Journey Pub & so much More

Publicat în Dilema Veche nr. 800 din 19-25 iunie 2019
Journey Pub & so much More jpeg

Pe strada George Enescu, la numărul 25, adică chiar la cîțiva pași de metroul de la Piața Romană, e Journey Pub & More. And so much more, am zis eu, pentru că atunci cînd am intrat pe ușă am avut minute prelungi cu exclamații și observații, tot descoperind unele dintre caracteristicile și specificitățile locului.

În primul rînd, spațiul pe care-l ocupă localul este unul generos: mese mari, scaune încăpătoare, loc printre mese; nu mai puțin de patru saloane, chiar și o terasă acoperită și încălzită care este deschisă publicului indiferent de anotimp, dar și o zonă de board games care, se spune, face deliciul pasionaților de călătorii. Mai ales al lor.

În al doilea rînd, motto-ul lor, care s-ar traduce din engleză prin gustul bun pe care-l au călătoriile, se leagă perfect de specificul internațional al meniului. Acesta e amplu, iar tot ce-am gustat mi-a plăcut teribil de mult. De la cremoasa supă de ciuperci care este – nu cred că m aș întinde exagerat dacă aș spune – cea mai bună pe care am mîncat-o vreodată. Excepție face una pe care am făcut-o eu în urmă cu cîțiva ani, după ce-am pus în oală legume la întîmplare, dar pentru respectiva n-am rețetă, nu-mi aduc aminte și oricum nu a gustat nimeni altcineva, deci nu am dovezi. Am încercat multe din meniul lor, dar de supa cremă de ciuperci și de limonada mare și cu adevărat răcoritoare îmi voi aduce aminte multă vreme de-acum încolo, mai ales că am tot recomandat Journey Pub & More multora în ultimele luni, de cînd l-am descoperit cu ajutorul Cristinei, colega mea.

Vorbind despre cele patru saloane, aș detalia puțin asupra lor, lăsîndu-vă, sper, curiozitatea de a le descoperi și voi: -UpAbove este salonul cu baloane colorate, cu imagini din toată lumea; DownBelow este la demisol și este compus din camera fluturilor și camera de relaxare, acestea prezentînd o colecție de peste 250 de board games, SkyDome este, după cum îi spune și numele, cel mai aproape de cer, iar terasa reprezintă oaza necesară și admirată din ansamblul localului, mai ales că verdeața de aici și aerul condiționat înseamnă că temperatura resimțită este, în medie, cu zece grade sub cea de-afară. În plus, aș adăuga ceva ce am aflat de curînd: Terasa Journey a primit, în urmă cu doi ani, locul I la concursul prin care Primăria Bucureștiului premia fațadele cele mai frumoase din oraș.

Ce este interesant și foarte bine de știut este că Journey Pub & More se poate evalua pe Trip Advisor, acolo unde puteți afla și părerile altora care, la fel ca mine, poate că s-au aștezat la masă fără mari așteptări, dar au plecat cu zîmbetul pe buze, dar și că livrează mîncarea lor delicioasă și prin -UberEats, Glovo și Takeaway. Totuși, mai ales fiind vorba despre atît de multe locuri în local, recomand să vă luați rochițele, săndăluțele, pantalonii scurți sau tricourile lejere cu imprimeu summerish și să porniți spre Piața Romană, de unde să vă îndreptați spre Journey, făcînd o călătorie care, atunci cînd veți intra pe ușă, se va multiplica infinit prin posibilitățile care vă sînt oferite, de la varietățile din meniu la saloanele din care să degustați specialitățile.

