Journey Pub & so much More

Publicat în Dilema Veche nr. 800 din 19-25 iunie 2019
Journey Pub & so much More jpeg

Pe strada George Enescu, la numărul 25, adică chiar la cîțiva pași de metroul de la Piața Romană, e Journey Pub & More. And so much more, am zis eu, pentru că atunci cînd am intrat pe ușă am avut minute prelungi cu exclamații și observații, tot descoperind unele dintre caracteristicile și specificitățile locului.

În primul rînd, spațiul pe care-l ocupă localul este unul generos: mese mari, scaune încăpătoare, loc printre mese; nu mai puțin de patru saloane, chiar și o terasă acoperită și încălzită care este deschisă publicului indiferent de anotimp, dar și o zonă de board games care, se spune, face deliciul pasionaților de călătorii. Mai ales al lor.

În al doilea rînd, motto-ul lor, care s-ar traduce din engleză prin gustul bun pe care-l au călătoriile, se leagă perfect de specificul internațional al meniului. Acesta e amplu, iar tot ce-am gustat mi-a plăcut teribil de mult. De la cremoasa supă de ciuperci care este – nu cred că m aș întinde exagerat dacă aș spune – cea mai bună pe care am mîncat-o vreodată. Excepție face una pe care am făcut-o eu în urmă cu cîțiva ani, după ce-am pus în oală legume la întîmplare, dar pentru respectiva n-am rețetă, nu-mi aduc aminte și oricum nu a gustat nimeni altcineva, deci nu am dovezi. Am încercat multe din meniul lor, dar de supa cremă de ciuperci și de limonada mare și cu adevărat răcoritoare îmi voi aduce aminte multă vreme de-acum încolo, mai ales că am tot recomandat Journey Pub & More multora în ultimele luni, de cînd l-am descoperit cu ajutorul Cristinei, colega mea.

Vorbind despre cele patru saloane, aș detalia puțin asupra lor, lăsîndu-vă, sper, curiozitatea de a le descoperi și voi: -UpAbove este salonul cu baloane colorate, cu imagini din toată lumea; DownBelow este la demisol și este compus din camera fluturilor și camera de relaxare, acestea prezentînd o colecție de peste 250 de board games, SkyDome este, după cum îi spune și numele, cel mai aproape de cer, iar terasa reprezintă oaza necesară și admirată din ansamblul localului, mai ales că verdeața de aici și aerul condiționat înseamnă că temperatura resimțită este, în medie, cu zece grade sub cea de-afară. În plus, aș adăuga ceva ce am aflat de curînd: Terasa Journey a primit, în urmă cu doi ani, locul I la concursul prin care Primăria Bucureștiului premia fațadele cele mai frumoase din oraș.

Ce este interesant și foarte bine de știut este că Journey Pub & More se poate evalua pe Trip Advisor, acolo unde puteți afla și părerile altora care, la fel ca mine, poate că s-au aștezat la masă fără mari așteptări, dar au plecat cu zîmbetul pe buze, dar și că livrează mîncarea lor delicioasă și prin -UberEats, Glovo și Takeaway. Totuși, mai ales fiind vorba despre atît de multe locuri în local, recomand să vă luați rochițele, săndăluțele, pantalonii scurți sau tricourile lejere cu imprimeu summerish și să porniți spre Piața Romană, de unde să vă îndreptați spre Journey, făcînd o călătorie care, atunci cînd veți intra pe ușă, se va multiplica infinit prin posibilitățile care vă sînt oferite, de la varietățile din meniu la saloanele din care să degustați specialitățile.

Mie nu-mi plac deloc jocurile, că nu le înțeleg, nu sînt în stare și nici chiar suficient de sociabilă nu m-aș declara, însă sigur există pasionați care trebuie să știe că există un serviciu de închiriere și rezervare a jocurilor; programul de acces la acestea este zilnic, de la ora 13 la 22, iar printre cele oferite se numără: Alias, Activity, Angry Birds, Anti-Monopoly, Carcassonne, Cards against Humanity în limba română și în engleză, Catan cu extensii, Confusion, Dixit, Dun-geons and Dragons, Hoax, Indigo, Lord of the Rings, Ninja și Pandemic. Vi le spun doar pe acestea din lista care, așa cum menționam anterior, are peste 250 de titluri, pentru că de acestea am mai auzit și eu pe la prietenii „jucăuși“ și jucători, deci îmi dau seama că sînt importante pentru ei, deci cu siguranță relevante pentru comunitatea de iubitori de board games.

