IATĂ CĂ, ÎN ROMÂNIA,
SE DESCHIDE
(PENTRU MULTĂ LUME)
O NOUĂ PAGINĂ
CU PRIVIRE
LA ARDEREA STINGĂTOARE

● Trupa texană de blues rock ZZ Top a împlinit anul acesta 50 de ani de activitate, prilej cu care a lansat un album cu cele mai bune 50 de cîntece din cariera lor. Iată un dialog al fanilor de pe canalul de You-Tube al trupei: „Cred că ZZ Top deţin recordul pentru cea mai longevivă trupă cu membri [members] originali. Nici unul n-a fost schimbat de-a lungul carierei“, „Asta pentru că sînt de neînlocuit“, „Chitaristul n-a făcut totuşi o operaţie prin care şi-a înlocuit coapsa? Iată că trupa nu mai are chiar toate membrele [members] originale“, „De fapt, basistul e cel care şi-a înlocuit coapsa. Şi tot el s-a împuşcat accidental în picior…“ (M. C.)

● S-a calculat că, în România, fiecărui cetățean îi revin 4 centimetri de autostradă. Aveți grijă unde călcați… (D. C.)

● Un articol de pe site-ul Mediafax poartă titlul: „Ești singur în Crevedia? Încearcă aceste site-uri…“. Cînd dai click, se deschide o nouă pagină cu site-uri matrimoniale. Dacă universul virtual nu dă nici un rezultat, le-am recomanda cititorilor să încerce o variantă mai terestră: cocoșeii și găinușele de Crevedia. (M. P.)

● Pentru că multă lume ia în derîdere pizza hawaiană, iată istoria ei: a fost inventată în Canada de un imigrant grec căruia îi plăcea amestecul de sosuri dulci pe bază de fructe din mîncarea chinezească, aşa că a adăugat ananas peste brînză. În cele din urmă, pizza hawaiană a devenit foarte populară în Australia. (M. C.)

● Refugiat în Rusia după ce a divulgat documente secrete ale Agenţiei Americane pentru Siguranţă Naţională (NSA), fostul colaborator al CIA, Edward Snowden, a mai făcut o dezvăluire: a dezmințit faptul că ar exista extratereștri, declarînd recent că, deși a avut „acces ridicol la rețelele NSA, CIA, ale armatei“, nu a putut găsi nici o informație cu privire la existența acestora. Am resimțit profund replica lui Niță, din „C.F.R“-ul lui Caragiale: „Nu mai ai nici un haz, amice“. (S. G.)

● În Finlanda, recent încheiatul Helsinki International Horse Show 2019 a folosit integral energie provenită din arderea bălegarului de cal: peste 150 de megawați/oră. Sau cai-putere, cum ar veni. (C. Ș.)

● Azi o luăm pe hartă-n sus ca să vedem ce nume de firme vom găsi la Sebeș: Concret Exim SRL, I -Love Food SRL, Nunta Ideală SRL, Transilvania Oleaginoase SRL, Vis Unic SRL, Adelina Vis Dinamic SRL, Coroana Cetății SRL, Eli Impecabil SRL, La Boierașul Moflea SRL, Cerbu Oil SRL, Tăiței Ca La Mama Acasă SRL, Țărăncuța Agro SRL, Torent SRL, Expert Ion Pavaje SRL, Haotic Fashion SRL, Pași Liberi SRL-D, Florex Nu Mă Uita SRL, Nikos Stingătoare SRL, -Pălăria Dădârlat SNC, Sape Mecanizate Ionuț SRL, Viitorul Familiei 14 SRL, Acoperitori Trainice SRL, Dr. Zâmbet Alb SRL. (D. S.)

O VORBĂ
SPUNE CĂ
LUMEA POSTAPOCALIPTICĂ
PRODUCE 10%
DIN EMISIILE DE FRIG
ALE ARMATEI
DE SCEPTICI AMBULANȚI

● „O vorbă spune că în spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică. De multe ori, în spatele meu am fost eu însumi“, a spus de curînd premierul demis Viorica Dăncilă, candidat la funcția de președinte al României. E atît de puternică această imagine, încît chiar face mai mult decît o mie de cuvinte. (A. M. S.)

● În mall-ul din Sinaia, într-o seară, am trăit unul dintre idealurile mele de experiențe: am fost singurii spectatori ai filmului de atunci, Zombieland, și singurii clienți ai barului de la etajul de mai jos. Cînd am ieșit (cu ajutorul bodyguarzilor, căci ușa deja se închisese), Sinaia era pustie și fascinantă, exact precum lumea postapocaliptică din Zombieland. Și totuși, chioșcul central de covrigi și pizza era deschis. (I. P.)

● Industria modei produce 10% din emisiile de carbon ale umanității. Mai mult decît zborurile și transportul maritim. (A. M. S.)

● După cum ne explica de curînd fostul nostru coleg de redacție Cristian Ghinea, organizarea actuală din România nu încurajază investițiile în infrastructura națională, ci cel mult pe cele cu care se pot lăuda autoritățile locale. Dincolo de observația că nu s-au construit autostrăzi, eu am simțit însă și altceva, local, pe pielea mea: țînțari, în ultimele două veri, așa cum n-am mai pomenit de multă vreme și frig în apartamentele racordate la RADET, în ultima iarnă, așa cum nu era decît înainte de 1989. Iar la sfîrșit de octombrie, nici vară, nici iarnă deci, era și frig, erau și țînțari. Și mă întreb cînd vor înceta oare ăștia să mai sugă sîngele poporului. (A. M.)

● Unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale de care probabil n-aţi auzit, Ninel Peia, spune într‑un interviu la RFI că ar vrea să interzică -ONG‑urile antiromâneşti. Acelaşi individ cere şi reintroducerea armatei obligatorii. Cu un mic exerciţiu de imaginaţie, îl şi vezi ordonînd armatei să-l ia la ţintă pe Soros. (M. M.)

● „Progresul nu e adus de predicatorii şi gardienii moralităţii, ci de nebuni, visători, rebeli şi sceptici.“ – Stephen Fry. (M. C.)

● Un bărbat din Angus, Marea Britanie, a fost reținut de autorități după ce a încercat să piloteze în interiorul închisorii Perth o dronă care purta un telefon mobil, apoi s-a ascuns în tufișuri, susținînd că doar își caută cîinele chihuahua, răpit de circari ambulanți români. (C. Ș.)

Foto: Șerban Georgescu, Alix Vrana