Mie nu-mi plac deloc jocurile, că nu le înțeleg, nu sînt în stare și nici chiar suficient de sociabilă nu m-aș declara, însă sigur există pasionați care trebuie să știe că există un serviciu de închiriere și rezervare a jocurilor; programul de acces la acestea este zilnic, de la ora 13 la 22, iar printre cele oferite se numără: Alias, Activity, Angry Birds, Anti-Monopoly, Carcassonne, Cards against Humanity în limba română și în engleză, Catan cu extensii, Confusion, Dixit, Dun-geons and Dragons, Hoax, Indigo, Lord of the Rings, Ninja și Pandemic. Vi le spun doar pe acestea din lista care, așa cum menționam anterior, are peste 250 de titluri, pentru că de acestea am mai auzit și eu pe la prietenii „jucăuși“ și jucători, deci îmi dau seama că sînt importante pentru ei, deci cu siguranță relevante pentru comunitatea de iubitori de board games.

Încercați o supă cremă de ciuperci la Journey Pub & More, un meniu de fish and chips dacă nu, o limonadă sau un pahar de vin; dacă nu, un joc social alături de prieteni sau puteți să treceți pe-aici pentru o bere savurată uitîndu-vă la un meci al sportivului favorit. Cert e că eu revin la Journey, e un loc unde să revii. 

Anca Zaharia este, înainte de toate, cititor. Cea mai recentă carte publicată este Suicid, Editura Herg Benet, 2019.

14432651257 2f5a92d0bd k jpg
Pădurea și parcul
Acolo, în pădure, realizezi că tu ești un musafir, primit acolo cu îngăduință, și că este cazul să nu rămînă urme ale trecerii tale.
„Am avut covidu’!”, iar „de murit, murea oricum   ” jpeg
De ce urăsc statul român?
Profesorul Aurel Romilă, care a murit recent, spunea că cele mai multe dintre bolile psihice ni se trag de la societatea în care trăim.
p 19 jpg
Mizele vulgarității
O miză a vulgarității ar fi vizibilitatea, tradusă prin „rating” – și e suficient să ne uităm la rețetele emisiunilor de așa-zis divertisment de la televiziunile comerciale românești, pentru a înțelege de ce este atît de mult folosită.
p 20 Sfintul Serafim din Sarov WC jpg
Delir cu complicaţii religioase
Nu e oare de rîs scenariul fantast al „războiului sfînt” împotriva unui Occident care ar ameninţa, cu otrava lui, bastionul rus, refugiu al valorilor tradiţionale?
Theodor Pallady jpeg
Interludiu confesiv
Fetișul desacralizării a devenit atît de tiranic încît nu mai permite nici veracitatea blasfemiei sau defularea ironică.
Zizi și neantul jpeg
Setea
Siropul, de altfel, combinat cu apă de la chiuvetă, era unul din deliciile aleatorii ale copilăriei mele.
p 24 M  Plesu 2 jpg
Cu ochii-n 3,14
Cum ar fi un parteneriat al Poștei și cu HoReCa?
Zizi și neantul jpeg
Alarme, sonerii, zgomote… – din alte vremi
Aproape vii, ceasurile ne umpleau singurătățile.
„Am avut covidu’!”, iar „de murit, murea oricum   ” jpeg
#metoo? În România?! Să fim serioși!
Nu cred că există vreo femeie, cel puțin din generația mea, care să nu fi trecut măcar o dată în viață printr-o experiență de hărțuire sexuală
p 20 N  Steinhardt jpg
N. Steinhardt despre creștinismul firesc
Creștinismul devine un regim natural al vieții, un accent care însoțește gesturile cele mai mărunte ale cotidianului.
Polul jpg
Colonialism și misionarism
Reconcilierea dintre colonialism și misiunea creștină internațională este foarte complexă.
p 24 S M  Georgescu jpg
Cu ochii-n 3,14
A ajuns acasă rîzînd, a rîs toată noaptea și nu s-a oprit nici a doua zi (joi), nimic neputîndu-i pune capăt veseliei.
„Am avut covidu’!”, iar „de murit, murea oricum   ” jpeg
În ochii ei era dragoste, multă dragoste
Cît de repede se petrecea totul, fără să analizezi, fără să-ți pui întrebări, fără să te gîndești la un viitor, erau ca niște fire care se înșiră, apoi se deșiră, ca o lumînare care se aprinde undeva în noapte, arde întîi viu, apoi mocnit și se stinge de la sine.
Un album studiu al bisericilor transilvane jpeg
Un album-studiu al bisericilor transilvane
Textul are sobrietate ştinţifică, devotament faţă de documentarea monumentelor şi a vieţii religioase care le-a modelat şi care s-a modelat, de-a lungul timpului, în jurul verticalei lor.
Theodor Pallady jpeg
Tiparul și Cartea cărților
Nu știu să se fi publicat la noi, pînă acum, o asemenea panoramă a edițiilor tipărite ale Sfintei Scripturi de pe orice meridian și în mai toate limbile cunoscute.
Zizi și neantul jpeg
În mulțime
Oamenii prezenți erau animați de entuziasm, dar de unul mai blînd, mai difuz.
Visez parcaje subterane jpeg
Visez parcaje subterane
Locuitorii la bloc ar trebui să-și privească cartierul ca pe propria curte și să lase mașinile la bulevarde, pentru a se bucura de natură.
Cu ochii n 3,14 jpeg
Cu ochii-n 3,14
Un bărbat de 60 de ani a mers la dentist pentru o plombă și a ajuns la urgență direct în operație, pentru că a înghițit capul frezei care-i scormonea dintele.
Oh salvie levănțică iasomie trandafir jpeg
Oh salvie levănțică iasomie trandafir
La început, l-am întîlnit pe Mircea Anghelescu ca profesor, în Amfiteatrul „Bălcescu“.
Zizi și neantul jpeg
Din mers, „mici” bucurii
Bucuria trece dincolo de tine și o-mpărtășești, involuntar în general, și celorlalți.
„Voi cine spuneţi că sînt?“ O pledoarie jpeg
Privirea lui Chateaubriand
Memoriile au fost proiectate – cum altfel? – pentru posteritate, dar ca o voce de dincolo de mormînt.
Filosofie și muzică  Gabriel Marcel jpeg
Filosofie și muzică. Gabriel Marcel
Muzica este așadar, în mod primordial, nu un obiect al gîndirii, ci un mod al ei.
Cu ochii n 3,14 jpeg
Cu ochii-n 3,14
...mai mulți americani au murit înecați cu lăptuci decît mușcați de șerpi și de crocodili, combinat.
„Am avut covidu’!”, iar „de murit, murea oricum   ” jpeg
Speranța moare ultima?
Mereu m-am întrebat dacă speranța care poate aduce cu sine un soi de idealism în a privi lucrurile din jurul tău folosește într-adevăr la ceva.

