiurea!
image png
Zoe, fii feminină!
În prezent, cînd vorbim despre feminism, nu ne mai raportăm la structura rațională a lui Beauvoir, ci la extremismele de tipul Solanas.
p 20 Aleksei Navalnîi WC jpg
O întrebare greu de ocolit
Pentru noi, astăzi, răul şi suferinţa nu sînt doar mari teme teoretice. Nici nu se limitează la experienţa lor privată.
image png
Tîlcuirile tradiției isihaste
O luminoasă excepție de la această triumfală decadență e de găsit în lucrarea Părintelui Agapie Corbu.
1038 21a centrul comunitar din Chiojdu, 2023 jpg
Arhitectura interesului public
Arhitectura interesului public reprezintă o dezvoltare rizomatică orizontală la nivel local.
p 24 M Plesu jpg
Cu ochii-n 3,14
Un preot din Spania, împreună cu partenerul său, au fost arestați pentru că ar fi făcut trafic cu Viagra.
image png
Pe ce te bazezi?
Pe măsură ce avansez în vîrstă, tind să cred că ceea ce numim intuiție se bazează pe experiența noastră de viață.

Adevarul.ro

image
Imagini din mega-închisoarea din El Salvador, cu mii de deținuți dezbrăcați încătușați. „Au văzut exteriorul pentru ultima oară”
Imagini teribile cu deținuți aduși în gigantica închisoare din El Salvador (America Centrală) deschisă în 2023, publicate de autoritățile din această țară, au făcut, joi, înconjurul lumii.
image
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
O descoperire uriașă pentru Europa a fost făcută, recent. Compania minieră Rare Earths Norway a anunțat descoperirea celui mai mare zăcământ dovedit de pământuri rare din Europa continentală, situat la Fen Carbonatite Complex din sud-estul țării.
image
Cum a reacționat patronul unui bar după ce şase turişti au băut 27 de beri la micul dejun şi au plecat fără să plătească
Şase studenţi aflaţi în Italia cu Erasmus s-au oprit la un bar din Bari şi au consumat un mic dejun bogat cu cafea, cornuri și nu mai puțin de 27 de beri. La final, nu s-au mai obosit să plătească nota de plată. „A fost doar o scăpare de câteva secunde și nu i-am mai văzut”, a spus patronul păgubit.

HIstoria.ro

image
A fost sau nu Alexandru Ioan Cuza membru al Masoneriei?
La un deceniu după abdicarea lui Cuza, în 1876, la București a fost înființată Loja Alexandru Ioan I, apoi, în 1882, la Dorohoi a fost înființată Loja Cuza Vodă.
image
Marcel Pauker, lider al comuniştilor români, anchetat şi împuşcat în URSS
La începutul lui octombrie 1937, Marcel Pauker, lider al comuniştilor români, e chemat la Moscova pentru a răspunde unei anchete a Kominternului.
image
Hanurile de altădată, precursoarele caselor de schimb
Zarafii s-au orientat spre construcțiile ce ofereau cele mai sigure condiții, dar și accesibilitate, adică hanurile, precursoarele hotelurilor, în curțile cărora își puteau desfășura activitatea.