Încercați o supă cremă de ciuperci la Journey Pub & More, un meniu de fish and chips dacă nu, o limonadă sau un pahar de vin; dacă nu, un joc social alături de prieteni sau puteți să treceți pe-aici pentru o bere savurată uitîndu-vă la un meci al sportivului favorit. Cert e că eu revin la Journey, e un loc unde să revii. 

Anca Zaharia este, înainte de toate, cititor. Cea mai recentă carte publicată este Suicid, Editura Herg Benet, 2019.

featured image (4) jpg
Cine a fost Loki în mitologia nordică?
Loki este unul dintre cei mai cunoscuți zei din mitologia nordică. Este considerat un zeu al focului și al magiei și poate lua diverse forme, atât umane cât și animale.
Halate si prosoape de baie jpg
Cadouri pentru evenimente: prosoape de baie și seturi de halate matrimoniale
Odată cu creșterea temperaturilor, tot mai multe evenimente sunt organizate de către persoanele apropiate.
Cum ne pregătim pentru Paște jpg
Cum ne pregătim pentru Paște
Masa de Paște este un moment special în care familia și prietenii se adună pentru a sărbători și a petrece timp împreună.
credite jpg
Ce putem face atunci când avem nevoie de un credit rapid?
Dacă te confrunți cu diferite situații financiare urgente, care nu pot fi amânate, trebuie să știi că sunt mai multe modalități prin care poți lua credite rapide.
Sanatatea ficatului  Cum identifici semnele unui ficat bolnav jpg
Sănătatea ficatului: Cum identifici semnele unui ficat bolnav
Ficatul este un organ vital în corpul omului, fiind implicat în sute de procese, printre care: digerarea alimentelor, eliminarea deșeurilor din organism și producerea unor factori de coagulare care facilitează circulația sângelui.
Rolul esential al adjuvantilor in optimizarea pesticidelor jpg
Rolul esențial al adjuvanților în optimizarea pesticidelor
Condițiile de mediu, intemperiile, buruienile, precum și bolile și dăunătorii plantelor reprezintă tot atâtea provocări pentru fermierii moderni.
IMG 20240408 WA0011 jpg
Casa Memorială „Amza Pellea”, din Băilești, a fost redeschisă publicului
Manifestările dedicate cinstirii memoriei îndrăgitului actor român, născut în inima Olteniei, au debutat pe 6 aprilie, pe scena Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova, locul în care și-a început fascinanta călătorie în lumea artistică.
pompy ciepła (2) jpg
Pompe de căldură - utilizarea, funcționarea și tipurile acestora
În ultimii ani, pompe de căldură s-au remarcat intre dispozitivele utilizate în sistemele moderne de încălzire.
header piese jpg
Sfaturi pentru conducătorii care apreciază piese auto online de calitate și serviciile unor profesioniști
Achiziționarea de piese auto online poate fi o modalitate convenabilă și eficientă de a-ți repara sau întreține mașina.
masa de paste jpg
Cum să aranjezi o masă festivă perfectă: trei sfaturi utile
Nu mai este mult până la sărbătorile de Paște. Chiar dacă poate părea cam devreme să începi pregătirile de sărbătoare, poți începe planificarea de pe acum dacă vrei să-ți impresionezi invitații.
caine in vacanta jpg
Cum să îți pregătești câinele pentru călătorii: 6 sfaturi pentru o vacanță fără probleme
Te pregătești să pleci în prima vacanță alături de câinele tău? Experiența de a pleca într-o călătorie cu cel mai bun prieten al tău poate fi una inedită, care te va încărca cu amintiri plăcute.
image png
Lumea în care trăim
Trăim ceea ce poartă numele de „marea epuizare”.
image png
Flori, lumi și profesoare
Flori le-am dus de cîte ori am avut ocazia, la propriu sau la figurat.
image png
Cît de puțin ne lipsește...
Zic alți psihologi: nu pierde copilul interior, „accesează-l”, joacă-te, have fun! Aiurea!
image png
Zoe, fii feminină!
În prezent, cînd vorbim despre feminism, nu ne mai raportăm la structura rațională a lui Beauvoir, ci la extremismele de tipul Solanas.
p 20 Aleksei Navalnîi WC jpg
O întrebare greu de ocolit
Pentru noi, astăzi, răul şi suferinţa nu sînt doar mari teme teoretice. Nici nu se limitează la experienţa lor privată.
image png
Tîlcuirile tradiției isihaste
O luminoasă excepție de la această triumfală decadență e de găsit în lucrarea Părintelui Agapie Corbu.
1038 21a centrul comunitar din Chiojdu, 2023 jpg
Arhitectura interesului public
Arhitectura interesului public reprezintă o dezvoltare rizomatică orizontală la nivel local.
p 24 M Plesu jpg
Cu ochii-n 3,14
Un preot din Spania, împreună cu partenerul său, au fost arestați pentru că ar fi făcut trafic cu Viagra.
image png
Pe ce te bazezi?
Pe măsură ce avansez în vîrstă, tind să cred că ceea ce numim intuiție se bazează pe experiența noastră de viață.
image png
De primăvară
Florile înșiruite mai sus se vindeau pe stradă, din loc în loc, înveselind-o. Schimbînd-o.
image png
Școli private, școli de fițe?
Nu se schimbase nimic, eram din nou o guvernantă „creativă”.
p 20 Valentina Covaci jpeg
Cum vorbim despre Dumnezeu
Merită să explorăm ce spune asta despre societatea noastră și despre discursul public din România.
image png
Călătorii în istoria cultului
A doua carte este o monografie asupra unui obiect liturgic esențial, pe care doar slujitorii îl pot vedea în altar: Antimisul. Origine, istorie, sfințire (Editura Basilica, 2023).