Adevarul.ro

image
Implicaţiile distrugerii crucişătorului Moskva, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagră | adevarul.ro
Atacul asupra crucisatorului Moskva", nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagra, are valoare simbolica si militara, spune profesorul Michael Petersen, citat de BBC. Nava ...
image
Topul celor mai valoroase monumente istorice lăsate în ruină. De ce nimeni nu le-a îngrijit VIDEO | adevarul.ro
O multime de monumente istorice faimoase din judetul Hunedoara nu au mai fost ingrijite si restaurate de mai multe decenii.

HIstoria.ro

image
Victimele stalinismului, investigate de un medic român incoruptibil
lexandru Birkle a participat la investigarea gropilor comune cu victimele stalinismului, găsite de administraţia germană a Ucrainei în orașul Viniţa, precum și în localitatea Tătarca de lângă Odessa.
image
Una dintre cele mai crude și spectaculoase metode de execuție
Călcarea sau strivirea de către un elefant este o metodă de execuție sau de tortură mai puțin cunoscută de-a lungul istoriei, deși a fost practicată până în secolul al XIX-lea.
image
Graffiti: artă sau vandalism?
De-a lungul istoriei sale zbuciumate, acest gen artistic a reprezentat mereu un subiect fierbinte, pus la zid și supus dezbaterilor din societate. Este bun sau rău graffiti-ul?