Adevarul.ro

image
Un oraș din România se află în topul celor mai ieftine orașe din Europa de vizitat în 2024. Pe ce poziție s-a clasat
De la Lisabona până în capitala Lituaniei, în urma unei analize făcută de specialiștii englezi, a reieșit o listă cu cele mai accesibile orașe europene pentru turism de weekend, printre care se află și unul din România.
image
Păţania de groază a unor nemți. Au rămas suspendaţi cu autorulota deasupra unei prăpăstii. „Dacă făceau asta românii în Germania...“
Salvamontiştii din Neamţ, care acţionează în zona masivului Ceahlău, au dat detalii despre o misiune care i-a avut în prim-plan pe membrii unei familii germane.
image
Turist speriat de prețurile din centrul unui mare oraș din România: „E prea mult“
Restaurantele, terasele și barurile reprezintă, fără îndoială, puncte importante de atracție pentru foarte mulți turiști. Cu toate acestea, mulți dintre ei se lovesc de prețurile piperate din marile orașe ale României.

HIstoria.ro

image
Atacul lui Cuza asupra masoneriei bucureștene
Modernizarea țării, pe care toți românii o doreau, dar care avea reprezentări diferite de la un grup social la altul, a generat tensiuni în tânărul stat. Programul de reforme al lui Cuza a început să fie contestat.
image
Răpirea lui Mussolini
În vara anului 1943, dictatorul italian Benito Mussolini (mai cunoscut și sub apelativul  pe care acesta și l-a ales – „Il Duce” – „Conducătorul”), aflat la putere de peste 20 de ani, se confrunta cu serioase probleme.
image
Cadoul de nuntă primit de Zoia Ceaușescu de la părinți
Fabricat în Franța, la o comandă specială a familiei Ceaușescu în anul 1983, automobilul Fuego GTS a fost facturat de către Renault (Service des Ventas Speciales Exportation) pe numele Ceaușescu Elena Zoia, unul dintre copiii familiei prezidențiale, care l-a primit cadou de nuntă de la părinți.